Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă cartea ”Acluofobia (zece povestiri macabre)”, de A.R. Deleanu! – ÎNCHEIAT!

AcluofobiaConcursul nostru din această săptămână pune la bătaie o carte de la Editura Herg Benet:

Este vorba de ”Acluofobia (zece povestiri macabre)”, de A.R. Deleanu, carte apărută în 2013, în Colecția Cărțile Arven.

Despre carte:

“În România, de-a lungul timpului, am avut puţini, foarte puţini autori talentaţi care să scrie proză (cu accente) horror. Nici la momentul actual lucrurile nu stau mai bine. Există însă câţiva scriitori tineri aflaţi în plină dezvoltare artistică, iar anii următori s-ar putea să plaseze România, în sfârşit, pe harta mondială a creatorilor de fantezii macabre. Un lucru e clar, însă: cu volumul acesta, A.R. Deleanu dă tonul, stabileşte traiectoria, aşază ştacheta. E un lucru fenomenal, acesta! Întrucât, inevitabil, toţi cei care i se vor alătura vor trebui să pornească de la un nivel deja foarte înalt. Cu puţin noroc, graţie lui A.R. Deleanu şi Acluofobiei, vom ajunge repede la sincronizarea cu restul lumii. Povestirile de faţă au oricum toate şansele de partea lor în confruntarea cu 90% din producţia de gen a Occidentului. Cetiţi şi vă convingeți.” (Mircea Pricăjan)

***

Prefață de Mircea Pricăjan

Ilustrații de Claudia Niculescu

***

Pentru a castiga cartea oferită, vă rugăm să dați like paginii noastre de Facebook și să răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea dvs. preferată de la Librăria online Herg Benet și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • caştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorti prin intermediul Random.org, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 29 septembrie 2013, inclusiv, iar castigatorul va fi anuntat pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde va primi volumul Acluofobia (zece povestiri macabre)”, de A.R. Deleanu.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (30 septembrie 2013): Tragerea la sorti a avut loc astazi, cei trei castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 41 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigator este comentariul care a respectat condițiile de participare.

21

3

Câștigătorul este așadar comentatorul Virgil, care a dat următorul răspuns: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/marele-baiat-de-cartier-kiki-vasilescu. Marele Băiat de Cartier, Imi place aceasta carte ,pentru ca imi aduce aminte de perioada cat am locuit in Bucuresti.”.

Felicitari!

Articole similare

Stagiunea CALEIDO – despre diversitatatea culturală în cinci producții de teatru, între 11 – 14 noiembrie la unteatru

Jovi Ene

Recomandari lectura – 26 octombrie 2012

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (11 – 17 iunie 2018)

Jovi Ene

40 comments

draghita melinda 23 septembrie 2013 at 11:10

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/un-american-la-chisinau-dumitru-crudu aceasta este cartea mea favorita de la aceasta librarie ,cartea „Un american la Chisinau”, deoarece titlul imi pune imaginatia la lucru,si fara sa stiu continutul cartii imi provoaca imaginatia la crearea de povesti hazli

Popescu Oana-Maria 23 septembrie 2013 at 13:46

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/legaturi-bolnavicioase-cecilia-stefanescu pentru ca am aflat de curand de existenta acestei carti. Sincera sa fiu, nu stiam ca filmul este ecranizarea unui roman.

Teodora Vasile 23 septembrie 2013 at 14:55

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/imblanzitorul-apelor-a-r-deleanu Îmblânzitorul apelor (A. R. Deleanu) este cartea mea favorită pentru că prin ea am descoperit un autor contemporan cu care am reuşit să rezonez spectaculos. M-a impresionat profunzimea stilului său, capacitatea de a scrie un paragraf din care se pot extrage nenumărate înţelesuri.

Cotutiu Adrian Florin 23 septembrie 2013 at 15:42

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/ultima-vrajitoare-din-transilvania-vol-1-contesa-aneke-anna-vary

Cartea mea preferata de la libraria online Herg Benet este „Ultima vrajitoare din Transilvania”. Motivul este simplu: este o carte plina de superstitii, tradari, legende, ocultism, magie….si cui nu-i place misterul ?

gal diana cristina 23 septembrie 2013 at 16:10
Virgil 23 septembrie 2013 at 20:00

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/marele-baiat-de-cartier-kiki-vasilescu
Marele Băiat de Cartier,
Imi place aceasta carte ,pentru ca imi aduce aminte de perioada cat am locuit in Bucuresti.

Maria 23 septembrie 2013 at 20:31

Cartea mea favorita de la libraria Herg Benet este (suprinzator) a aceluiasi autor, A.R. Deleanu – „Imblanzitorul apelor” deoarece mi se pare o noutate in literatura romana contemporana si o buna dovada ca romanul poate scrie ORICE si DE CALITATE.

Moldovan Georgiana 23 septembrie 2013 at 23:11

„Ich bin ein Berliner” – este cartea mea preferata, deoarece autorul ii da o viata personajului mult prea cu entuziasm la inceput, ca mai apoi trairile lui sa fie din ce in ce mai controversate si dificile, Este poate si o realitate din trecut.

Pavalache Sebastian Ionut 24 septembrie 2013 at 08:24

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/prima-mea-dezamagire-in-dragoste Mi-ar placea sa citesc aceasta carte deoarece sa incerc a face o comparatie dintre dezamagire si fericire in dragoste.

mihai florin 24 septembrie 2013 at 09:25
marcel b. 24 septembrie 2013 at 09:26
Adrian Balan 24 septembrie 2013 at 09:38

Ingerul Pazitor – de George Lazar

L-am citit acum 2 ani, este un roman foarte reusit, care arata ca si autorii romani de SF pot concura fara nici un fel de problema cu ceilalti maestrii ai genului.

RM 24 septembrie 2013 at 10:23

Nu m-am putut hotari la o singura carte, de aceea voi vorbi despre ambele carti care imi plac. 😀 Mai intai este vorba de „Imblanzitorul apelor”, de A.R. Deleanu, pentru ca stilul autorului e foarte surprinzator: poetic, suprarealist / oniric si, in acelasi timp, crud, naturalist. Mi s-a parut o combinatie extrem de interesanta. Apoi e vorba despre cartea lui Mihnea Blidariu „Playlist (pentru sfarsitul lumii)”, deoarece propune o apocalipsa nationala foarte realista, cu elemente de umor negru feroce. 🙂

alex 24 septembrie 2013 at 12:22

nymphette_dark 99 – Cristina Nemerovski ma atrage titlul mai putin neobisnuit al carti si as fi curios sa o citesc

ony 24 septembrie 2013 at 14:15
Adi 24 septembrie 2013 at 17:02

Un american la Chișinău de Dumitru Crudu deoarece este un roman plin de actiune. Un american la Chișinău mai e și un roman plin cu securiști, kaghebiști, mafioți, în care se ciocnesc mentalitățile și în care destinul zbuciumat al unor tineri e proiectat pe un fundal neorealist.

Lavinia Alexa 24 septembrie 2013 at 18:01

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/malul-celalalt-antologie-de-poezie-sarba-sec-xx-xxi

Aceasta este cartea mea preferată, deoarece sunt o mare consumatoare de poezie şi sunt foarte interesată de antologiile de poezie contemporană străină, pentru o perspectivă diferită de poezia noastră actuală 🙂

Militaru Gabriela 24 septembrie 2013 at 19:11

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/sange-satanic-editia-2011-cristina-nemerovschi
Aceasta e cartea mea preferata, pentru ca trateaza o tema de care multi se feresc; in ea, ce-i prea mult nu e niciodata prea mult, si niciodata nu stii unde incepe si unde se termina totul.

horade 24 septembrie 2013 at 22:46

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/pachet-sange-satanic-ani-cu-alcool-si-sex
In loc de o carte am ales pachetul de carti al seriei „Sange satanic” scris de Cristina Nemerovschi, pentru ca nu am stiut pe care volum sa-l declar cel mai bun…
Consider ca este una dintre cele mai talentate scriitoare din valul tanar si ma bucur ca am avut sansa sa-i citesc cartile !
Despre aceste volume pot sa spun intr-un cuvant, ca sunt… dementiale si daca nu ma credeti, va rog sa le incercati !
P.S. Vorba scriitoarei „N-o să citesc cărți de self-help” 🙂

Vreau sa multumesc pe aceasta cale Editurii Herg Benet ca promoveaza scriitorii romani, fie ca sunt necunoscuti sau ca sunt deja consacrati.

Vlad F. 25 septembrie 2013 at 00:03

„Un american la Chișinău” reuseste sa zugraveasca perfect un tablou de atmosfera, dinamic, al anilor ’90 scufundat intr-o mare de contraste puternice.

Larisa M 25 septembrie 2013 at 17:09

Sange satanic de Cristina Nemerovschi, deoarece reprezinta o noutate in literatura contemporana, o carte de actualitate cu personaje nonconformiste care spun lucrurilor pe nume.

Grosu Ioana 25 septembrie 2013 at 17:34
Alina. 25 septembrie 2013 at 18:51

Despărţiri de Georgiana Sârbu deoarece m-am regasit aproape identic in anumite momente ale romanului si m-a facut sa retraiesc clipe din trecut !

Miron Raluca 25 septembrie 2013 at 21:38

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/legaturi-bolnavicioase-cecilia-stefanescu pentru ca am aflat de curand de existenta acestei carti. Sincera sa fiu, nu stiam ca filmul este ecranizarea unui roman.

Bumbaru Daniel 26 septembrie 2013 at 14:51

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/calaul-harnic-alexandru-petria Pentru ca din descrierea carii am ramas cu o mare curiozitate si chiar imi doresc sa o rasfoiesc cat mai curand.

hellena 26 septembrie 2013 at 15:44

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/tara-de-sub-fluturi-dragos-voicu
Am citit aceasta uimitoare carte si am ramas profund impresionata de stilul narativ crud dar si cu inflexiuni ale comediei noir, pe care tanarul autor Dragos Voicu a reusit sa-l creeze, fiind aproape de adevarul tragi-comic al lumii in care traim cu stoicism.

Adrian 26 septembrie 2013 at 21:57
Luiza M. 26 septembrie 2013 at 23:37

„Îngerul păzitor” de George Lazar
E cartea mea preferata deoarece: e un roman bine scris care are o intriga palpitanta si personaje inedite.

Alexandra. 27 septembrie 2013 at 00:12

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/prima-mea-dezamagire-in-dragoste deoarece pare interesanta, chiar daca pare o lectura trista.

Noemi Pripon 27 septembrie 2013 at 14:18

Patru bărbaţi plus Aurelius- Doina Ruşti Imi place deoarece am stat in Regie(unul dintre locurile unde se petrece actiunea)si am putut sa imi imaginez mult mai usor. Plus ca mi-a placut cuvintele folosite, socul ce il primeam cand citeam unul mai „strident” si apoi finalul ce m-a tulburat.

Andreea Vlad 27 septembrie 2013 at 20:54

Cartea mea preferata de la libraria Herg Benet este nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi. Aceasta carte am achizitionat-o de curand din pura curiozitate (mi-a placut coperta) si am ramas cu un gust placut dupa lecturarea ei.Cel mai mult mi-a placut caracterul comic al cartii, umorul negru si actualitatea naratiunii.Mi-a placut reactualizarea Lolitei a lui Nabukov, in chipul pustoaicei rebele de 13 ani, Vicky.

Bidianu Dan Valentin 28 septembrie 2013 at 13:17
Alex Blondu 28 septembrie 2013 at 15:46

Ultima vrăjitoare din Transilvania este cartea mea preferată de la Herg Benet deoarece mereu m-a fascinat Transilvania, şi autoarea o descrie exact aşa cum îmi place, misterioasă, tradiţională, cu oameni superstiţioşi şi secretoşi. Şi Alexandra, trecând printr-o schimbarea bruscă, de la oraş, la un sătuc foarte neprimitor. Curiozitatea ei, ce o poartă prin pădure, scotocind prin trecutul legendar al satului, după secretele contesei Aneke. Şi toată această poveste m-a atras, încă de când am văzut coperta şi am citit titlul.

Plesa Roxana 28 septembrie 2013 at 20:22

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/nymphette_dark99-cristina-nemerovschi
Aceasta carte este preferata mea pentru ca imi pot da seama,chiar din descrierea cartii ca este o carte pe care sa o citesti pe nerasuflare,datorita vietii adolescentine,interesante a lui Vicky.

Alexandra M. 28 septembrie 2013 at 21:57

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/nymphette_dark99-cristina-nemerovschi
Pentru ca este o carte superba, din care inveti multe lucruri si este o carte perfecta pentru o seara friguroasa de toamna.

Alexandru A. 29 septembrie 2013 at 19:43

http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/cum-sa-uiti-o-femeie-dan-lungu

inceputul unei tranzitii de la venerarea „Evei” la descoperirea Creatorului 🙂

Iulia B. 29 septembrie 2013 at 20:46

„nymphette_dark99” de Cristina Nemerovski, datorita descrierii. Imi pare un thriller negru adolescentin, nu insa lipsit de umor. Mi-ar placea sa-i aflu povestea.

dana71 29 septembrie 2013 at 23:42

Pe mine m-a incantat romanul „Pervertirea” scrisa de Cristina Nemerovschi, care m-a surprins placut prin atitudinea autoarei in privinta subiectului si a creionarii personajelor.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult