Stiri

Lansarea romanului Părinți, de Diana Bădica, la Sibiu și Brașov

„Diana Bădica este prozatoarea pe care o așteptam de multă vreme: cea mai tragică a generației sale și totodată cea mai comică. Rareori cineva poate surprinde atîta viață într-o singură carte.” (Marius Chivu)

Joi, 18 aprilie, ora 19.00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu 16), va avea loc lansarea romanului Părinți, de Diana Bădica, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autoare: Radu Vancu, Ștefan Baghiu

De asemenea, vineri, 19 aprilie, ora 18:00, la Librăria Humanitas Brașov (Piața Sfatului 16), Diana Bădica va fi invitata CenaKLUbului Tiuk (121).

Vor vorbi, alături de autoare: Mihai Ignat, Mihail Vakulovski

Romanul descrie viața unei familii dintr-un orășel de provincie care se confruntă cu moartea unuia dintre cei doi copil. Încercările familiei de a se adapta la noua situație coincid cu transformarea societății românești, cea mai mare parte a acțiunii fiind plasată în perioada postcomunistă. Ioana Negrilă, eroina romanului, este o fetiță prinsă între întîmplările copilăriei, neputința de a-și ajuta fratele și nevoia de a trece peste moartea lui. Împreună cu Tudor, un vecin de vîrsta ei, încearcă să afle ce s-a întîmplat cu fratele ei, mort la un centru de îngrijire a unor persoane cu dizabilități, dar nu reușește să găsească nici o pistă verosimilă. Lumea cartierului, familia extinsă, deteriorarea relației dintre părinți aduc resemnarea în fața morții abia în perioada adultă.

Diana Bădica (n. 1985, Slatina) a absolvit Psihologie și Asistență socială în cadrul Universității București. În 2012 a participat la primul curs de creative writing ţinut de Florin Iaru şi Marius Chivu. A colaborat la romanul colectiv Moș Crăciun & Co. (Editura ART, 2012) şi a debutat cu volumul de poezie Enşpe mii de dimineţi (Casa de pariuri literare, 2014). A publicat proză scurtă în revistele IocanFamilia şi Observator cultural, precum și articole în Dilema veche și Decît o Revistă.

Articole similare

Ediţia a doua a Zilelor Filmului Japonez la Cinemateca Eforie

Jovi Ene

Lumea ca basm: Cad castane din castani. Amintiri de ieri și de azi, de Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu

Dan Gulea

Lansările editurii Hecate la Gaudeamus 2015

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult