Pe 22 iulie, Editura Nemira aniversează oficial cei 25 de ani de existență pe piața editorială. În aceste zile de sărbătoare, pe site-ul editurii este o reducere substanțială, de 45% reducere la toate cărțile, așa că nu trebuie să stați prea mult pe gânduri, de vreme ce oferta se încheie duminică, 24 iulie.
Aaa, și mai este ceva, transport gratuit toată săptămâna!
Dacă tot este o așa de frumoasă campanie aniversară, este rândul meu să vă recomand câteva cărți pe care le-aș citi în perioada următoare:
1. ”Viața mea”, de Charles Chaplin. Am vrut să pun mâna pe această carte încă de când am auzit despre ea, pentru că Charlot este unul dintre personajele mele preferate din toate timpurile, i-am urmărit aproape toate filmele, chiar și împreună cu băiatul meu, am fost atent la toate cărțile sau filmele despre el, am citit multe amănunte despre viața lui. Este unul dintre marii actori ai omenirii și autobiografia sa este prilejul de a mă apropia de ceea ce el a trăit și simțit.
2. ”Donbas”, de Jacques Săndulescu. Deși pare a fi o carte mai mult pe interesul colegului meu de redacție, Codruț, specialist în lagărele din Gulag, povestea lui Săndulescu stârnește interesul oricărui cititor încă de la prezentarea cărții: ”Nascut in Romania, adolescentul care avea sa devina Big Jacques, adica boxer profesionist, actor si proprietar al unui bar de jazz din New York, e luat de pe strada intr-o buna zi si dus in lagarul sovietic de la Donbas. Dupa doi ani si jumatate de chin, reuseste o evadare spectaculoasa.” Așadar, ceva aventură, o poveste romanțioasă, dar adevărată.
3. ”Orașul decăzut (Trilogia Balcanică, partea a II-a)”, de Olivia Manning. Prima parte a cărții mă așteaptă încă pe noptieră, dar nu puteam rata a doua parte a trilogiei, pentru că sunt foarte interesat de ceea ce spun străinii despre noi, chiar și într-un roman de ficțiune.
4. ”Ziua 21 (Trilogia celor 100, partea a II-a”, de Kass Morgan. Nu prea urmăresc seriale, dar trebuie să precizez că ”The 100” este serialul meu preferat, cel puțin din ultimii ani. Totul a pornit după ce am citit prima carte a seriei – ”Cei 100”, despre care am scris aici. De altfel, e genul de carte de relaxare și, acum când sunt foarte familiarizat cu personajele, având simpatii și antipatii, abia aștept să citesc toată trilogia.
5. ”Ziua furnicilor (Trilogia Furnicilor, partea a II-a)”, de Bernard Werber. Iar trilogie?, ați putea spune. Aici avem un adevărat clasic, iar prima parte – ”Furnicile” – mi-a plăcut de asemenea. Nu puteam rata și părțile următoare, iar acum, cu această ofertă, este momentul perfect de a-mi termina seria.
6. ”Revoluția furnicilor (Trilogia Furnicilor, partea a III-a)”, de Bernard Werber. Așadar, completarea trilogiei, o adevărată revoluție. Iată prezentarea, pe scurt: ”Furnicile, prima parte a celebrei serii scrise de Bernard Werber, a pus in prim-plan contactul. Ziua furnicilor a fost romanul confruntarii. Revolutia furnicilor este cartea intelegerii.”
7. ”Misterul regelui. Despre scris”, de Stephen King. L-am cam ocolit pe King până acum (motivul este destul de simplu: nu prea citesc SF). Despre această carte s-a scris foarte mult prin blogosferă, s-au împărțit laude, s-a spus că o persoană care își dorește să ajungă scriitor (nu e cazul meu!) trebuie să o aibă în permanență pe birou. Plus: ”Plus lista de lecturi obligatorii. Plus teme pentru acasa. Plus secvente de viata privata si episoade dintr-un trecut neocolit de senzatii tari, trecutul unui scriitor admirat de milioane de cititori. Plus nenumarate idei despre literatura si mastile ei, despre fictiune si fortele ei, despre cititori si dorintele lor.”
8. ”Un an de studiu”, de Anne Wiazemsky. O altă perioadă, undeva la sfârșitul anilor ’60, o Franță încă romantică, se discută despre filme, Godard, iubire. Un nou roman foarte interesant.
Și câte ar mai fi, pe lângă aceste cărți! Dar cum eu sunt grăbit din fire, am ales doar opt și rămâne ca voi, cititorii noștri, să răsfoiți cu atenție site-ul Nemira, sigur veți găsi și alte cărți ce merită cumpărate și citite!
La mulți ani, dragă editură!