Cocktail cultural cu ingrediente din viata si spirit
Final de stagiune. Inceput de toamna. Ultimul cocktail. Planuri si idei.
Intr-o seara frumoasa de toamna autentica, neafectata inca de stirile privind incalzirea globala sau glaciatia politica, va invitam sa faceti o calatorie … prin viata. Ansamblul Truverii ne va purta „Paşi prin viaţă către spirit” intr-o insiruire de cantece si ritualuri – de leagăn şi ursire, jocuri ale copiilor, de dragoste, de nuntă, de muncă si de trecere spre spirit – culese din Franta, Italia, Anglia si Romania. In deschidere, copiii din Chirpar si din Sasaus au pregatit o expozitie cu fotografii realizate de ei pe parcursul atelierului desfasurat la scoala.
Va asteptam deci sambata, 4 septembrie 2010, incepand cu orele 17, la Scoala Veche din Sasaus, in judetul Sibiu. Indicatii rutiere: satul este pe drumul ce pleaca din Agnita – Vard – Chirpar – Sasaus – Nou Roman – Arpasul de Jos (DN1). Aveti atasat afisul evenimentului si o harta de acces.
Sezonul de evenimente 2010 se apropie de final, asa ca nu ratati ultimul brunch, 25 septembrie la Agnita, despre care vom reveni cu informatii la momentul potrivit. Detalii referitoare la intregul proiect si la artistii implicati gasiti pe http://brunch.dordeduca.ro/
Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008, ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului, dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale (in special producatori ai BioCoop Sibiu). Totodata, a fost un bun motiv de intalnire multiculturala – “in afara orelor de program” – a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica, renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si se regasesc in numeroase initiative si proiecte actuale.
Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni intr-o locatie deosebita si se bucura, pe langa oferta culinara, de o tematica speciala. Incepand cu sezonul 2010, aceste evenimente s-au imbogatit cu cocktailuri culturale care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).