Știrile săptămânii: Program spectacole stagiunea UNATC luna martie; Ce-ar fi să-ți începi primăvara citindu-l pe Creangă? – Reduceri la Editura Adenium; Rezultatele Concursul de debut în proză Valentin Nicolau; Romanul Fetița care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu, va fi tradus în bulgară; AFCN a lansat o nouă sesiune de finanțare de proiecte culturale; ”Otrava iubirii”, un nou roman de Eric-Emmanuel Schmitt, in dezbatere la Libraria Humanitas de la Cișmigiu; Romanul Toate bufniţele, de Filip Florian, a apărut în limba germană; Intră acum în aventură și bucură-te de ce ți-am pregătit: 10 volume de excepție la preț de 5; De 8 martie, cele mai prețuite femei primesc cele mai frumoase cărți Litera; Apariții noi la Editura Litera: Să bați din palme cu o singură mână, de Richard Flanagan și Lupta mea. Cartea a doua: Un bărbat îndrăgostit, de Karl Ove Knausgard; Adrian Suciu, Robert G. Elekes și Mircea Florian, la cea de-a patra ediție „Citesc poezie”.
Program spectacole stagiunea UNATC luna martie
Vă anunțăm programul spectacolelor de teatru din luna martie, producții UNATC – Licență și Master.
Ca noutate, vă semnalăm o premieră: „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, un spectacol Licență – Arta Actorului.
Intrarea este gratuită la toate spectacolele. Rezervări la adresa: rezervari.unatc@gmail.com.
Master
10 martie – „Trei (3) farse cu Pantalone” Commedia dell`Arte all`improvviso, ora 19, Sala I. Berlogea – UNATC
12 martie – „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, ora 18, Sala Atelier – UNATC
12 martie – „Trei (3) farse cu Pantalone” Commedia dell`Arte all`improvviso, ora 19.30, Sala I. Berlogea – UNATC
13 martie – „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, ora 19, Sala Atelier – UNATC
19 martie – „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, ora 19, Sala Atelier – UNATC
20 martie – „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, ora 19, Sala Atelier – UNATC
27 martie – „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, ora 19, Sala Atelier – UNATC
9 martie – „Camera albastră” de David Hare, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
10 martie – „Camera albastră” de David Hare, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
21 martie – „Camera albastră” de David Hare, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
22 martie – „Camera albastră” de David Hare, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
12 martie – „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
13 martie – „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
14 martie –„Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
17 martie –„Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
18 martie – „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
19 martie – „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
15 martie – „Viață 3” de Yasmina Reza, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
16 martie – „Viață 3” de Yasmina Reza, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
26 martie – „Viață 3” de Yasmina Reza, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala O. Cotescu
23 martie – „Vrăjitoarele din Salem” de Arthur Miller, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala I. Cojar
30 martie – „Vrăjitoarele din Salem” de Arthur Miller, ora 19, Palatul Național al Copiilor – Sala I. Cojar
Ce-ar fi să-ți începi primăvara citindu-l pe Creangă?
Adenium te provoacă să îți începi primăvara citindu-l pe Creangă. Comandă albumele de benzi desenate Povești și Amintiri din Copilărie sau volumul Capra cu trei iezi și alte povești în versuri și le primești cu o reducere de 30%. Promoția este valabilă pentru titlurile specificate comandate de pe site-ul Adenium, www.adenium.ro, în perioada 1-13 martie 2016.
Povești. Album de benzi desenate conține adaptări în benzi desenate după câteva din poveștile lui Ion Creangă: Punguța cu doi bani, Capra cu trei iezi, Dănilă Prepeleac, Fata babei și fata moșneagului, Ivan Turbincă și Povestea lui Harap-Alb. Scenariul este ingenios și amuzant, iar ilustrațiile sunt realizate de Șerban Andreescu.
Tot hazul, farmecul, efervescența Amintirilor lui Creangă sunt transpuse în benzi desenate în Amintiri din copilărie. Povestiri. Pentru că aventurile lui Nică sunt grozave și orice puști din zilele noastre are nevoie să afle cum să se distreze de-adevăratelea! Ediție de lux cu desene superbe, semnate de Șerban Andreescu.
Reinterpretarea realizată de Lidia Batali în Capra cu trei iezi și alte povești în versuri este ilustrată cu imagini semnate de Adrian Barbu și completată cu un minidicționar explicativ al regionalismelor și arhaismelor, foarte util micilor cititori.
Adenium vă propune mai mult decât o lectură și deschide poarta magică prin care orice puști al zilelor noastre va călători în timp, în Țara Copilăriei Adevărate, unde însuși Creangă, povestitorul, îi va întâmpina așa cum numai el știe să o facă.
Rezultatele Concursul de debut în proză Valentin Nicolau
Concursul de debut în proză Valentin Nicolau, inițiat de Editura Nemira în anul 2015, s-a desfășurat în perioada august-decembrie 2015.
Până la 15 decembrie 2015 s-au înscris în competiție 65 de manuscrise. 5 dintre ele au fost eliminate pentru că nu întruneau criteriile stabilite pentru participare.
Juriul format din scriitorul Sebastian A. Corn (care a câştigat premiul pentru debut Nemira în 1996), criticul literar Cosmin Ciotloş şi Dana Ionescu, redactor-şef al Editurii Nemira, a avut în vedere următoarele criterii: valoarea literară, originalitatea, relevanța volumului pentru cititorii de astăzi.
După examinare, juriul a decis:
Premiul cel mare, constând în publicarea volumului la Editura Nemira, nu se acordă;
Se acordă mențiune autorului volumului Urmașul Pandemoniului;
Se acordă mențiune autorului volumului Lacul Mor(ț)ii.
Autorii celor două romane vor primi un premiu în valoare de 550 de lei. Cărțile lor vor fi avute în vedere pentru publicare.
Următoarea ediție a concursului de debut în proză Valentin Nicolau se va desfășura în perioada iulie-noiembrie 2016.
Romanul Fetița care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu, va fi tradus în bulgară
Romanul Fetița care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu, va apărea la începutul anului 2017 în limba bulgară, la Colibri Publishers, în traducerea Lorei Nenkovska. Este prima traducere a celui mai recent roman semnat de Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români.
Fetița care se juca de-a Dumnezeu a apărut în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, și în ediție digitală, și se află pe lista de bestselleruri a editurii. În anul 2015, a obținut Premiul Național de Proză al Ziarului de Iași.
Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu – un roman surprinzător, emoţionant şi plin de umor, care explorează, prin ochii inocenţi ai Rădiţei şi cei ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund România postcomunistă: emigraţia temporară. Pentru a-şi scoate familia din impas financiar, Letiţia hotărăşte să plece la muncă în străinătate pentru cîteva luni. Prin intermediul unei cunoştinţe ajunge la Roma, în Italia, unde face menaj şi îngrijeşte de bătrîna familiei Bosse, Nona. Întîmplător, întîlneşte o fostă colegă de liceu, Laura, o veterană a locurilor de muncă precare, fire puternică, spontană şi onestă, care îi deapănă povestea ei de emigrantă. Acasă, au rămas cele două fetiţe: Rădiţa – sensibilă, introvertită – în grija bunicilor şi Mălina în cea a soţului Letiţiei, Vali. Aflată la început de şcoală şi puternic ataşată de mama sa, Rădiţa suferă în urma despărţirii aşa cum numai copiii pot să o facă, cu tot corpul şi toată imaginaţia. Cele cîteva luni preconizate se tot lungesc, planurile de viitor suferă mereu schimbări, iar efectele secundare ale plecării se dovedesc imprevizibile. Ne aflăm în faţa unui roman tulburător, în care sînt îmbinate subtil o varietate de teme: copilăria, inocenţa, înstrăinarea, confruntarea mentalităţilor, relaţiile de cuplu sau reconfigurarea identităţii. Totul într-o construcţie plină de tensiune şi cu un limbaj proaspăt, efervescent.
Dan Lungu (n. 1969), director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, membru al Uniunii Scriitorilor din România. La Polirom a publicat romanele Raiul găinilor (fals roman de zvonuri şi mistere) (2004, 2007, 2010, 2012), Sînt o babă comunistă! (2007, 2010, 2011, 2013; ecranizat în regia lui Stere Gulea; în 2010, premiera piesei de teatru Baba comunistă pe scena Teatrului Bouwkunde din Deventer, Olanda; în 2013, premiera maghiară la Teatrul „Katona József” din Budapesta, iar la Ateneul Tătăraşi din Iaşi premiera naţională a piesei; versiunea franceză a cărţii dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet, Franţa, 2008; versiunea poloneză nominalizată la Premiul pentru literatură central-europeană „Angelus”, 2011), Cum să uiţi o femeie (2009, 2010, 2011) şi În iad toate becurile sînt arse (2011, 2014), volumele de proză scurtă Băieţi de gaşcă (2005, 2013) şi Proză cu amănuntul (2008) şi a coordonat, în colaborare, volumele Tovarăşe de drum. Experienţa feminină în comunism (2008), Str. Revoluţiei nr. 89 (2009) şi Cărţi, filme, muzici şi alte distracţii din comunism (2014). Cărţi ale sale au fost traduse în franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, bulgară, greacă, norvegiană şi turcă.
AFCN a lansat o nouă sesiune de finanțare de proiecte culturale
Primăvara lui 2016 debutează cu un nou apel de proiecte lansat de Administrația Fondului Cultural Național.
După o prima sesiune de finanțare pentru 2016, în valoare de 5,1 milioane lei destinate proiectelor culturale, pe 2 martie demarează o nouă sesiune cu un buget de 4,6 milioane lei care acoperă nouă arii de finanțare.
In urma consultărilor avute cu operatorii culturali și în acord cu prioritățile afirmate de Ministrul Culturii, noul Consiliu AFCN a decis lansarea unei noi arii: REZIDENȚE DE CREAȚIE, menite să stimuleze dezvoltarea de programe de rezidență în România destinate artiștilor români. O altă noutate o reprezintă relansarea ariei EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ precum și extragerea ariei ARHITECTURĂ ȘI DESIGN din cadrul ARTELOR VIZUALE.
A fost deasemenea modificată suma maximă ce poate fi acordata/solicitată, care va fi diferită în funcție de arie, megând până la 75000 lei.
Pentru această sesiune Consiliul AFCN a definit cinci priorități strategice: susținerea debutului artistic; susținerea producției artistice; susținerea mobilităţii culturale pe teritoriul României dezvoltarea de abordări interdisciplinare; identificarea / dezvoltarea de publicuri noi.
Tot o noutate o constituie lansarea unei aplicații online destinate depunerii candidaturii evaluatorilor. Aceștia își pot completa un profil personal, care va putea fi actualizat oricând. O dată completat acest profil evaluatorul nu va avea decât de bifat opțiunea de candidatură la sesiunea în curs, ori de câte ori va dori să candideze.
Perioada de înscriere a proiectelor începe miercuri 02 martie iar termenul limită de înscriere este 31 martie 2016, ora 17:00.
Gășiți atașat anunțul privind lansarea sesiunii de finanțare ce cuprinde:
– ariile de finațare;
– prioritățile de finanțare pentru proiectele culturale în sesiunea II /2016.
– plafoanele de finanțare în funcție de arie
– calendarul sesiunii de finanțare pentru proiecte culturale II / 2016;
Toate aceste informații pot fi consultate de miercuri 2 martie pe pagina de Internet www.afcn.ro la http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la contact@afcn.ro sau telefonic la 0218933150.
”Otrava iubirii”, un nou roman de Eric-Emmanuel Schmitt, in dezbatere la Libraria Humanitas de la Cișmigiu
Editura Humanitas Fiction va asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 8 martie, de la ora 19, la lansarea romanului Otrava iubirii, o noua carte de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceza si detinator al Premiului Goncourt pentru nuvela. La eveniment vor vorbi Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Dinitoiu, Marius Constantinescu si Denisa Comanescu.
Prietene bune, Julia, Colombe, Raphaëlle si Anouchka sunt la varsta intrebarilor pe care nu indraznesc sa le rosteasca, asa ca isi consemneaza in jurnalele personale cele mai ascunse ganduri. Aflam astfel ca in jurul lor dragostea, un sentiment care le este inca strain, modeleaza destine, uneste si destrama familii, pune in primejdie si salveaza vieti, ca intr-o inegalabila drama shakespeariana. Nevoia de iubire se va insinua treptat in fiecare gest si gand al celor patru adolescente, ca nevoia de un drog ce aduce extazul si ale carui consecinte sunt periculoase. Cand povestea lui Romeo si a Julietei, pe care liceenii o vor pune in scena, isi va arunca umbra nefasta asupra realitatii, se va dovedi dragostea atat de puternica, incat sa vindece ranile pe care tot ea le-a provocat?„Modelele de ieri nu sunt neaparat si cele de azi, in schimb pasiunea se dezlantuie cu aceeasi violenta si manie. In acest sens, Romeo si Julieta sunt si raman arhetipurile pasiunii eterne.“ (Eric-Emmanuel Schmitt)„În acest moment, când elogiile aduse iubirii eterne se înmulțesc în aceeași măsură ca site-urile de întâlniri online, scriitorul și filozoful Eric-Emmanuel Schmitt explorează meandrele sentimentelor pe terenul realității.“ (Lire)„Așa cum Elixirul dragostei reinventa mitul lui Tristan și al Isoldei, Otrava iubirii gravitează în jurul îndrăgostiților Romeo și Julieta.“ (Sud Ouest)
Romanul Toate bufniţele, de Filip Florian, a apărut în limba germană
Romanul Toate bufniţele, de Filip Florian, a fost publicat în Germania, la Editura Matthes & Seitz (Berlin), în traducerea lui Georg Aescht, cu titlul Alle Eulen.
Toate bufniţele — cel mai recent roman semnat de Filip Florian, apărut în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, în anul 2012 (ediția a II-a, 2015), şi în format digital — a obținut Premiul pentru „Cea mai bună carte a anului”, secțiunea „Beletristică”, la Gala „Bun de Tipar”, ediția a II-a, 2013; romanul se află pe lista de bestselleruri a Editurii Polirom.
Literatura lui Filip Florian este deja cunoscută în spațiul cultural de expresie germană, la Editura Suhrkamp fiind publicat, de asemenea în traducerea lui Georg Aescht, romanul Degete mici (cinci ediții la Polirom), în anul 2008, cu titlul Kleine Finger.
Mai mult, Editura Matthes & Seitz pregătește pentru anul viitor și ediția în limba germană a romanului Zilele Regelui (trei ediții la Polirom).
Autorul va susține o serie de lecturi publice din Toate bufniţele la Tîrgul de carte de la Leipzig (17-20 martie 2016) , dar și la ICR Berlin (21 martie 2016).
„Dacă oamenii, toţi oamenii, s-ar sătura într-o bună zi de poveşti, cred că sufletele s-ar usca, s-ar topi şi lumea ar arăta ca un pustiu. O asemenea nenorocire n-o să se întîmple
însă prea curînd, nici săptămîna viitoare, nici la toamnă, nici peste o mie de ani. Înaintea ei, cu siguranţă, o să se petreacă alte milioane şi milioane de fapte, şuvoiul vieţii o să curgă mai departe, cu furtuni şi îndrăgostiri, cu boli şi rîsete de copii, cu războaie şi prietenii, cu crize financiare şi meri înfloriţi, cu alb, cu negru şi cu infinite nuanţe de gri. Iar faptele, întotdeauna, vor fi urmate de poveşti, de-o mare de poveşti, fiindcă fiecare faptă se vede cu ochi diferiţi, în fel şi chip. Sînt poveştile noastre, ale tuturor, fără de care am muri de sete, ne-am prăpădi. La sfîrşitul sfîrşitului, zic eu, o să existe un singur mare regret, că nu-l vom mai putea povesti.” (Filip Florian)
Filip Florian, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai îndrăgiţi scriitori români, s-a născut la 16 mai 1968, în Bucureşti. Primul său roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză.
În 2006, împreună cu fratele său Matei Florian, a publicat romanul Băiuţeii (patru ediții). Zilele regelui (2008), cel de-al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum“ acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan.
În România, cărţile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinătate, traduse în douăsprezece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp și Matthes & Seitz (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magvető și Bookart (Ungaria), Czarne și Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela şi Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Bokvennen (Norvegia), Altin Bilek (Turcia) şi Animar (Egipt).
Intră acum în aventură și bucură-te de ce ți-am pregătit: 10 volume de excepție la preț de 5
Intră pe pagina specială de pe site-ul Adenium, dedicată Colecției O inimă de Broscuță, joacă-te și poți câștiga o reducere de 50% din prețul celor 10 volume apărute până acum. Fii parte din aventura unei povești pentru toate vârstele.
Povestea Colecției O inimă de Broscuță a început din dragoste pentru cei mici și pentru literatură. Odată ca niciodată, autorul, Gheorghe Vîrtosu, și-a dorit să le deschidă copiilor ușa fermecată spre tainele lumii, să le ofere părinților și bunicilor bucuria de a le citi povești cu adevărat minunate, care să-i facă să viseze frumos și să prindă curajul de a-și îndeplini aceste visuri. Cărțile copilăriei ne formează, devin parte din felul nostru de a fi, de a gândi și de a trăi.
Încărcată de meditații asupra rostului și momentelor-cheie ale vieții, cu personaje pe cât de jucăușe și dornice de a câștiga simpatie, pe atât de animate de semnificații și de responsabilități spirituale, lumea O inimă de Broscuță este lumea lui ÎMPREUNĂ.
O inimă de Broscuță este o serie de cărți dominate de sensibilitate, de magie, de frumusețe, până în cele mai mici detalii. Povestea magică creionată de Gheorghe Vîrtosu este completată cu ilustrații originale și apare în condiții grafice de excepție.
Intră pe site, joacă-te, intră în aventură alături de îndrăgitele personaje ale colecției și cele zece volume de excepție ale seriei O inimă de Broscuță pot fi ale tale la un preț redus cu 50%. Aventura continuă! Intră în joc!
De 8 martie, cele mai prețuite femei primesc cele mai frumoase cărți Litera!
Ziua Internațională a Femeii este celebrată oficial în multe țări din lume, de aproape 40 de ani. Anul acesta, Litera promovează gentilețea prin evenimentul Cele mai prețuite femei primesc cele mai frumoase cărți. Bărbații din companiile din România sunt încurajați să spună printr-un comentariu pe www.com/EdituraLitera cât de speciale sunt colegele lor. Cele mai interesante mesaje vor fi premiate cu cărți pentru toate doamnele din companie, dar și pentru gentlemenii care au preluat inițiativa.
Câstigătorii vor fi anunțați în data de 8 martie pe pagina de facebook a editurii, iar cadourile literare vor fi trimise la sediile companiilor în zilele imediat următoare.
Cărțile oferite în cadrul evenimentului Cele mai prețuite femei primesc cele mai frumoase cărți fac parte din colecțiile consacrate ale Editurii Litera: Premium, Clasici moderni, Clasici contemporani, Iubiri și destine.
E primăvară, deschideți cărțile!
Apariții noi la Editura Litera: Să bați din palme cu o singură mână, de Richard Flanagan și Lupta mea. Cartea a doua: Un bărbat îndrăgostit, de Karl Ove Knausgard
Richard Flanagan – Să bați din palme cu o singură mână
Colecția Clasici contemporaniÎntr-o noapte geroasă din 1954, o femeie coboară treptele barăcii unde spera să înceapă o nouă viață și dispare în iarna australiană, lăsând în memoria Sonjei, fiica ei de trei ani, doar ecoul unui cântec de leagăn. Treizeci și cinci de ani mai târziu, Sonja se întoarce în locurile copilăriei, vrând să înțeleagă motivele acestui abandon. Își întâlnește tatăl, a cărui cumplită furie a alungat-o de acasă, și trebuie să înfrunte demonii trecutului ce i-a bântuit părinții: ororile ocupației naziste din Slovenia, țara ei de origine.
Să bați din palme cu o singură mână zugrăvește barbaria unei lumi vechi și asprimea unei țări noi, unde destine fără speranță caută să se răscumpere prin iubire.
Karl Ove Knausgard – Lupta mea. Cartea a doua: Un bărbat îndrăgostitColecția Clasici contemporani
Nominalizare la Independent Foreign Fiction Prize 2014Roman autobiografic de o forță literară neobișnuită, cartea a doua a seriei Lupta mea a dat naștere unei polemici virulente și a primit încă de la apariție numeroase premii. După ce a abordat în primul volum tema doliului, Knausgard descrie cu aceeași vigoare și exactitate îndrăgostirea, uniunea și separarea, toate etapele sentimentului de iubire. Experiența de a fi tată dă peste cap totul în jurul lui și se reflectă în încercările cotidiene ale vieții de familie, în vacanțele care sfârșesc prost, în disputele cu vecinii, în tensiunile apărute cu ocazia aniversărilor copiilor… în acțiunea de a plimba un cărucior prin Stockholm când singurul lucru pe care dorește să-l facă este să scrie. Viața scriitorului-narator se desfășoară sub ochii siderați ai cititorului cu toată furia și sinceritatea ei frustă: un om cu o dorință de neoprit de a scrie, pentru care arta este o nevoie fizică, un om care oscilează permanent între energia vitală și impulsurile morbide. O capodoperă.
Adrian Suciu, Robert G. Elekes și Mircea Florian, la cea de-a patra ediție „Citesc poezie”
Adrian Suciu, Robert G. Elekes (invitați: Tara Skurtu și Radu Mureșan) și Mircea Florian (invitat Dragoș Andriana) vor fi participanții celei de-a patra ediție a întâlnirilor literare „Citesc poezie”, care va avea loc pe 11 martie, ora 19:30, în Mansarda Cărturești Verona (str. Arthur Verona, 13-15). Moderatorii și realizatorii programului sunt Emilia Zăinel și Mircea Dan Duță.
În edițiile precedente au fost abordate teme diverse precum: transmiterea și receptarea poeziei, căutarea poeziei (la propriu și la figurat), dar și modul de „așteptare” al poeziei. Această întâlnire literară va fi sub semnul lunii martie, unde femeia va ocupa un loc special în poemele celor trei autori. Spectatorii vor avea parte de surprize, atât din partea invitaților, cât și a moderatorilor.
Întâlnirile au ca scop popularizarea poeziei și atragerea către ea a unui număr cât mai mare de cititori. Ele vor avea loc în fiecare a doua vineri din lună, la Ceainăria Librăria Cărturești Verona. Următoarea ediție se va desfășura pe 8 aprilie, de la ora 19:00.
„Citesc poezie” este numele unei campanii care a debutat în urmă cu cinci luni și care are ca scop conștientizarea importanței poeziei în viața noastră. Ea se adresează atât celor care citesc poezie, cât și celor care vor să descopere lumea unică a versurilor. Pe pagina de facebook a campaniei se pot citi poeme ale unor autori consacrați, nenumărate motive pentru care scriitori, jurnaliști, critici etc. citesc poezie, dar și motive pentru care cititorii aleg să descopere această delicată formă de expresie.