Stiri

Editura Meteor Press prezintă lansările de toamnă la Gaudeamus 2015

Beria_final.cdrTârgul Internaţional de Carte Gaudeamus îşi va deschide porţile miercuri, 18 noiembrie 2015 şi se va derula pe o perioadă de cinci zile, până duminică, 22 noiembrie. Editura Meteor Press vă invită la evenimentele de lansare care vor avea loc în această perioadă la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0.

Am pregătit pentru vizitatorii târgului Gaudeamus trei evenimente foarte importante, care vă vor face cu siguranţă curioşi şi dornici să citiţi.

Joi, 19 noiembrie 2015, ora 17.00 – stand Meteor Press, nivelul 0.0

Beria, tatăl meu. În inima puterii staliniste,

            autor: Sergo Beria, traducere: Dan Criste

Instrumentele terorii lui Stalin. CEKA – OGPU – NKVD – KGB,

            autor: Rupert Butler, traducere:Mihai – Dan Pavelescu

Invitati: Ion M. Ionita, Redactor-şef al revistei Historia;

Dorin Matei, Redactor-şef al revistei Magazin istoric;

Armand Goşu, Conferenţiar dr. la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice

Bedros Horasangian, analist politic.

Beria            Tatăl meu, Beria. În inima puterii staliniste este o excelentă biografie a lui Lavrenti Beria – multă vreme mâna dreaptă a lui Stalin, temutul comisar al poporului pentru afaceri interne în perioada 1938 – 1953 – , al cărei autor este fiul său, conţine cele mai interesante revelaţii despre mentalitatea conducătorilor sovietici. Asemenea unui “naş” mafiot, Stalin are grijă să-şi compromită complicii într-o manieră sistematică, iar orice încercare de a scăpa de această îndatorire de a ucide, în mod colectiv sau individual, îi trezeşte suspiciuni şi dorinţa de răzbunare.

Povestea lui Sergo Beria este însă şi o mărturie extraordinară despre război, aşa cum l-a trăit fiul unui membru al nomenclaturii, şi despre felul în care acesta vedea relaţiile cu aliaţii occidentali.

Plasând metodele brutale ale lui Stalin într-un context istoric mai larg, Instrumentele terorii lui Stalin. CECA – OGPU – NKVD – KGB, între 1917 şi 1991, volum scris de Rupert Butler, începe prin a descrie măsurile violente ale serviciilor secrete ale statului la care au recurs ţarii despotici încă de pe vremea lui Ivan cel Groaznic. Autorul examinează apoi CEKA, prima organizaţie postrevoluţionară, acuzată de combaterea contrarevoluţiei, ale cărei metode au fost atât de nemiloase, încât guvernul bolşevic a desfiinţat-o în anul 1922.

STALIN_JPGVineri, 19 noiembrie 2014, ora 18.00 – stand Meteor Press, nivelul 0.0

Am supravieţuit. Amintirile unei foste deţinute de la Auschwitz,

            autor: Yvone Redgis – Klug;prezentare şi adnotare: Jean – Marc Dreyfus

            traducere: Dan Criste

Invitati: Ion M. Ionita, Redactor-sef al revistei Historia

Aurel Vainer, Presedinte la Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania;

deputat la Parlamentul Romaniei;

Liviu Beris,   Presedintele Asociatiei Evreilor din Romania, Victime ale Holocaustului;

Bedros Horasangian, analist politic

            În volumul Am supravieţuit. Amintirile unei foste deţinute de la Auschwitz sunt evocate într-un mod inedit amintirile din perioada deportării ale Yvonnei Redgis-Klug la Birkenau cu convoiul din 30 iunie 1944. Din momentul eliberării din lagărul de la Auschwitz, chiar de Armata Roşie, s-a apucat să scrie aceste excepţionale pagini, pe când se afla încă în Polonia, la Katowice, aşteptându-şi repatrierea în Franţa.

Născută la Paris din tată american şi mamă franţuzoaică, Yvonne Redgis avea aşadar dublă cetăţenie, franceză şi americană. Refugiată, în momentul dezastrului, în casa ei de pe Coasta de Azur, s-a căsătorit în septembrie 1940, după care a intrat în Rezistenţă. Arestată în octombrie 1943, a fost transferată la Drancy, apoi într-unul dintre lagărele pariziene, Austerlitz, unde soseau piesele de mobilier şi obiectele luate din apartamentele evreilor. După mai multe luni petrecute acolo, a fost trimisă înapoi la Drancy şi, de acolo, a fost deportată la Auschwitz – Birkenau. A reuşit să supravieţuiască până la eliberare şi a fost repatriată la Paris.

am supravietuitVă întâmpinăm cu oferte şi reduceri cuprinse între 20 şi 90 la suta pentru cărţile Meteor Press!

Parteneri: Historia, Magazin istoric, TV-h: TELEVIZIUNEA TA, liternet.ro, ziare.com, Observator cultural, filme-carţi.ro, cititorul.com, Ziarul de Duminică, TvCity, 4arte.ro, studentie.ro, PrWave.ro, Semne Bune, Agenţia de Carte, Rabbit Media.

Articole similare

Muzică de petrecere cu distors şi final glorios de la “Niște Băieți”

Delia Marc

Horror stilizat în stilul lui Stanley Kubrick și Dario Argento, la filmele de gen din cadrul ZFGXI

Jovi Ene

Filme noi pe Netflix în ianuarie 2023

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult