Editorial

Festivalul George Enescu 2025. O ediție care celebrează moștenirea culturală a marelui compozitor român

În dupa-amiaza zilei de 20 ianuarie 2025 s-a desfășurat conferința de presă a Festivalului Internațional George Enescu, ediția a XXVII-a. Evenimentul a fost găzduit de Hotelul InterContinental Athénée Palace în Salon Le Diplomate (Strada Episcopiei Nr 1-3, București). În cadrul căreia au participat Maestrul Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, doamna Cristina Uruc, manager interimar Artexim, organizatorul evenimentului. Acestora li s-au alăturat Natalia Intotero, Ministrul Culturii, doamna Carla Tompea, Director Direcția TV a SRTV, domnul Răzvan-Ioan Dincă, Președinte-Director General al SRR.

Aceștia au oferit informații de interes pentru cei care își doresc să se bucure de muzica de calitate a festivalului, desfășurat încă din 1958. La această a 27-a ediție se împlinesc 70 de ani de la trecerea în neființă a lui George Enescu. Amintirea lui George Enescu va fi celebrată printr-o serie de evenimente muzicale deosebite, în care se vor interpreta lucrări semnate de marele compozitor. Artiști consacrați vor aduce un omagiu valorii și influenței sale asupra muzicii clasice. Abonamentele sunt deja disponibile pe eventim.ro, biletele urmând să fie comercializate pe aceeași platformă din data de 15 februarie. Până la debutul festivalului, care se va desfășura în perioada între 24 august şi 21 septembrie 2025, acestea vor fi disponibile.

Maestrul Cristian Măcelaru a anunțat o parte dintre participanții la această ediție, subliniind prezența Orchestrei Ukrainian Freedom, menționând că, de această dată, a fost ales un repertoriu cu o adresabilitate mai largă, ceea ce a condus la includerea unor noi evenimente și invitați, a căror listă este disponibilă pe site-ul festivalului. Astfel repertoriul va cuprinde lucrări cunoscute publicului larg precum: „Bucha: Lacrimosa”, Preludiu și Liebestod din „Tristan și Isolda”, „Ora Spaniolă” de Maurice Ravel sau „Serenada nr. 2” de Johannes Brahms.

Programul va include evenimente inovative, menite să atragă atât iubitorii tradiționali de muzică, cât și tineretul, iar multe dintre concerte vor fi transmise în direct pe TVR Cultural, în calitate de co-producător al festivalului. Scenele vor găzdui evoluția a 4.000 de artiști din țară și din întreaga lume.

De menționat că în cadrul acestei ediții nu va mai exista o loterie pentru abonamente, după cum au anunțat organizatorii. Melomanii pot deja achiziționa biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului. Prețurile pentru abonamentele la Sala Palatului variază între 1653 de lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, și 5390 de lei potrivit Cristinei Uruc, manager Artexim, organizatorul Festivalului Internațional George Enescu.

Articole similare

Top 10 cele mai bune cărți citite în 2022

Jovi Ene

Gândurile sunt lucruri, iar Mintea este Constructorul

Jovi Ene

„Când ești în sevraj, ai nevoie de o altă adicție. A mea a fost literatura.” (Kim Leine și Faruk Šehić, FILIT 2019)

Bianca Burada

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult