Recomandat Stiri

Concurs: Premii 3 cărţi „Viaţa lui Pi”, de Yann Martel – ÎNCHEIAT!

Viata lui PiO nouă săptămână, un nou concurs cu premii oferite de Editura Polirom:

De data aceasta,  premiile constau intr-un exemplar din noua ediţie a cărţii lui Yann Martel, Viaţa lui Pi, apărută în colecţiaBiblioteca Polirom. Proza XXI”, roman ecranizat recent de Ang Lee, pentru trei persoane care raspund la intrebarea noastra.

Despre carte:

Pi Patel, fiul unui director de gradina zoologica din Pondicherry (India), are doua atractii neobisnuite: curiozitatea vie fata de religie, vizitind pe rind si fara sa aleaga biserica, sinagoga si moscheea, si dragostea fata de animale. Cind tatal lui Pi hotaraste ca familia va emigra in Canada, adolescentul politeist nici nu banuieste aventura ce-l asteapta. Nava pe care, alaturi de ai lui, Pi isi incepe calatoria peste ocean se scufunda.

Putinii supravietuitori, adunati in pripa pe-o barca, fac cunostinta abrupt: o superba zebra oloaga, o hiena patata, un urangutan, un roi de gindaci si paraziti, Richard Parker – un tigru bengalez ametit de raul de mare – si, ingrozit de neasteptatii tovarasi de calatorie, Pi Patel. Legea junglei si conditiile precare ale Pacificului isi spun cuvintul si pe barca, supravietuind alaturi timp de 227 de zile, ramin Pi si Richard Parker. Ajunsi pina la urma la tarm, tigrul dispare fara urma, iar Pi isi spune povestea celor ce-l asculta. O poveste pe cit de realista in detaliile ei pamintesti, pe atit de fabuloasa, parca scoasa din sertarul cu plasmuiri al lui Edgar Allan Poe.

Pentru a castiga una din cartile oferite, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cea mai bună carte citită de dvs. în 2012 şi de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o  adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu;
  • cei trei castigatori vor fi desemnaţi prin tragere la sorti prin intermediul Random.org.

Asteptam comentariile dvs. pana duminica, 23 decembrie 2012, inclusiv, iar cei trei castigatori vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi (fiecare) câte un exemplar din volumul Viaţa lui Pi.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (24 decembrie 2012): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, castigatorul fiind ales prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 105 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca respectivii castigatori sunt comentariile cu numerele respective in ordinea exacta de pe site.

Iata castigatorii:

3

4

Castigatorii asadar sunt:

-comentatorul cu numarul  – 88 – Nicoleta„COLECTIONARUL de John Fowles, o carte psihologica, care te prinde” COMENTARIU INVALIDAT, A FACUT MAI MULTE COMENTARII LA ACELASI CONCURS;

-comentatorul cu numarul –  62 – Silimon Laurentiu – „Noduri si semne- Nichita Stanescu
Pt ca imi plac la nebunie poeziile lui Nichita Stanescu”;

-comentatorul cu numarul – 104 – Angela – „Din nefericire timpul nu a fost cel mai bun prieten al meu, asa ca nu am reusit sa citesc atatea carti cat mi-as fi dorit. Totusi, de curand, prin culoarele bibliotecii am gasit o carte neasteptat de buna. Se numeste “Ella” scrisa de Angela Beccera. M-a surprins modul in care autoarea alege sa prezinte drama personajul, dar mai ales metoda pe care Ella o alege pentru a face fata unei dureri. La fiecare 2-3 pagini trebuia sa iau pauze pentru ca intampinam citate care-mi incantau simturile. Cartea este din 2010, dar abia acum am dat eu peste ea. P.S: La recomandarea filme-carti.ro am citit si “Insomnia”. O aveam de mult planificata, dar nu facusem rost de ea. Este fantastica.”;

-comentatorul cu numarul – 94 – Alecsa All – „Simbolul Pierdut – Dan Brown. A fost o carte foarte bine scria, mi-a placut tare mult.”

Felicitari!

