Citeşte şi cartea, şi vezi şi filmul. Noi ţi le oferim pe ambele.
Din 5 decembrie, Paddington va fi alături de noi și ne va privi cu ochii lui calzi și jucăuși din sălile de cinema. Asta pentru că pe 5 decembrie a avut loc lansarea oficială a filmului în România.
Chiar dacă regizorul Paul King nu respectă cu strictețe scenariul propus de Michael Bond în cartea Un urs pe nume Paddington (Editura Arthur, 2012, 2014), primul volum al seriei, lucrul acesta îi permite să dezvolte povestea în direcții noi și neașteptate.
Raspunde corect la întrebarea de concurs şi ai şansa de a câştiga trei premii, constând (fiecare) dintr-un exemplar din romanul ”Un urs pe nume Paddington” şi o invitaţie dublă la filmul „Paddington”.
Disclaimer: Invitațiile duble sunt valabile în săptămâna 22-28 decembrie 2014, doar la proiecţiile cinematografelor Hollywood Multiplex sau Movieplex din Bucureşti.
Despre film:
Povestea exploratorului Montgomery Clyde și a fiicei acestuia se suprapune peste narațiunea lui Bond, iar această inserție deschide parabola emigrantului și a străinului în metropolă spre probleme actuale legate de ecologie și de protecția speciilor pe cale de dispariție. Dar asta este partea serioasă a unui film care te ține cu zâmbetul lăbărțat pe durata tuturor celor 95 de minute. Scenele nostime imaginate de Michael Bond în original sunt reproduse și pompate cu steroizi CGI și live action. Un semn că echipa de producție chiar a „avut grijă de acest ursuleț” este acordul în premieră al scriitorului de 88 de ani pentru o transpunere cinematografică a poveștilor despre Paddington. Bond are chiar o apariție episodică în filmul lui King. (Recenzie Filme-cărți.ro)
O zi caldă de vară pe peronul unei gări, lume multă, gălăgie şi… un colţ întunecat. Acolo stă cuminte pe o valiză un urs cu ochi rotunzi, acoperiţi de o pălărie cu boruri largi. De unde vine şi ce caută în gara Paddington veţi afla călătorind cu noi în lumea plină de aventuri a misteriosului urs.
„Îl respect foarte mult pe Paddington… În Marea Britanie, e o adevărată instituţie.” Stephen Fry
Pentru a câștiga unul dintre premiile oferite, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Care este metoda prin care încercați să vă determinați copiii să citească? (Menționați în răspuns, obligatoriu, și orașul de domiciliu)
Condiţii de participare :
- folosiţi o adresă de e-mail validă;
- lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același computer etc.);
- se vor desemna trei câștigători ai pachetului carte+film, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, unul prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și doi pentru cele mai inspirate răspunsuri, de către echipa Filme-cărți.ro.
ATENȚIE!
Concursul este valabil doar pentru persoanele care pot ajunge la film, doar acestea vor primi cartea+invitația dublă!
Asteptam comentariile dvs. pana sâmbătă, 20 decembrie 2014, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi pachetul format din: volumul ”Un urs pe nume Paddington” + o invitaţie dublă la filmul Paddington.
Vă rugăm să urmăriți această pagină și adresa de e-mail duminică 21 decembrie 2014, câștigătorii trebuie anunțați organizatorilor până luni de dimineața!
Succes!
Later edit (21 decembrie 2014): Au fost desemnați cei trei câștigători:
1. Câștigătorul ales prin tragere la sorți este Nona: ”Puterea exemplului personal: de cate ori ma vede cu o carte in mana vine cu una dintre cele care sunt ale ei sau, pur și simplu, mi-o ia din mână pe a mea și încearcă să o răsfoiască. Având în vedere că are 2 ani eu zic că merge metoda. E fascinată de cărți.”
Tragerea la sorți:
2. Câștigătorii aleși de către echipa Filme-cărți.ro pentru cele mai inspirate răspunsuri sunt:
–Cati Sofica pe Facebook: ”Cati Sofica – Bucuresti,
Am doi copii in familie,de 7 si respectiv 13 ani si cred ca puterea exemplului functioneaza foarte bine. Copii trebuie invatati sa iubeasca cartile, asa incat de cand erau foarte mici, au avut carti in jurul lor (cred ca am cumparat aproape toate cartile noi pentru copii aparute in ultimii 10 ani), au primit la fiecare ocazie carti pe care la inceput le-am cititi noi pentru ei, si acum citesc singuri. Si de Craciunul acesta mosul are in desaga si carti pentru copii si parintii lor.
De Padington ne leaga insa ceva mai mult, Radu, nepotul meu cel mare a crescut cu cartile lui Michael Bond pe care i le citea bunica(chiar a dezvoltat o adevarata pasiune pentru dulceata de portocale, ca si personajul din carte) si in prima vacanta in strainatate, a ales sa citeasca cartea -Padington in strainatate.”
–Nicoleta: ”Multumita Domnului, baietelul de 6 ani stie sa citeasca pe litere si daca as castiga invitatia ar fi si primul lui film vazut la cinema . Chiar as fi curioasa cum ar reactiona :)) Cand ma intreba ce scrie aici il incurajam, ii spuneam ca stie si el sa citeasca si citeam impreuna. Si-i spuneam ca daca invata sa citeasca o sa-si poata citi singur povesti. Cu surioara lui de 3 ani mai asteptam cu cititul avem toata viata inainte.”
Felicitări!
21 comments
Am doi copii de 8 respectiv 11 ani, amandoi baieti. Eu le citeam cat erau micuti apoi am inceput sa le cumpar carticele cu photo frumoase, putin scris si neaparat cu font clar si mare. Apoi am trecut prin etapa de cartulii care dupa 3 cuvinte aveau un cuvant lipsa dar cu loc liber pentru lipit abtibild. Era mai mult o joaca. Le-am mai respectat alegerea, erau zile cand nu aveau chef de citit si asa ca nu i-am fortat atunci. Apoi isi luau singuri carticica :). De cele mai multe ori isi aleg singuri cartile din librarii si cum in Iasi la Carturesti ai posibilitatea de a sta sa si citesti din ele inainte de a le cumpara, am avut surpriza ca alegeau sa stea sa frunzareasca prin carti decat sa mearga in parcul de joaca. Isi luau un ceai si citeau la masute sau chiar pe covor printre rafturi. Stateau cate doua ore, apoi se hotarau exact ce isi cumpara. Sunt mandra de voinicii mei 🙂
Orașul de domiciliu?
Cred că cea mai bună metodă de a-i încuraja pe copii să citească este exemplul personal. Părinții care stau lipiți de televizor nu se pot aștepta ca cei mici să facă altceva – să citească, de pildă. 🙂
Orașul de domiciliu?
Imi doresc sa castig acest premiu pentru baietelul meu de 6 ani.
De mic l-am incurajat sa citeasca, i-am cumparat carticele si enciclopedii pentru varsta lui, ii place sa descopere lumea pas cu pas iar mie imi face placere sa redescoper lumea povestilor si nu numai prin ochii lui.
Merg pe principiul: Un copil care citeste va deveni un adult care gandeste:).
Orașul de domiciliu?
Multumita Domnului, baietelul de 6 ani stie sa citeasca pe litere si daca as castiga invitatia ar fi si primul lui film vazut la cinema . Chiar as fi curioasa cum ar reactiona :)) Cand ma intreba ce scrie aici il incurajam, ii spuneam ca stie si el sa citeasca si citeam impreuna. Si-i spuneam ca daca invata sa citeasca o sa-si poata citi singur povesti. Cu surioara lui de 3 ani mai asteptam cu cititul avem toata viata inainte
am uitat sa specific orasul: Bucuresti
Am mostenit pasiunea de a citi de la mama care ne si recomanda inainte de vacante o lista de lecturi. O sa folosesc si eu aceasta metoda cu copilul meu si o sa incerc sa-i incurajez si orice inclinatie in acest sens. Oras: Timisoara
Asa cum a scris cineva mai sus.. prin exemplul personal. Copii cand sunt mici au tendinta de a-si imita foarte mult parintii si persoanele din jurul lor.
Orasul: Bucuresti.
nu stiu alta metoda mai buna decat cea aplicata de tata mie pe cand eram copil : cititul pe voci diferite, un soi de lectura cu actorie. Mihaela din Ploiesti
Bucuresti
Am doi baietii. Dragostea pentru carti le-am dezvoltat-o de mici, cand nu se culcau seara pana nu le citeam o poveste. Era greu pentru mine, dar nu am renuntat. Apoi, treptat cartea le-a devenit prieten.
baieti. Imi cer scuze pentru greseala de mai sus.
Buna ziua! Foarte simplu este sa faci un copil sa citeasca! Pur si simplu citesti langa el! Eu asa am procedat cu fiica-mea de 9 ani! Si, pe cuvant: a functionat!(Bucuresti).
Citindu-i inca de cand este destul de mititel,chiar il va ajuta si influenta mai tarziu.
Bucuresti.
Cu vorba buna. Vorba dulce mult aduce 🙂
Imi fac copilul sa citeasca citind eu primele cuvinte, apoi lansadu-l pe el, pana incepe sa ii placa si citeste singur!
Pentru a determina copilul sa placa cartile este foarte important sa te vada pe tine ca citesti. Cat a fost mica fata mea statea langa mine si ma ruga sa îi citesc si ei. Dupa ce a invatat sa citeasca ne-am facut amandoua programul ora de citit in care fiecare era cu cartea sa. Orasul este Bucuresti.
Am 2 copii si citim de cand ne stim. Cel mai eficient mod de a incuraja cititul a fost pentru noi cititul pe roluri (inclusiv mimica, expresivitate vocala si efecte vizuale). Acum, baiatul meu de 8 ani nu se mai dezlipeste de carti pana nu-si termina pagina/capitolul nici macar pentru a merge la masa sau la baie.
Oras: Cluj-Napoca
Citim impreuna, mai ales ii plac cartile cu poze, facem schim de roluri si ii place, il atrage.
Bucuresti
Puterea exemplului personal: de cate ori ma vede cu o carte in mana vine cu una dintre cele care sunt ale ei sau, pur și simplu, mi-o ia din mână pe a mea și încearcă să o răsfoiască. Având în vedere că are 2 ani eu zic că merge metoda. E fascinată de cărți.
Comments are closed.