Adina a provocat cateva personaje din blogosfera (mai ales cinefila) pentru a destainui filmele favorite ale femeilor din viata lor (mame, surori, prietene, vecine, verisoare, bunici, sotii, amante etc): „19 bloggeri și bloggerițe se destănuie și ne spun la ce filme se uită cu jind și după care actori suspină fomeile din viața lor. La mulți ani femeiuștilor, damelor, mamelor și restu care vă simțiți femei 😀 !”
La multi ani!
Enjoy:
Jovi: „După ce m-am gândit la provocarea Adinei, mi-am dat seama dintr-o dată că, de fapt, eu nu sunt atent la ce văd femeile din viaţa mea, ci mai degrabă le fac recomandări despre filmele mele favorite, care sunt urmate (doar de unele dintre ele, normal!) cu mare atenţie. Aşa că m-am pus pe treabă, am făcut un mic sondaj printre cele mai bune prietene, făcând un pic abstracţie de familie, şi au reieşit următoarele rezultate:
Dintre toate prezențele feminine din proximitate cel mai ușor mi-e să analizez filmele jumătății mele mai bune. Topul ei începe cu povestea psihedelică a lui Aronofsky – The Fountain (urmărită şi de trei ori în aceeaşi zi), plasată undeva sus de tot ca mai apoi să coboare printre Han Solo, Grave of the Fireflies și seria The Girl with the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire & The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest alături de multe alte titluri. Un clasament mai mult decât decent la care se adaugă şi câteva serii pe măsură începând cu South Park şi terminând cu Boardwalk Empire, listă de preferinţe care se intersectează frecvent cu sistemul meu de valori aşa că aici nu am de adus obiecţii.
În ceea ce priveşte cosa nostra, dacă stau bine să cuget, nu găsesc nicio membră a familiei care să fi agreat produsele clişeistice obosite expulzate pentru gospodine de obicei în intervalul orar 14:00-20:00. În schimb pot cita o listă de filme româneşti cât de cât simpatice pe care o mare parte din generaţia X le-a tolerat, dacă nu chiar agreat într-o perioadă sau alta a maturizării cinefile. Titluri care mi-au fost recomandate de-a lungul anilor de aceste personaje feminine familiale. Filme simple precum Brigada Diverse, Nea Mărin Miliardar, Operaţiunea „Monstrul”, sau chiar titluri superioare de import: Lawrence of Arabia, Spartacus şi On the Waterfront.
2 comments
Nu vreau sa fiu „rau” dar Once e un film excelent care mai are si o coloana sonoara exceptionala. In rest ce sa zic cred ca cu toti stam pe langa femei sensibile care varsa o lacrima la A walk to remember, Sweet November sau alte filme de acest gen 🙂
Nu esti deloc rau, poate sensul frazei mele nu a fost complet inteles: Once este un film exceptional (dar este romantic, cu toate acestea ;)), are o muzica superba, am scris si eu despre el si l-am notat chiar cu nota 10.
https://filme-carti.ro/filme/once-2006-3557/
Iar persoana care a ales acest film a scris despre el:
„O poveste spusa in versurile unui cantec incomplet, corzi tandre de chitara, pian si doua voci, care se straduiesc sa creeze un cantec complet. Este filmul rar, in care recunoastem o altfel de dragoste, scurta si intensa, cu emotii brute, care te coplesesc.
De ce Once?
-pentru ca sunt doua portrete frumoase a doi oameni , suavi si tandri;
-pentru ca este un film despre viata, asa cum este ea;
-pentru atractia puternica dintre ei, nefortata, naturala si arta celor doi, care gasesc impreuna armonie, atat muzicala, cat si personala.
-pentru ca se confirma o regula destul de rar intalnita in prezent, ca poti sa te indragostesti de cineva doar ca prieten si e mai valoros ca sentiment, decat sa te indragostesti de cineva ca iubit.”