Articole similare

La Casa de Papel Partea 5 – Netflix anunta ca jaful a ajuns la final

Jovi Ene

Lansarea volumului V al seriei Istoriei cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei, de Tudor Caranfil, la cea de-a VIII-a editie a B-EST IFF

Codrut

Noutăți săptămânale Netflix: Wednesday, The Crown

Jovi Ene

104 comments

Iasmina Stoian 17 decembrie 2012 at 09:39

Cea mai bună carte citită în 2012 a fost „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” de Elizabeth Gilbert pentru că e proaspătă, autentică şi te lasă să meditezi mult şi după ce ai citit-o, rămâi cu senzaţia că mai vrei şi că ţi-ar fi plăcut să nu se termine.

Manide 17 decembrie 2012 at 09:58

Jaroslav Hasek – „Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial”; pentru ca musteste de umor de la un capat la altul…

Adriana M. 17 decembrie 2012 at 10:35

Cartea care am citit-o ultima oara si mi-a placut la culme este „Efectul Facebook”.
O carte foarte interesanta,merita citita scoarta cu scoarta…

Simona 17 decembrie 2012 at 10:42

„Crima si pedeapsa” de Dostoievski – singura carte pe 2012 pe care am citit-o fara pauze. Este unul dintre romanele mele preferate. M-am identificat cu Raskolnikov si am trait impreuna cu el toate evenimentele, toate framantarile lui.

draghita melinda 17 decembrie 2012 at 11:13

Apocalipsa 2012–deoarece este interesanta, previziunile zilei de 22 dec prevestit sfarsitul lumii, cu argumente care de mai care convingatoare si chiar infricosatoare pt cei care cred in asa ceva

roberts 17 decembrie 2012 at 11:40

in cazul meu, cea mai buna carte cititta in acest an este „Istoria secreta” de Donna Tartt. mi-a placut totul, subiectul, stilul,tonul confesiv, personajele, finalul. nici nu mi-am dat seama cat de repede am parcurs cele peste 600 de pagini:)

Alex 17 decembrie 2012 at 12:15

Am citit cu placere Lorelei, de Ionel Teodoreanu. Mi-a placut foarte mult cartea, povestea e mult prea frumoasa si trista. Desi e o carte de dragoste, se discuta mai multe despre prietenie si despre faptul ca nicio prietenie nu ramane vie atunci cand o prietena e moarta. M-am regasit de multe ori in Luli si in pasiunea ei fata de scris si citit.

Sonia Dordea 17 decembrie 2012 at 12:16

Cea mai buna carte citita in 2012: „Istoria romantata a unui safari” (Daniela Zeca).
Cartea stimuleaza toate simturile cititorului, e precum un film care se deruleaza in fata ochilor mintii. Mirosurile si culorile descrise duc cititorul intr-un miraj, iar descrierile sunt puternic vizuale.

Cefalan Dragos 17 decembrie 2012 at 12:34

Cea mai buna carte citita in 2012 –> de departe „SHOGUN” pentru maiestria scrisului si prezentarea interesanta a civilizatiei japoneze din acele timpuri.

maria 17 decembrie 2012 at 13:17

a patra ipoteza pt. ca am mai vazut ce magarii au mai facut securistii

parasca 17 decembrie 2012 at 13:20

tragand de timp metode si metode de lucru…

Ursu George 17 decembrie 2012 at 13:23

Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz pentru ca cele mai puternice trairi au fost create de aceasta capodopera… cuprinde toate ipostazele umane… si o recomand cu cel mai mare drag.

vasile 17 decembrie 2012 at 13:24

amintiri din copilarie pt ca-i frumoasa

Claudia Petrisor 17 decembrie 2012 at 13:36

„Shogun” de James Clavell…pentru ca este o poveste extrem de bine scrisa, care te tine in suspans pagina dupa pagina. Aventura, dragoste, mister, intrigi, o cultura fascinant in contrast cu cea europeana.

Sava Iulia 17 decembrie 2012 at 14:18

Cea mai buna carte pe care am citit-o in anul 2012 este Anotimpul fructelor de mango amulya malladi

sims 17 decembrie 2012 at 14:19

CEa mai buna carte pe care am citit-o in 2012 este Se numea Sarah, pentru ca m-a introdus in lumea si intamplarile din timpul Holocaustului si mi-a aratat intamplarile unor oameni pe care nu ar trebui sa-i uitam.

Sinziana Preda 17 decembrie 2012 at 14:44

As putea spune ca cea mai buna carte pe care am citit-o in 2012 este „Umbra vantului” a lui Carlos Ruiz Zafon…este o lectura care ma „bantuie” la propriu. Cand vreau sa sa evadez un pic intr-o poveste, imi imaginez ca ma afund pe stradutele din Barri Gotic si caut Cimitirul cartilor uitate.

Petrescu Maria 17 decembrie 2012 at 15:06

Asa s-a nascut omul nou – In Romania anilor 50
Este o redare extraordinara a acestei epoci, cenzura, securitate si infometare.

Gabar Maria Adriana 17 decembrie 2012 at 15:55

Martorul SIMON TOLKIEN

mirica florentina 17 decembrie 2012 at 15:55

OSHO – Intimitatea, increderea in sine si in celalalt,
Este o carte despre viata de zi cu zi,despre ce traim fiecare dintre noi…este pe gustul meu!

goldy 17 decembrie 2012 at 16:30

Cea mai buna carte citita anul acesta este „Urzeala tronurilor”, de George R.R. Martin. Toata seria „Cantec de gheata si de foc” este senzationala, dar primul roman mi-a placut cel mai mult!

Bordei Alexandru 17 decembrie 2012 at 18:01

Cea mai buna carte citita de mine in 2012 a fost Cheia de capetenie de Agustin Sanchez Vidal pentru ca este o carte care te captiveza si iti nutreste curiozitatea si te obliga sa o termini instant. Merita citita , v-o recomand cu placere!

candrea nadia alina 17 decembrie 2012 at 19:19

Cea mai buna carte pe care am citit-o in acest an a fost Ingrijirea sugarului si a copilului mic, de Dr Spock! este o carte fantastica, pe care am citit-o cu drag dupa ce am nascut-o pe fiica mea, Olivia, in aprilie! Mi-a raspuns la multe intrebari si m-a ferit de multe temeri! Multumesc

Roxana I 17 decembrie 2012 at 19:42

Am citit multe carti anul acesta care mi-au placut mult, dar am sa ma rezum la 2 dintre ele 😀
In primul rand, „Anna Karenina”,o carte pe care vroiam sa o citesc de multa vreme si numai nu gaseam timp. Am fost impulsionata de faptul ca trebuia sa apara filmul si am zis ca vreau neaparat sa citesc romanul inainte sa vizionez filmul. Mi-a placut foarte mult, poate mai mult decat ma asteptam, pentru mine a fost o lectura care a curs destul de repede.Inainte sa o citesc, imi facusem o parere preconceputa despre Anna, insa mi-am dat seama ca a fost o persoana buna care a sufert mult, chiar daca a ales iubirea.
A doua carte e „Lebedele salbatice” de Chang Jung, o carte impresionanta despre viata din China pe vremea lui Mao. E cu atat mai emotionanta cu cat este vorba despre o poveste reala. O recomand cu mare drag, dar avertizez ca e o carte destul de trista.

Marcea-Georgian-ionut 17 decembrie 2012 at 20:47

Cea mai buna carte citita anul acesta este ”Singur pe Lume” de Hector Malot,are tot ce trebuie s aiba o carte

Rosca Bogdan 17 decembrie 2012 at 20:58

Cea mai buna carte citita de mine in 2012 este Tata Bogat, tata sarac de Robert Kiyosaki este vorba despre povestirea a 2 părinţi pentru a explica 2 paradigme diferite asupra puterii banilor.

Gabriela L. 17 decembrie 2012 at 21:05

Cea mai buna si mai sensibila carte pe care am citit-o se numeste „Pantofiorii Rosii” de Hausden Maria,o mama careia i-a murit fetita de cancer la varsta de 4 ani.O carte plina de realitate,emotie,curaj si tristete

Aura-Felicia 17 decembrie 2012 at 22:00

Poezii de Serghei Esenin

Ciprian 17 decembrie 2012 at 22:01

Fratii Karamazov de Dostoievski

Silimon Laurentiu 17 decembrie 2012 at 22:30

Mi a placut mult Limbajul trupului de Tonya Reiman

Dumitru Laura 17 decembrie 2012 at 22:31

Rosu si negru – am terminat o sapt trecuta .

Dumitrescu Dana Elena 17 decembrie 2012 at 22:35

Inger si demon

Dumitrescu Dana Elena 17 decembrie 2012 at 22:37

Inger si demon- mi-a placut pt ca a fost captivanta . Vazusem si filmul si am vrut sa vad diferentele dintre cele 2

Nicoleta 18 decembrie 2012 at 00:58

Am recitit dupa multi ani Rosu si Negru (ambele volume)de Stendhal.
Este un roman psihologic, captivant dar si tulburator.

Alex 18 decembrie 2012 at 01:58

Ultima carte citita a fost „The Hobbit, or There and Back Again” varianta pdf engleza, deoarece doream sa cunosc mai multe detalii din aventura hobbitului , lupta cu Smaug si despre cei 13 dwarfi .

ioana 18 decembrie 2012 at 02:10

Osciland intre romanul lui Turgheniev „Parinti si copii” care continua sa traiasca in minte si continua sa-si deschida idei tari- sau simple fraze rotitor parfumate- in gandurile mele si „Viata lui Pi” pe care am privit-o la inceput ca pe o super aventura cu baiat si un tigru al carui nume imi place, ei bine, finalul ma aduce si pe mine intr-o barca portocalie intrebandu-ma daca sub prelata e intr-adevar Richard Parker sau doar eu, asa ca cea mai buna e „Viata lui Pi”

Stefanica Marius 18 decembrie 2012 at 08:19

Cel mai mult mi-a placut „Mizerabilii”, a lui Victor Hugo. Am citit-o la inceput de an si m-a socat lumea creata de autor. Se intampla ca daca nu cunosti anumite lucruri ai impresia sau consideri ca ele nu exista. Ei bine carte asta m-a facut constient ca exista oameni mult mai sarmani ca noi si ca exista oameni valorosi acolo unde te astepti mai putin.

maria balosu 18 decembrie 2012 at 08:54

Apocalipsa 2012–-mai este putin..

mihai florin 18 decembrie 2012 at 08:55

The Hobbit-eram si eu curios dupa ce vazusem prima serie

Bumbaru Daniel 18 decembrie 2012 at 09:04

Ship of Fools, scrisa de Richard Paul Russo. Mi-a placut in mod deosebit pentru ca pur si simplu nu m-a lasat sa ma opresc din citit pana nu am terminat-o. Este un SF excelent, umanitatea traieste la bordul unei nave spatiale imense timp de atat de multe generatii incat s-au pierdut documentatiile despre originea navei si toata lumea gandeste ca aceasta a existat dintotdeauna, creata de Dumnezeu. E plina de teme religioase si filosofice, intriga, mister, suspans, atrocitati si extraterestrii 😀
Paleste in fata seriei Dune care vine imediat dupa ea in ordinea preferintelor insa totusi pana acum mi s-a parut cea mai interesanta si captivanta carte.
De asemenea imi plac si nuvelele din universul Battletech, care le citesc in momentul de fata.

Alexandra M. 18 decembrie 2012 at 09:19

Am citit „Sosa” de Isaac Bashevis-Singer. O carte extraordinara care m-a tinut cu respiratia taiata pana am terminat-o. O poveste de viata din care ai ce invata!

Diana Daniela 18 decembrie 2012 at 09:22

„Moarte in familie”, Charlaine Harris. Mi-am achizitionat recent primele 10 carti ale ei, le-am citit pe toate cu minimum de intreruperi si aceasta fiind ultima citita, mi se pare cea mai buna, desi va fi detronata cat de curand de „Capcana mortala”, cartea cu numarul 11 a lui Harris.

Catalina 18 decembrie 2012 at 09:35

Pe aripile vantului este cea mai buna carte pe car eam citit-o vreodata fiindca reuseste sa prezinte ambitia pentru a-si depasi conditia a unei femei, razboiul cu toate relele sale si dragostea care pluteste deasupra tuturor personajelor!

cristifil 18 decembrie 2012 at 11:19

„Granitul rece” de Stuart MacBride – pentru umorul negru pe care-l degaja si pentru intriga.

Andrei 18 decembrie 2012 at 13:39

Fără doar şi poate, cea mai bună carte citită în 2012 a fost „Toate bufniţele” a lui Florian Filip. În mod cert, stilul fluent, cald, lipicios, în care povesteşte nişte întâmplări fără o însemnătate prea mare este definitoriu pentru scriitura sa. Singurul sentiment care te încercă după finalizarea romanului este sentimentul regretului că trebuie să te desparţi de personajele şi stilul magistral a lui Florian Filip

Mariana A. 18 decembrie 2012 at 14:25

Roberto Bolano – „Tarfe asasine”. E o colectie de povestiri, atmosfera pe care reusesc sa o transmita este una foarte bizara. Cartea te face sa te simti ca intr-un vis lung din care nu esti sigur daca poti sau nu sa te trezesti si nu esti sigur nici daca vrei sa te trezesti. Uneori firul narativ este haotic, personajele sunt contradictorii, evenimentele nerealiste. Dar reuseste sa te prinda si te duce intr-o stare ciudata.

pauna oana 18 decembrie 2012 at 15:27

Cea mai buna carte citita in 2012 este fara indoiala Traieste i stil 80/20 de Richard Koch.Aceasta carte m-a ajutat sa-mi redefinesc pasiunea,sa o dezvolt,sa trag foloase din ea si sa fiu apreciata pentru ea.

Eva 18 decembrie 2012 at 16:14

Fratii Karamazov m-au impresionat prin naturalete…

Dumitrescu Dana Elena 18 decembrie 2012 at 16:48

Mi-a placut mult ‘Veronica se pregateste sa moara’ de Paulo Coelho – pt ca ilustreaza foarte bine sensul vietii

acatrieni neculai 18 decembrie 2012 at 17:31

Cincizeci de umbre descatusate, Fifty Shades. de ce este cea mai buna? pentru ca am mai citit-o de 5 ori dupa ce am terminat-o

acatrieni veorica 18 decembrie 2012 at 17:34

Moarte subita de J.K. Rowling, pentru ca este un roman mare, ambitios, stralucitor, profan, amuzant, emotionant, care ilustreaza magnific Anglia de azi

nicolae adrian 18 decembrie 2012 at 17:37

dracula de Bram Stoker..m-a captat foarte mult si m-a facut sa ma simt acolo, totul mi se parea real

nicolae claudia 18 decembrie 2012 at 17:41

Elevul Dima dintr-a saptea, de Alexandru Dumas.m-am regasit foarte mult in acea carte. multe intamplari peste care a trecut acest baietel, mi s-au intamplat si mie

Moldovan Georgiana 18 decembrie 2012 at 18:31

Al Treilea Reich (Richard J. Evans)

iancu antonia 18 decembrie 2012 at 18:47

‘Stapanul inelelor’ de J.R.R. Tolkien. Gasesc fascinanta lumea pe care Tolkien a reusit sa o creeze, cat si modul acestuia de a transpune totul in scris.

iancu cristian 18 decembrie 2012 at 19:07

‘The great Gatsby’ de Scott Fitzgerald pentru o descriere realista a civilizatiei americane din anii ’20

gal diana cristina 18 decembrie 2012 at 19:36

Tim de Collen McCullough

draghici florina 18 decembrie 2012 at 19:51

o carte la care tin foarte mult ,recent citita este „Pulbere de stele „Neil Gaiman, initial am luat-o pentru baietelul meu dar am descoperit ca m-a fascinat.

vulpe aurica 18 decembrie 2012 at 19:54

sambata seara duminica dimineata ALAN SILLITOE

Larisa M 18 decembrie 2012 at 20:35

JFK de Stephen King. Mi-a placut mult, intrucat King s-a axat si de data asta pe trairi, pe psihologia umana dar in acelasi timp a nascocit un fir narativ plin de rasturnari de situatie si suspans.

Silimon Laurentiu 18 decembrie 2012 at 21:14

Noduri si semne- Nichita Stanescu
Pt ca imi plac la nebunie poeziile lui Nichita Stanescu

Dumitru Laura Ioana 18 decembrie 2012 at 21:16

Mi a placut mult Tragedia veacurilor de Ellen White , pt ca se bazeaza pe adevaruri crunte ale omenirii.

Constantin Craciun 18 decembrie 2012 at 21:32

Apocalipsul – Stephen King; este poveste unei greseli omenesti cu consecinte catastrofale, o arma chimica scăpata de sub control, într-o perioadă în care în America studierea armelor biologice era de mare actualitate (nu ca nu ar fi si acuma !)
De câte ori sunt răcit ma gândesc la primul volum al acestei carti…
Este o carte interesanta pentru ca descrie in termeni vizuali usor de inteles batalia dintre bine si rau si ne face sa ne intrebam cum am proceda intr-o atare situatie. Ca tot suntem „amenintati” cu un potential sfarsit al lumii.
In definitiv, toate cartile spun povestea unor „naufragiati” iar marele atu al nostru ca cititori este sa ne punem in postura unuia sau altuia dintre eroi. In contextul in care foarte putini din cei tineri mai citesc, trebuie sa consideram aceasta atitudine un mod de viata si o adevarata rezistenta culturala…

Nicoleta 18 decembrie 2012 at 22:54

Am recitit dupa multi ani Rosu si Negru (ambele volume)de Stendhal.
Este un roman psihologic, captivant dar si tulburator

Bidianu Dan Valentin 19 decembrie 2012 at 00:08

Arthur C. Clarke – Sfarsitul Copilariei, pentru ca dupa aproape 50 de ani este foarte actuala si tulburatoare

Malos Vasile Calin 19 decembrie 2012 at 00:25

Desi imi e greu sa decid, dintre toate cred ca „Ingeri si demoni” scrisa de Dan Brown iese in evidenta. Este un roman deosebit, cu toate ca nu e la fel de cunoscut ca si „Codul lui DaVinci”.

Noemi Pripon 19 decembrie 2012 at 00:37

Micile neajunsuri ale fericirii-ANgela Vallvey. A fost o frumoasa calatorie, plina de filozofie. M-am putut regasi in multe pasaje din carte si am putut sa gasesc o adevarata definitie a fericirii.

Nicoleta 19 decembrie 2012 at 16:25

Am recitit dupa multi ani Rosu si Negru (ambele volume)de Stendhal.
Este un roman psihologic, captivant dar si tulburator;

elena luminita 19 decembrie 2012 at 17:54

‘Doamna Bovary’ scrisa de Gustave Flaubert. Este o carte ce pune mintea la contributie.

Nita Marin 19 decembrie 2012 at 21:34

„King Rat” de James Clavell, pentru povestea brutal de realista a supravietuirii unui soldat, intr-un lagar japonez in cel de-al doilea razboi mondial si pentru stilul extraodinar al autorului de a face istoria sa prinda viata.

Nicoleta 19 decembrie 2012 at 23:20

Am recitit dupa multi ani Rosu si Negru, de Stendhal – ambele volume .
Este un roman psihologic, captivant dar si tulburator.

Adela D 20 decembrie 2012 at 00:22

Colectionarul-John Fowles, o carte psihologica, foarte frumoasa din care ai multe de invatat, una din cele mai bune carti citite de mine si pe care as reciti-o oricand cu cea mai mare placere, deja am citit-o de 3 ori.

Armand 20 decembrie 2012 at 07:17

Epifania de Daniel Turcea. Pentru ca este urma unei convertiri și pilda autenticei libertati.

Alexa Lavinia 20 decembrie 2012 at 09:58

Ana Dragu – Pazitoarea. Poezie sincera si sensibila care mi s-a lipit de suflet ca timbrul de scrisoare.

vasile 20 decembrie 2012 at 10:49

Cea mai buna carte citita este Cartea Regilor, o carte foarte interesanta care evoca domnia din urma a judecatorilor Eli si Samuel, intemeierea monarhiei teocratice si domnia lui Saul si a lui David, cel care l-a invins in lupta pe marele Goliat.

Basaca Diana 20 decembrie 2012 at 12:37

„Quo Vadis” a fost cea mai bună carte pe care am citit-o în ultima vreme. A fost o poveste intensă despre iubire, credință, prietenie și loialitate.

Dana 20 decembrie 2012 at 15:22

The king speech – o carte foarte buna

razvan 20 decembrie 2012 at 16:29

Cartea anului solaris, scrisa de stanislaw lem. Mi-au placut si ecranizarile

ligia 20 decembrie 2012 at 16:58

Cartea care m-a impactat cel mai mult in 2012 este „Feminitate pusa deoparte” de Leslie Ludy. Este o carte care merita citita, o carte pentru fete care „starneste” dorinta dupa adevarata feminitate si puritate. Limbajul comun, exemplele contemporane si o scriitoare tanara fac din aceasta carte, una speciala.

Marius C 20 decembrie 2012 at 22:08

Cea mai buna carte citita de mine anul acesta a fost Omul Demolat de Alfred Bester. Mi-au placut multe aspecte ale povestirii, si anume cel mai mult relatia dintre Powell si Barbara si explicatiile a ceea ce se intampla de fapt in privinta lui Reich. Domnul Bester a dat dovada in orice caz de multa inventivitate creand o lume ce curpinde oameni cu superputeri, insa pastrand totul in acelasi timp foarte veridic.

cristina 20 decembrie 2012 at 23:17

o tragedie americana – theodore dreiser, o carte care recitita dupa multi ani si a pastrat farmecul, mi a placut la fel de mult

Cristi Ghera 21 decembrie 2012 at 01:31

Umbra vântului (Carlos Ruiz Zafon)

Tudor Cristian Florin 21 decembrie 2012 at 15:22

Flori pentru Algernon de Daniel Keyes

Andra 21 decembrie 2012 at 15:51

Nici nu mai stiu ce carte buna am citit anul asta.. Dar cred ca Irvin Yalom – Plansul lui Nietzsche 🙂

Cristina Iancu 21 decembrie 2012 at 20:12

„Gheata” de Vladimir Sorokin. Una dintre cartile alea care dau cu cititorul de toti peretii; e, cred, naucitoare prin situatiile ireale propuse populate de personaje foarte foarte vii. Niste indivizi, membri ai unei secte, lovesc oameni in piept cu gheata (de un anumit tip!) pentru a descoperi „inimi care vorbesc”. Si de aici incepe nebunia, in nici o clipa nu poti prevedea unde duce…
Nu zic mai mult, e foarte surprinzatoare si nu as strica cuiva farmecul primei lecturi. Dar o recomand din toata inima, pentru interpretarile inepuizabile pe care le poate genera.

Nicoleta 21 decembrie 2012 at 23:11

Am recitit dupa multi ani Rosu si Negru de Stendhal.
Este un roman psihologic, captivant dar si tulburator.

Nicoleta 22 decembrie 2012 at 00:14

COLECTIONARUL de John Fowles, o carte psihologica, care te prinde.

Emilia 22 decembrie 2012 at 00:30

Cartea pierduta a vrajitoarelor.
Este o carte foarte interesanta si captivanta.Mi-a placut foarte mult

platon 22 decembrie 2012 at 08:31

Blocul Iakubian de Alaa Al-Aswany – de-a dreptul exceptionala

Bloom 22 decembrie 2012 at 15:36

Ferma animalelor – George Orwell. A fost tulburatoare.

dragan 22 decembrie 2012 at 15:43

Nu am citit nici o carte

Jovi 22 decembrie 2012 at 15:50

Si atunci de ce ai dori una? 🙂

Alecsa All 22 decembrie 2012 at 17:24

Simbolul Pierdut – Dan Brown. A fost o carte foarte bine scria, mi-a placut tare mult.

Ioakeimidis Adriana 22 decembrie 2012 at 17:28

„Blocul Iakubian” Alaa Al-Aswany

Alexandra L.M. 22 decembrie 2012 at 20:14

Stapanul Inelelor- Fratia inelului mi-a placut foarte mult si mi se pare o carte foarte buna. Are actiune, aventura, mister, suspans, are toate elementele ce ma atrag la o carte

Victor Rosca 22 decembrie 2012 at 20:29

„Leviatanul” de Boris Akunin, unul dintre cei mai interesanti autori de romane politiste din noua generatie.

Cristina 23 decembrie 2012 at 15:51

” Meteorii” Michel Tournier. Este una dintre cele mai frumoase si mai bine carti pe care le-am citit in ultimii ani ! Este fabuloasa ! Mi-a raspuns la multe intrebari si mi-a provocat altele despre care nu stiam ca exista…

Alexandra 23 decembrie 2012 at 15:53

Luni de fiere. E o lectura extrem de captivanta care te lasa fara cuvinte aproape la fiecare pagina.

Florea Vlad 23 decembrie 2012 at 15:55

Pentru ca perioada concediului din 2012 nu a fost una foarte prelungita, am suplimentat setea de calatorie, parcurgand Ghidul Verde Michelin – Romania, de la Editura Meteor Press, descoperind imaginar, minunatii nebanuite din imediata apropiere.

Mai mult, pornesc pe cararile lui 2013 cu idei noi, deja conturate, care abia asteapta sa fie puse in practica.

Este ceea ce va doresc si voua pentru noul an !

Gabriela 23 decembrie 2012 at 16:08

Cea mai buna carte pe acest an a fost „Neverwhere” scrisa de Neil Gaiman, pentru ca iti stimuleaza imaginatia la maxim, umorul britanic specific este prezent, iar ritmul cartii nu iti permite sa te plictisesti. Inedita, amuzanta, am regasit sentimentul pierdut odata ce am terminat seria „Harry Potter”.

Gabriela 23 decembrie 2012 at 16:14

Seria „A song of ice and fire”, in limba engleza. Maestrul RR Martin este singurul care isi permite sa introduca cate un personaj nou, sa te faca sa il iubesti, 5 capitole mai tarziu sa il ucida, iar tu sa continui sa citesti la fel de avid cartile. De asemenea, dupa ce le termini de citit, constati ca o buna perioada de timp toate raspunsurile tale vor semana cu replici celebre ale personajelor sau Motto-urile caselor din minunatul tinut imaginat de autor.

andra nastasa 23 decembrie 2012 at 16:14

„Sentimentul unui sfârşit”-Julian Barnes.Pentru că a fost captivantă fără să fie prea „epică” şi a luat în calcul multe aspecte ale laturii umane.

Angela 23 decembrie 2012 at 18:30

Din nefericire timpul nu a fost cel mai bun prieten al meu, asa ca nu am reusit sa citesc atatea carti cat mi-as fi dorit. Totusi, de curand, prin culoarele bibliotecii am gasit o carte neasteptat de buna. Se numeste „Ella” scrisa de Angela Beccera. M-a surprins modul in care autoarea alege sa prezinte drama personajul, dar mai ales metoda pe care Ella o alege pentru a face fata unei dureri. La fiecare 2-3 pagini trebuia sa iau pauze pentru ca intampinam citate care-mi incantau simturile. Cartea este din 2010, dar abia acum am dat eu peste ea. P.S: La recomandarea filme-carti.ro am citit si „Insomnia”. O aveam de mult planificata, dar nu facusem rost de ea. Este fantastica

Diana 23 decembrie 2012 at 23:48

Am descoperit recent „Dune”, de Frank Herbert. E o carte deosebita, captivanta si care iti da de gandit in unele privinte.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult