Prin blogosfera literara Recomandat

Prin blogosfera literara (28 aprilie – 4 mai 2014)

downloadEma scrie pe blogul sau, Lecturile Emei (pe care vi-l recomandam cu aceasta ocazie), despre o carte recenta a Marthei Bibescu aparuta la Editura Polirom. E vorba de Papagalul verde: ”N-aș fi crezut că Martha Bibescu poate scrie atât de bine! Papagalul verde, o istorisire cu momente scântâietoare de frumusețe, observații fine și un umor subtil, este ca o mică bijuterie desprinsă din imaginarul acestei scriitoare princiare cu o viață tumultoasă. Povestea stă sub semnul narcisismului și al frumuseții (care mai degrabă aduce suferință decât fericire), precum și al iubirii obsesive ce transcende timpul și spațiul, căpătând dimensiunea unei predestinări moștenite odată cu sângele străbunilor. ”

scanteiaLaura Câlțea scrie pe LaRevista.ro despre o carte interesanta (pe care am pus-o si eu, cu aceasta ocazie, pe lista de lecturi urgente), ”Scanteia”, de Kristina Barnett: ”Cartea nu este o rețetă de succes, gen „10 pași esențiali ca să fii un bun părinte” sau „Ce trebuie să faci ca să ai un copil genial”. Nimeni n-o să-și transforme copilul într-un geniu doar citind cartea Kristinei Barnett. Scânteia este o lecție de deschidere și de relaționare, care-și propune să arate cum îți poți ajuta copilul să-și atingă potențialul maxim încurajându-i pasiunile (însă pasiunile copilului, nu pasiunile pe care părintele ar vrea să le aibă copilul) și făcând eforturi de a intra în lumea lui și de a-l înțelege (nu a-l obliga să vadă lumea ca tine pentru că tu ești părintele și știi ce e mai bine pentru el).”

Scriitorul lunii mai 2014 pe site-ul Libris.ro este Norman Manea. Interviul realizat de Loredana Tudor ne introduce în biblioteca scriitorului. La întrebarea ”Ce le putem transmite tinerilor care nu citesc,si nu numai tinerilor, pentru a-i face sa prinda drag de carte, de lectura?”, acesta raspunde: ” Din moment ce nu citesc, acesti tineri nu au cum sa receptioneze mesajul. Pofta lor de lectura depinde mult de parinti si de scoala, este o deprindere care ar trebui sa inceapa timpuriu, desi niciodata nu e chiar prea tarziu. Sunt insa multe alte tentatii in vremea noastra si indemnul celor ca mine, cu alta biografie, nu au sanse reale de a influenta situatia. Singura speranta este ca vor descoperi singuri ce inseamna sa dobandeasca prin lectura prieteni mai interesanti decat cei pe care ii contacteaza continuu prin twitter sau face book.”

Recenzii cărţi pe Filme-carti.ro în această săptămână:

-”Între Orient și Occident. Țările române la începutul epocii moderne (1800-1848)”, de Neagu Djuvara

Boddah speriat”, de Ionuț Chiva

Articole similare

Frumoasele străine, de Mircea Cărtărescu

Jovi Ene

Căsnicie, de Dan Coman

Jovi Ene

Cam așa va arăta America post-apocaliptică: Casa molimei, de Jim Crace

Jovi Ene

2 comments

Ema Cojocaru 5 mai 2014 at 19:40

Ce surpriză plăcută! Mulțumesc frumos, Jovi! 🙂

Reply
Jovi 5 mai 2014 at 20:42

Cu multă plăcere, Ema!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult