Știrile săptămânii: Primele proiecții KineDok powered by One World Romania ediția 2017 din țară; Adolescenții fac filme la TIFF: încep înscrierile pentru Let’s Go Digital; Ia startul CinemaTour Kids ediția a IV-a; Creatorul lui Alien, celebrat la TIFF 2017. Potretul unui artist unic – H.R. Giger; “Războiul Regelui”, un documentar despre Regele Mihai I al României, în competiția Cinepolitica 2017; Filme de Cannes și Oscar în două proiecții speciale la Filarmonica Banatul; Audience Award Film Festival – ediția sing-along.
Primele proiecții KineDok powered by One World Romania ediția 2017 din țară
One World Romania continuă pentru al treilea an consecutiv programul de distribuție alternativă de documentare creative. Ediția a treia Kinedok aduce 16 filme provocatoare produse în țările participante la program, ce vor fi proiectate în spații neconvenționale, pe tot parcursul anului, în muzee, pub-uri, galerii, biblioteci etc.
Publicul larg din mai multe orașe din România are șansa de a viziona documentare care nu sunt disponibile în distribuția convențională sau chiar în afara țării de origine a acestora. KineDok oferă nu numai producții de top, dar și discuții post-proiecții cu regizori, invitați speciali și cineaști. Alături de aceștia, fiecare proiecție invită participanții la discuții libere, lejere, pe teme de actualitate.
România oferă două documentare multipremiate la festivalurile internaționale și apreciate de presă de specialiate. Câștigătorul premiului Gopo pentru cel mai bun documentar în 2017 ”Doar o răsuflare” prezintă șapte ani din viaţa familiei Sicrea, cu provocările şi încercările prin care trec Dobrin, soţia lui, Lia, şi cei trei copii ai lor. Dobrin aşteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe fiica lui cea mică să se ridice din scaunul cu rotile şi să meargă. Parte a campaniei „Salvați marele ecran”, ”Cinema, Mon Amour” descrie eforturile extraordinare făcute pentru a menține deschise cinematografele vechi din România.
Din seria KineDok 2017 fac parte și patru filme din selecțiile anterioare ale Festivalului de film documentar și drepturile omului One World Romania, din care amintim: Câștigătorul premiului One World România 2017, ”Un film autist normal” (Republica Cehă, 2016), ”FC Roma” (Republica Cehă, 2016), ”Regina Tăcerii” (Polonia, Germania, 2014) și Liberi (Croația, 2015)
În perioada 01 aprilie – 31 aprilie au loc 11 de proiecții KineDok powered by One World România în 10 orașe din țară după următorul program:
Brașov
11 mai – Un film autist normal – Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania
Galați
27 aprilie – 18:00 – Doar o răsuflare – Muzeul de Artă Vizuală Galați – proiecție în prezența regizoarei Monica Lăzurean – Gorgan
Hunedoara
27 aprilie – 19:30 – Plimbare sub clar de lună cu bunicul – CAFR dART
Miercurea Ciuc
20 aprilie – 20:00 – Liberi – Muzeul Secuiesc al Ciucului
Odorheiu Secuiesc
26 aprilie – 18:00 – Regina Tăcerii – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc
Râmnicu Vâlcea
26 aprilie – 17:00 – Ceață peste râu – Biblioteca Județeană Vâlcea ”Antim Ivireanul” – Europe Direct Vâlcea
Reșița
29 aprilie – 21:00 – Plimbare sub clar de lună cu bunicul – Universitatea „Eftimie Murgu” – Muzeul Cineastului Amator
Adolescenții fac filme la TIFF: încep înscrierile pentru Let’s Go Digital
Unul dintre cele mai longevive și îndrăgite proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017), atelierul de film pentru adolescenți Let’s Go Digital!, ajunge anul acesta la ediția cu numărul 15. Din 2005 încoace, de la lansarea lui, peste 200 de adolescenți cu vârste între 14 și 18 ani din toată țara, pasionați de cinema, fotografie și editare video, au făcut primii pași în lumea filmului la TIFF, îndrumați de profesioniști.
Mulți dintre foștii participanți ai LGD au absolvit ulterior studii de cinema și filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. Unii dintre ei au deja în portofoliu premii și nominalizări. Printre aceștia, regizorii Luiza Pârvu, Anda Pușcaș, Ana Maria Comănescu, Alina Manolache, Andrada Iacobeț, Sofia Iulia Nelega, monteurii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, actorii Andrei Huțuleac, Anghel Damian, Teona Galgoțiu, criticii Irina Trocan, Iulia Voicu.
Timp de 10 zile, în cadrul celui mai important festival de film din România, tinerii vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului și scrierea scenariului la filmare cu o cameră digitală și montaj. Participanții LGD își vor descoperi și exersa aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie folosind aparatură profesională, sub îndrumarea unor experți. Ei vor avea, totodată, acces la evenimentele festivalului.
Sunt eligibili adolescenți din toată țara, cu vârste între 14 și 18 ani, pasionați de cinema, fotografie, editare video. În urma înscrierilor, echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj-Napoca va alege 15 participanţi, care vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura trei seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un making of al atelierului. Cele 5 scurtmetraje rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului TIFF, care va desemna cel mai bun film al ediției. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.
Înscrierile au loc până pe data de 28 aprilie 2017. Regulamentul și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul www.tiff.ro: http://tiff.ro/content/regulament-0.
Ediţia cu numărul 15 a Let’s Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 2 și 10 iunie 2017.
Ia startul CinemaTour Kids ediția a IV-a – singura caravană din România dedicată exclusiv copiilor din localitățile fără cinematograf
În perioada 4- 28 aprilie caravana cu filme pentru copii se oprește în localități din județele Dolj și Brașov.
De mai bine de 20 de ani auzim doar despre cinematografe care se închid și despre case de cultură aflate într-o continuă reabilitare. Inițiativele de a facilita accesul la cultură pentru comunitățile mai puțin privilegiate sunt pur accidentale, iar acțiunile efective care să aibă ca principal target copiii din aceste zone sunt și ele evenimente rare pe agenda autorităților locale și ale promotorilor de proiecte.
În acest context, caravana Asociației Enkidu continuă să proiecteze filme pentru copii în satele și localitățile fără cinema. Timp de o lună poveștile cinematografice despre bucuria de a ne accepta și a ne înțelege unii de alții, despre prietenie și curaj, despre responsabilitate și iubire vor prilejui, pentru mulți dintre spectatori, prima întâlnire cu filmul.
Filmele introduse în CinemaTour KIDS ediția a IV-a
PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE, LA DATORIE regia Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans (Norvegia)
Ploddy, mașina de poliție, trebuie să păzească cele mai mari atracții ale parcului din Bodo – o mamă vultur și oul ei. Când mama vultur este furată, Ploddy trebuie să ia în grija lui puiul de vultur. Viața lui liniștită se schimbă radical și încercarea de a readuce mama lângă pui devine din ce în ce mai aventuroasă.
LASUL regia Siri Rutlin Harildstad (Norvegia)
Lui Idunn (7 ani) îi este frică de întuneric. Într-o zi de iarnă mama întârzie la serviciu. Even, fratele ei mai mare, refuză să facă pe dădaca și o șicanează cu teama ei de întuneric. În ciuda fricii și supărată pe Even, Idunn rămâne singură în casă știind că va petrece cele mai înspăimântătoare ore din viața ei, dar pune la cale și o răzbunare. Este totul așa de înspăimântător pe cât pare? Și cine este de fapt cel laș?
CAMIOANE ȘI CHIFTELE regia Johan Hagelbäck (Suedia)
Acest film este despre căutarea apartenenței, încercările de a impresiona și de a liniști chifteluțe supărate. Aparențele și culoarea chiar contează? Oricum ar fi, distracția apare când ne jucăm împreună.
BOO regia Alicja Jaworski (Suedia)
Boo este un iepuraș care apreciază liniștea. Alți trei iepurași răutăcioși fac năzbâtii și râd de el că este prea cuminte. Totuși, când cei trei prieteni sunt atacați de un câine, Boo dă teama la o parte și vine în ajutorul lor!
Cele 4 producții de filme pentru copii au fost introduse în caravană cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei și al Ambasadei Suediei.
Filmele sunt subtitrare în limba română și dublate de Ciprian Nedelcu – absolvent al UNATC – Secția de Actorie Păpuși și Marionete.
Programul complet al proiectiilor poate fi accesat aici.
Primele 3 ediții ale CINEMATOUR KIDS s-au derulat între iunie 2015 si septembrie 2016. Filmele au ajuns în peste 30 de localități diferite și au avut ca spectatori aproape 7.000 de copii.
Creatorul lui Alien, celebrat la TIFF 2017. Potretul unui artist unic – H.R. Giger
Biomecanică, suprarealism, creaturi întunecate și obiecte futuriste – artistul elvețian H.R. Giger, maestru al realismului fantastic, va fi celebrat la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2 – 11 iunie 2017, Cluj-Napoca), în cadrul unei retrospective. Faimos pentru design-ul creaturii extraterestre din filmul SF iconic Alien (1979), care i-a adus un premiu Oscar, Giger a creat, în 45 de ani, o colecție impresionantă de lucrări unice.
Portretul H.R. Giger va cuprinde filme care explorează culisele creației lui, precum și două titluri din seria Alien, ambele regizate de Ridley Scott: primul, cel din 1979, și cel mai recent, Alien: Covenant (2017), care se va lansa anul acesta. Invitați speciali la TIFF vor fi regizorul Zev Deans, un pasionat al operei lui și cel care organizează un festival H.R. Giger, și Leslie Barany, fostul agent și prieten apropiat al regretatului artist. Teaser: https://youtu.be/UgYRUaNak10
„Opera lui H.R. Giger merită descoperită în toată splendoarea ei suprarealistă și kinky. Acest portret neconvențional, inspirat de retrospectiva pe care Muzeul de Artă și Design (MAD) din New York i-a dedicat-o în 2015, recompune personalitatea convolută și imaginarul întunecat al lui Giger printr-o serie de mediumetraje inedite, la care se adaugă primul și cel mai nou film din seria Alien, serie care l-a făcut celebru pe artistul elvețian”, spune directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.
H.R. Giger (1940 – 2014) s-a născut într-o familie de chimiști în Chur, Elveția, a studiat arhitectură și design industrial și și-a dezvoltat stilul unic descoperind aerografia, cu ajutorul căreia a creat peisajele biomecanice întunecate, suprarealiste, care i-au adus faima. Cea mai cunoscută carte a sa, Necronomicon (1977) l-a fascinat pe Ridley Scott, care l-a abordat pentru Alien. Filmul i-a adus un Oscar pentru efecte vizuale, trofeu acordat atât pentru creatura din film, în toate ipostazele ei, cât și pentru interiorul navei spațiale și exterioare. Artistul a mai creat obiecte pentru Poltergeist II, Species, dar și schițe pentru legendarul film niciodată realizat al lui Alejandro Jodorowsky, Dune.
Cărți, sculpturi, picturi, obiecte de design interior, filme, postere, coperte de albume – toate au fost reunite în Muzeul H.R. Giger, deschis în 1998 în Chateau Saint Germain. Faimoase sunt și „Giger bars”, baruri cu un design unic în lume, concepute de artist. Peste 20 de cărți au fost dedicate operei sale, iar muzee din Paris, New York, Praga, Frankfurt, Moscova sau Istanbul au organizat ample retrospective.
Cinefilii vor avea ocazia rară să exploreze lumea lui H.R. Giger la TIFF. Alături de cele două filme Alien, retrospectiva cuprinde două calupuri de scurtmetraje. Primul, The Collaborations of H.R. Giger, surprinde câteva dintre colaborările sale cu alți artiști: trupa Blondie, pentru albumul Koo Koo, în A New Face of Debbie Harry (1982, F.M. Murer), și pictorii Claude Sandoz și Walter Wegmüller, în Tagtraum (1973, r. J.J. Wittmer). În Swissmade 2069 (1982, r. F.M. Murer), o distopie SF realizată din perspectiva unui extraterestru, Giger își face debutul în design de costume și recuzită.
Al doilea calup îi introduce pe spectatori în culisele creației lui Giger: Behind the Scenes of H.R. Giger’s studio. În Passagen (1970, r. F.M. Murer), fascinat de mecanica erotică a strivirii cutiilor metalice la groapa de gunoi, Giger creează o serie celebră de picturi, numită Passagen. Interviuri cu prieteni, membri ai familiei, curatori și colecționari conturează un portret intim al artistului în Giger’s Necronomicon (1975, r. J.J. Wittmer), în timp ce Giger’s Alien (1979, r. Mia Bonzanigo & J.J. Wittmer) documentează vârful carierei sale – lucrul pe platourile de filmare la Alien.
Teaser: https://youtu.be/UgYRUaNak10
“Războiul Regelui”, un documentar despre Regele Mihai I al României, în competiția Cinepolitica 2017
În anul în care se împlinesc 90 de ani de la proclamarea Principelui Mihai ca Rege, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica (20 – 23 aprilie, Cinema Elvira Popescu) aduce, în premieră, la București, documentarul istoric Războiul Regelui / The King Who Tricked Hitler (r. Trevor Poots), narat de Marcel Iureș. Aceasta este ultima dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.” Povestea deciziei unui Rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului. Este o poveste a intrigilor de palat. Și o poveste a decepțiilor. De la Palatul Buckingham spre București. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr rege ce a îndrăznit. Izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial găsea România ca o națiune tânără, de abia atingând vârsta de 20 de ani.
Tot din competiția Cinepolitica face parte și Ucenicul / The Apprentice (r. Junfeng Boo), un film prezentat la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard, și care va da fiori prin realismul său psihologic. Povestea urmărește imersia unui tânăr ofițer în întunecatul sistem corecțional al Malaeziei. Transferat la o închisoare de maximă securitate pentru a face parte din serviciul de pază, Aiman va ajunge printr-o conjunctură neprevăzută ucenicul veteranului Rahim, călăul-șef al închisorii în care se practică și execuții ale deținuților încarcerați pentru faptele cele mai grave. Această turnură din viața sa, îl va aduce pe tânăr extrem de aproape de trecutul tenebros al lui Rahim, de care îi leagă, în modul cel mai crud, un eveniment dureros: moartea tatălui sau. Subiectul este cu atât mai interesant întrucât, recent, în aceeași țară asiatică, un român a fost condamnat la moarte.
Un alt film tulburător, care va fi prezentat în competiție este și Recolta de oameni / Human Harvest (r. Leon Lee). Documentarul are la bază investigația a doi nominalizați la Premiul Nobel, despre cum spitalele din China, prin uciderea a mii de prizonieri, opozanţi ai sistemului (membrii unui cult enigmatic și ai unui sistem de credinţă alternativ, Falun Gong), recoltează și vinde organe către Occident.
Cinepolitica va avea loc în perioada 20 – 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu din București, și va reuni în competiție șapte dintre cele mai noi filme și documentare politice. Printre aceste, se numără și Patria e a noastră / Chez Nous (r. Lucas Belvaux), un film cum nu se poate mai actual pentru fenomenul ascensiunii extremei drepte în inima Uniunii Europene, Putin pentru totdeauna? / Putin Forever (r. Kiril Nenashev), un documentar curajos despre protestele din Rusia, care au avut loc în perioada 2011 – 2012, Adăpostul din interior / Beyond The Mountains and Hills (r. Eran Kolirin), o dramă foarte atent construită și excepțional jucată despre sindromul post-traumatic al militarilor lăsați la vatră, numită de critici un American Beauty israelian, și Ciocnirea / Clash (r. Mohamed Diab), un experiment cinematografic bazat pe o copleșitoare presiune psihologică, care are în centrul atenției o mașină de transport de prizonieri din mijlocul evenimentelor Primăverii Arabe ce generează un conflict de caractere, mentalități și ideologii greu de regăsit în vreun alt film contemporan.
Premiul pentru Cel mai bun film (Trofeul Cinepolitica), în valoare de 2 500 Euro, va fi oferit de către Institutul Cultural Român.
Festivalul Internațional de Film Cinepolitica va avea loc în perioada 20 – 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco din București.
Filme de Cannes și Oscar în două proiecții speciale la Filarmonica Banatul
Două dintre cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, În lumina lunii/ Moonlight, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, și (M)ucenicul/ The Student, premiat la Cannes 2016, vor avea proiecții speciale la Filarmonica Banatul din Timișoara duminică, 9 aprilie, de la ora 17.30 și 20.00. Biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate de la casieria Filarmonicii Banatul.
În lumina lunii/ Moonlight, care va rula de la ora 17.30, a câștigat anul acesta premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor într-un rol secundar. Având deja peste 150 de premii în toată lumea, filmul regizat de Barry Jenkins abordează un subiect delicat – parcursul unui tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. „De la primul și până la ultimul cadru, În lumina lunii este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le poți vedea”, scrie The New York Times.
Trailer Moonlight: bit.ly/ Moonlight-Trailer
De la ora 20.00, spectatorii din Timișoara pot vedea(M)ucenicul/ The Student, un film provocator despre fundamentalismul religios și unul dintre puținele plasate în lumea ortodoxiei, în regia lui Kirill Serebrennikov.
Inspirat de fenomenul global al fanatismului religios în rândul tinerilor, dar și de evenimentele din țara sa, unde Biserica Ortodoxă, sub regimul lui Vladimir Putin, a căpătat un rol esențial în politică, educație și societate, regizorul Kirill Serebrennikov a preluat piesa germană Martyr, de Marius von Mayenburg, și a adaptat-o pentru Rusia. Contextul este similar cu cel din România, unde Biserica Ortodoxă se implică în toate aspectele importante ale vieții politice și sociale.
Ce pot face părinții, profesorii și societatea, în general, când un tânăr devine radical, indiferent de religie?, este una dintre întrebările importante pe care le lansează filmul.
Cuprins de o criză mistică, Veniamin (Petr Skvortsov) își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Au voie fetele să ia lecții de înot la școală în bikini? Chiar e nevoie de educație sexuală în clasă? Ar trebui studiată teoria evoluției la ora de științe? Adulții sunt copleșiți de certitudinile pe care tânărul le strigă invocând Scriptura. Nimeni, în afară de Elena (Victoria Isakova), profesoara lui de biologie, nu-l va provoca pe propriul teren.
(M)ucenicul a primit cronici entuziaste la Cannes, unde a rulat în competiția Un Certain Regard și a obținut Premiul François Chalais, acordat filmelor care promovează valorile jurnalismului.
Trailer (M)ucenicul: http:// bit.ly/2lSqm9b
Filmele (M)ucenicul și Moonlight sunt distribuite în România de Transilvania Film.
Audience Award Film Festival – ediția sing-along
Între 21 și 23 aprilie, Audience Award Film Festival te invită să cânți la Cinema Muzeul Țăranului la o ediție specială sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente: „La La Land”, „Once”, „Mamma Mia!”. Cea de-a doua ediție a festivalului revine cu o selecție de filme premiate de publicul marilor festivaluri ale lumii dar și seri speciale de muzică la Clubul Țăranului din capitală.
„La La Land” în regia lui Damien Chazelle, recompensat cu șase premii Oscar în 2017, printre care cel mai bun regizor, cea mai bună actriță sau cea mai bună coloană sonoră, deschide seria proiecțiilor musical de la Audience Award Film Festival. Vineri, 21 aprilie, de la ora 20:00, spectatorii au ocazia să vizioneze filmul cântând, pe versurile celebrei piese „City of Stars” care a adus filmului și Oscarul pentru cea mai bună melodie. Recompensat cu Premiul Publicului la Festivalul de la Toronto, „La La Land” surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri, Mia (Emma Stone) și Sebastian (Ryan Gosling) în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.
Proiecția filmului va fi urmată de un concert special Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu, la Clubul Țăranului, de la ora 22:00.
Unul dintre preferatele regizorului Steven Spielberg din 2007, „Once”, regizat de John Carney, este la rândul său deținătorul premiului Oscar pentru cea mai bună melodie. Piesa „Falling Slowly” a fost scrisă, compusă și interpretată de Glen Hansard și Marketa Irglova, protagoniștii filmului care „ar putea fi considerat cel mai bun film muzical al generației noastre” după cum aprecia Michael Phillips de la Chicago Tribune. „Once” a câștigat Premiul publicului la Sundance și la la Festivalul de la Dublin și va fi proiectat la Audience Award Film Festival pe 22 aprilie, de la ora 20:00. Shannon Ceili Band și invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way continuă seara iralndeză, de la ora 21:30, la Clubul Țăranului, cu muzică și dansuri tradiționale.
Duminică seara, publicul va putea cânta „Honey, Honey”, „Dancing Queen”, „Voulez-Vous” sau alte piese celebrele ale trupei ABBA, alături de personajele interpretate de Meryl Streep și Pierce Brosnan, la proiecția sing-along „Mamma Mia!”. „ABBA-solutely fabulous” scria Daily Mail despre filmul care a fost recompensat cu premiul publicului la People’s Choice Awards, 2009 și nominalizat la Globurile de Aur. Filmul este programat pe 23 aprilie de la ora 20:00 ți va fi urmat de un Karaoke Party cu melodii celebre din filme, la Clubul Țăranului, de la ora 22:00.
Biletele la filme pot fi achiziționate la Cinema Muzeul Țăranului, pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Prețul unui bilet este de 10 RON.
Concerte:
21 aprilie, ora 22:00 – Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu
Promoție Early Bird doar între 7 – 17 aprilie:
Cumperi un bilet la orice film din Audience Award Film Festival și ai acces la un bilet cu preț special – 20 RON – la Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu! Promoția este valabilă doar pe eventbook.ro, la standul eventbook din cadrul Târgului de Florii de la MȚR (7-9 aprilie) și la sediul Eventbook. După perioada promoției, prețul unui bilet la acest concert este de 40 RON.
22 aprilie, ora 21:30 – Shannon Ceili Band. Invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way
Preț bilet: 20 RON. Biletele pot fi achiziționate pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.
23 aprilie: Karaoke Party. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Audience Award Film Festival este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop și este realizat cu sprijinul Catena, IQOS și al Institutului Cultural Român. Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Clubul Țăranului, Swedish Film Institute, Freeman Entertainment, RoImage, Independența Film, Asociația Irish Way, Shannon Ceili Band.
„La La Land” este distribuit în România de Freeman Entertainment iar „Once” și „Mamma Mia! ” de RoImage.
Mai multe informații pe www.filmedefestival.ro/audience-award-ff/