Stiri

Tradiția străveche nordică: mituri, ritualuri și practici șamanice

„Spiritul nostru este parte dintr-o formă mai amplă de inteligență – o constiință superioară care cuprinde toata înțelepciunea care a fost și va fi vreodată. Nu ne mai putem permite să ne trăim vietile ca și cum am fi într-o bulă, izolati de toti ceilalti. Tot ceea ce facem, tot ce simtim si ce gandim afectează orice altă formă de viață. Interconectarea noastră cu tot ceea ce există este un adevăr absolut – nimic și nimeni nu poate exista în afară a Tot Ceea Ce Este, a Universului, a Întregului.” Evelyn Rysdyk, Șamanul din Nord

Editura Herald şi Librăria Seneca AntiCafe din Bucureşti (Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1​) vă invită joi, 13 februarie 2020, ora 18.30, la evenimentul Tradiția străveche nordică: mituri, ritualuri și practici șamanice, alături de invitații, Anja Normann din Suedia, șaman în tradiția nordică, Ioana Iliuț (facilitator de practici șamanice), Andreea Tincea (senior editor Herald). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

  • Ce este șamanismul pentru omul modern?
  • Care este rolul unui șaman în comunitate?
  • Practicile șamanice au un rol terapeutic? Care este legătura dintre șamanism și psihoterapie?
  • Care sunt instrumentele de lucru ale șamanului din tradiția nordică?

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom oferi o paletă largă de răspunsuri cu sprijinul specialiștilor invitați la eveniment. O prezență specială în cadrul acestui eveniment este Anja Normann, din Suedia, șaman în tradiția nordică care va sustine, de asemenea, la București, de vineri, 14 februarie până duminică, 16 februarie, cursul Forța străbunilor – curs de reconectare la forța ancestrală.

Peisajul cosmologic al mitologiei nordice cu cele 3 niveluri ale existentei, practicile de modificare a stărilor de constiință, călătoria spirituală în căutarea Întelepciunii, figurile feminine cu semnificatia lor deosebită legată de timp, de ciclurile naturii și de puterea de a face profetii sunt elemente care definesc saga popoarelor din nord și povestea lui Óðinn, zeul-căutător, cel care a luptat să obtină Cunoașterea prin Transformare.

Vom discuta pe marginea titlurilor „Șamanul din Nord – Practici spirituale din tradiția nordică veche – Un ghid experiențial către înțelepciunea popoarelor din nordul îndepartat al Europei” de Evelyn C. Rysdyk, „Calea Șamanului – un ghid pentru putere și vindecare” de Michael Harner, „Edda – povești din mitologia nordică” de Snorri Sturluson, titluri din colecțiile Șamanism și Princeps ale editurii Herald.

Participarea la evenimentul Editurii Herald este posibilă în limita locurilor disponibile.

Parteneri: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Gold FM, Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio Seven, Radio Tanănana, Radio Deea, Canal 33 România, BiziLive TV, România Liberă, Click! pentru femei, Casa mea, Respiro Lounge, Noua Acopolă, AdPlayers.ro, 4arte, Agenția de carte, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, România Pozitivă, Serial Readers, Filme-Cărţi, Citeşte-mă, Sfatul părinților, Sunt Pitic, GOKID!, Mamă de profesie, ZMEU București, Cinemagia, Gândeşte Pozitiv, Gândurile dintre pagini, Rândurile Evei, Calea către carte.

Articole similare

Maia Morgenstern în cadrul Festivalului Internaţional de Storytelling

Delia Marc

Program de evenimente Polirom si Cartea Romaneasca – Bookfest 2013

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (2 – 15 aprilie 2018)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult