Stiri

A început târgul de carte Gaudeamus 2022! Cinci noutăți și o ofertă specială de la Editura Publica

Începând de azi până duminică (7–11 decembrie) ne bucurăm că avem ocazia să vă invităm la târgul de carte Gaudeamus 2022! Vă așteptăm atât în format fizic, cât și online să descoperiți noutățile și oferta noastră.

Pentru această ocazie specială am pregătit cinci cărți noi și o reducere de 30% la toate titlurile disponibile.

Pentru cei care se află în București în această perioadă, vă așteptăm la standul nostru de la Romexpo, pavilionul B2: standul 18 — între editurile Trei, Curtea Veche și Storia Books.

Online, aceeași reducere de 30% se aplică tuturor cărților disponibile, dar nu se cumulează cu alte promoții, coduri sau discounturi. Reducerea este deja aplicată prețului cărții (prețul tăiat), astfel că pe paginile produselor este vizibil deja prețul redus.

Noutățile noastre la Gaudeamus 2022:

De la psihiatrul suedez Anders Hansen, știm deja (din bestsellerul Creierul deprimat) că mai avem nevoie de ceva timp până când creierul nostru va ajunge să fie sincronizat cu vremurile în care trăim. Iar această nesincronizare temporală, de multe ori, nu are un impact pozitiv asupra stării noastre de bine: suntem anxioși, uneori avem atacuri de panică sau suntem deprimați.

În noua sa carte, Creierul ecranului, Anders ne explică ce se întâmplă în creierul nostru atunci când folosim constant telefonul mobil (iar când nu suntem pe el, ochii noștri sunt pe alte ecrane). Ne arată cum activitățile noastre digitale au efect nu doar asupra stilului de viață și a stării de bine, ci chiar, dacă nu suntem atenți, asupra sănătății psihice. Dar ne și oferă câteva sfaturi ușor de aplicat astfel încât să fim bine și când (și după ce) ne bucurăm de beneficiile tehnologiei.

Iar pentru cei care au în viața lor copii (de la 10 ani în sus) și adolescenți, avem o veste și mai bună: este disponibilă și ediția pentru tinerii cititori a acestei cărți! Creierul ecranului Youngster este plină de colaje și ilustrații cool, care explică pe înțelesul celor care s-au născut și au crescut într-o lume plină de ecrane de ce au unele stări și ce pot face ca să se simtă mai bine. Cartea este co-semnată de Mats Wänblad, autor de cărți pentru tinerii cititori și profesor de tehnici narative și cursuri de scriere pentru toate vârstele.

De la Daniel Coyle avem cea mai recentă carte a lui: Manual de cultură organizațională o carte succintă, cu 60 de acțiuni ultraeficiente pentru succesul grupurilor. Cum se formează o cultură organizațională extraordinară? Cum o obținem sau cum transformăm o cultură care necesită îmbunătățiri? Daniel Coyle ne spune că acțiunile noastre determină cultura noastră. Cultura nu depinde de cine suntem, ci de ceea ce facem. Cultura nu este un dar pe care îl primim; este o abilitate pe care o învățăm. În această carte ne arată, în urma experimentelor și experienței sale, ce acțiuni funcționează și cum putem să le implementăm și noi.

Co-lecția de știință se completează cu o nouă carte fascinantă — perfectă pentru serile în colțul de lectură preferat — semnată de cercetătorul în biologie moleculară Nicklas Brendborg.

Meduza fără vârstă este o odisee în lumea naturală și cea a științei longevității, plină de informații fascinante care să ne ajute „să murim tineri cât mai târziu cu putință”. Fiindcă e și perioada în care ne gândim la cadouri și dacă aveți în listă pe cineva care în general știe tot și de toate, posibil ca această carte să fie un cadou tare reușit.

Nu puteam să încheiem anul și să nu publicăm și noi ediția în limba română a recentei cărți semnate de Adam Kay. Dacă în primele sale două cărți a vorbit despre viața lui din perioada în care a profesat ca medic, în Nedoctoricit Adam vorbește despre viața lui după ce a lăsat halatul în cui, asezonată cu amintiri din studenție. Mai personală și mai emoționantă decât cărțile lui anterioare, cartea va aduce totuși o grămadă de râsete și, negreșit, vor fi și întreruperi din lectură pentru a fi citite celor din jur pasajele preferate.

Articole similare

Concurs: Câștigă cartea ”La cinci pași de tine”, Editura Litera și o invitație dublă la filmul cu același nume! – ÎNCHEIAT

Jovi Ene

Conferinţă publică susţinută de Luigi Zoja – ”Mitul creşterii nelimitate. O psihologie a aroganţei şi pedepsei”

Jovi Ene

Vesti proaspete de la TIFF – II

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult