Romanul Marele Gatsby se bucura de o noua ecranizare in anul 2013, avindu-i in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan si Joel Edgerton, in regia lui Baz Luhrmann. Filmul va fi lansat in Romania chiar in aceasta saptamana, incepand cu data de 17 mai.
Așadar, vă provocăm la un nou concurs: premii trei exemplare din ediția limitată a cărții ”Marele Gatsby”, de Francis Scott Fitzgerald, reeditată în 2013 la Editura Polirom, în colecția ”Hors Collection”.
Despre carte:
„Romanul lui Fitzgerald ilustreaza un episod anume din spectacolul civilizatiei americane si o face cu ironie, cu patos si cu farmec. Marele Gatsby este povestea captivanta si stralucitoare a epocii jazzului.” (The New York Times Books of the Century)
„Din punctul meu de vedere, Marele Gatsby este primul pas inainte pe care l-a facut proza americana dupa romanele lui Henry James.” (T.S. Eliot)
Pentru a castiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:
Care este cartea pe care ați dori să o citiți din colecția ”Hors Collection” a Editurii Polirom și de ce?
Condiţii de participare :
- folosiţi o adresă de e-mail validă;
- lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
- cei trei câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: doi dintre ei – prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul – pentru cel mai inspirat răspuns, ales de către echipa Filme-carti.ro.
Asteptam comentariile dvs. pana luni, 20 mai 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cartea ”Marele Gatsby”.
Succes!
Later edit (21 mai 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.
Tragerea la sorti a avut loc astazi, doi castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org, iar unul pentru cel mai inspirat raspuns de catre echipa Filme-carti.ro. Am generat o secventa de la 1 la 78 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.
Cei doi castigatori prin Random.org sunt:
-comentatorul Otilia Giurgea – ”“101 carti romanesti de citit intr-o viata” de Eugen Istodor. Am mai citit cate ceva de Eugen IStodor si apreciez opinia lui ca fiind una dintre cele “sanatoase”. Admir indrazneala de a face un top a celor mai bune titluri romanesti si sunt curioasa de viziunea autorului.
Si nu in cele din urma faptul ca as fi mandra sa recunosc in aceasta lista cartile pe care am fost “obligata” sa le citesc in liceu. Inseamna ca mi-au prins foarte bine.”;
-comentatorul Adrian – ”Marta Petreu – Despre bolile filosofilor. Cioran. Motivul pentru care aș dori să citesc această carte este că Cioran mereu a fost un personaj deosebit de interesant pentru mine, iar ceea ce învâtâm la școală sau pe wikipedia nu este conține întotdeauna întreg adevărul. Un articol citit recent despre Cioran scotea în evidență dependența lui de alcool și tutun și mai târziu de somnifere. Aș dori să aflu mai multe și în special cum a fost afectat Cioran de aceste vicii (sau lipsa lor)”.
Cel mai inspirat raspuns:
–comentatorul Coman Andreea-Mihaela – „Cartea pe care aș dori să o citesc din colecția “Hors Collection” a Editurii Polirom este “Acasă: o istorie a vieții private” de Bill Bryson. Motivul acestei alegeri este acela de a citi, într-o formă specifică lui Bryson, o formă originală a modului de viață, bazat pe activități umane general valabile: a mânca, a dormi, a se face confortabil. Iar aceste repere ale umanității sunt regăsite întotdeauna în casa în care locuim deoarece o casă este ca o călătorie, fiecare cameră având propria însemnătate și simbolistică de descoperit. Așadar, este remarcabil cum, în orice viață domestică, există o resursă istorică ascunsă în toate colțurile casei, așteptând să fie descoperită. Această curiozitate iremediabilă este întocmai motorul scopului meu.”
Felicitari!
76 comments
Mircea Carp- „Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!”
„Basme de pe Tigru si Eufrat” pentru ca de mica sunt fascinata de povesti si cum anumite teme se regasesc in toate basmele fie ca sunt din Asia sau Europa.
As fi curiosa citesc „Exercitii de echilibru”, de Tudor Chirila.
Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine! pentru ca ma face curioasa titlul si as vrea sa citesc mai mult despre viata in comunism.
„Marele Gatsby” mi-ar placea sa recitesc! Dupa 15 ani… Imi amintesc perfect ca am citit-o in ultimul an de liceu, dupa examenul de bacalaureat! Si sa o am eu in biblioteca pentru ca aceea era imprumutata din biblioteca scolii si a trebuit sa o si returnez. Ce amintire… Felicitari, Polirom pentru reeditare! Cel mai bun timp acum, cu filmul.
101 carti romanesti de citit intr-o viata-Eugen Istodor pentru ca trebuie sa stim cele mai importante opere romanesti
Mi-ar placea sa citesc “Marele Gatsby”, pana acum nu am avut ocazia si cred ca este momentul potrivit~
Basme de pe Tigru si Eufrat
pentru ca-mi plac basmele
„Basme din Pamir” – basmele persane sunt foarte frumoase.
„101 carti romanesti de citit intr-o viata” de Eugen Istodor
Am mai citit cate ceva de Eugen IStodor si apreciez opinia lui ca fiind una dintre cele „sanatoase”. Admir indrazneala de a face un top a celor mai bune titluri romanesti si sunt curioasa de viziunea autorului.
Si nu in cele din urma faptul ca as fi mandra sa recunosc in aceasta lista cartile pe care am fost „obligata” sa le citesc in liceu. Inseamna ca mi-au prins foarte bine.
Cartea ce m-a atras cel mai mult din colectia ”Hors Collection” este „Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia” a lui N. Steinhardt fiindca in spatele cartii se afla o istorie a unui om. Mi se pare o carte controversata despre vremuri pe care nu le-am trait, dar pe care as vrea sa mi le imaginez… sa cunosc si alte perspective pentru a avea o viziune mai clara.
Mi-ar placea sa citesc cartea „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald, deoarece desi am mai citit-o am fost impresionata de ea si mi-ar placea sa o am in biblioteca. Povestea cartii mi-a ramas intiparita in suflet, deoarece, dupa parerea mea, este un roman superb.
Din colectia „Hors Collection”, mi-ar placea sa citesc cartea „Marele Gatsby”, deoarece pana acum nu am avut ocazia desi am auzit numai lucruri bune despre acest roman.
Exercitii de echilibru – Tudor Chirila
Cartea pe care aș dori să o citesc din colecția „Hors Collection” a Editurii Polirom este „Acasă: o istorie a vieții private” de Bill Bryson. Motivul acestei alegeri este acela de a citi, într-o formă specifică lui Bryson, o formă originală a modului de viață, bazat pe activități umane general valabile: a mânca, a dormi, a se face confortabil. Iar aceste repere ale umanității sunt regăsite întotdeauna în casa în care locuim deoarece o casă este ca o călătorie, fiecare cameră având propria însemnătate și simbolistică de descoperit. Așadar, este remarcabil cum, în orice viață domestică, există o resursă istorică ascunsă în toate colțurile casei, așteptând să fie descoperită. Această curiozitate iremediabilă este întocmai motorul scopului meu.
„Exercitii de echilibru” de T Chirila, pt ca am auzit atatea despre ea si toate de bine
Cartea care mi-ar placea sa o citesc din colectia Hors Collection, din cadrul Editurii Polirom este De ce m-am intors in Romania scrisa de Sandra Pralong. Prin lecturarea acestei carti as dori sa-mi regandesc posibilitatile de a ma intoarce acasa si daca as avea motive sa fac acest lucru, si daca Romania are o sansa sa cunoasca un alt trend in viitor.
Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine! pentru ca vreau sa si citesc numai de bine
“101 carti romanesti de citit intr-o viata” de Eugen Istodor, deoarece reprezinta un punct de plecare pentru inca 101 carti de citit. o carte valoroasa, care incurajeaza romantismul si lectura.
”Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!”, Mircea Carp. Utopie și analogie perfectă intre ce a fost sub comunism si ce avem acum
T.O. Bobe – Centrifuga, daca s-ar reedita. Fiindca literatura lui este – asa cum a declarat ca-si doreste sa fie – iubibila.
101 carti romanesti de citit intr-o viata de Eugen Istodor -pentru ca listele de filme si carti imi calmeaza intotdeauna pornirile compulsive.
Din colectia ”Hors Collection” ma intereseaza „Coreea de Nord, un lagar cit o tara” , periplul fotografic al celui mai mare jurnalist de razboi din Romania. Scenariul din tara lui Kim este cunoscut si romanilor, cei care au gustat din dictatura comunista, iar albumul de fotografii realizat sigur va trezi in mine amintiri ale vremurilor de demult, de amintiri din Epoca de Aur.
As vrea sa recitesc „Marele Gatsby”, pentru ca a trecut foarte mult timp de cand am citit-o.
„Marele Gatsby” de Francis Scott Fitzgerald este cartea pe care as dori sa o lecturez deoarece pana la ultima pagina sa ma transpun in umbra lui Nick Carraway.
101 carti romanesti de citit intr-o viata – pentru ca vreau sa vad cate am bifat deja si sa am un fel de ghid pentru ce as putea citi in viitor.
“Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald pentru ca inca nu am avut ocazia sa o citesc
Mi-ar placea sa citesc cartea cu titlul Aici, Mircea Carp, sa auzim numai de bine, pentru ca ma intereseaza situatia trecuta a Romaniei, dar si momentele grele prin care a trecut cultura romaneasca.
“Marele Gatsby” de Francis Scott Fitzgerald
„Cele mai frumoase basme arabe” pentru ca ma atrage cultura si sunt curioasa sa citesc o carte care se aseamana cu „atmosfera” din „O mie si una de nopti”.
Din aceasta colectie as dori sa citesc „Basme din Pamir”, atat pentru placerea mea (eu avand o eterna fascinatie pentru povestile orientale), cat si pentru cea a copiilor mei, pe care-i delectez de cate ori am posibilitatea reinnoirii resurselor, cartile din biblioteca personala fiind deja epuizate.
Mircea Carp- “Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!”
Marta Petreu – Despre bolile filosofilor. Cioran
Motivul pentru care aș dori să citesc această carte este că Cioran mereu a fost un personaj deosebit de interesant pentru mine, iar ceea ce învâtâm la școală sau pe wikipedia nu este conține întotdeauna întreg adevărul. Un articol citit recent despre Cioran scotea în evidență dependența lui de alcool și tutun și mai târziu de somnifere. Aș dori să aflu mai multe și în special cum a fost afectat Cioran de aceste vicii (sau lipsa lor).
“Exercitii de echilibru” de T Chirila, pt ca am auzit atatea despre ea si toate de bine
Exerciti de echilibru de T. Chirila asa vrea sa o citesc si eu am auzit k multi au citito si e foarte buna
Marele Gatsby- de Francis Scott Fitzgerald
Exercitii de echilibru de T Chirila mam auzit k este ocarte buna si merita citita
As dori sa citesc cartea Marele Gatsby am auzit numai lucruri bune despre ea si ca este interesanta
Marele Gatsby deoarece nu am citito si miar placea sa o citesc imi plac cartile desxpre leonardo di caprio
“Marele Gatsby” mi-ar placea sa recitesc!
Scurtă istorie a Greciei, de Richard Clogg.
As vrea sa cites cartea Marele Gatsby, pentru ca imi plac lucrurile noi si sunt curios de impactul meu cu acestea, inclusiv cu continutul acestei carti.
as doris a citesc 101 carti romanesti de citit intr-o viata de
Eugen Istodor, pt ca ar reprezenta un rezumat al tuturor celor mai bune carti romanesti pe care probabil nu le-am citit sau nu mi le mai amintesc
as dori sa citesc
Barbatul si moda
Ovidiu Buta, Adina Nanu pentru a-l introduce pe iubitul meu in ale modei, pt a-l invata sa fie un barbat stilat
Mi-ar placea sa citesc 101 carti romanesti de citit intr-o viata de Eugen Istodor, pentru ca reprezinta un reper, de fapt o sinteza a culturii romanesti.
Cartea Aici, Mircea Carp, sa auzim numai de bine! De ce? Pentru ca ascunde o parte din istoria acestei tari, dar si problemele grele pe care le-a avut cultura romaneasca si presa romaneasca sub comunism.
Mi-ar placea sa citesc din aceeasi colectie, Tartarin din Tarascon, povestea barbatului de 45 de ani care are sufletul lui Don Quijote si trupul lui Sancho Panza, si care decide sa plece in aventura vietii lui, devenind un erou:) comic.
Exercitii de echilibru” de Tudor Chirila. Mai mult din curiozitate mi-as dori sa citesc scriitura lui Chirilă. Sunt convins ca aa avea parte de un stil nonconformist si evaziv.
Din aceasta colectie, in afara de cartea pusa ca premiu, m-ar tenta cea a lui Adelin Petrisor despre Coreea de Nord- Coreea de Nord, un lagar cit o tara.
Am vazut recent un film despre Coreea de Nord (la cinepolitica) si a inceput sa mi-a starnit interesul.
Exercitii de echilibru-Tudor Chirila
Vreau sa citesc aceasta carte doar pentru ca e scrisa de Tudor. Pe Tudor „l-am cunoscut” pe cand aveam 17 ani. Eram la un majorat si, cand piesa „Am doar 18 ani” a inceput in difuzoare, m-am indragostit. Erau si sunt niste versuri simple, insa cu atat de mult subinteles.
Mai tarziu, am apucat sa ascult tot albumul din care facea parte piesa. Fiecare cuvant, cantat sau soptit, imi intra sub piele, cautand in mine amintiri si apoi…vibram.
As vrea sa citesc cartea pentru ca Tudor face parte din viata mea. Ideile ce il framanta ma framanta si pe mine, cuvintele lui se lipesc ca un magnet de corpul meu de fier si fiecare nota ce a iesit din gura imi pot pune viata, trecutul si prezentul, cat si viitorul meu nesigur.
L-am ascultat pe Tudor citind fragmente din propriile creatii si i-am simtit cuvintele indesandu-se printre lucrurile din capul meu. Inca le am acolo. Nu m-am saturat doar sa aud franturi de aceea vreau sa ii citesc cartea.
Exercitii de echilibru-Tudor Chirila. Unele citate mi-au starnit interes 🙂
Dictionar de mitologie slava- Ilie Danilov pentru ca este o lectura interesanta ce tine de fantastic, domeniu care ma pasioneaza
Ce rămâne. William Faulkner și misterele ținutului Yoknapatawpha – Mircea Mihăieș.
Pentru că este una dintre puținele cărți de la noi care celebrează un nume imens al literaturii universale, poate prea puțin cunoscut și, în mod sigur, prea puțin înțeles: William Faulkner.
Exercitii de echilibru-Tudor Chirila,deoarece sunt anumite idei care mi-au ajuns pana in maduva oaselor si pentru ca as vrea sa o rasfoiesc pe toata, sa vad daca intradevar conexiunea pe care am simtit-o cu aceasta carte este adevarata.
Studiind publicitatea și, totodată, fiind interesată de tot ce înseamnă culoare, mit și simbol, mi-ar plăcea să citesc „Dictionar de simboluri. Mituri, vise, obiceiuri, gesturi, forme, figuri, culori, numere”. Cred că m-ar ajuta foarte mult să transmit mesaje către public cu mai mare ușurință.
E adevarat ca as dori intotdeauna sa recitesc „Marele Gatsby”, un roman clasic al adolescentei mele. Fiind la alta varsta acum, sunt convinsa ca as experimenta pintr-o alta prisma trairile personajelor. Desi poate in adolescenta aveam o pornire in a judeca ceea ce mi se parea nedrept sau imoral, acum perceptia asupra realitatii s-a schimbat odata cu intamplarile din scenariul propriu numit viata.
Totusi, daca ar fi sa aleg o carte necitita inca, optiunea mea s-ar duce catre unul dintre volumele Mihaelei Radulescu, o personalitate controversata si iubita in acelasi timp, in mod egal femeie, mama, actrita si om de televiziune. As alege probabil „Despre lucrurile simple”, volum care a facut valva la momentul aparitiei sau, in cazul ca acesta ar fi indisponibil cum vad ca este pe site (sper sa se re-editeze curand), ultima carte a Mihaelei – „Intreaba-ma orice”. Ambele mi se par niste invitatii la autocunoastere si autoreflectie, sunt carti interactive, in care autoarea isi dezvaluie sufletul initiand in acelasi timp un dialog cu cititorii sai. Ea da sfaturi, exprima pareri, explica lucruri (asa-numitele „lucruri simple”), totodata facandu-te partas al lumii ei si ridicandu-ti intrebari si teme de gandire la care nu te-ai fi asteptat.
Acasa: O istorie a vietii private – vreau sa descopar misterele vietii private, legatura cu casa proprie, experientele altora
101 carti romanesti de citit intr-o viata
Eugen Istodor
Este o sursa de inspiratie si motivationala in ceea ce priveste lectura si reprezinta un reper !
Exercitii de echilibru-Tudor Chirila. am devenit curioasa de aceea 🙂
Exercitii de echilibru-Tudor Chirila…mi-a schimbat ceva despre felul de a vedea viata
Dictionar de mitologie slava- Ilie Danilov -eram curios despre mitologia acelei regiuni.
Acasa: O istorie a vietii private -tot ma voi marita,e bine sa stiu cate ceva
Istoria credintelor si ideilor religioase. Vol. I: De la epoca de piatra la misterele din Eleusis – Mircea Eliade.
Pentru ca profesorul meu de religie mi-a recomandat-o pentru a intelege mai bine radacinile religiei si a-mi clarifica toate indoielile legate vreodata despre acest subiect.De atunci mi-a ramas gandul la titlul acesta.
101 carti romanesti de citit intr-o viata-Eugen Istodor pentru ca trebuie sa stim cele mai importante opere romanesti
Literatura de azi. Dialoguri pe net de Daniel Cristea-Enache pentru a afla mai multe despre cei ce duc stindardul limbii si literature romane in prezent cand literatura nationala dar si mondiala isi cauta o forma si o identitate
Am ales:Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: la un pas de Paradis,deoarece imi place sa aflu si despre alte civilizatii si mai ales sa calatoresc.
As vrea sa citesc Marele Gatsby pentru ca am citit cateva recenzii despre ea si mi-au starnit curiozitatea. Stiu ca este o carte buna, ce merita citita, de aceea probabil fiecare dintre noi ar trebui s-o aiba
Din colecția ”Hors Collection” a Editurii Polirom as citi
Marele Gatsby de Francis Scott Fitzgerald pentru ca am auzit ca este o carte senzationala, nu degeaba au fost facute atatea filme bazate pe aceasta carte.
“Marele Gatsby” pentru ca as dori sa citesc cartea inainte de-a viziona filmul, plus ca tema abordata este una interesanta.
In afara de Marele Gatsby, as vrea sa citesc „Basmele romanilor” de Petre Ispirescu. Cartea insa nu as citi-o singura. Fiind una din primele carti pe care le-am citit pe cont propriu cand eram mica, as vrea sa o citesc si copiilor mei (atunci cand vor veni). Basmele sunt primul pas in atragerea copiilor catre lectura.
”Bulgakov si secretul lui Koroviev. Interpretare figurala la Maestrul si Margareta” de Ion Vartic
Pentru a intelege lumea pe care M.A. Bulgakov o creeaza in opera sa fundamentala „Maestrul si Margareta” este nevoie mai mult decat o lectura repetata, fie ea si a unui cititor al genului. Fie ca vorbim despre aceasta capodopera a literaturii universale interbelice, sau despre oricare alta, dincolo de calitatile intrinseci ale lucrarii este nevoie sa cunoastem atat contextul socio-politic in care a fost scrisa aceasta, cat si situatia personala a scriitorului – drama lui Bulgakov. Ion Vartic – asa cum o face si in postfata versiunii romanesti a romanului – ofera o serie o repere fara de care cititorul nu ar putea aprecia „Maestrul si Margareta” la adevaratul sau potential. Asadar, raspunsul la intrebarea pusa este fara indoiala volumul lui Ion Vartic, o interpretare a unuia dintre cele mai misterioase si tulburatoare romane ale literaturii universale.
As dori sa detin „Coreea de nord, un lagar cit o tara” de Adelin Petrisor intrucat contine fotografii care reflecta realitatea unei lumi inumane care pare ca nu isi mai gaseste locul in secolul nostru.
As prefera sa citesc aceasta carte Marele Gatsby, pentru ca este o carte interesanta si are un titlu fascinant.
Exercitii de echilibru de Tudor Chirila. De ce? Pentru ca intr-o lume atat de rapida e bine sa fiu echilibrata.
Cartea 101 carti de citit in viata de Eugen Istodor, pentru ca insumeaza o opera frumoasa a multor carti.
Din colecția ”Hors Collection” îmi doresc să citesc cartea “Coreea de Nord, un lagăr cît o țară”, semnată de Adelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război din România. Doresc să descopăr Coreea de Nord prin ochii fotografului și să simt prin fiecare imagine emoția trăită de acesta în acea lume.
Comments are closed.