-S-a discutat mult în ultima perioadă despre cel mai recent Spider-Man, am scris și noi despre acest film. O recenzie despre acesta am citit și pe blogul CeFilmeVad, scrisă de Cosmin: ”Filmul urmareste o intriga de nivel personal si nu clasica distrugere a planetei, genul de film care mizeaza mai mult pe personaje si motivatiile acestora. Umorul functioneaza si el, iar marea surpriza au fost situatiile dramatice, bine scrise si cu un plus din partea actoriei. Asadar scenariul, la care au lucrat aproximativ 8 oameni, bun, bravo baieti! As mai avea de adaugat, pe langa evidentele efecte speciale, si cate ceva despre coloana sonora. Michael Giacchino (Rogue One) ne ofera langa tributul la melodia originala din seria animata Spider-Man si o coloana alerta, sau doar distractiva cand este cazul.”
–Un alt film care probabil va sparge cumva audiențele în această vară este noul film din seria Planeta maimuțelor, Dawn of the Planet of the Apes. Despre acesta, scrie Saramon pe BlogdeCinema: ”Spre deosebire de alte filme cu potențial de blockbuster lansate de studiourile americane, povestea din Dawn of the Planet of the Apes este una liniară și simplă. Nu are multitudinea de intrigi secundare care te obosesc la celelalte filme. Nu are nici prea multe explicații. E multă acțiune și efectele vizuale sunt impresionante. Imaginile sunt impresionante. Deci toate indiciile spun că ar trebui să fie o plăcere să-l privești. Și totuși, abia am așteptat să se termine.”
-Că tot vorbeam de audiențe și de box-office, Dan Becerescu a făcut o analiză atentă a încasărilor din primele 6 luni ale anului. Una dintre concluzii – Francizele o duc bine de tot la noi: ”Sunt multe discutii in State despre cum au obosit francizele, dar pe meleagurile noastre oboseala asta nu se simte. Nici pe departe. Din primele 10 titluri ca incasari doar 2 nu fac parte dintr-o franciza deja existenta. Si mai jos de locul 10 comparand performantele actuale vs. cele din anii precedenti pentru titluri precum John Wick 2 sau Guardians of the Galaxy vedem o crestere a lor peste media pietei. O singura franciza a venit cu un titlu care a subperformat serios la noi – noul The Mummy. Doar 1.8m RON in primele 5 saptamani si un loc 24 pe 2017. Nu va termina anul in top 30.”
–La final, câteva lucruri interesante despre filme adevărate. În primul rând, pe LaPunkt.ro, descoperim o analiză a filmului lui Alfred Hitchcock, Vertigo (din păcate, articolul este nesemnat): ”În “Vertigo”, filmul noir se încarcă de tensiunea insuportabilă a pasiunii erotice. Sexualitatea este permanent pe muche, aflată în vecinătatea paroxistică a morţii. Damnarea nu poate fi evitată, infernul nu poate fi ocolit. Damnarea înseamnă , pentru James Stewart, coborârea finală în teritoriul populat de umbre şi de remuşcări.Revelaţia complotului în care a fost prins este revelaţia imposibilităţii iubirii înseşi. Cerul pe care îl contemplă este cerul infernului, cerul păcatului, cerul furiei, cerul unui întuneric etern.”
–Iar Iulian Fira continuă pe blogul său să prezinte, să recenzeze filme nemuritoare. Admirabil efortul său, într-o blogosferă care e îndrăgostită de blockbustere și filme anonime. Săptămâna trecută, Iulian a scris despre Daddy Long Legs, în regia lui Jean Negulescu: ”Film de studio, Daddy Long Legs penduleaza intre cadre (multumitor construite) care redau apartamente de zgarie nori, campus universitar american si manastire provinciala franceza, insa scenele onirice, desfasurate in contrapunctul actiunii, sunt cele in care pictorul din Jean Negulescu se dezlantuie cu adevarat. Colorate si dinamice, aceste bucati cinematografice sunt o incantare pentru ochi si pentru auz, iar ipostazele imaginare ale lui Fred Astaire sau peregrinarile lui Leslie Caron prin gigantice decoruri suprarealiste se agata de cotloanele memoriei la fel ca Gene Kelly cantand in ploaie sau Julie Andrews haulind pe dealuri.”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:
-”Wonder Woman” (2017)