Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți „Cer de plumb”, de Carme Martí, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

cer de plumb 3Q.cdrConcursul nostru din această săptămână pune la bătaie trei cărți de la Editura Meteor Press:

Este vorba de trei exemplare din recenta apariție,Cer de plumb”, de Carme Martí, apărută în Colecția Istorie.

Despre carte:

Bazat pe o poveste adevărată, romanul „Cer de plumb” narează viaţa de legendă a lui Neus Català, ultima supravieţuitoare a lagărului de concentrare nazist de la Ravensbrück. Autoarea Carme Martí a fost impresionată de curajul acestei femei, care n-a încetat niciodată să lupte pentru a-şi face cunoscută povestea – care nu este doar a ei, ci mai ales a celorlalte nouăzeci şi două de mii de femei catalane care au pierit în lagăr în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Născută într-o familie de ţărani din Catalunya, Neus avea doar douăzeci şi doi de ani atunci când a izbucnit Războiul Civil spaniol. S-a angajat ca asistentă medicală la un orfelinat, dar în scurtă vreme s-a văzut nevoită să ia calea exilului spre Franţa, împreună cu cei 182 de copii orfani pe care-i avea în grijă. Acolo s-a alăturat forţelor de rezistenţă, s-a îndrăgostit fulminant, şi-a servit patria de departe şi a fost, în cele din urmă, deportată şi închisă în lagărele de concentrare Ravensbrück şi Holleischen, în care a cunoscut iadul, dar şi raiul solidarităţii umane.

Carme Martí nu face decât să o lase pe Neus Català, acum în vârstă de 97 de ani, să-şi depene povestea – uneori amuzantă, mereu emoţionantă şi, chiar şi după atâtea decenii, de-a dreptul cutremurătoare. Titlul, „Cer de plumb”, face trimitere la prima zi în lagăr; acel moment suspendat între viaţă şi moarte după care nimic nu va mai fi la fel.

Un roman captivant, inteligent, plin de spirit, care se citește dintr-o răsuflare.

Despre autoare:

Carme Martí este o autoare de limbă catalană pasionată de reconstituirea unor momente istorice uitate. A publicat romanul „Cer de plumb” în anul 2012, în colaborare cu Neus Català.

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți oferite, vă rugăm să răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. de istorie preferată și de ce?

Condiţii de participare:

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.), pe platforma de comentarii de pe site sau pe cea via Facebook;
  • caştigătorii vor fi desemnați astfel: două cărți vor fi oferite celor care au cele mai inspirate/pertinente răspunsuri, iar a treia carte, prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 6 septembrie 2015, inclusiv, iar castigatorii vor fi anunțați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi volumul Cer de plumb”, de Carme Martí.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (7 septembrie 2015): Câștigătorii sunt:

Cele mai inspirate răspunsuri:

  • Adrian Balan
  • Mihai Valentin Constantin (comentariu pe Facebook)

Prin tragere la sorți:

12

  • Ionita Adriana

Felicitări!

Articole similare

Netflix lanseaza teaserul oficial pentru The Electric State, cu Millie Bobby Brown & Chris Pratt in rolurile principale

Jovi Ene

Ediția a doua a festivalului de literatură horror Vineri 13

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Medicii nazişti”, de Robert Jay Lifton, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

18 comments

alex 31 august 2015 at 12:16

Marturie din Iad. In mijlocul genocidului din Rwanda – Immaculee Ilibagiza Steve Erwin pentru ca este o carte emotionanta

vasile 31 august 2015 at 12:53

zona 51 pentru ca nu stiu adevarul

Serban Cornel 31 august 2015 at 14:54

Cartea mea de istorie preferata este Diplomația, de Henry Kissinger, pentru că este prima carte de istorie care m-a făcut să înțeleg cum funcționează lumea din jurul meu. Istoria este influențată de marile decizii politice și de relațiile internaționale, iar această carte oferă informații despre cum s-a scris istoria ultimului secol, într-o eră a conflictelor internaționale.

Gabriel 31 august 2015 at 17:16

Imi plac povestirile care sunt inspirate din realitate, de pe urma carora mai poti admira ceva chiar si astazi. Inclusiv cele care se bazeaza pe intrigi, dragoste si prietenie. Fiind prima carte cu conotatie istorica pe care am citit-o pe la 15 ani, Regina Margot este romanul care reda mare parte din istoria unei natiuni( Franta)…

daniela 31 august 2015 at 18:19

“Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman

parasca 31 august 2015 at 20:16

“Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman

Adrian Balan 1 septembrie 2015 at 01:41

„De la Pearl Harbour la Hiroshima” de Florin Vasiliu, am citit-o pe vremea cand eram in liceu, de pe atunci fiind pasionat de evenimentele istorice, mai ales de WW2. Mi-a placut modul detaliat, sistematic de a descrie conflictul, cauzele sale, desfasurarea fortelor si cercetarea temeinica, pe care autorul a realizat-o impreuna cu un istoric japonez.

Imi amintesc ca am sesizat eroarea profesorului de istorie care, amintind de atacul de la Pearl Harbour, a mentionat ca japonezii au folosit acolo si „kamikaze”, insa in realitate aceasta s-a intamplat doar spre finalul razboiului, ca o masura disperata de a intoarce soarta luptei in Pacific. Am avut o discutie in contradictoriu cu un coleg care nu a crezut varianta mea, insa am castigat argumentul destul de usor in momentul in care i-am aratat a doua zi capitolul din carte 🙂

Adrian C 1 septembrie 2015 at 12:17

”Ruşii, masonii, Mareşalul şi alte răspântii ale istoriografiei”, de Mihai Dimitrie Sturdza – o carte foarte interesanta, care analizeaza cu realism si pertinenta cateva dintre cele mai dramatice perioade din istoria romanilor. Mi-a placut indeosebi faptul ca reuseste sa desfiinteze mitul nefast, dupa parerea mea, al contributiei oculte a societatilor masonice la momentele hotaratoare din istoria Romaniei, cum ar fi unirea principatelor si aducerea lui Carol I pe tronul Principatelor Unite

oana 1 septembrie 2015 at 13:06

Testamentul lui Hitler de Herman Rothman pentru ca Hitler a schimbat cursul lumii, acest geniu perfid are un dar aparte de a scrie

Adrian 1 septembrie 2015 at 13:20

Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale de Aurel I. Rogojan. O carte densa, puternica, care ne ofera o radiografie cred pertinenta si realista asupra a ceea ce inseamna spatiul geopolitic in care ne gasim inclusiv o analiza a ceea ce s-a intamplat in revolutia din decembrie 198 pe care multi dintre noi am trait-o intai cu entuziasm, apoi cu dezamagire si acum incercam sa o redescoperim cu detasare si cu informatii de dincolo de cortina. O carte pentru retrezirea constiintei civice.

Lazar Adrian 1 septembrie 2015 at 14:13

NEAGU DJUVARA – O scurta istorie ilustrata a romanilor, deoarece este exprimata foarte bine istoria noastra!

Lazar Anca Iuliana 2 septembrie 2015 at 12:44

Al Doilea Razboi Mondial. Kursk 1943 de Robert Forczyk pt. ca ma fascineaza razboiul mondial.

costas123 2 septembrie 2015 at 12:45

zona 51

Alexandru Raul 3 septembrie 2015 at 23:03

Am citit si eu „Eu Claudius Imparat” si mi s-a parut interesanta. Povestea unui imparat mai putin cunoscut.

Cristina Popescu 4 septembrie 2015 at 10:54

Arhipelagul Gulag

Ionita Adriana 5 septembrie 2015 at 14:46

“Saga dinastiei Romanov” este cartea mea preferata. De la baluri si palate grandioase la misterul calugarului Rasputin si la tragicul sfarsit al intregii dinastii. Misterul ce se tese in jurul calugarului Rasputin este legendar intrucat, nici pana in zilele noastre nu se stie daca acesta a avut sau nu puteri tamaduitoare. Acelasi mister planeaza si asupra mortii calugarului, una din teorii spunand ca un grup de nobili ar fi incercat mai intai sa-l otraveasca, apoi l-au impuscat pentru ca intr-un final sa il bata pana sa reuseasca sa il omoare. Un alt mister ce se tese in jurul Romanovilor este legat de moartea Anastasiei, fiica cea mica a Romanovilor. Desi se presupune ca ea ar fi murit impreuna cu familia ei in timpul revolutiei, de-a lungul timpului, numeroase fete au pretins ca ar fi ducesa Anastasia.Astfel”Saga dinastiei Romanov” este cartea mea de istorie preferata, intrucat am fost mereu interesata de aceasta dinastiei si de misterul care a facut mereu parte din viata lor.

Csoka Eugen 6 septembrie 2015 at 19:58

Ken Follett:Stalpii Pamantului
Un roman care te coleseste prin diversitatea si intensitatea emotiilor -iubire,ura,furie,sensibilitate,durere…,si prin profunzimea personajelor cu visele si curajul lor.
Este un roman istoric dar si politic in acelasi timp.

horade 6 septembrie 2015 at 23:36

Una dintre cartile pe care le-am citit pe nerasuflate a fost „Cruciada in Europa” de Dwight Eisenhower, in care fostul general si presedinte american, ne orezinta memoriile sale vis-a-vis de ce a insemnat Cel de-al Doilea Razboi Mondial in Europa. Este o lucrare de mari dimensiuni, care m-a ajutat sa inteleg mult mai bine evolutia razboilui dus de aliati in Europa impotriva Germaniei naziste.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult