Continuăm prezentarea ”celor mai bune cărți pentru copii” existente pe piața românească, de data aceasta cu ”Colecția Disney” (English) de la Editura Litera. Din cele 10 cărți prezente până acum pe site, suntem siguri că una dintre ele va atrage atenția tuturor fetițelor și vi-o prezentăm ca atare (neavând posibilitatea să o deschidem, să o cercetăm mai îndeaproape): e vorba de ”Cufărul prințesei”, în interiorul căruia veți găsi 12 povești cu cele mai frumoase prințese Disney, iar fetița dvs. poate fi oricare dintre ele. Așadar, 6 cărți, 8 prințese (Belle, Ariel, Tiana, Rapunzel, Aurora, Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Jasmine), 12 povești.
Nu există un moment exact în care putem spune că este propice să începem învățarea limbilor străine, în speță a limbii engleză. Unii încep la grădiniță, alții în clasa I, majoritatea școlilor românești încep din clasa a III-a. Eu personal, din ce îmi amintesc, am început în clasa a V-a. Cărțile de la Editura Litera au ca recomandare vârsta de 3 ani+, iar pentru copii este sigur o încântare să înceapă studiul cu Winnie Pooh și prietenii săi.
Care sunt cele mai bune cărți pentru copii pentru studierea limbii engleze:
Ca de obicei, vă prezentăm trei cărți ale Colecției Disney și ce am regăsit noi acolo:
–”Winnie de Pluș și Animale îndrăgite”: De la început, trebuie să precizez că seria Disney English combină învățarea limbii engleze și dezvoltarea inteligenței copiilor prin joc, alături de personajele îndrăgite din poveștile Disney. În prima carte prezentată, copiii dvs. vor învăța lucruri esențiale despre animale/animals și activități/actions, în capitole precum ”Ferma veselă”, ”În vizită la Zoo”, ”În copac”, ”În iaz” sau ”Caracteristicile animalelor”. Conține, ca fiecare altă carte din serie recapitulare, vocabularul cuvintelor nou-învățate, propoziții în engleză și soluții la toate întrebările.
–”Winnie de Pluș și Gustări delicioase”: înveți totul despre alimente/foods și numere/numbers. Construită pe șase etape esențiale, de la momentul recoltei bogate de toamnă până la petrecerea de Crăciun, cartea ne dezvăluie în primul rând care sunt fructele care se găsesc în Pădurea celor O Sută de Stejari și cum se numesc acestea în limba engleză, dezvoltând în același timp și abilitatea de a le număra. Fiecare exercițiu dezvoltă astfel o nouă îndemânare sau o nouă capacitate a copilului dvs.: capacitatea de decizie, raționamentul, capacitatea de a face conexiuni, capacitatea de clasificare, etc. Ideală pentru copiii cărora le plac deja numerele și matematica!
Și nu uita: ”Mulțumesc este un cuvânt magic. Cu cât îl spui mai des, cu atât ceilalți te voi plăcea mai mult.”
–”Winnie de Pluș și Distracție pentru orice anotimp”: în această carte, copiii vor învăța lucruri noi despre anotimpuri/seasons și timpul liber/recreation. În Pădurea celor O sută de Stejari, Winnie și prietenii lui nu se plictisesc niciodată: ei găsesc mereu câte o activitate interesantă. Aceste activități – Joaca, Discuțiile despre vreme sau despre anotimpuri, Picnicurile la umbra copacului, Jocurile la iarba verde, Plimbările la râul din pădure – determină deprinderea unor abilități pentru copiii dvs.: abilitatea de a găsi corespondențe, capacitatea de decizie, raționamentul și discernământul, îndemânarea, etc. Multe jocuri de perspicacitate, speciale pentru copiii mici, care îi vor încânta cu siguranță.
De asemenea, mai puteți găsi în cadrul Colecției Disney: ”Winnie de Pluș și Aniversare cu suprize”, ”Copacul cu miere al lui Winnie”, ”La mulți ani, Aiurel!”, ”O zi cu vânt”, ”Ziua cea mare a lui Winnie” și, cel mai important, ”Primele mele 1000 de cuvinte în limba engleză”.