Stiri

Lansare de carte „Stela”, de Simona Goșu la Club Live Câmpina, pe 15 decembrie

Club Live Câmpina vă invită vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 18.00, la prima ediție a unei serii de evenimente intitulate „Întâlniri cultural-joviale la Club”.

Această primă ediție o va avea ca invitată pe scriitoarea Simona Goșu, într-un dialog cu Jovi Ene, prilej cu care vom lansa romanul „Stela”, apărut de curând la Editura Polirom.

„După Fragil, unul dintre cele mai bune debuturi din proza românească din ultimul deceniu, așteptările erau mari de la următoarea carte a Simonei Goșu. Din fericire, autoarea nu dezamăgește și publică un roman convingător, care demonstrează – pentru cine se mai îndoia – forța epică, priceperea literară și acuitatea socială ale prozatoarei. Cu Stela, Simona Goșu ne propune un roman format din multe cercuri concentrice, de la cel mai mic, al vieții de familie a protagonistei, trecând prin cel al unei comunități middle-class bucureștene, până la cel mai mare, al societății românești contemporane. În centrul tuturor acestora stă însă Stela, o femeie specială și recognoscibilă în același timp, pe care o poți admira sau o poți detesta, dar pe care mai mult ca sigur nu o vei uita.” (Victor Cobuz)

Despre autoare:

Simona GOȘU (n. 1976, București) este traducătoare și prozatoare. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția engleză-română, și Masteratul de Lingvistică Aplicată și Predarea Limbii Engleze la Universitatea din București. A publicat proză scurtă în diverse reviste și antologii. În 2020 a debutat cu volumul de povestiri Fragil (Polirom), care a câștigat Premiul revistei Observator cultural pentru Debut, ediția 2021, Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte, FILIT, ediția 2021, și Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, la secțiunea Debut-Proză, ediția 2021. Fragil a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România și la Premiul Național pentru Proză al Ziarului de Iași, ediția 2021.

Un eveniment organizat în colaborare cu Cărturești.ro, Filme-cărți.ro și FotoViva.

Afiș realizat de Iulian Arion.

Participarea în cadrul acestui eveniment este gratuită, însă, întrucât există un număr limitat de locuri, vă rugăm să faceți rezervare la jovi@filme-carti.ro

Vă așteptăm cu drag într-o atmosferă caldă și prietenoasă!

Articole similare

Prin forte proprii, pe bicicleta, spre Khan Tengri-Pobeda, cu Marius Roca

Jovi Ene

Secretul suprematiei Vestului, descifrat de un istoric britanic

Jovi Ene

Cea mai noua aparitie la Editura Herald: Noua frontiera a religiei si stiintei, de John Hick

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult