Stiri

Noutăți Publica la Gaudeamus 2016

shoe-dog_editurapublicaÎn perioada 16 – 20 noiembrie (miercuri până duminică inclusiv), ne găsiți la Romexpo, la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură. Standul nostru este situat la parterul pavilionului central, vizavi de intrarea principală, la numărul 16. Programul de vizitare a târgului, pentru toate categoriile de public, este zilnic, între orele 10:00 şi 20:00. Accesul în incintă se face pe baza biletului de intrare, în valoare de 5 lei, sau a abonamentului valabil pe întreaga perioadă a târgului – 10 lei (preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii si pensionarii au acces gratuit).

Pentru cei care nu pot ajunge la Romexpo, e bine de știut că oferta de la stand este valabilă și pe site-ul editurii, astfel că pentru orice titlu disponibil pe stoc, beneficiați de 20% discount. Pentru achiziții peste 130 lei, transportul este gratuit.

Iată noutățile noastre la #gaudeamusro2016:

Shoe Dog. Memoriile fondatorului Nike – ajunge miercuri din tipar

Ultima oară când am văzut la rubrica de mulțumiri numele lui J.R. Moehringer a fost într-o carte pe care nu am putut-o lăsa din mână. Pentru unii e suficientă această propoziție ca să deschidă cât de repede posibil cartea de față.

Memoriile lui Phil Knight, fondatorul Nike, ne sunt prezentate într-o surprinzătoare, modestă, nefiltrată, amuzantă și minunat cizelată carte: Knight povestește despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eșecurile zdrobitoare, despre concurenții nemiloși, despre numărul mare de sceptici, dușmani și bancheri ostili, dar și despre numeroasele sale triumfuri emoționante și reveniri spectaculoase. Dar mai presus de toate, Knight evocă relațiile fundamentale, care au constituit inima și sufletul Nike, cu fostul său antrenor de atletism și cu primii săi angajați, un grup pestriț de neadaptați și savanți, care a devenit rapid o frăție în centrul căreia se afla swoosh.

Andre Agassi: Îl știam pe Phil Knight de când eram copil, dar nu l-am cunoscut cu adevărat până când n-am deschis această carte minunată, uimitoare, intimă. Lucru valabil și pentru Nike. Am purtat cu mândrie echipamentul produs de ei, dar nu mi-am dat seama că în spatele fiecărui swoosh stătea o saga remarcabilă despre inovație, supraviețuire și triumf. Sinceră, amuzantă, plină de suspans, elaborată – aceasta este o carte de memorii pentru cei ce iubesc sportul, dar mai presus de toate este o carte de memorii pentru cei ce iubesc autobiografiile.

TED Talks – ajunge joi din tipar

ted-talks_editurapublicaDirectorul TED, Chris Anderson, coordonatorul conferințelor care fac cunoscute „ideile care merită răspândite”, semnează manualul secolului 21 pentru o comunicare realmente eficientă și reprezintă o lectură obligatorie pentru oricine este gata să producă impact prin intermediul ideilor sale.

TED Talks explică în ce fel poate fi transformat în realitate vorbitul remarcabil în public și echipează cititorul cu tot ce are nevoie ca să-și atingă obiectivul. Nu există o formulă fixă; nu ar trebui să existe două discursuri la fel. Dar există instrumente care pot face mai puternic orice vorbitor. Chris Anderson a lucrat cu toți invitații TED care au fascinat publicul, iar în paginile acestei cărți ne împărtășește gândurile câtorva dintre ei: Sir Ken Robinson, Amy Cuddy, Elizabeth Gilbert, Salman Khan, Dan Gilbert, Monica Lewinsky și zeci de alți vorbitori.

Adam Grant: TED TALKS nu este doar cea mai pătrunzătoare carte scrisă vreodată despre vorbitul în public, ci și o analiză profundă, strălucită a modului în care ar trebui să comunicăm. Îmi dă speranța că lumea chiar poate fi schimbată prin cuvinte.

PEAK – ajunge joi din tipar 

peak_editurapublicaEricsson este un profesor de psihologie foarte cunoscut pentru studiile sale despre performanța de top în diverse domenii precum muzică, șah, medicină și sport și modul în care performerii de top obțin rezultate superioare dobândind mecanisme cognitive complexe printr-un exercițiu metodic stăruitor. Descoperirile lui Ericsson au fost elogiate și dezbătute, dar niciodată explicate corect. Prin urmare, ideea de expertiză încă ne intimidează – credem că avem nevoie de talent nativ ca să atingem excelența sau că excelența pare prohibitiv de dificilă.

