Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă un loc la cursul ”Cinci feluri de a spune o poveste. Cinci Nuvele capodopera”! – ANULAT!

Charles_Edward_Perugini2Fundatia Calea Victoriei va invita, incepand cu 6 octombrie, la Cursul ”Cinci feluri de a spune o poveste. Cinci Nuvele capodopera”, sustinut de omul de litere și iubitorul de cărți Alex Păun.

Cu această ocazie, partenerii noștri de la Fundația Calea Victoriei oferă un loc gratuit în cadrul acestui curs unui cititor Filme-cărți.ro, care va răspunde la întrebarea concursului.

Despre curs:

Cursul va propune 5 intalniri in care sa ne apropiem impreuna de genul prozei scurte. Aducem laolalta turbioanele religioase din Dostoievski cu povestirea terre-à-terre din Salinger. Curcubeele lirice din Márquez cu suspansul aventurilor din Verne. Nebunia din Gogol, dantelele din Flaubert, umorul din Ilf si Petrov. Cum să imblanzesti diversitatea literaturii? Cum să pui ordine in junglele si savanele ei?

Vom delimita cateva tipuri diferite de a construi o naratiune. Fiecare sedinta va lua in vizor o singura nuvela, autorii discutati apartinand unor spatii culturale cum nu se poate mai variate. E vorba de un rus (Vladimir Nabokov), de un neamt (Thomas Mann), de un italian (Dino Buzzati), de un american (Edgar Allan Poe) si de un japonez (Yasunari Kawabata). Cursantii nu vor fi obligati sa parcurga nuvelele, desi toate sunt scurte si se citesc usor. 🙂

Temele intalnirilor sunt:

  1. Nuvela de aventura:analizam povestirea „Carabusul de aur”, de Edgar Allan Poe. Este, din tot ce a scris Poe, proza scurta la care tinea cel mai mult.
  2. Nuvela-portret:analizam povestirea „Stapan si caine”, de Thomas Mann, o piesa mai putin cunoscuta din opera nuvelistica a germanului.
  3. Nuvela poematica: analizam povestirea „Mademoiselle O.”, de Vladimir Nabokov. Poate cea mai  reusita nuvela a autorului, acesta a inclus-o mai tarziu in „Memoriile” sale.
  4. Nuvela sapientiala: analizam povestirea „Monstrul Colombre”, de Dino Buzzati. Scurt cat o schita, dar percutant, textul face parte din mitologia literara a continentului.
  5. Nuvela pura:analizam romanul „Maestrul de go”, de Yasunari Kawabata. Dictionarele si istoriile literare vorbesc despre acest micro-roman ca despre „capodopera” lui Kawabata.

Data incepere: 6 octombrie 2014; Ora curs: 18:30

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, luni

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Amănunte pe larg: Fundatia Calea Victoriei.

Pentru a câștiga premiul oferit, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:

Care sunt atelierele dvs. preferate de la Fundația Calea Victoriei?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același computer etc.);
  • se va desemna un câștigător, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, prin tragere la sorti prin intermediul Random.org.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 28 septembrie 2014 inclusiv, iar castigatorul va fi anuntat pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv numele complet, beneficiind de un loc gratuit la Cursul ”Cinci feluri de a spune o poveste. Cinci Nuvele capodopera”, sustinut de lectorul Alex Păun.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (24 septembrie 2014): Datorită unor probleme organizatorice, cursul a fost anulat și, prin urmare, se anulează și prezentul concurs.  Ne cerem scuze!

Revenim, în curând, cu noi concursuri!

Articole similare

„Benjamin Fondane“ : film documentar de Ana Simon si dezbatere la Clubul Țăranului

Delia Marc

Câteva știri din lumea culturală românească (7 – 13 august 2017)

Jovi Ene

Expozitie: Mauritania. A Crazy Ride, fotografii de Alex Stafie

Jovi Ene

1 comment

Streche Nicolae Florentin 23 septembrie 2014 at 12:32

Atelier de Scriere creativa, cu Mario Barangea;
Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect personal, cu Alexandra Ion;
Curs de initiere in Istoria Artei, cu Arina Gheorghita;
Pictura Prerafaelita si Moda feminina la finalul sec. XIX in Anglia, cu Sandra Ecobescu

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult