Luni am încercat un mic sondaj pe pagina noastră de Facebook cu privire la recomandările cititorilor pentru lista de cumpărături de la Gaudeamus 2013. Am vrut să surprindem dorințele celor care ne citesc și listele pe care aceștia le-au făcut deja înaintea Târgului, dar și cărțile pe care le-au citit și le recomandă mai departe celorlalți.
Am evitat așadar să extragem pur și simplu din comunicatele de presă de la edituri, dar am lăsat posibilitatea acestora să facă la rândul lor recomandări în sondajul nostru. Puțini reprezentanți de PR mai sunt acum pe Facebook, îi înțelegem, probabil sunt deja pe drum spre RomExpo sau aranjează rafturile de cărți.
Comunicatele de presă ale editurilor le găsiti pe tag-ul Gaudeamus 2013, iată însă și recomandările noastre și ale cititorilor noștri:
Editura All (recomandări primite de la PR-ul editurii, Adela Râpeanu):
-”Suntem ceea ce sunt amintirile noastre”, Maria Cepalos în dialog cu maestrul Marin Moraru. Musai!
–”Și acolo ce-o să faci? Ghidul tău de studii, burse & joburi în străinătate”, de Diana Ursachi. Un ghid extrem de util în România de azi, nu?
–”Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică”, de Kjersti Annesdatter Skomsvold. Din Norvegia, una dintre țările invitate la Târgul de carte Gaudeamus 2013.
Editura Cartea Românească (recomandare primită de la Bogdan Hrib):
-”Caz închis”, de Stelian Țurlea. Despre carte, am scris și eu pe Filme-carti.ro: ”Am apreciat la Stelian Țurlea amplasarea acțiunii în realitatea românească, în perioada de tranziție eternă de la infernul comunist la democrația capitalistă, de la foștii torționari securiști la noua aristocrație îmbogățită, cea care provine de fapt din fosta clasă a nomenclaturiștilor din perioada anterioară.”
Editura Polirom (recomandări primite de la cititori):
–”O femeie iubită”, de Andrei Makine. Că tot vine Makine în București și va fi prezent și la Gaudeamus. O lectură care te prinde!
–”Lapte negru”, de Elif Shafak.
-”Platforma” de Michel Houellebecq, ”Prizonierul cerului” de Carlos Ruiz Zafon, ”Femei” de Charles Bukowski, ”Annabel” de Kathleen Winter, ”Pe drum” de Jack Kerouac, ”Cititorul” de Bernhard Schlink – recomandări de la Laurențiu, un fan activ al paginii noastre de Facebook.
Editura Humanitas:
–”Pantera din subterană”, de Amos Oz (recomandare de la Adriana Gionea)
–”Visătoarea din Ostende”, de Eric-Emmanuel Schmitt și ”Vă țineți de glume, domnule Feynman! Aventurile unui personaj ciudat”, de Richard P. Feynman – recomandări primite de la o cititoare 🙂
–”Extrem de tare si incredibil de aproape”, de Jonathan Safran Foer – tot de la Laurențiu.
Editura Paralela 45 (recomandări primite de la Tudor Călin Zarojanu):
–”Viața TV”, de Vlad Oncescu.
–”Mișcarea de rezistență”, de George C. Dumitru.
–”O istorie subiectivă a tranziției filmice. Al patrulea val, restaurația mediocrată și refondarea cinemaului românesc”, vol. II, de Valerian Sava.
Editura Vellant (recomandări venite de la Ionuța Necula, PR Editura Adenium):
–”Toți pleacă”, de Wendy Guerra
-”Buna intenție”, de Andres Barba
Editura Litera (recomandare venită tot de la Laurențiu):
–”O zi”, de David Nicholls
Și, la final, două recomandări de la mine:
Editura Vremea:
”Mirajul utopiei. Călătoriile în URSS: control și propagandă” a colegului nostru, Codruț Constantinescu
Editura Publica:
-Biografia lui Djokovic, în curs de apariție, special pentru Gaudeamus.
Voi ce vă cumpărați de la Gaudeamus 2013?
3 comments
Şi eu vă mulţumesc! 🙂 Spor la citit şi… cumpărat!
Eu va recomand cartea prof. univ. Thomas Molnar aparuta la editura Logos,care se gaseste la standul editurii Sophia,intitulata „Eu,Simah,prefectul Romei;Omul si masina”.O carte a unui om de mare cultura,profesor in Statele Unite la diverse universitati,care are un punct de vedere realist si original asupra lumii contemporane.
Mulțumim pentru recomandare, Răzvan, nu știam de ea.
Vom trece și pe la standul Editurii Sophia 🙂