Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (26 septembrie – 2 octombrie 2016)

paul-kalanithi-cu-ultima-suflare-c1Știrile săptămânii: Cu ultima suflare, bestsellerul lui Paul Kalanithi este un elogiu adus vieții; Invitatie lansare de carte despre Bucuresti; Scriitorul Andrei Codrescu în România; Câștigătorul Concursului de Debut „Adenium Start”, ediția a IV-a, 2016; Romanul Negru şi Roşu, de Ioan T. Morar, va apărea în limba spaniolă; Nu veți avea ura mea! spune jurnalistul Antoine Leiris după atentatele de la Bataclan din 2015; Lovituri de geniu: povestea celui mai mare meci din istoria tenisului, la Editura Publica; O carte de finanțe captivantă ca un roman polițist; Adi Hădean lansează volumul “#24centimetri” la București; Meryl Streep, tot ea… Portretul ascensiunii doamnei de fier a actoriei, la Editura Publica.

Cu ultima suflare, bestsellerul lui Paul Kalanithi este un elogiu adus vieții

La treizeci și șase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat.

Cu ultima suflare este cronica transformării sale dintr-un student la Medicină, care se întreabă ce înseamnă o viață plină de sens, în neurochirurg, apoi în pacient și într-un tată care trebuie să-și înfrunte propria moarte.

Cartea a inspirat sute de mii de oameni din întreaga lume, devenind imediat bestseller, tradus în zeci de țări, a fost bestseller New York Times  și cea mai bună carte pe Amazon în ianuarie 2016.

De ce merită trăită viața? Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent? Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai șansă la viață? Iată câteva dintre întrebările la care autorul acestei mărturii profund emoționante caută răspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un elogiu al vieții.

Cu ultima suflare este un gest emoțional care a meritat: o înduioșătoare și meditativă cronică de familie, dar și despre medicină și literatură. În ciuda tonului întunecat, poartă un mesaj pozitiv.“ The Washington Post

kalanithi.interior-ata-photo---suszi-lurie-mcfaddenFragmente:

”Îmi petrecusem atât de mult timp studiind literatura la Stanford şi istoria medicinei la Cambridge, în încercarea mea de a înţelege mai bine particularităţile morţii, doar ca să ajung la concluzia că acestea îmi sunt la fel de enigmatice ca şi la început. Descrieri ca ale lui Nuland mă convingeau că asemenea lucruri trebuie cunoscute numai direct. Urmam medicina ca să fiu martorul misterelor îngemănate ale morţii, ale manifestărilor ei biologice şi existenţiale: deopotrivă profund personale, dar şi din cale afară de impersonale.”

”Incertitudinea fără limite a viitorului meu mă scotea din minţi. Oriunde mă uitam, umbra morţii anula semnificaţia oricărei acţiuni. Îmi amintesc momentul în care neliniştea copleşitoare s-a mai domolit, când ceea ce părea un ocean imposibil de trecut s-a separat. M-am trezit în dureri şi în faţa unei alte zile, în care orice alt proiect dincolo de micul dejun părea de neimaginat. Nu pot continua, mi-a trecut prin cap şi imediat antifonul a răspuns, completând cele şapte cuvinte ale lui Samuel Beckett, cuvinte pe care le învăţasem cu mult timp în urmă: Aşa că voi continua. M-am dat jos din pat şi am făcut un pas, repetând fraza întruna: „Nu pot continua. Aşa că voi continua.”

Paul se mândrea cu cartea lui, care reprezintă un apogeu al iubirii sale faţă de literatură (mi-a mărturisit odată că poezia îl liniştea mai mult decât cuvântul Scripturii) şi al capacităţii sale de a-şi transforma viaţa într-o poveste convingătoare şi puternică despre cum să trăieşti alături de moarte. Când Paul i-a trimis un e-mail prietenului său cel mai bun în mai 2013, ca să îl informeze că are cancer în fază terminală, a scris: „Vestea bună e că deja am trăit mai mult decât surorile Bronte, decât Keats şi Stephen Crane. Vestea proastă e că nu am scris nimic până acum.“ Călătoria sa ulterioară a fost una de transformare. De la o vocaţie plină de pasiune la alta, de la soţ la tată şi, în final, de la viaţă la moarte, transformarea supremă care ne aşteaptă pe toţi. (din Epilogul scris de Lucy Kalanithi)

Paul Kalanithi, neurochirurg și scriitor, s-a născut pe 1 aprilie 1977 la New York. A crescut în Kingsman, Arizona, după care a studiat literatura și biologia la Stanford University. A urmat studii aprofundate de istoria și filosofia științei și de medicină la University of Cambridge, absolvind cu distincția cum laude Yale School of Medicine. S-a întors la Stanford pentru a-și continua rezidențiatul în neurochirurgie și studiile postdoctorale în neuroștiințe, obținând cea mai înaltă distincție a Academiei Americane de Neurochirurgie. În anul 2013 a fost diagnosticat cu o boală terminală, despre care a scris în The New York Times și The Washington Post. În 2014 și-a încheiat rezidențiatul. A murit în martie 2015, în timp ce lucra la această carte, care a fost publicată de către soţia lui, Lucy.

Invitatie lansare de carte despre Bucuresti

 

invitatie-bucurestiul-in-locuinte-email

Scriitorul Andrei Codrescu în România

Cunoscutul scriitor american de origine română Andrei Codrescu sosește astăzi în România pentru un turneu ce va include conferințe și dezbateri legate de centenarul DADA, precum și lansarea unei noi cărți de poezii, în cinci orașe din țară. Vizita în România este organizată la inițiativa scriitoarei Ruxandra Cesereanu, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al editurii Curtea Veche.

ac-by-eduard-kellerÎn perioada 27 septembrie – 14 octombrie autorul se va întâlni cu publicul la București, Zalău,  Craiova, Cluj-Napoca și Sibiu. Partenerii turneului național Andrei Codrescu sunt Institutul Cultural Român, Fundația – Editura Scrisul Românesc, Editura Școala Ardeleană, Editura Caiete Silvane, Librăria Habitus, Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Phantasma – Centrul de Cercetare a Imaginarului, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Librăria Bizantină, Facultatea de Litere din cadrul Universității București.

Andrei Codrescu este așteptat și la Zalău marți, 4 octombrie. Detalii vor fi disponibile în curând.

A patra localitate unde Andrei Codrescu se va întâlni cu publicul este Cluj-Napoca. Primul eveniment literar din Cluj este lansarea cărții “The Art of Forgetting/Arta Uitării”, care va avea loc pe 5 octombrie 2016, în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Vor participa alături de autor scriitoarea Ruxandra Cesereanu, poetul Marius Conkan, și directorul editurii Școala Ardeleană, Vasile Dâncu. O a doua întâlnire cu publicul va avea loc vineri, 7 octombrie, începând cu ora 17.00 la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”, în sala Popovici. De această dată evenimentul se va desfășura sub forma unei conferințe aniversare despre mișcarea Dada. Conferința va fi prezentată de scriitoarea Ruxandra Cesereanu.

Turneul continuă la Sibiu în data de 10 octombrie, unde începând cu ora 18.00 se va desfășura un dialog între Andrei Codrescu și Radu Vancu la Librăria Habitus (Piața Mică 4). Discuția va avea ca punct central volumul “The Art of Forgetting/Arta Uitării”.

Scriitorul Andrei Codrescu se va întoarce în București pentru alte două întâlniri cu publicul.

afis_libraria-bizantinaPrimul eveniment va avea loc la Librăria Bizantină (Str. Bibescu Vodă 20) joi, 13 octombrie, începând cu ora 19.00. La această întâlnire cu publicul discuția se va concentra în jurul câtorva volume traduse în limba română la Curtea Veche Publishing ale autorului: “Lecția de poezie”, “Ghid dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah”, “Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții” și “Prof pe drum”. Alături de autor va participa și Cosmin Ciotloș, critic literar.

O a treia întâlnire cu publicul din București va avea loc la Facultatea de Litere vineri, 14 octombrie. Mai multe detalii vor fi disponibile în curând.

Accesul la toate întâlnirile cu Andrei Codrescu este liber, în limita locurilor disponibile.

Andrei Codrescu (1946) a trăit în România până la vârsta de 19 ani. În 1989, după o absență de peste un sfert de secol, a revenit în țară pentru a relata de la fața locului evenimentele din decembrie 1989 și căderea regimului comunist, pe care le-a redat în “Gaura din steag”, declarată de New York Times „Notable Book of the Year“ (1991). Eseurile sale care analizează dezintegrarea comunismului au apărut într-o serie de volume, inclusiv în The Disappearance of the Outside (1991), Zombification (1994) și The Dog with a Chip in His Neck (1996), ultimele două la editura St. Martin’s Press. Andrei Codrescu este comentator la National Public Radio, fondator al publicației Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas și a predat literatură la Louisiana State University în Baton Rouge. În România i-au fost traduse și publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care: “Domnul Teste în America” (1993), “Contesa sângeroasă”, (1999), “Mesi@” (1999, 2006), “Casanova în Boemia” (2005). La Curtea Veche Publishing, în seria „Andrei Codrescu“, au fost publicate până în prezent “Prof pe drum” (2008), “Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții” (2008), “Ghid Dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah” (2009), “Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică” (2012) și “Lecția de poezie” (2014).

rupeti-randurileCâștigătorul Concursului de Debut „Adenium Start”, ediția a IV-a, 2016

La începutul acestui an, Adenium a lansat cea de-a IV-a ediție a Concursului de Debut Adenium Start, pentru următoarele genuri literare: poezie, proză, literatură pentru copii. Scopul acestui concurs este să descopere și să promoveze autori valoroși, oferindu-le posibilitatea să debuteze și sprijinul integral în procesul de promovare. Juriul acestei ediții a fost format din: Gabriel Cheșcu (redactor-șef al Editurii Adenium, președintele juriului), Adriana Nazarciuc (director general Adenium – literatură pentru copii), Bogdan Crețu (proză, poezie) și Radu Vancu (proză, poezie).

Adenium mulțumește tuturor celor care au răspuns provocării lansate și care au trimis manuscrise. În urma etapei de preselecție și a votului juriului, câștigătorul concursul de anul aceste este volumul „Povești firoscoase…” (titlu provizoriu), autor Cristina Struțeanu, care a fost înscris la secțiunea Carte pentru copii.

Volumul premiat va fi lansat la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, care se va desfășura în toamnă, la București.

Ca rezultat al primelor trei ediții ale Concursului de Debut, editura Adenium a publicat zece volume de proză, poezie și literatură pentru copii: Laptele negru al mamei, autor Cosmin Leucuța, Varză, autor Beatris Serediuc, Maldororiana, autor Ana Ionesei, Desant, e-xilul colecționarei de fluturi, autor Adriana Noxi Rotaru, De unde stau eu pot vedea cerul, autor Ioana Duță, Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal-vizual, autor Simona Ardelean, Funeral of Hearts, autor Edith Negulici, Secretul fetei frumoase, autor Dorina-Grațiela Aolăriți, Vrum-vrum, autor Cristina Frîncu.

rosu-si-negruRomanul Negru şi Roşu, de Ioan T. Morar, va apărea în limba spaniolă

Romanul Negru şi Roşu, de Ioan T. Morar, este în curs de apariție în limba spaniolă la Editura Xorki, Spania, traducere semnată de Joaquín Garrigós.

Negru şi Roşu a apărut în anul 2013; în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom – şi în ediţie digitală  – , și a fost nominalizat la Premiul „Cartea anului 2013”, acordat de revista România literară.

Georgian Nicolau este un tînăr promiţător: elev fruntaş al Liceului Militar din Câmpina, admirat de colegi şi apreciat de profesori, îşi doreşte cu ardoare o carieră de ofiţer. Aceasta l-ar ajuta să se rupă de trecutul său, de colonia de ţigani din care provine şi de casa mizeră în care au rămas mama şi fraţii săi. Nimeni nu-i ştie secretul şi nici nu-l poate bănui, căci Georgian are tenul deschis la culoare şi ochi albaştri şi, în plus, şi-a inventat un trecut de român. Iar visul i se îndeplineşte. Georgian urcă pe scara ierarhică, participă la cucerirea Odessei şi ajunge chiar un apropiat al idolului său, mareşalul Antonescu. Însă trecutul pe care s-a străduit atît de mult să-l ascundă îl ajunge din urmă cînd mama şi sora sa sînt deportate în Transnistria, împreună cu mulţi alţi ţigani, din ordinul mareşalului. Atunci Georgian va trebui să ia o decizie, iar viaţa lui îşi va schimba cursul odată cu istoria.

„Frescă istorică şi roman de dragoste, Negru şi Roşu trăieşte prin dramatismul situaţiilor şi prin forţa de iradiere a cuvîntului. Textul se metamorfozează într-o fabulă morală care vorbeşte despre eterna fragilitate a fiinţei umane strivite de mecanismele devoratoare ale Istoriei.” (Mircea Mihăieş)

Ioan T. Morar (n. 13 aprilie 1956, Şeitin, judeţul Arad) a absolvit în 1981, ca şef de promoţie, Facultatea de Filologie a Universităţii din Timişoara, secţia română-franceză. În perioada 1981-1986 a fost profesor de limba şi literatura română la Liceul Industrial „Textila” din Lugoj. Din 1987 devine redactor al revistelor Viaţa studenţească şi Amfiteatru. După 1989 lucrează la Cuvîntul şi Alianţa Civică. În 1990-1991 este redactor-şef la „Varietăţi”, TVR, de unde pleacă prin demisie. Este membru fondator al Academiei Caţavencu. Din toamna anului 2004 pînă în 2009 este şi senior editor la Cotidianul. A realizat mai multe emisiuni de televiziune, activînd, pînă în 1996, în grupul Divertis. În 2010 a fost numit consul general la Marsilia, funcţie din care a fost schimbat în 2012. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele de versuri: Vară indiană (Albatros, Bucureşti, 1984; volum distins cu premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor), Fumul şi spada (Cartea Românească, Bucureşti, 1989), Şovăiala (Brumar, Timişoara, 2000; volum distins cu premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor), Neruşinarea (Brumar, Timişoara, 2003) şi Paloarea (Brumar, Timişoara, 2010). Poeziile sale au fost traduse în engleză, franceză, polonă, spaniolă şi maghiară, în antologii şi reviste culturale. La Editura Polirom a mai publicat Lindenfeld (ed. I, 2005; ed. a II-a, 2006; ed. a III-a, 2013; roman distins cu Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi), Cartea de la capătul lumii (ed. I, 2007; ed. a II-a, 2015), precum și romanul Sărbătoarea Corturilor (2016, Premiul revistei Orizont).

antoine-leiris-nu-veti-avea-ura-mea-c1cNu veți avea ura mea! spune jurnalistul Antoine Leiris după atentatele de la Bataclan din 2015

Editura Nemira publică Nu veți avea ura mea, cartea scrisă de jurnalistul francez Antoine Leiris la doar câteva luni de la atacurile teroriste care au avut loc la Paris pe 13 noiembrie 2015 și în care soția autorului a fost ucisă.

Răvășit de durere, Leiris scrie o scrisoare deschisă către atacatori în care declară că refuză ca această crimă să îi definească viaţa, sau pe cea a copilului lor, în vârstă de numai 17 luni la timpul atacului. Și acest refuz înseamnă că nu le va da satisfacția de a-i urî.

Cartea este o oglindă a vremurilor tulburi în care trăim și în care societatea occidentală este divizată morală între victimizare și toleranță. Dar este totodată o poveste extrem de personală care reflectă tragedia dintotdeauna în fața pierderii persoanei iubite.

Scrisoarea lui Antoine Leiris a fost preluată de ziare şi televiziuni din întreaga lume ca un manifest împotriva urii, iar apoi dezvoltată de jurnalist într-o carte, unde spune întreaga poveste a luptei sale cu suferinţa după pierderea soţiei lui. Nu veţi avea ura mea este o carte de o frumuseţe sfâşietoare, despre cum el şi fiul lui, Melvil, au supravieţuit durerii. O carte plină de curaj şi sinceritate, care răspunde unei întrebări imposibile: cum pot să merg mai departe? O mărturie rară şi greu de uitat despre supravieţuire, ce transmite un îndemn universal la speranţă. Mesajul lui Leiris este o stea călăuzitoare în aceste vremuri întunecate. Despre cum numai dragostea poate învinge întotdeauna ura.

„Nu veți avea ura mea este mărturia unei vieți în trei, care trebuie dusă în doi.“ Le Monde

”…n-am să vă fac darul de a vă urî. L-aţi căutat cu orice preţ, dar să răspund urii prin furie ar însemna să cedez aceleiaşi ignoranţe care a făcut din voi ceea ce sunteţi. Vreţi să-mi fie teamă, să mă uit la concetăţenii mei cu ochii plini de neîncredere, să-mi sacrific libertatea pentru siguranţă. Aţi pierdut. Nu m-aţi scos din joc.”

lovituri-de-geniu-l-jon-wertheim-editura-publica-victoria-booksLovituri de geniu: povestea celui mai mare meci din istoria tenisului

Pe 6 iulie 2008, doi sportivi fermecători s-au întâlnit pe Terenul Central de la Wimbledon, într-o finală care a marcat un moment istoric în tenis. Roger Federer era pe punctul de a ocupa poziția binemeritată de cel mai bun jucător din istoria acestui sport. Campion la Wimbledon de cinci ori la rând, elvețianul trebuia doar să-și susțină parcursul.

Și exact atunci a apărut la orizont spaniolul Rafael Nadal, omul momentului. Potrivit autorului, meciul captivant pe care l-au jucat cei doi tenismeni a fost o demonstrație de patru-ore-și-patru-zeci-și-opt-de-minute de tenis ca la carte – o sărbătoare a talentului, a acurateței, a grației, a forței, a vitezei, a anduranței, a determinării și a sportivității.

În Lovituri de geniu, Jon Wertheim ne spune povestea antrenantă , depănată lovitură-cu-lovitură atât din teren, cât și din culise, a unei rivalități care face parte din elita rivalităților sportive.

o-pereche-de-pantofi-finantele-si-contabilitatea-afacerii-tinca-celnicu-editura-publicaO carte de finanțe captivantă ca un roman polițist

Când învățăm o limbă străină, un limbaj de programare sau notele de pe portativ, memorăm termeni și modul în care aceștia se folosesc pentru a stăpâni un limbaj universal. O pereche de pantofi este o poveste de business care îl apropie pe cititor de limbajul finanțelor, un limbaj universal în lumea afacerilor.

Cartea se adresează viitorilor și actualilor manageri, antreprenorilor, și tuturor celor care vor să aibă o bună educație în managementul afacerilor. O lectură utilă și totodată plăcută, cartea semnată de Tinca Celnicu este o apariție atipică în domeniul finanțelor.

Este greu să-mi imaginez o mai bună punere în pagină a conceptului Finance for Non-Financial Professionals. O poveste captivantă, plină de spirit, cu personaje simpatice, prin care noțiunile străine și fioroase din domeniul financiar-contabil sunt îmblânzite și aduse într-un context pragmatic. – Tania Duduța-Durlă, HR Manager S.O.S. Satele Copiilor România

Despre autoare:

Tinca Celnicu are o experiență de aproape 20 de ani în finanțele și contabilitatea afacerii. A fost CFO, Financial Controller și Treasury Manager în companii multinaționale și în firme antreprenoriale, și consultant de business în diverse proiecte. Din 2011 susține cursuri de finanțe și contabilitate a afacerii și workshopuri de finanțe personale. Este absolventă a Academiei de Studii Economice București și are un MBA de la Sheffield University, Marea Britanie. Scrie și pe blogul personal.

24centimetriAdi Hădean lansează volumul “#24centimetri” la București

Cunoscutului chef, om de media și blogger culinar Adi Hădean continuă seria lansărilor pentru  noua sa carte printr-un eveniment la București. “#24centimetri”, o autobiografie-manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, recent apărută la Curtea Veche Publishing, va fi lansată luni, 3 octombrie 2016, ora 19:30, la Cărturești Carusel (strada Lipscani, nr. 55). Intrarea este liberă.

Volumul “#24centimetri” a fost un real succes încă de la anunțarea sa online cu zece zile în urmă. Astfel, în nici 24 de ore de la lansarea precomenzii, Curtea Veche Publishing a anunțat epuizarea primului tiraj, de 2000 de exemplare. Până acum, Adi Hădean a lansat titlul “#24centimetri” la Cluj-Napoca, urmând să participe și la alte evenimente dedicate cărții în marile orașe ale țării.

“#24centimetri” nu este un volum cu rețete, în schimb este o carte numai bună pentru a răspunde multor întrebări pe care cunoscutul bucătar le-a primit de-a lungul timpului. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață.

Adi Hădean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării și talentului său culinar, calități care i-au adus numeroși fani încă de la începuturile aparițiilor sale publice. Debutul în bucătăria profesionistă și l-a făcut în 1998, iar de atunci a găzduit mai multe emisiuni TV, a publicat cărți purtând semnătura sa ori a contribuit la publicarea altor cărți, îmbogățind terminologia gastronomică, și s‑a implicat în numeroase proiecte sociale. Pasiunea care l-a determinat să facă din gătit o profesie, dând dovadă de aceeași măiestrie, cu celelalte preocupări ale sale, fotografia şi scrisul. De la data lansării până în prezent, blogul său culinar a fost citit de peste 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20 000 de vizitatori unici pe zi. Astfel, Adi Hădean este și unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România.

Cartea “#24centimetri” de Adi Hădean este disponibilă în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 29 lei.

tot-ea-becoming-meryl-streep-michael-schulman-editura-publica-victoria-booksMeryl Streep, tot ea… Portretul ascensiunii doamnei de fier a actoriei

Portretul unei femei, al unei ere, al unei profesii: prima biografie solid documentată a lui Meryl Streep, „Doamna de fier” a actoriei, care îi explorează începuturile și încercările de a înțelege iubirea, feminismul și propriul talent.

Tot ea… este o perspectivă intimă asupra maturizării artistice a celei mai mari actrițe a unei generații. Michael Schulman, colaborator la The New Yorker, scoate în evidență ascensiunea ei amețitoare pe scenele New Yorkului, povestea ei de dragoste pasională și tragic de scurtă cu actorul John Cazale, căsătoria ei cu sculptorul Don Gummer, și evoluția ei, ca tânără în anii 1970, care se lupta cu ideile în continuă schimbare despre feminism, căsnicie, iubire și sacrificiu.

Această poveste captivantă, cu opt pagini de fotografii alb-negru, despre parcursul uneia dintre cele mai respectate cariere artistice contemporane, prezintă o tânără talentată, care își descoperă darurile extraordinare într-o perioadă de transformări enorme, și oferă o imagine de culise rară din viața actriței cu mult înainte să fi ajuns la rangul de simbol.

Despre autor:

Michael Schulman este colaborator și redactor la departamentul artistic de la The New Yorker. Lucrările sale au apărut în The New York Times, The Believer și alte publicații. Trăiește la New York.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (15 – 21 ianuarie 2018)

Jovi Ene

Fii dezghetat!

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (19 – 25 octombrie 2015)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult