Editorial

Top 3 filme de pe HBO Max de care poate nu știai

În ultima perioadă, m-am prins pe ideea că petrec foarte mult timp în căutarea unui film care mi-ar capta atenția. În această avalanșă de producții pur comerciale, este tot mai dificil să găsești un conținut de calitate, fie că ne referim aici la drame, comedii sau pelicule de suspans. Prin urmare, platforma HBO MAX a devenit unul dintre spațiile în care prefer să văd filme interesante, nu neapărat comerciale, dar care ating subiecte importante. Iată de ce, în acest top, vreau să vă aduc trei producții despre care poate nu ați auzit sau încă nu ați găsit suficiente argumente cât să le vedeți.

1. Rehana (2021)

Și voi începe cu „Rehana”, pelicula regizorului Abdullah Mohammed Saad, care spune povestea unei asistente universitare care află despre violul unei studente și se vede prinsă între rigorile comunitare și puterea factorilor decizionali. Este un film care vorbește despre nevoia de validare, despre injustiția socială și, mai ales, despre implicațiile unei schimbări. Mi-a plăcut cu accentul major este pus asupra construcției narative a personajelor și pe imagine, fără prea multe turnuri de subiect. Lentoarea sa este farmecul său incofundabil.

2. 63 dager etter (2020)

Scurtmetrajul „După 63 de zile” (în original 63 dager etter) al regizoarelor Marie Blokhus și Ellen Birgitte Winther este ceea ce s-ar numi film introspecție. În cele 11 minute ale sale, vedem, în prim plan, o femeie care vine să-și întâlnească agresorul. Nu știm ce i-a făcut acesta, cu excepția faptului că a vrut să o ucidă. Dar de-a lungul acelor clipe grele cât se derulează întreaga revedere, simțim efectiv durerea eroinei, neputința cu care aceasta ține piept avalanșei de emoții. Și involuntar, prima idee care apare este: Putem sau nu ierta? Anume iertarea pare să fie laitmotivul filmului.

3. Patria (2020)

Și ultimul film despre care vreau să vorbim este o miniserie absolut genială, din punctul meu de vedere, intitulată „Patria”, bazată pe romanul cu același nume scris de Fernando Aramburu. Serialul este format din opt episoade și a avut premiera pe 27 septembrie 2020. „Patria” spune povestea a două familii din Țara Bascilor în timpul conflictului separatist care a avut loc între grupul separatist ETA și guvernul spaniol. Complotul se desfășoară pe parcursul mai multor decenii, de la sfârșitul anilor 1980 până în anul 2010, explorând efectele devastatoare pe care le are conflictul asupra vieții oamenilor obișnuiți.

Seria arată cum acțiunile violente ale ETA și polarizarea politică afectează comunitatea și relațiile personale. Prin intermediul personajelor sunt explorate teme precum prietenia, pocăința, reconcilierea și capacitatea ființei umane de a ierta. Producția a primit recenzii foarte pozitive pentru narațiunea sa convingătoare și abordarea echilibrată de a prezenta diferite puncte de vedere asupra conflictului.

După cum puteți vedea, toate aceste filme poate că au trecut neobservate, dar merită din plin atenția spectatorilor, deoarece sunt create în cheie profund socială, de actualitate și interes. Practic, sunt filme care ar putea schimba percepția publicului fără senzații tare sau efecte speciale.

Articole similare

Implicarea Irlandei în războiul civil spaniol, 1936-1939 (III)

Codrut

Top 100 cele mai bune filme ale secolului 21 – anchetă BBC

Jovi Ene

Top 3 romane detectiv cu elemente mistice

Corina Moisei-Dabija

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult