Stiri

Teatrul Nostru se intoarce la Teatrul de pe Lipscani

Afis Actorul din Biblioteca Teatrul de pe Lipscani micAtelier Alternativ al Teatrului de pe Lipscani isi continua misiunea de a prezenta publicului sau un teatru diferit. Cu actori tineri, cu artisti care isi fac meseria cu pasiune. Astfel, pe 10 decembrie, la ora 20:00 fix, deschidem portile unei biblioteci imaginare si va invitam la one-man-show-ul muzical „Actorul din biblioteca„.

Ce se poate întâmpla noaptea, când toate luminile unei biblioteci se sting? Oare cărţile pot prinde viaţă? Credeţi că personajele voastre preferate duc o existenţă palpabilă în sala unei biblioteci întunecate? Ce aţi spune dacă statuile ce împodobesc un asemenea spaţiu s-ar trezi peste noapte şi ar trăi poveşti de viaţă ca şi voi? Întrebări… întrebări… întrebări… Răspunsurile le veţi găsi doar alături de Tadeus Mincă (actor) şi Mihai Dunărinţu (violonist) în one-man-showul muzical “Actorul din bibliotecă”.

Odată cu lansarea acestui proiect, compania independentă “Teatrul Nostru” îşi propune crearea unui altfel de spectacol, unui alfel de teatru. Trăim în “epoca regizorului”. Dar noi ne dorim să readucem în prim-plan actorul. Să recreăm actorul-vedetă. Astfel, “Actorul din bibliotecă” este al doilea spectacol al “Teatrului Nostru” care aduce în lumina rampei personalitatea creatoare a actorului şi permite publicului să intre în culisele realizării actului teatral. “Actorul din bibliotecă” este o provocare, atât pentru privitor, cât şi pentru interpreţi. Alăturarea unui instrumentist live – în acest caz, un tânăr violonist (Mihai Dunărinţu – student anul IV la Conservatorul din Bucureşti, clasa maestrului Gabriel Croitoru) de mare talent – actorului care dă viaţă diverselor personaje va provoca imaginaţia publicului, dar şi puterea de muncă a celor doi artişti.

Veniţi să vedeţi “Actorul din bibliotecă” – nu veţi regreta. Veţi râde, veţi plânge, veţi fi amuzaţi, vă veţi relaxa, veţi învăţa. Dar, cel mai important, veţi pleca acasă mai bogaţi, mai gânditori şi veţi fi, cu siguranţă, transformaţi!

Actorul din bibliotecă – un one-man-show muzical

(texte de William Shakespeare, A.P. Cehov, Matei Vişniec, George Topârceanu, Claudia Postelnicescu şi o canava de commedia dell’arte)

Distribuţia:

Statuia actorului – Tadeus Mincă

Statuia violonistului – Mihai Dunărinţu (anul IV, Conservatorul din Bucureşti, clasa Gabriel Croitoru)

Scenariu şi concept – Tudor Sicomaş

Design grafic – Sebastian Ghiţă


 

Pe 13 decembrie, Teatrul Nostru se intoarce la Teatrul de pe Lipscani. De această dată, cu un spectacol cum nu s-a mai văzut: “Portrete III – Purgatoriul cu portrete”. Aşadar, Lipscani Atelier Alternativ (Teatrul de pe Lipscani) şi Compania independentă “Teatrul Nostru” au bucuria de a anunţa premiera oficială a ultimei părţi a “Trilogiei Portretelor”: “Portrete III – Purgatoriul cu portrete”, într-o distribuţie proaspătă: Corneliu Reu, Tadeus Mincă, Oana Burcescu, Lavinia Alexandru şi Tudor Sicomaş.

Purgatoriul este locul unde ne ducem viaţa de zi cu zi. Întâlnim, în timpul vieţii noastre, personaje diverse şi diferite. Considerăm că trebuie să judecăm oamenii din jurul nostru. Dar pe noi cine ne judecă, oare? V-aţi întrebat vreodată ce e dincolo? Nu-I aşa că toţi vă gândiţi că veţi ajunge Sus? Şi că ceilalţi, din jurul vostru, au destinaţia Jos? Şi dacă aţi afla că locul ăla de mijloc există? Locul ăla unde primeşti un tichet de călătorie şi avizul unui judecător?

Pentru o seară, vă invităm să păşiţi peste pragul uşii Purgatoriului nostru. Pentru o seară, veţi putea să judecaţi Portretele noastre, fără să vă fie frică că veţi fi judecaţi, la rândul vostru. Vă aşteptăm într-un loc pe unde ar trebui să treacă fiecare om puternic din ţara asta!

Portrete III – Purgatoriul cu portrete

Distribuţia:

Păzitorul Purgatoriului – Tudor Sicomaş

Profu’ de cerşit, un suflet ghiduş – Corneliu Reu

Sid, un suflet părăsit – Tadeus Mincă

Eva, un suflet rătăcit – Oana Burcescu

Maria Magdalena, un suflet pierdut – Lavinia Alexandru

Regie şi concept: Tudor Sicomaş şi Sebastian Ghiţă

Coregrafie: Tadeus Mincă

Sound & Light design: Sebastian Ghiţă

Nu uitaţi – pe 13 decembrie veţi putea păşi pragul Purgatoriului nostru doar la Teatrul de pe Lipscani!

Afis Portrete III Lipscani mic


Teatrul de pe Lipscani, prin Atelier Alternativ, invită din nou compania independentă „Teatrul Nostru”. Aşadar, pe 17 decembrie, de la ora 20:00 sunteţi invitaţi să vă delectaţi cu unul dintre cele mai non-conformiste spectacole tinere de teatru – „Recitalu’ Nostru”. O ediţie specială, de Crăciun, cu un invitat secret!

Orice spectator îşi doreşte să descopere actorii aşa cum sunt ei, dezbrăcaţi de orice concepte şi concepţii, dezbăraţi de măştile grele care le ascund personalităţile. Un spectacol de teatru nu le poate oferi această satisfacţie. Aşa că cel mai bun răspuns la curiozităţile publicului este … un recital. Doar acolo, actorii nu sunt personaje. Actorii sunt oameni. Sunt ei înşişi. Cu caracterele lor. Cu poveştile lor. Cu secretele lor.

“Recitalu’ nostru” – o seară cu doi actori. O seară în care publicul este invitat în colţurile sufletelor artiştilor. Un eveniment cum rar întâlniţi în teatrul românesc. Vi se vor deschide uşile către inimile actorilor. O ora de poezie si teatru. O ora despre iubire, moarte si viata. Un recital structurat in patru parti captivante: „2 barbati fara jumate”, „Institutiile statului”, „Masochismul la barbati” si „Vise cinematografice”.

Cu: Tadeus Mincă si Sebastian Ghiţă
Coloana sonora: Corneliu Reu
Concept: Tudor Sicomaş

Afis Lipscani mic

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (24 – 30 noiembrie 2014)

Jovi Ene

Freamătul Inimii spirituale – Doctrina Vibraţiei în śivaismul caşmirian

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (23 – 29 octombrie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult