Stiri

Editura și librăria Hecate vă invită la deschiderea oficială!

HecateSâmbătă, pe 5 decembrie, editura și librăria Hecate primește oaspeți. Vă vom aștepta cu povești despre noi și minunata casă de patrimoniu de pe strada Olari, cu o discuție despre egalitate și solidaritate, cu noile noastre apariții și cu volumele alese pe sprânceană pentru librăria noastră.

Acum câteva luni, anunțam cu surle și trâmbițe că am deschis librăria Hecate, un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării. De atunci, lucrurile s-au dezvoltat și mai mult, iar eforturile Hecate au prins ISBN-uri și sute de pagini. Astfel, acum avem vești mari: pe 5 decembrie, vă invităm la evenimentul de inaugurare a editurii și librăriei Hecate, pe strada Olari nr.8 din București! Tot atunci, ne veţi cunoaște mai bine, veţi afla povestea editurii și a principiilor sale direct de la fondatorii Hecate, Claudia Câmpeanu și Ovidiu Anemțoaicei, și ne veţi răsfoi noile apariții și cărțile din librărie.

Ca să ne prezentăm succint, trebuie spus că editura Hecate a apărut din dorința de a crea un spațiu în care voci și experiențe minoritare sau marginalizate să poată fi auzite prin artă și literatură fără ca potențialul lor radical să fie domesticit sau anihilat sub valoarea lor “universală” (câștigătoare de premii, ecranizări, etc), așa cum se întâmplă, de obicei, în peisajul editorial din România. În același timp, vrem să oferim cărți care circulă, care sunt citite, dorite, care vorbesc cât mai multor persoane, care creează spații de comunicare și de solidaritate între persoane, grupuri și comunități separate sau diferite.

Despre aparițiile Hecate

Planul editorial al Hecate cuprinde deja șapte apariții care sunt construite pe principiile noastre de bază și sunt împărțite în colecții distincte:

  • Colecția Hecate, de gândire critică, cuprinde Împărtășirea lumii de Luce Irigaray (trad: Ovidiu Anemțoaicei), care vorbește despre posibilitățile de reorganizare a existența cu celălalt, în condițiile în care nu se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi. Din aceeși serie mai face parte colecția de eseuri 50 de nuanțe ale feminismului editat de Lisa Appignanesi, Rachel Holmes și Susie Orbach (trad: Ioana Pelehatăi), în care 50 de voci femine contemporane discută despre ce înseamnă să fii femeie astăzi și despre lucrurile care le motivează.
  • Colecția de albume include două volume care se întorc spre arta realizată de femei. Astfel, Trupuri subversive. O istorie secretă a femeilor și tatuajelor de Margot Mifflin (trad: Ana-Maria Datcu) cuprinde o incursiune fascinantă în lumea artei tatuajului feminin occidental, atât din perspectiva artistelor tatuatoare, cât și a femeilor tatuate. Cartea, apărută inițial în 1997, este editată de Hecate într-o versiune revizuită și adăugită, care include 50 de imagini noi.

Graffiti la femin de Nicholas Ganz (trad: Andra Matzal) este cel de-al doilea album al colecției și reprezintă un omagiu adus creatoarelor remarcabile de graffiti și artă stradală, prezentând opera a peste 125 de femei, incluzând deopotrivă nume consacrate, precum Lady Pink din New York și Mickey din Amsterdam, și o galaxie de stele în plină ascensiune.  

  • Colecția SF/F cuprinde două titluri esențiale ale domeniului: Amonit de Nicola Griffith (trad: Ioana Filat) și Pilda semănătorului de Octavia E. Butler (trad: Toma Ritner), ambele volume care pun în discuție concepte fundametale ca genul, ce înseamnă să fii om, violența și dezastrele ecologice.
  • Colecția de beletristică debutează cu De ce să fii fericită când poți fi normală? de Jeanette Winterson (trad: Vali Florescu), geamănul tăcut al primului roman publicat de Jeanette Winterson, Portocalele nu sunt singurele fructe. Plină de durere și umor, ca și de o extraordinară dragoste pentru viață, această carte vorbește despre căutarea fericirii, despre lecțiile de iubire, despre căutarea unei mame și despre o călătorie în lumea nebuniei și înapoi.

Despre Hecate

Editura Hecate, un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării, și-a început activitatea în 2015 ca structură de economie socială. În prezent, planul editorial cuprinde lucrări cu profil academic, beletristică, volume SF & Fantasy și albume de fotografie.

În același timp, librăria Hecate susține eforturile editurii prin titluri care se înscriu sub umbrela acelorași principii de egalitate și solidaritate.

Articole similare

Kilipirim 2012, ediţia a XIV-a, cel mai mare târg de carte cu discount

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (1 – 7 august 2016)

Jovi Ene

Recomandari lectura – 26 octombrie 2012

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult