Bestseller-ul internațional Fata din Brooklyn, de Guillaume Musso, volumul pentru copii Tătănuș Pipăruș. Câinele-fantomă, de Claire Barker, și lucrarea de specialitate destinată medicilor, Diagnosticul clinic în ambulatoriu, de Sever Cristian Oană, Ion Bruckner și Adriana Gurghean, au fost cele mai căutate cărți la standul Grupului Editorial ALL din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2017.
În perioada 24 – 28 mai 2017, am fost prezenți la Bookfest cu peste 1100 de titluri. Mai mult ca niciodată, ne-am asumat misiunea de a aduce titluri de excepție în bibliotecile tuturor celor pasionați de lectură și de cercetare, prin intermediul reducerilor fabuloase de până la 90%. „Socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg” a fost deviza noastră.
Volumele aflate în topul vânzărilor:
- Noul bestseller internațional semnat de „scriitorul preferat al Franței”, conform Le Figaro: Fata din Brooklyn, de Guillaume Musso
- Prima carte dintr-o serie nouă, fantezistă, plină de râsete și boroboațe: Tătănuș Pipăruș. Câinele-fantomă, de Claire Barker
- Lucrarea de specialitate destinată medicilor care lucrează în ambulatoriu: Diagnosticul clinic în ambulatoriu, de Sever Cristian Oană, Ion Bruckner și Adriana Gurghean
FATA DIN BROOKLYN, de Guillaume Musso
Te aștepți la orice. Crezi că ți-ai imaginat totul. Dar nu te-ai gândit niciodată la ce va urma. Musso tulbură și fascinează din nou prin intermediul acestui thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit.
Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului.
„Un roman cu un ritm amețitor.“ – Le Parisien
„Insuportabil suspans! Aveți grijă, odată ce deschideți cartea, n-o veți mai lăsa din mână până nu veți afla cine este cu adevărat această fată din Brooklyn. Se anunță multe nopți albe.“ – Metronews
TĂTĂNUȘ PIPĂRUȘ. CÂINELE – FANTOMĂ, de Claire Barker
Faceți cunoștință cu Tătănuș Pipăruș, câinele care s-a transformat în fantoma de la Starcross Hall!
Familia Pipăruș locuiește în reședința Starcross Hall (din localitatea Bartonshire, Anglia), pe care au construit-o strămoșii cu 904 ani în urmă. Spre deosebire de ei, domnul și doamna Pipăruș sunt mai săraci decât poeții. În schimb, respectă cu sfințenie vechea tradiție a familiei, aceea de a fi duși cu pluta. Îi preocupă intens întrebările de genul: „Oare pinguinii au genunchi?” sau „De ce lipiciul lichid nu se lipește de interiorul sticluței în care este pus?”. Pe Balustrada din Starcross se organizează Campionatul de Tobogan-viteză, iar în grădina năpădită de muri se fac săpături după „comori” vegetale. Cei doi soți au o fată, pe uluitoarea și nemaipomenita Winnie Pipăruș. Ea și câinele familiei, Tătănuș, și-au promis unul altuia că vor fi BFF (Best Friends Forever). Tătănuș o iubește pe Winnie mai mult decât pe toate roțile de bicicletă și pe toate frisbee-urile din lume.
Într-o zi, bătrânul Tătănuș a început să se simtă minunat, de parcă ar fi redevenit pui. Când și-a privit labele, i s-a părut că sunt un picuț cam transparente. Arătau ca și cum ar fi fost făcute din vată. Apoi, așezându-se lângă măsuța de toaletă a lui Winnie, a observat că el nu se reflectă în oglindă. Nu i-a luat mult până să își dea seama cum stau lucrurile: murise și se transformase în fantomă. Dar aceasta este cea mai mică problemă a lui Tătănuș… pentru că Winnie și minunații ei părinți trebuie să se mute din reședința lor și să-l abandoneze! Oare Spiritele din Starcross, o adunătură veselă de animale fantomatice, vor putea să îi ajute pe membrii familiei Pipăruș să își păstreze căminul? Iar Tătănuș va reuși să rămână alături de cea mai bună prietenă a sa?
DIAGNOSTICUL CLINIC ÎN AMBULATORIU, de Sever Cristian Oană, Ion Bruckner, Adriana Gurghean
Volumul îi ajută pe medicii care lucrează în ambulatoriu posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai precis, cu mijloace tehnice reduse și în condițiile în care întâlnesc rar anumite tipuri de boală.
Medicina modernă este atât de complexă, încât devine din ce în ce mai dificil pentru medic să dezvolte o viziune de ansamblu asupra tuturor afecțiunilor. Confruntat cu o suferință din afara specialității lui, va reuși, cu ajutorul acestui volum, să se orienteze și să stabilească cu acuratețe un diagnostic. De multe ori, pacientul este speriat – boala tocmai i-a demonstrat că nu deţine controlul asupra propriului organism. Ca să-şi atenueze sentimentul de nesiguranţă are nevoie de explicaţii din partea medicului, iar ca să-şi atenueze neliniştea trebuie să fie încurajat să şi-o exprime. Așadar, în această etapă, cel mai important lucru pe care îl poate face medicul este să își asculte pacientul. De cele mai multe ori, ascultând, vine și diagnosticul.