Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: Primele mele activităţi. Mă joc, lucrez, învăț, creez, de Isabelle Bochot

didactica-publishing-house-primele-mele-activitati-ma-joc-lucrez-invat-creez-4-ani-plus-isabelle-bochot-29701”Cărți pentru copii: Primele mele activităţi. Mă joc, lucrez, învăț, creez (de la 4 ani)”, de Isabelle Bochot

Editura Didactica Publishing House, București, 2014

Lumea editoriala şi, mai exact, editurile încearcă să facă faţă asaltului informatic care a dezvoltat un divertisment masiv si distrugator cu care se confruntă mai ales tinerele genratii care nu au fost crescut în cultutul cărţii. Vremurile s-au schimbat şi chiar dacă poate părea o misiunea imposibilă, multe edituri care ii au drept target pe copii încearcă şi reuşesc să scoată produse foarte interesante, menite a îmbogăţi cunstintele dar şi abilităţile lor. O tableta sau nu mai stiu ce „device” nu vor reuşi niciodată să-l înveţe pe copil cum să decupeze un carton, cum sa lipeasca o hartie.

Cartea “Primele mele activităţi”, cu subtitlul edificator “Mă joc, lucrez, învăţ, creez”, verbe care oferă o imagine adecvată încă de la primul conatct vizual (căci poţi să îmbini de minune joacă cu munca, si creaţia cu invatarea) se adresează copiilor care au mai mult de 4 ani, încercând să-i atragă în desfăşurarea unor activităţi variate, grupate în cinci mari secţiuni, în funcţie de materialul utilizat: hârtie, lână, pictură, modelaj (aluat, lut etc.) şi elemente naturale. Autoarea, Isabelle Bochot, o creatoare (termenul de scriitor ni se pare un pic exagerat în cazul ei) de origine franceză isi explică intenţiile: „Activităţile, extrem de variate, sunt însoţite de explicaţiile privind etapele de realizare şi de ilustraţii foarte sugestive (….) Uşor de realizat, aceste activităţi ţin cont de capacitatea de concentrare a copiilor şi le permit obţinerea unor rezultate imediate şi pline de satisfacţii.” Simpatic este faptul că autoarea oferă sfaturi practice şi părinţilor, cum să-şi protejeze mobila sau îmbrăcămintea copiilor, materialele pe care părinţii trebuie să le cumpere/strângă înainte de a începe o anume activitate.

Dar ce poţi confecţiona? Un peste din lemn, dar şi peşti uimitori, probabil din apele calde ale Oceanului Indian, o cucuvea mititica, păsări, câteva animale de pădure, animale cu carapace, toate acestea din hârtie, tablori din frunze şi seminţe, felicitări exotice în relief, mini tarte, avioane, pâinici (la partea de modelaj), ouă încondeiate (şi aşa se apropie Sărbătoarea Paştelui ortodox), poşete, ştampile (la secţiunea de cusături) sau păpuşi din lână.

Cartea, realizată în condiţii tipografice excepţionale, se adresează atât băieţilor, cât şi fetelor, dezvoltându-le suplimentar abilităţile şi îndemânarea, făcându-i pe cei mici să conştientizeze că jucăriile pot fi confecţionate manual, ele având astfel o valoare sentimentală mult mai ridicată decât jucăriile fabricate inevitabil în Republica Populară Chineză, de multe ori din materiale ieftine, jucării care lasă de dorit şi care, în final, nu reuşesc decât să creeze o dependenţă consumistă care se învârte în jurul verbului a vrea. Conjugat in fiecare zi de zece ori.

Puteți cumpăra cartea: Editura Didactica Publishing House/Libris.ro/Elefant.ro.

Articole similare

Tărâmul morții. Europa între Hitler şi Stalin, de Timothy Snyder (I)

Codrut

In labirint sunt umbre…dar si lumini?

Codrut

Anul zero. 1945. O istorie, de Ian Buruma

Codrut

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult