Stiri

Palmares Festivalul Internaţional De Film Transilvania 2011

1. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român filmului Fără cale de-ntors / Sin Retorno (r. Miguel Cohan,  Argentina – Spania, 2010)

2. Premiul pentru Cea mai bună Regie, în valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei – ex-aequo, Rúnar Rúnarsson, pentru regia filmului Vulcanul / Volcano (Danemarca, 2011) şi Constantin Popescu, pentru regia filmului Principii de viaţă / Principles of Life (România, 2010)

3. Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Vodafone filmului O viaţă însemnată / La vida util (dir. Federico Veiroj, Spania, 2010)

4. Premiul pentru Cea mai Bună Interpretare, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Vitrina Advertising actriţei Elodie Bouchez, pentru rolul din filmul Imperialiştii n-au murit! / The Imperialists Are Still Alive! (SUA, 2010)

5. Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei – Ana Cohan şi Miguel Cohan pentru scenariul filmului Fără cale de-ntors / Sin Retorno (Argentina – Spania, 2010)

6. Premiul pentru Cea mai Bună Imagine, în valoare de 5.000 de euro – cotă de peliculă Kodak Vision 3, oferit de Kodak Cinelabs România Linda Wassberg, pentru imaginea filmului Maimuţe / She Monkeys (Suedia, 2011)

7. Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Asociaţiei Presei Străine de Film filmului Tilva Roš (regia Nikola Ležaić, Serbia, 2010)

8. Premiul Publicului, oferit de Mastercard filmului Oxigen / Oxygen (r. Hans Van Nuffel, Belgia, 2010)

9. Premiul de Excelenţă, oferit de Mercedes-Benz regizorului Lucian Pintilie

10. Premiul Special pentru Contribuţia Adusă la Cinematografia Mondială, oferit actriţei Jacqueline Bisset

11. Premiul pentru Întreaga Carieră, oferit de Banca Transilvania actorului George Motoi

12. Premiul pentru Întreaga Carieră oferit unei Personalităţi din Cinematografia Europeană – actorului Michael York

13. Premiul pentru Întreaga Carieră oferit unei Personalităţi din Cinematografia Europeană – actorului şi regizorului Michele Placido

14. Premiul Special al Celei de-a 10-a Ediţii TIFF, oferit producătorului Marin Karmitz

15. Premiul Special al Celei de-a 10-a Ediţii TIFF, oferit directorului de imagine Oleg Mutu

16. Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea lung metraj, în valoare de 2.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român filmului Morgen (r. Marian Crişan, România – Franţa – Ungaria, 2010)

17. Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Scurtmetraj, în valoare de 1.500 de euro, oferit de L’Oreal filmului Bora Bora (r. Bogdan Mirică, România, 2011)

18. Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, oferit de URSUS Bogdan George Apetri, pentru regia filmului Periferic (România – Austria, 2010)

19. Premiul pentru Cel mai Bun Scurt Metraj din secţiunea Umbre – ex-aequo, Ninjas (r. Dennison Ramalho, Brazilia, 2010) şi Danny Boy (r. Marek Skrobecki, Elveţia – Polonia, 2010)

20. Premiul Let’s Go Digital!, pentru cel mai bun film produs în cadrul atelierului de film pentru adolescenţi – Gând+uri, realizat de Iulia Colban, Felicia Simion, Radu Sticlea

21. Premiul Competiţiei Locale, oferit de Nokia – ex-aequo, filmele Jatekszer / Jucăria (r. Punkosti Laura) şi Casa Blanca 1 PM (r. Octavian Fedorovici)

22. Menţiune Specială în cadrul Competiţiei Locale, oferită de Fabrica de Pensule – filmul Odă (r. Anna Peter)

23. Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj din cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF, în valoare de 3.000 de dolari – Paul Cioran, pentru scenariul De-aici vă descurcaţi singuri

24. Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj din cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF, în valoare de 1.500 de dolari – Marian Enache, pentru scenariul Burnt Out

25. Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF, în valoare de 2.000 de dolari – Matei Alexandru Mocanu, pentru scenariul O crimă banană

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (1 – 7 ianuarie 2018)

Jovi Ene

Legendarul disident anti-comunist polonez Adam Michnik și cunoscutul istoric român Adrian Cioroianu, în deschiderea FILTM 2019

Jovi Ene

Lansarea volumului V al seriei Istoriei cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei, de Tudor Caranfil, la cea de-a VIII-a editie a B-EST IFF

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult