Ant-Man and the Wasp (2018)
Regia: Peyton Reed
Distribuția: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Laurence Fishburne, Hannah John-Kamen, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer
Filmul lui Reed, ”Ant-Man and the Wasp” poate fi văzut fie ca unul foarte prost, fie ca unul foarte bun, în funcție de exigențe. Mie, personal, mi-a amintit de filler-ele din seriile TV. Are potențial de film al verii, fiind o comedie cu actori buni, și cu scene de acțiune proaspete.
Paul Rudd se potrivește în rolul protagonistului (Scott Lang- Ant-Man) foarte bine, în zona de comedie, mimica feței ajutându-l mult. Este un Rudd plin de viață care dă un contur clar personajului său, iar Evangeline Lilly, în rolul Viespei completează perfect imaginea duo-ului de super-eroi.
Michael Douglas, în rolul tatălui celei din urmă, al lui Hank Pym,- alături de încă un alt personaj- este apariția care aduce tonul serios al filmului, dublată de povestea tragică pe care o trăiește: soția sa, Janet (Michelle Pfeiffer) este prinsă în „tărâmul” cuantic de 30 de ani.
”Ant-Man and the Wasp” se diferențiază de celalte filme ale Marvel și chiar DC, prin faptul că acțiunea se concentrează nu într-o situație legată de salvarea omenirii, ci într-una care ține de soarta personajelor implicate, a lui Janet, a lui Scott, care riscă să fie condamnat la 20 de ani de pușcărie, sau a Avei, poreclită Ghost care luptă cu dureri îngrozitoare, pentru viața ei.
Apropo de Ava, jucată de Hannah John-Kament- a fost o adevărată surpriză, fiind cu adevărat hipnotică.Nu are foarte multe replici, însă personajul ei conturează înreg tonul dramatic al filmului, unul firav, așa cum a fost impus de scenariu, dar John-Kament este foarte echilibrată în jocul său.
Ant-Man nu e chiar genul de erou de la care aștepti un film cu o miză imensă, iar Rudd nu pare să fie croit pentru plot-uri mai sumbre, ori pe zona de spionaj, însă rămânând în universul său strâns, filmul regizat de Peyton Reed e o rețetă completă. Un rol care va topi inimi va fi cel al micuței Abby Ryder Fortson care o joacă pe fiica lui Scott Lang, Cassie, un copil luminos, inteligent care iese din șirul tradițional al copiilor păcăliți de eroi, care sunt mințiți pentru a fi protejați. Cassie știe că tatăl său e Ant-Man și speră, alături de el, că Vispea îi va deveni partener cu normă întreagă, chiar dacă asta ar însemna ca ea să piardă șansa.
La nivelul acțiunii, ”Ant-Man and the Wasp” stă, așa cum am mneționat, bine, stabil chiar, spre deosebire de alte filme marca Marvel. Totuși, elementul care perfecționează filmul este reprezentat de jocul lui Michael Pena în rolul lui Luis, partenerul de afaceri și prieten al lui Scott Lang, un ins simpatic și care vorbește mult, dar care ai vrea să nu mai tacă. E drept, îl ajută și scenariul.
”Ant-Man and the Wasp”, ca celelalte filme ale familiei din care face parte, este plin de efecte speciale. Totuși, diferența e că Reed încarcă fiecare scenă cu un umor foarte bun, respectiv cu urmăriri și scene de luptă care te țin locului. Deși nu te implică atât de mult ca spectator și nu te uimește cu mari răsturnări de situație, filmul lui Reed nu te obosește, ci te încarcă, dându-ți mereu sentimentul că totul va fi bine, ceea ce nu strică.
Așadar, dacă mergeți la filmul regizat de Reed aveți comedie, film de familie, film de acțiune, film marca Marvel și mult suspans și voie bună. Mai mult, nu am spus mai nimic despre povestea propriu-zisă pentru că este captivantă și n-are sens să o redau, iar detaliile legate de știința și tehnologia implicate țin mai ales de imagini spectaculoase care privesc atât termitele cât și lumea sub-atomică.
1 comment
Mulțumesc pentru recomandare!