Știrile săptămânii: Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune – un roman Nemi cu dispozitive pe care le pot construi și copiii; Cartea la metrou – Atenție, se închid ușile și se deschid cărțile!; Reducere de 20% pentru orice volum „Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate”, comandat de pe site-ul Adenium; Holograma pictorului Vincent van Gogh, instalații audio-video și floarea-soarelui animată, la Castelul Cantacuzino; Al 5-lea volum din seria Crossfire acum la Editura Litera; Carte nouă, o viziune feministă a teoriei economice, la Editura Publica; Proză cu amănuntul, de Dan Lungu, va apărea în Macedonia.
Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune – un roman Nemi cu dispozitive pe care le pot construi și copiii!
Editura Nemi de carte pentru copii lansează în această vară Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune. – un roman cu electromagneți, alarme pentru hoți și alte dispozitive pe care le puteți construi și voi!
Atenție: conține mister, aventură și proiecte interesante pe care le pot construi și copiii acasă! Recomandat copiilor de peste 9 ani, cartea îi va învăța într-un mod simpatic și atractiv principii de fizică și chimie simple, cu exemple și ilustrații.
Simpatici și inventivi, Nick și Tesla sunt doi frați gemeni de 11 ani, isteți foc și pricepuți la științe, electronică și intratul în bucluc. Când părinții lor pleacă în mod neașteptat într-o enigmatică misiune de serviciu, cei doi sunt trimiși să stea pe timpul verii cu unchiul lor Newt (pe numele complet Newton Galileo Holt), un savant genial. Și puțin trăsnit. Bine, puțin mai mult trăsnit.
Însă nu durează mult până când Nick și Tesla își încep propria aventură misterioasă și se apucă să facă în laboratorul unchiului Newt tot felul de mașinării extravagante ca să iasă din încurcături, cum ar fi o pisică-robot, o alarmă pentru hoți sau un dispozitiv mobil de urmărire.
NEMI este o editură de carte pentru copii, parte a Grupului Editorial Nemira care, prin selecția titlurilor, îndeplinește dubla funcție a cărților pentru copii: să placă și să educe. Pornind de la ideea că „un copil care citește este un adult care gândește”, linia editorială va avea drept cuvinte-cheie concepte precum: educație, aventură, umor, imaginație sau cunoaștere. Un copil care citește din plăcere va deveni un adult care citește din obișnuință.Pentru a veni în ajutorul părinților și al educatorilor, linia editorială este structurată pe patru categorii de vârstă: Bebe (0-2 ani); Prichindel (2-6 ani); Cadet (6-9 ani); Voinic (9-12 ani). Publicăm cărți ilustrate (atât cărți clasice, cât și cărți scrise și ilustrate de autori contemporani) cărți pentru primele lecturi, menite să facă tranziția de la cărțile ilustrate la romane, romane science-fiction, fantasy și de aventuri pentru copii și cărți de non-ficțiune (cărți de cultură generală, adaptate diferitelor grupe de vârstă și care dezvoltă subiecte variate de la astronomie, științele naturii sau istorie).
Cartea la metrou – Atenție, se închid ușile și se deschid cărțile!
In istoria recentă a metroului bucureștean s-au înregistrat din ce în ce mai multe cazuri fericite de oameni care citesc. S-au semnalizat gânduri mai bune, zâmbete printre rânduri, ochiade peste umeri la povestea celui din față, autori pe care îi recunoști, povești de care îți aduci aminte și câte și mai câte. Simptomele nu se opresc aici: cititul la metrou face din ce în ce mai bine!
Editura Litera, împreună cu Metrorex, anunță prima ediție a campaniei de încurajare a cititului în metroul bucureștean: CARTEA LA METROU. Călătorii surprinși citind o carte primesc încă una, împreună cu un semn de carte, de la voluntarii Litera care vor fi prezenți la metrou în săptămâna 18-22 iulie, de luni până vineri, în intervalul 9.00-11.00, pe Magistrala 2: Pipera – Berceni – Pipera.
O selecție a celor mai bune titluri din colecțiile consacrate Litera – Clasici moderni, Clasici contemporani, Agatha Christie, Nobel, Buzz Books, Biblioteca pentru toți – vor fi disponibile călătorilor.
Invităm toți cititorii să împărtășească impresiile despre cartea primită folosind hashtag-ul #cartealametrou pe Facebook și pe Instagram!
Detalii despre desfășurarea campaniei în timp real găsiți pe pagina evenimentului.
Știați că? Locul preferat al românilor pentru cititul cărţilor este acasă (43%), urmat la distanţă semnificativă de cititul în aer liber (17%) sau în faţa calculatorului (10%). Baia şi mijloacele de transport în comun sunt următoarele locuri de citit, fiecare dintre acestea fiind preferat bibliotecii, cafenelelor sau librăriilor, conform unui sondaj realizat pe www.iVox.ro. Timpul este prețios, iar metroul poate deveni mai mult decât un mijloc de transport de la punctul A la punctul B. Atenție, se închid ușile și se deschid cărțile!
Mulțumim Metrorex pentru susținere și vă dorim lectură plăcută!
Reducere de 20% pentru orice volum „Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate”, comandat de pe site-ul Adenium în perioada 12-22 iulie
În perioada 12-22 iulie, Adenium te ajută să te pregătești pentru admiterea la facultate și oferă o reducere de 20% din prețul volumului Anatomia și fiziologia omului. Modele didactice pentru liceu și admitere la facultate, apărut în colecția Discendo.
Scrisă de doi cunoscuți profesori ieșeni, Mircea Nedea și Nița Nedea, cartea constituie un instrument de lucru care facilitează interpretarea logică a fenomenelor și a noțiunilor din manualele alternative, structurarea și sistematizarea adecvată a acestora. Perfect pentru sistematizarea și recapitularea cunoștințelor, volumul este un ajutor important pentru cei care se pregătesc să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină.
Pentru a putea comanda de pe site-ul Adenium va trebui să vă creați un cont, să puneți în coșul virtual cărțile care vă interesează și să finalizați comanda.
Promoția este valabilă doar în perioada 12-22 iulie și doar pentru comenzile de pe site-ul Adenium- www.adenium.ro.
Holograma pictorului Vincent van Gogh, instalații audio-video și floarea-soarelui animată, la Castelul Cantacuzino
Stelele, cerul și enigmaticele vârtejuri din opera „Starry Night” a pictorului olandez Vincent van Gogh și celebra floarea-soarelui din compozițiile sale prind viață în expoziția interactivă „MOVING van Gogh”, la Castelul Cantacuzino din Bușteni, începând cu 15 iulie, unde o hologramă a artistului îi va întâmpina pe iubitorii de artă.
Galeria de artă a Castelului Cantacuzino prezintă cea de-a patra sa importantă expoziție, „MOVING van Gogh”, ce cuprinde animații, proiecții, instalații audio-video și o hologramă a marelui pictor olandez, fiind un proiect contemporan, care poartă vizitatorul între granițele dintre real și imaginar.
Trei săli interactive, peste 300 de floarea-soarelui animate, ce vor dansa în ritmul pașilor vizitatorilor, și o hologramă a lui van Gogh sunt doar câteva dintre elementele centrale ce pot fi descoperite în expoziția „Moving van Gogh”, care se va încheia pe 16 octombrie.
„În cea de-a patra expoziție a Cantacuzino Castle ART Gallery vizitatorii se vor putea delecta cu un spectacol incredibil, un proiect îndrăzneț, prin care aducem pentru prima dată în România fantastica lume a lui van Gogh. Am conceput o inaugurare inovatoare, mai exact, începând din 29 iunie, timp de 2 săptămâni, iubitorii de artă s-au putut bucura de o colecție rară de 100 heliogravuri cu desene ale pictorului olandez, realizată în Olanda, în 1892”, a declarat Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate.
Pe lângă elementele artistice de high-tech, expoziția va păstra până la finalul acesteia cele mai expresive și dinamice 40 de heliogravuri cu lucrările lui van Gogh.
„Am putea numi expoziția <<Moving van Gogh>> o antiteză, între vechi și nou, între tradițional și modern, între realitate și imaginar, un proiect în care tehnologia se îmbină perfect cu clasicul”, a completat Kurt Neuschitzer.
Pentru o experiență alternativă, Cantacuzino Castle Art Gallery a creat zone speciale, în care, prin intermediul mai multor gadgeturi, vizitorii pot picta și pot recrea heliogravuri și opere celebre ale artistului.
Un alt element atractiv al expoziției este reprezentat de VAN GOGH-THEK, un spațiu special amenajat în care vor fi proiectate documentare despre viața și opera pictorului olandez Vincent van Gogh.
Conferința de presă a expoziției „MOVING van Gogh” va avea loc vineri, 15 iulie, de la ora 11.00, la Castelul Cantacuzino din Bușteni.
Cantacuzino Castle Art Gallery a luat ființă în 2015, prima sa expoziție fiind dedicată pictorului spaniol Salvador Dali. Au urmat apoi lucrări grafice ale artiștilor Pablo Picasso și Marc Chagall. Cele trei expoziții s-au bucurat de aprecierea publicului, fiind vizitate de peste 50.000 de persoane.
Castelul Cantacuzino a fost construit în 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, monumetul devenit istoric fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne construcții din Europa. În 2010, Castelul a fost deschis spre vizitare și de atunci a devenit una dintre cele mai importante atracții de pe Valea Prahovei.
Al 5-lea volum din seria Crossfire acum la Editura Litera
DESCĂTUȘAREA #1 Bestseller Internațional este acum disponibil în România la Editura Litera.
Sylvia Day este autoarea a peste 20 de titluri care au urcat pe locul 1 în topul New York Times și USA Today, distinse cu numeroase premii și publicate în peste 40 de țări. Cu zeci de milioane de exemplare vândute în întreaga lume, este în topul vânzărilor din 28 de țări.
Gideon Cross. Să mă îndrăgostesc de el a fost cel mai ușor lucru pe care l-am făcut vreodată. S-a întâmplat instantaneu. Complet. Irevocabil.
Să mă căsătoresc cu el a fost un vis devenit realitate. Să rămân căsătorită cu el a fost însă cea mai grea luptă pe care am dus-o vreodată. Iubirea transformă oamenii. A noastră este în același timp un refugiu în fața furtunii și cel mai violent uragan. Două suflete rănite împletite într-un singur spirit. Ne-am descătușat unul în fața celuilalt cele mai tainice și mai urâte secrete. Gideon este oglinda care îmi reflectă toate defectele… și toată frumusețea pe care nu eram capabilă să o văd. El mi-a oferit totul. Acum trebuie să îi demonstrez că pot fi și eu pentru el o stâncă lângă care să se adăpostească. Împreună, le putem ține piept tuturor celor care fac eforturi atât de feroce să intervină între noi. Dar poate că cea mai grea bătălie a noastră se află tocmai în jurămintele care ne dau tărie. Să ne dedicăm iubirii a fost doar începutul. Să luptăm pentru ea este ceva ce fie ne va elibera, fie ne va despărți…
Seria Crossfire a fost publicată până în prezent în 42 de țări, devenind unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume. Cu peste 18 milioane de exemplare vândute la nivel mondial, seria Crossfire este în curs de ecranizare la casa de producție Lionsgate.
„Cel de-al cincilea roman Crossfire al Sylviei Day aduce un final plin de satisfacții pentru povestea lui Gideon și a Evei. Narându-și fiecare povestea în capitole alternative, Eva și Gideon își mărturisesc atracția fizică explozivă, prețuirea pentru modul în care se ajută să-și vindece vechile traume emoționale și încrederea reciprocă tot mai profundă. Oameni fermecători, locuri elegante, sex fierbinte și o căsnicie pasională transformă acest roman într-un final de serie mișcător și încântător.” Publishers Weekly
În seria Crossfire, la Editura Litera, au mai apărut: Revelația, Împlinirea, Atracția, Fascinația.
Descătușarea poate fi găsită în rețeaua Bookstop Litera, în toate librăriile din București și din țară, online pe www.litera.ro și pe www.elefant.ro.
Carte nouă | O viziune feministă a teoriei economice
Nu ne așteptăm să avem parte de cina noastră prin bunăvoința măcelarului, a berarului sau a brutarului, ci grație faptului că ei își urmăresc propriul interes. – Adam Smith
În celebrul citat din Avuția națiunilor, părintele economiei politice ilustrează teoria care a modelat înțelegerea modernă a economiei: măcelarul, brutarul și berarul muncesc nu pentru că doresc să-i facă pe clienți fericiți, ci ca să obțină un profit. Dacă pâinea, carnea și berea sunt bune, oamenii le vor cumpăra. Forța motrice a omului economic este, așadar, interesul egoist.
Conform teoriei economice, într-o societate în care fiecare își urmărește interesul propriu, totuși, cine i-a gătit lui Adam Smith cina? Ce „mână invizibilă“ a coordonat viața personală a celebrului gânditor? Nimeni alta decât mama sa.
În Cine i-a gătit cina lui Adam Smith? O poveste despre femei și economie, omul economic „și-a găsit perechea“: cartea lui Katrine Marçal este erudită și incisivă, instructivă și amuzantă, ușor de citit și pe baza căreia mulți economiști își vor căuta o ascunzătoare.
Proză cu amănuntul, de Dan Lungu, va apărea în Macedonia
Volumul Proză cu amănuntul, de Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, va fi publicat în 2017 în Macedonia, la TRI Publishing Centre, în traducerea lui Dimo Dimcev.
Aceasta este cea de-a doua traducere a volumului, apărut în 2008 în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, ediţia a II-a revăzută, şi în format digital, după publicarea în limba greacă, la Editions Antonios Stamoulis, traducător Ciprian Suciu.
„Nu există proză în acest volum peste care să treci plictisit sau care să-ţi «trezească» indiferenţă critică. Sînt toate scrise cu un condei sigur, în registrul unui realism temperat, săgetat pe alocuri (în părţile esenţiale) de unde lirice.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)
„Una dintre cele mai provocatoare şi, artistic, mai bine realizate cărţi de proză scurtă apărute la noi după 1990.” (Cristian Teodorescu)
„Autorul simte cehovian şi vede gogolian, atmosfera prozelor sale e însă kafkiană; microrealismul alcătuit din prefabricate postmoderne ascunde drame abisale. Dan Lungu excelează în surprinderea penibilului micilor acte ratate, sînt proze ale intimităţii ratate. Antieroii săi evadează sporadic în reverii, fabulos oniric, nostalgii, problematizări, taclale, dar sfîrşesc prin a recădea în plasa de siguranţă a banalului.” (Paul Cernat)
„Dan Lungu s-a remarcat mai ales prin efortul de a «textualiza» realitatea, de a o stiliza mutînd-o în scriitură. Ficţiunile sale, fie că e vorba de cele amplu sistematizate sub forma românescă, ca în Raiul găinilor, fie croşetate minimalist, pe spaţii de scurtă respiraţie, în prozele scurte, confirmă un program coerent articulat, o poetica deloc simplistă, deşi simplă în aparenţă, pe care însuşi autorul a definit-o cel mai bine, aşezînd-o pe frontispiciul unei cărţi: Proză cu amanuntul.” (Bogdan Creţu)
Dan Lungu (n. 1969), director al Muzeului Național al Literaturii Române Iaşi, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, membru al Uniunii Scriitorilor din România. La Polirom a publicat romanele Raiul găinilor (fals roman de zvonuri şi mistere) (2004, 2007, 2010, 2012), Sînt o babă comunistă! (2007, 2010, 2011, 2013), Cum să uiţi o femeie (2009, 2010, 2011), În iad toate becurile sînt arse (2011, 2014) şi Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu (2014), volumele de proză scurtă Băieţi de gaşcă (2005, 2013) şi Proză cu amănuntul (2008) şi a coordonat, în colaborare, volumele Tovarăşe de drum. Experienţa feminină în comunism (2008), Str. Revoluţiei nr. 89 (2009) şi Cărţi, filme, muzici şi alte distracţii din comunism (2014). Cărţi ale sale au fost traduse în franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, croată, maghiară, bulgară, greacă, norvegiană şi turcă.
Polonezul Andrzej Sapkowski – Premiul pentru întreaga operă la Convenția Mondială de Fantasy
Scriitorul Andrzej Sapkowski va primi Premiul pentru întreaga operă la Convenția Mondială de Fantasy de la Columbus, Statele Unite ale Americii din octombrie 2016. Acest premiu se oferă anual acelor scriitori care au revoluționat literatura și genul fantasy.
Astfel scriitorul polonez, autor al seriei de imens succes Witcher, intră în clubul din care de-a lungul anilor au făcut parte Stephen King, Terry Pratchett sau George R. R. Martin.
Premiul coincide cu împlinirea a 30 de ani de la publicarea primei povestiri din serie, în decembrie 1986, în revista poloneză Fantastyka Magazine.
În 41 de ani de când se acordă acest premiu, Andrzej Sapkowski este al patrulea scriitor din afara sferei literaturii anglo-saxone care îl primește. Ceilalți trei au fost Jorge Luis Borges în 1979, Italo Calvino în 1982 și Angélica Gorodischer în 2011.
Editura Nemira a publicat primele două volume din seria Witcher: Ultima dorință și Sabia destinului, cărțile care au stat la baza jocurilor video Witcher, cu milioane de fani în toată lumea. Acestea apar în colecția Nautilus-Fantasy, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi sunt traduse din limba poloneză de Mihaela Fiscutean.
Primul joc video Witcher s-a lansat în 2007 şi a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat anul acesta în 2015 şi a atins recordul de 1 milion de precomenzi. Romanele autorului polonez au intrat astfel în cultura populară, mai întâi în spaţiul est-european, apoi şi în Vestul Europei şi America, odată cu traducerea în limba engleză, începută tot în 2007.