Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Hiroshima”, de John Hersey, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

Hiroshima_Coperta 1Concursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei cărți de la Editura Meteor Press:

Este vorba de trei exemplare din recenta apariție,Hiroshima”, de John Hersey, apărută în Colecția Istorie.

Despre carte:

Pe 6 august 1945, Hiroshima a fost distrusă de prima bombă atomică aruncată vreodată asupra unui oraş. Cartea de faţă, capodopera jurnalistică a lui John Hersey, povesteşte ce s-a întâmplat în ziua aceea. Prezentat prin intermediul amintirilor supravieţuitorilor, documentul acesta nemuritor, intens şi plin de compasiune, a devenit un clasic „care răscoleşte conştiinţa omenirii”. (The New York Times)

După aproape patru decenii de la publicarea acestei cărţi celebre, John Hersey s-a întors în Hiroshima, căutându-i pe cei ale căror istorii le relatase. Cele aflate despre ei formează acum capitolul final, mişcător şi elocvent, al cărţii Hiroshima.

„Nimic din ceea ce poate fi spus despre cartea aceasta nu egalează ceea ce spune cartea însăşi. Ea vorbeşte pentru sine şi, într-un chip de neuitat, pentru omenire.”  – The New York Times

„Una dintre marile cărţi clasice despre război.” – New Republic

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți oferite, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. preferată publicată de Editura Meteor Press și care este motivul pentru această preferință?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.), pe platforma de comentarii de pe site sau pe cea via Facebook;
  • caştigătorii vor fi desemnați astfel: două cărți vor fi oferite celor care au cele mai inspirate/pertinente răspunsuri, iar a treia carte, prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 23 august 2015, inclusiv, iar castigatorii vor fi anunțați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi volumul Hiroshima”, de John Hersey.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (24 august 2015). Câștigătorii sunt:

Aleși de către echipa Filme-cărți.ro:

Simona Stavar;

Ionita Stefania.

Tras la sorți prin Random.org:

123

Claudia IC Caraba (comentariu pe facebook).

Felicitări!

Articole similare

Comedia “La bani, la cap, la oase” a fost selectată la Festivalul Internaţional de Film Tiburon

Jovi Ene

Festivalul Internațional Film O’Clock anunță selecția filmelor clasice din program și punerea în vânzare a biletelor și abonamentelor speciale

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (16 – 22 mai 2016)

Jovi Ene

27 comments

constantin maricica 17 august 2015 at 13:08

Am citit Jurnalul secret al Carlei Bruni. De Silke B , pentru ca îmi place personajul atăt de controversat si cunoscut din mai multe unghiuri!

alin anchidin 17 august 2015 at 13:51

Principiul 80-20 de Richard Koch – caut sa inteleg daca functioneaza in toate domeniile

alex 17 august 2015 at 14:34

101 lucruri inedite despre sex – Eve Marx, pentru ca rveau sa descopar noi lucruri

Oana Pauna 17 august 2015 at 15:40

Traind in stilul 80.20 de Richard Koch pentru ca mi-a schimbat viata atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.

Cotutiu Adrian 17 august 2015 at 18:38

”Hiroshima”, de John Hersey. Mi se pare o lucrare pertinenta cu privire la realitatile sfarsitului celui de-al doilea razboi mondial.

Emilian 17 august 2015 at 22:44

Rusia în secolul XX, de David R. Marples, pentru că prezintă la obiect fiecare eveniment major din respectiva perioadă, fără a omite ceva. De asemenea, faptul că se bazează pe o bibliografie consistentă este un plus pentru respectiva carte.

vasile 18 august 2015 at 08:17

”Hiroshima”, de John Hersey pentru ca nu am citit-o inca…

Cristina Popescu 18 august 2015 at 08:28

Ghici cine sunt? Viata in padure. O carte interactiva si interesanta oentru mezinul meu Alex.

mihai florin 18 august 2015 at 08:40

101 lucruri inedite despre sex – Eve Marx ..toata viata invatam

Nicusor Popa 18 august 2015 at 09:56

Vioara de la Auschwitz este un roman pe care chiar as dori sa il citesc. Am mai auzit de aceasta carte si sunt foarte intrigat de cum a reusit autoarea sa insereze aceasta pata de frumos in acea lume a mortii.

Virgil 18 august 2015 at 10:07

„Rusia în secolul XX”-Acoperind perioada 1894–2008 și încorporând biografiile unor personaje importante, David R. Marples utilizează noi descoperiri din arhive și rezultatele unor cercetări recente pentru a zugravi un tablou complet al perioadei, – See more at: http://www.cartepedia.ro/carte/stiinte-umaniste/istorie/david-r-marples/rusia-in-secolul-xx-in-cautarea-stabilitatii-36313.html#sthash.UYWuZBGl.dpuf

Simona Stavar 18 august 2015 at 10:48

Cartea mea preferata de la editura METEOR PRESS este „12 ani de sclavie” de Solomon Northup, deoarece in ea sunt prezentate detalii despre o perioada dureroasa din istorie, perioada in care inegalitatea raselor atinsese apogeul, sclavajul negrilor. Marturiile autorului impresioneaza prin intensitatea trairilor, pe care le pun in evidenta. Acelor fiinte, acelor oameni, tratati mai rau decat cele mai jalnice animale, privati de orice drept sau libertate, nu le mai ramane decat disperarea si suferinta, iar cititorului, numai gustul amar si indignarea, pe care i le provoaca aceasta nedreptate, adanc inradacinata in societatea americana a secolului XIX.

Cristina 18 august 2015 at 12:13

Cartea preferata de la editura Meteor Press este: Ghid de conversatie roman-german de Carmen Patac, deoarece mi-a fost utila anul trecut cand am fost in Germania.

Adrian Balan 18 august 2015 at 13:07

Un razboi murdar – Anna Politkovskaia

O carte care demasca inca cu ani de zile in urma intentiile imperialiste si politica criminala a lui Putin, iar autoarea a fost asasinata pentru curajul de a face aceste dezvaluiri…

Claudia Lungu 18 august 2015 at 17:06

Sfânta Fecioară Maria în tradiţia pioasă a creştinilor primelor veacuri de Remus Rus,pentru ca aduce informatii noi referitoare la Sf,Fecioara Maria.

dragan 18 august 2015 at 21:12

Copiii lui Stalin,Trei generatii de dragoste si razboi .Citesc cu placer carti istorice

Maria 18 august 2015 at 23:28

Cartea mea preferata este cartea Teste de inteligenta, deoarece imi dezvolta creativitatea si inteligenta.

Alexandru Raul 18 august 2015 at 23:52

Ultimele zile cu Adolf Hitler deoarece imi place sa stiu ce s-a intamplat in ultimele zile ale vietii

Adrian C 19 august 2015 at 11:36

„Geamantanul Hanei” este cred cea mai tulburatoare carte pe care am citit-o vreodata, pe care o recomand tuturor si din care ar trebui sa intelegem ca avem o datorie morala nu doar fata de Hana ci fata de toti copiii din lumea aceasta expusi unor amenintari, presiuni, din partea unor forte alienate, care incearca sa isi rezolve propriile frustrari distrugand valorile acestei lumi.

Ionita Stefania 19 august 2015 at 15:48

“Am supravietuit lagarului mortii” este cartea mea favorita deoarece este o carte despre supravietuire. Ce poate fi mai infricosator decat sa fi luat de acasa impreuna cu sora ta si azvarlit in iadul in care vezi zi de zi cum oameni dispar?Sa fi urcat in vagoane a caror destinatie e necunoscuta? Sa vezi ca rude, prieteni pleaca dimineata si seara nu se mai intorc. Povestea gemenelor este cu adevarat impresionanta pentru ca gemenii erau luati pentru experimente. Ei nu erau pur si simplu luati si omorati, ei mureau in urma experimentelor ingrozitoare facute de doctorul Mengele. Ei sufereau zi de zi in urma acestor experimente iar unii dintre ei mureau din cauza tratamentelor aplicate. Totusi, in acest infern numit Auschwitz, un mic final fericit are loc atunci cand doua gemene Eva si Miriam reusesc sa supravietuiasca.

Voinea Cristina 20 august 2015 at 10:31

Experienţa noilor începuturi de Dr. John F. Demartini, deoarece in viata mes este o perioada asemanatoare cu a personajului si asa invat cai de a depasi obstacole psihice, mentale si chiar fizice .

Ingrid Vanta 21 august 2015 at 09:32

Neinvins de viata ! M-a impresionat mult aceasta carte, viata lui Louis Zamperini. Am citit cu sufletul la gura prin ce a trecut si cum a supravietuit incercarilor fizice si psihice.Vezi razboiul cu alti ochi, si iti dai seama cat de pretios este fiecare minut pe care il traiesti liber.

RaluVic 22 august 2015 at 06:05

12 ani de sclavie- Solomon Northup. M-a impresionat. Cred ca am citit-o in maxim 2 zile. Ce mi-a placut cel mai mult e faptul ca autorul si-a asternut amintirile pe hartie si ca nu a fost nimic exagerat sau pompos. Am citit povestea unui om liber pe care increderea in persoanele nepotrivite l-a costat libertatea si 12 ani din viata departe de familia sa. Final fericit 🙂

Scaunasu Alin 23 august 2015 at 12:01

“Evadare de la Auschwitz” este cartea mea preferata, povestea unui militar sovietic care reuseste sa evadeze din infernul de la Auschwitz. Cartea te tine cu sufletul la gura fiind intesata de aventuri palpitante in calatoria lui prin Carpati si prin Ucraina pana reuseste sa se inatlneasca cu Armata Rosie. Cartea este o adevarata poveste despre supravietuire, despre lupta pe care trebuie sa o duci mereu pentru viata ta chiar si atunci cand totul pare pierdut. Vazand in jurul lui doar moarte si intelegand ca asta va fi si soarta lui, Andrei Pogojev hotaraste sa isi schimbe destinul. Astfel, povestea lui este una cu final fericit datorita curajului de care da dovada. Povestea lui trebuie sa ne inspire pe toti, sa avem puterea sa facem o schimbare chiar si atunci cand totul pare pierdut, sa avem curajul sa trecem prin calatorii al caror final nu il stim la inceput si de asemenea, sa nu lasam niciodata conditiile aspre sa ne intunece mintea si sa ne folosim in orice moment al vietii ratiunea pentru a ne ajuta pe noi insine sa scapam.

Lazaroi Ileana 23 august 2015 at 19:49

Adresata in special copiilor, “Geamantanul Hanei…” este o adevarata lectie de istorie despre ororile Holocaustului, despre destine frante de prejudecatile, discriminarea si lipsa de toleranta, despre urmarile teribile ale tacerii si indiferentei. Cartea reprezinta un documentar menit sa satisfaca micile sau marile curiozitati ale copiilor pe aceasta tema, dar ce este mai important face cunoscuta valoarea vietii, indeamna la toleranta, umanitate. Salut initiativa scriitoarei Karen Levine de a aduce la lumina un subiect atat de dramatic din istoria recenta a lumii si de a-l face „accesibil” celor mici astfel incat acestia sa-l inteleaga si sa se asigure ca pe viitor cel putin aceasta parte a istoriei nu se va repeta.

Ramona Beldiman 23 august 2015 at 21:36

Cartea mea preferata e „Din invataturile Parintelui Arsenie Boca” intrucat, in aceasta lume zbuciumata,stresanta si prea acaparata de ganduri negre, sfaturile parintelui vin ca un balsam pentru suflet si sunt actuale, eficiente si ne pot readuce pe linia de plutire. Uneori simtim ca numai intoarcerea spre Dumnezeu ne mai poate ajuta.Fiecare dintre noi a trecut macar o data printr-un asemenea moment si cartea e un spatiu in care ne putem permite sa ne abandonam macar pentru un timp.

Ramona Beldiman

Alecsandra 23 august 2015 at 22:28

Cu Editura Meteor Press am “fǎcut cunostinţǎ” acum câţiva ani, când a apǎrut cartea “Sfantul Nectarie. Minuni in Romania”. Editura şi-a adus o contribuţie majorǎ întrucât, apariţia cǎrţii, l-a fǎcut pe Sfântul Nectarie unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din Romania.
Valoarea cǎrţii nu ar putea fi estimatǎ în cuvinte, fiind un izvor duhovnicesc nesecat… atât de trebuincios acestor zile de apostazie.

Minunile povestite de oameni în necazuri, situaţii care nu pot fi explicate pe baza legilor si puterii omeneşti m-au întǎrit în credinţǎ de fiecare datǎ când sufletul a fost încercat de deznadejde.

Nu pot ascunde cǎ citirea cǎrţii mi-a adus lacrimi în inimǎ…şi-n ochi. Mai mult de atât, recitirii cǎrţii are aceeaşi putere de a emoţiona. Neputinţa firii umane şi împlinirea numai prin Divinitate, ne împing deseori, sǎ stigǎm la aceşti sfinţi, care rǎspund negreşit fiecǎrui strigǎt pornit din inimǎ.

Cǎrţile Editurii Meteor Press ocupǎ un raft întins în biblioteca personalǎ iar cu fiecare carte adǎugatǎ ma simt tot mai bogatǎ.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult