–Unul dintre filmele mele preferate, Jeux d’enfants (2003), este recenzat de Clara pe blogul Movies.Chocolate.Books: „Regizat parca in stilul lui Terry Gilliam sau Danny Boyle, filmul lui Samuell este ca un suflu de energie intr-o cinematografie franceza usor prafuita, amintindu-mi de povestea bizara din Amelie, iar stilul sau vizual este o marturie a experientei sale de grafician de benzi desenate. En tout cas, mes amis, filme precum Jeux d’enfants, care iti fac pielea de gaina, chiar si pentru cateva secunde, merita osteneala!” Am scris si eu despre el acum ceva timp…
-Maria scrie pe blogul sau, Film-Cultura-Arta despre The Master, un film special dupa parerea sa (la noi a scris despre el, Dan si il voi vedea in mod sigur si eu in viitorul apropiat): „Unul dintre cei mai importanți regizori ai generației sale, Anderson, ne oferă o capodoperă, un film complet, excelent scris, regizat, interpretări extraordinare, imagine, decor etc., nu pot să găsesc nici măcar un lucru care să nu fie bine realizat. Cu o abordare caustică și ingenioasă a unui subiect controversat, ni se spune o poveste delirantă, o poveste ce ne va lăsa uneori cu un mare semn de întrebare deasupra capului, dar o poveste spusă într-un mod minunat, ce va reuși să ne impresioneze cu fiecare scenă.”
-Angela continua pe blogul sau incursiunea in lumea filmelor de epoca, de data aceasta cu partea a sasea, cea consacrata epocii baroce. Primul film, Ultimul Mohican: „Un film care m-a cucerit prin coloana sonora si de care cu greu imi vine sa ma despart, pentru ca revin la el de fiecare data cand am ocazia. “The Last of the Mohicans” este unul din putinele filme cu grija pentru recrearea acuratetii costumelor si recuzitei, indirect a reconstruirii acelor timpuri. Un film epic si istoric plasat cu actiunea in 1757 in timpul razboaielor franceze si indiene. Romanul lui James Fenimore Cooper a fost atent ecranizat de Michael Mann care a lucrat cu actorii Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Jodhi May, Russell Means, Wes Studi, Eric Schweig si Steven Waddington”
–S-a scris mult in blogosfera cinefila din aceasta saptamana despre Pozitia copilului, film ce s-a lansat in weekend si pe la noi. Retinem ceea ce a scris Cinesseur intr-un articol exaustiv: „Din punctul meu de vedere şi lăsând la o parte înregimentările scolastic-dogmatice, Călin Peter Netzer este un regizor în stare să spună curat şi accesibil (şi, după cum se vede, cu rezultate remacabile) ceea ce îşi propune să transmită. În Poziţia copilului, de exemplu, avem o poveste construită pe o structură arhetipală (conflictul dintre figura maternă hiper-posesivă şi fiul incapabil de a pune capăt dependenţei emoţionale, de a părăsi plasa de siguranţă) şi plasată în lumea clasei de mijloc bucureştene. Altfel spus, Netzer e un regizor care preferă mai curând să adune un ghem decât să-l deşire, chiar dacă şi asta i-ar fi la îndemână. „
–Ionut de la Movie Zone ne face o surpriza placuta cu o incursiune in lumea documentarelor poloneze: „Plecat pe taramuri estice am sansa sa studiez ceva apropiat de domeniul cinefil, mai exact “Poland in documentary film”. Daca primul curs a fost pur introductiv mai departe am vizionat si studiat 3 documentare de Andrzej Munk. Documentare ce ilustreaza Polonia aniilor 50′ intr-un un stil de exprimare propagandistic cu idei socialiste. Cu cea mai mare placere v-as fi ilustrat ceva din istoria noastra, poate la sfarsit de “istorie polona” o sa aduc la “lumina” ceva mai patriotic”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:
–„Twilight” (2008)
–„Snitch” (2013)
–„Oz the Great and Powerful” (2013)
–„Pozitia copilului” (2013)
–„Stand Up Guys” (2012)
–Interviu cu Corina Sabău. Partea a II-a, despre scenariul la filmul „Toată lumea din familia noastră”