Peak dezminte ambele idei, dovedind că practic toți avem în noi semințele excelenței – trebuie numai să le cultivăm așa cum se cuvine. Peak oferă sfaturi neprețuite, adeseori contraintuitive despre fixarea unor obiective, recepționarea unui feedback, identificarea modelelor și despre automotivație.

Stephen Dubner: Majoritatea cărților „importante” nu oferă o lectură prea amuzantă. Majoritatea cărților „amuzante” nu sunt foarte importante. Dar cu Peak, Anders Ericsson (cu contribuția majoră a lui Robert Pool) a dat lovitura zilei, reușind o dublă. La urma urmei, care dintre noi nu dorește să învețe cum să fie mai bun în ceea ce face în viață? O remarcabilă distilare a unei remarcabile munci de o viață.

Arta interviului – ajunge joi din tipar 

arta-interviului_editurapublicaAcum un an Cristina Bazavan a scris un post pe facebook în care povestea despre cât de mult a însemnat cartea lui Grobel pentru ea, ca jurnalist. Apoi a întrebat dacă cineva ar citi Arta interviului în limba română. Peste așteptări, multe persoane faine au răspuns afirmativ. Ei bine, a durat puțin, însă acum putem citi cu toții Arta interviului :)!

Grobel povestește cele mai savuroase momente din lista sa lungă de interviuri cu actori care au primit Premiul Oscar, cu scriitori laureați ai Premiului Pulitzer sau cu sportivi celebri, dar și explică pas cu pas ce presupune un interviu – de la munca de documentare, la retușurile finale –, astfel că Arta interviului va fi un răsfăț atât pentru jurnaliști, cât și pentru devoratorii de cultură.

Cristina Bazavan: Interviul – conversația în care unul întreabă și‑l ascultă pe celălalt – e baza relațiilor interumane. Din acest motiv cred că Arta interviului nu este o carte doar pentru jurnaliști sau pentru oamenii din comunicare, ci și pentru cei care vor să învețe să‑i asculte pe ceilalți ca să înceapă să fie ascultați.

Dincolo de frumusețea perenă – ajunge vineri din tipar

dincolo-de-frumusetea-perena_naratorKatherine Boo este jurnalistă de investigaţie; a câştigat Premiul Pulitzer pentru Serviciul Public în 2000, Premiul MacArthur, cunoscut și ca „bursa geniilor”, în 2002 şi Premiul Naţional de Carte pentru Non-Ficţiune în 2012 pentru Dincolo de frumuseţea perenă: viaţă, moarte şi speranţă în oraşul de jos din Mumbai.

În această carte uluitoare Kate Boo zugrăveşte o epocă tulbure de schimbări globale şi de inegalitate ce devine umană prin povestea dramatică a unor familii care luptă pentru o viaţă mai bună în Annawadi, o aşezare improvizată la umbra hotelurilor de lux de lângă aeroportul din Mumbai. Cu inteligenţă, umor şi o profundă înţelegere a ceea ce-i leagă pe oameni în vremuri tulburi de schimbare, Dincolo de frumuseţea perenă, o carte bazată pe ani întregi de documentare fără compromis, îl duce pe cititor drept în mijlocul uneia dintre lumile ascunse ale secolului 21 şi în inima unor familii cu neputinţă de uitat.

Documentată precum scandalul Watergate, scrisă precum Marile speranţe şi, fără îndoială, cea mai bună carte de non-ficţiune din ultimii ani. New York Magazine

Alte noutăți Publica: Curaj cât trebuie de Cheryl Strayed | O pereche de pantofi: finanțele și contabilitatea afacerii de Tinca Celnicu | Cei mai deștepți copii din lume de Amanda Ripley | Mai inteligent, mai repede, mai bine de Charles Duhigg | Tot ea… Becoming Meryl Streep de Michael Schulman | Cele trei reguli: cum gândesc companiile excepționale

Articole similare

Control N prezinta: DORIAN – spectacol de dans contemporan

Jovi Ene

DRAGOBETE – STAND-up, Live music & Sketch Act

Jovi Ene

Lansările Editurii Paralela 45 – Gaudeamus 2013

Jovi Ene

2 comments

Bronislav Meroniuc 17 noiembrie 2016 at 05:04

Bună dimineața,
De ceva timp, (cred ca de 7-8 ani)nu s-a mai tradus și publicat nimic din ultimele apariții din ciclul SF Dune. Ceva noutăți în acest sens? Sau ne cumpărăm cărțile în limba engleza?
Ca în limba romana tragem speranțe din ce în ce mai puține sa citim o carte care sa ne facă placere…

Reply
Jovi 17 noiembrie 2016 at 09:34

Cei care aveau Dune erau cei de la Editura Nemira. Poate vor continua seria, până acum am văzut acest pachet, dar e din 2013: https://nemira.ro/saga-dune-paperback

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult