Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (22 – 28 octombrie 2018)

Știrile săptămânii: Martorul 217 – Violența – un documentar social tulburător, pe Digi Life; Documentarul „Distanța dintre mine și mine” va intra în cinematografele românești pe 8 martie 2019; Donatorii de sânge văd gratuit filme de groază la Grand Cinema & More; Festivalul Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea a ajuns la ediția a 10-a; Scenariul e gata. Ce urmează? – Masterclass #4 cu Anamaria Antoci; „Lemonade”, cel mai în vogă film românesc al momentului, de vineri în cinematografe; Coborâm la prima – debutul în lung metraj al lui Tedy Necula, ajunge în cinematografele din România din 26 octombrie; Din 30 octombrie, AMC HD va fi disponibil în grila UPC; Alegerile unui om la locul lui: o viață liniștită; De Halloween, fă-ți curaj și hai la Cinema City.

Martorul 217 – Violența – un documentar social tulburător

Violența domestică este extrem de prezentă în România, iar legea privind violența domestică – Legea 217/2003 – nu se aplică în toate mediile și pentru toate victimele.

De ce nu se aplică legea?”, „De ce perpetuăm acest model disfuncțional de societate?”, „De ce acceptăm o  <normalitate> greșită?”, „De ce suntem martori tăcuți la o temă atât de răspândită?”…

Documentarul „MARTORUL 217 – VIOLENȚA”, difuzat în premieră națională pe DIGI LIFE, în data de 28 octombrie 2018, la ora 21:00, caută să ofere răspunsuri la aceste întrebări.

Violența în familie a existat din totdeauna. Dar nu s-a discutat despre ea sau a fost acceptată ca fiind ceva normal. Agresiunile în familie nu sunt un mit, ele reprezintă o realitate cu care s-au întâlnit femeile aproape din totdeauna, în relațiile lor. Și pe care le-au acceptat, pentru că nimeni nu le credea sau nu le ajuta în vreun fel. Când vine vorba de acest fenomen, între mediul rural și cel urban nu există diferențe notabile.

Statistica ne arată că 45% din actele de violență se întâmplă în mediul urban, iar 1,2 milioane de românce sunt agresate fizic de partenerul lor de viață. Mai tulburător este că aceleași date confirmă că 2 românce sunt ucise săptămânal de către iubiții violenți.

Miturile și prejudecățile despre violența în familie, învățate din copilărie, ne împiedică să realizăm faptul că este un act cu o conotație criminală, îndreptat împotriva unei persoane și care încalcă dreptul său fundamental la protecție și libertate. Astfel, s-a ajuns ca 7 din 10 cazuri să fie neraportate.

Documentarul „MARTORUL 217 – VIOLENȚA” dorește identificarea și soluționarea acestor problemelor sociale cu care se confruntă România prin intervievarea victimelor, dar și a agresorilor și reprezentanților instituțiilor care lucrează pentru combaterea acestui fenomen.

Eliana Ligia Rădulescu, victimă: M-a apucat de păr și cred că de vreo zece ori m-a lovit cu capul de gresie.

Ionel Iulian Derviș, agresor – condamnat pentru omor: Am îmbrâncit-o și în momentul în care am îmbrâncit-o aceasta s-a dezechilibrat, s-a lovit cu capul de șifonier, a căzut jos

Elisabeta Căldărar, victimă – condamnată pentru omor: I-am smuls ciocanul din mână și i-am dat în neștire până în zece lovituri.

Trailer oficial:  https://www.youtube.com/watch?v=w_eu33i6z6A&feature=youtu.be

Documentarul „MARTORUL 217 – VIOLENȚA” face parte dintr-o serie de opt documentare care abordează teme sensibile ale societății românești și care vor fi difuzate în curând pe Digi Life. Filmul documentar este o producție Oblique Media Film și Atic Pictures, regizat de Cristina Dobrițoiu și Titi Rădoaie, avându-i producători pe Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Rădoaie, Dan Iancău și Cristina Dobrițoiu. 


Documentarul „Distanța dintre mine și mine” va intra în cinematografele românești pe 8 martie 2019

Documentarul „Distanța dintre mine și mine”, despre poeta Nina Cassian, un film de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee a Adei Solomon, va rula în cinematografele românești, distribuit de ROLLERCOASTER PR, din 8 martie 2019.

Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian a fost simultan complice și problematică pentru regimul stalinist, după care a intrat în conflict direct cu regimul Ceaușescu, și a terminat într-un exil nedorit la New York în 1985, în urma uciderii disidentului Gheorghe Ursu.

„Distanța dintre mine și mine” este un film despre credințe, artă și putere, care explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei din timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt revelate, astfel, dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul, dar și din viitorul nostru.

„În film sunt interesată de chestiunea responsabilității și alegerilor nostre personale atunci când suntem confruntați cu injustiția”, spune regizoarea Mona Nicoară. „În cercurile literare din anii 1980, Nina Cassian era o prezență palpabilă, deși deja plecase din țară: cei din jurul meu îi citau spiritul incisiv, legendele amoroase și, da, fascinanta ei urâțenie. Astfel, am înțeles-o întâi ca un model de eliberare lăuntrică, de disidență emoțională, și abia apoi am aflat despre istoria ei complicată și complice cu politica și puterea”, adaugă ea. 

Mona Nicoară a lucrat la descoperirea acestei figuri unice în România cu producătorii Ada și Alexandru Solomon, „a căror poveste personală s-a întrepătruns adeseori cu cea a Ninei”, după cum ea povestește.

Producătorii documentarului sunt Ada Solomon, Mona Nicoară, Diana Păroiu și Alexandru Solomon. Dana Bunescu s-a ocupat de montaj imagine, sunet și sound design. Imaginea este semnată de Ovidiu Mărginean și Rudolf Costin, muzica – de Nina Cassian, concepția grafică, efecte vizuale și generice – Șerban Jipa.

Mona Nicoară a început să lucreze în cinema în 1997, ca producător asociat al documentarului „Children Underground”, care a primit în 2001 un premiu special la festivalul Sundance, apoi a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj. Debutul ei regizoral, „Școala noastră”, a avut premiera în 2011 la festivalul Tribeca din New York, a fost selectat apoi la peste 60 de festivaluri din întreaga lume, a câștigat marele premiu al juriului pentru cel mai bun film din SUA la AFI SilverDocs și a fost nominalizat la Silver Eye Awards pentru cel mai bun documentar est-european și la Premiile Gopo pentru cel mai bun documentar românesc. Mona Nicoară este selecționer pentru festivalurile One World Romania și fARAD și a predat la Columbia, Cooper Union, New York University și Rutgers.

Dana Bunescu este principalul monteur al noului val din cinematografia românească și e câștigătoare a Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017 pentru montajul filmului „Ana, Mon Amour”. A editat „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” și „Things We Said Today” (în lucru), ambele regizate de Andrei Ujică, precum și documentarul Laurei Căpățână „Aici… adică acolo”, câștigător la Transilvania International Film Festival 2013, pe lângă filme de ficțiune ca „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, recompensat cu Palme d’Or, „Moartea Domnului Lăzărescu”, câștigător al secțiunii Un Certain Regard la Cannes, și „Poziția copilului”, câștigător al Ursului de Aur.

„Distanța dintre mine și mine” este o producţie Hi Film Productions (România) și Sat Mic Film (Statele Unite ale Americii) în coproducţie cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrulului Naţional al Cinematografiei și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene. 


Donatorii de sânge văd gratuit filme de groază la Grand Cinema & More

În filmele horror se varsă mult sânge, în viața reală hai să-l vărsăm cu un scop!

Grand Cinema & More sprijină și încurajează donarea de sânge și oferă invitații duble la film celor care fac dovada că au donat sânge în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie. Invitațiile sunt valabile pentru toate filmele de groază care rulează în cinematograful din incinta Băneasa Shopping City.

Astfel, cei care fac dovada donării la oricare dintre centrele de transfuzie de pe teritoriul țării vor putea urmări gratuit la Grand Cinema & More cele mai așteptate filme de groază ale momentului printre care se numără Halloween, care promite să dea fiori reci și celor mai neînfricați privitori, dar și Goosebumps 2: Halloween bântuit, Blestemul celor rămași (I still see you), Sfârșitul vine noaptea (The night eats the world), Overlord și Climax.

“Grand Cinema & More își propune să atragă atenția asupra importanței donării de sânge și asigurării unor stocuri permanente, oferind o motivație în plus donatorilor obișnuiți sau ocazionali”, a declarat Simona Manea, Entertainment Business Unit Marketing Director.

În prezent, România se confruntă cu un deficit major de sânge. Sub 2% din  populație donează, la jumătate față de media europeană. Anul trecut, în Capitală au donat aproximativ 50.000 de persoane, dar medicii atrag atenția că ar avea nevoie de o cantitate dublă de sânge.


Festivalul Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea a ajuns la ediția a 10-a

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Nouă filme se vor afla în competiție pentru trofeul festivalului.

Filme de lungmetraj, dar și calupuri de scurtmetraje pentru copii vor fi proiectate anul acesta la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro, precum și în mai multe școli din Sectorul 3.

Gala de deschidere a celei de-a 10 ediții va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Pro, cu avanpremiera animației „Colț Alb”, în regia lui Alexandre Espigares. Filmele pe care Festivalul Internațional de Film KINOdiseea le propune publicului anul acesta sunt în premieră națională, unele dintre ele fiind dublate live sau subtitrate.  Detalii despre filme, precum și informații despre rezervări și bilete, pe www.kinodiseea.ro și https://eventbook.ro/program/kinodiseea

„Vitello” (Danemarca, 2018, regia Dorte Bengston), „Copiii lui Genghis” (Mongolia, 2017, regia Zolbayar Dorj), „The Breadwinner / Parvana – O copilărie în Afganistan)” (corpoducție Irlanda, Canada, Luxemburg, 2018, regia Nora Twomey, producător executiv Angelina Jolie), „The Falcons / Șoimii” (Islanda, regia Bragi Thor Hinriksson), „Supa Modo” (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina), „Los Bando” (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo), „Captain Morten and The Spider Queen / Căpitanul Morten și Regina Păianjen” (Irlanda, Estonia, Belgia, regia Kaspar Jancis, Riho Unt și Henry Nicholson) și „The Little Witch / Micuța Vrăjitoare” (Elveția, Germania, regia Michael Schaerer) sunt titlurile lungmetrajelor pe care KINOdiseea le va proiecta la ediția din acest an.

În afara competiției, filmul pentru copii „Străjerii” (regia Liviu Mărghidan) va avea parte de o proiecție specială, urmată de o întâlnire cu echipa care a lucrat la primul lungmetraj românesc cu și despre copii de după 1989.

Ca în fiecare an, KINOdiseea va avea și ateliere cu participare gratuită pentru cei mici, unde cursanții vor învăța, printre altele, tainele actoriei și ale regiei de film, ale realității virtuale sau scenografiei de film. Programul complet al atelierelor va fi disponibil pe kinodiseea.ro.

Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie și va fi urmată de un film surpriză. Mai multe detalii despre programul festivalului și filme, pe site-ul www.kinodiseea.ro.

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, finanțat de Primăria Sector 3.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association. În cele 9 ediții, festivalul a avut peste 100.000 de participanți.


Scenariul e gata. Ce urmează? – Masterclass #4 cu Anamaria Antoci

Dacă v-ați pus această întrebare vreodată, vă așteptăm la cel de-al patrulea masterclass din cadrul Student Hub, dedicat studenților de film și arte.

Pe 30 octombrie, de la ora 19:00, la Cinetic, Anamaria Antoci, una dintre cele mai tinere și de succes producătoare de film din România, va împărtăși din experiența sa profesională despre dezvoltarea unui proiect de film până la intrarea în pre-producție. Alături de Anamaria, vom înțelege mai bine rolul și responsabilitățile producătorului în realizarea unui film, cum se implică acesta în dezvoltarea scenariului, dar și cum se concepe o strategie de dezvoltare și finanțare personalizată pentru fiecare proiect în parte. Prezentarea va fi urmată de o sesiune Q&A în care participanții sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitata noastră.

Având o ascensiune rapidă, Anamaria Antoci și-a început cariera în industria filmului alăturându-se casei de producție 4 Proof Film în 2012. În 2017, Anamaria și-a deschis propria companie de producție de film (Tangaj Production), iar în prezent are un portofoliu de proiecte cinematografice aflate în diferite stadii de producție. Din filmografia sa fac parte ultimele două lungmetraje ale regizorului Adrian Sitaru: “Ilegitim” a fost premiat în 2016 la Berlinale Forum cu Premiul C.I.C.A.E., iar “Fixeur” a fost propunerea României pentru nominalizarea la Premiile Oscar 2018. Debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu “Un om la locul lui” a avut premiera anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, iar co-producția “Saf”, în regia lui Ali Vatansever, (TR/DE/RO, 2018) la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, demarată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora. În ultimii doi ani, membrii Student Hub i-au întâlnit pe Bogdan Mirică, Ivana Mladenovic, Adrian Schiop și Mihai Chirilov.

Participarea la Masterclass#4 este liberă. Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu subiectul “Înscriere Masterclass #4” care să conțină numele, prenumele și universitatea la care studiați, la adresa events@romfilmdevelopment.org

În limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și pentru cei care activează în industria filmului sau cinefilii care vor să descopere lumea din spatele ecranului.


„Lemonade”, cel mai în vogă film românesc al momentului, de vineri în cinematografe

Debutul Ioanei Uricaru în regia de lungmetraj, „Lemonade„, turnat integral în America de Nord, va intra în cinematografele românești mâine, 26 octombrie. Filmul, care a fost proiectat pentru prima dată la Festivalul de Film de la Berlin în secțiunea Panorama, a avut premiera aseară, cu sala plină, la Cinema Muzeul Țăranului. După proiecție, cu puțin înainte de miezul nopții, în aplauzele spectatorilor, Ioana Uricaru și echipa au urcat pe scenă pentru a răspunde întrebărilor din public. Iar astăzi, în primele ore ale dimineții, Ioana Uricaru le-a oferit lămâi bucureștenilor care au avut drum pe la stația de metrou Unirii și i-a invitat la film.

Interesul cinefililor români pentru acest film se datorează atât subiectului – Lemonade este „un thriller captivant” despre visul american văzut prin ochii unei românce – cât și succesului la festivalurile internaționale la care a participat până acum. După ce a debutat la Berlinală, Lemonade a fost selecționat în peste 30 de festivaluri, achiziționat spre distribuție în 12 țări și a primit opt premii în festivaluri internaționale, printre care premiul pentru regie la Sarajevo Film Festival.

Deși Ioana Uricaru a început să lucreze la acest film în urmă cu nouă ani, Lemonade atinge teme foarte actuale cum ar fi situația imigrantului și problemele cu care se confruntă sau mișcarea #metoo.

Subiectul filmului, povestea și personajele au fost stabilite cu ani în urmă. Inițial, tema principală a filmului era imigrația. Apoi, pe masură ce evenimentele s-au succedat în viața reală, tema harassment-ului a devenit tot mai proeminentă – însă nu fiindcă am fi schimbat noi ceva (eram deja în post-productie când a izbucnit scandalul Weinstein), ci pentru că atenția publicului s-a reajustat și importanța socială a temei harassment-ului a crescut”, a declarat regizoarea Ioana Uricaru.

Filmul este inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să se confrunte cu nepotrivirea dintre visul american şi realitatea de pe teren. Filmul, care a fost descris după premiera de la Berlin drept unul dramatic cu accente de thriller, a atras mulţi distribuitori din toată lumea, fiind achiziţionat în Franţa, Canada, China, Germania, Grecia, ţări din fosta Iugoslavie şi Israel, printre altele.

Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici („Bacalaureat”, regia Cristian Mungiu). Distribuţia este completată de actorii canadieni şi români Steve Bacic („The 6th Day”, „X-Men 2”, „Andromeda”), Dylan Scott Smith („The Mummy”, „Star Wars: Battlefront II”, „300”), Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu – câştigătoarea marelui premiu al Galei Tânărului Actor HOP „Ştefan Iordache”.

Începând cu data de 26 octombrie, filmul intră în cinematografe din București, Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad.

Pe 3 noiembrie, Ioana Uricaru va fi prezentă pentru o întâlnire cu publicul din Brașov (ora 18:00, Cinema One), iar pe 4 noiembrie cu publicul din Oradea (ora 13:00, Teatrul Regina Maria).

Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat in studii critice, la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în Statele Unite unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu Lemonade, a co-regizat filmul colectiv episodic Amintiri din Epoca de Aur şi a realizat filme de scurt metraj.

Filmul Lemonade este o coproducţie internaţională România (Mobra Films)/ Canada (Peripheria)/ Germania (42film)/ Suedia (Filmgate Films, Film i Väst).


Coborâm la prima – debutul în lung metraj al lui Tedy Necula, ajunge în cinematografele din România din 26 octombrie

Coborâm la prima este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți să descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculți.

Nevoiți sa petreacă împreună câteva ore pentru că metroul se opreşte între stații, călătorii încep să se descopere, să înlăture prejudecățile pe care le au față de cei cu care, din întâmplare, sunt colegi de călătorie. Povestea filmului devine cu atât mai emoționantă datorită contextului: acțiunea se desfășoară în dimineața următoare incendiului de la Colectiv.

„Este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii dintre noi.” declară regizorul Tedy Necula.

În completare, producătoarea Anca Vlăsceanu declară: „Fiind un film independent, contează şi timpul, şi resursele, aşa că am fost nevoiţi să construim vagonul de metrou în doar şapte zile, cu o echipă formată din opt oameni. S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar suntem bucuroşi că decorul pare foarte, foarte real“.

Coborâm la prima este un film independent, produs şi regizat de Tedy Necula, imaginea fiind semnată de Alexandru Timoşca, iar scenariul îi aparţine Alexandrei Axinte. 

Coborâm la prima a fost o provocare rară. Am început acest proiect cu Tedy în urmă cu câțiva ani şi l-am lăsat la dospit, fiind amândoi convinşi că se poate mai mult. Acum doi ani am reluat călătoria şi, după câteva luni intense de lucru, am reuşit să-l aducem unde doream. Nu e uşor să spui o poveste a cărei acțiune se desfăşoară în acelaşi spațiu, în timp real, cu personaje diverse, a căror destine se intersectează pentru prima dată. Însă aici este măiestria în storytelling. Şi tot de aici vine şi bucuria noastră când actorii îți spun că de abia aşteaptă să filmeze cu tine.” spune scenarista Alexandra Axinte.

Tedy Necula a reuşit să adune în distribuția acestui film unii dintre cei mai îndrăgiţi actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Victoria Cociaş, Constantin Drăgănescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pătru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumăzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru şi Sonia Teodoriu.

Coborâm la prima a câştigat de curând, printre numeroase alte premii, Trofeul IPIFF 2018 și Premiul UPFAR- ARGOA pentru cel mai bun debut în filmul de lung metraj indie de ficțiune.

Tedy Necula este cunoscut încă din copilărie, când a fost protagonistul filmului Noro, al lui Radu GabreaTedy Necula regizat numeroase filme documentare şi este un cunoscut speaker motivaţional.

În paralel cu lansare filmului în pe marile ecrane, din 26 octombrie se pornește la drum  CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ Kaufland cu proieția filmului „Coborâm la prima” în 60 de licee din 30 de orașe. 

PRODUCȚIA ESTE AȘTEPTATĂ ÎN CINEMATOGRAFE DIN 30 DE ORAȘE DIN ROMÂNIA ȘI MOLDOVA

Brașov, Constanța, București, Cluj-Napoca, Oradea, Salonta, Lugoj, Arad, Timișoara, Iași, Sibiu, Pitești, Călărași, Ploiești, Bacău, Deva, Covasna, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Târgul Mureș, Baia Mare, Sighetul Marmației, Caracal, Slatina, Craiova, Târgul Jiu, Târgoviște, Câmpina, Câmpulung, Bârlad, Brăila, Galați, Chișinău, Ungheni.

În București, filmul rulează în următoarele cinematografe: Cine Globe, MoviePlex, Grand Cinema & More, CinemaCity Sun Plaza, CinemaCity AFI Cotroceni, Hollywood Multiplex.


Din 30 octombrie, AMC HD va fi disponibil în grila UPC

Începând din 30 octombrie 2018, programul postului AMC va fi introdus la calitate HD în grila UPC România. AMC HD se va regăsi pe poziția 117 în grilă și va fi disponibil tuturor clienților de televiziune digitală UPC. Una dintre cele mai populare şi premiate mărci din istoria televiziunii, AMC a debutat în România pe 5 noiembrie 2014. Un an mai târziu (6 decembrie 2015), programul postului AMC era disponibil HD în toată România. Din august 2016, postul de televiziune are feed dedicat și difuzează conținut unic pentru țara noastră, cu subtitrare în limba română.

Anul acesta, pe AMC vedem 9 seriale în premieră, majoritatea producții proprii (marca AMC Studios), apreciate de critici și de fani: „Fear the Walking Dead”, „The Terror”, „Into the Badlands”, „Humans”, „Better Call Saul” și „Stan Against Evil” (care va fi difuzat într-un maraton de Halloween, pe 30 și 31 octombrie). O altă producție originală proprie este și seria „Visionaries”, care include momentan documentarele „Istoria secretă a benzilor desenate” (dat în primăvară pe post, axat pe oamenii, poveștile și evenimentele care au transformat lumea benzilor desenate) și „James Cameron: Povestea științifico-fantasticului” (găzduit de celebrul regizor care a stat în spatele atâtor filme SF de succes și difuzată în vara aceasta).

Pentru 2019, AMC pregătește sezonul 2 din serialul-antologie „The Terror”, care se va axa pe un spirit amenințător, care bântuie o comunitate japonezo-americană în Al Doilea Război Mondial, povestea pendulând între California de Sud și Pacific. În plus, AMC a prelungit și serialele producție proprie „Fear the Walking Dead” și „Better Call Saul” cu un nou sezon, al cincilea.

În plus, UPC va adăuga în grilă din aceeași dată și postul TV Paprika HU (în pachetul Panonia, pe poziția 763), care difuzează aceleași emisiuni de succes ca feed-ul românesc.

Despre AMC

Postul AMC găzduiește unele dintre cele mai populare și apreciate producții de televiziune. AMC a fost primul program de cablu de bază care a câștigat un Premiu Emmy la categoria „cel mai bun serial dramatic” (Mad Men, 2008),  serial care apoi a ridicat același trofeu 4 ani la rând (înainte să predea ștafeta serialului Breaking Bad, în 2013 și 2014). Producția AMC The Walking Dead este serialul cu cel mai mare rating din istoria posturilor americane de cablu și producția nr. 1 de pe micul ecran în rândul adulților de 18 – 49 de ani, în ultimii cinci ani. Printre serialele dramatice marca AMC ale momentului se numără Better Call Saul, Fear the Walking Dead, Into the Badlands, Humans, Preacher, The Son, Dietland, The Terror, Lodge 49 și McMafia. AMC mai are în palmares și emisiuni originale ca Talking Dead, Talking with Chris Hardwick, Comic Book Men și Ride with Norman Reedus. AMC este proprietatea AMC Networks Inc., alături de posturile IFC, SundanceTV, BBC America și WE tv. AMC este disponibil pe toate platformele: televiziune, online, on demand și mobile.


Alegerile unui om la locul lui: o viață liniștită

Laura (Ada Galeș) este o tânără care vrea să-și trăiască liniștită povestea alături de bărbatul pe care îl iubește. Medic, viitoare mamă și soție, e gata de o nouă etapă și de mutarea la București. Ar putea fi orice femeie. În filmul „“Un om la locul lui” / “A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Laura este unul dintre cele două personaje feminine care gravitează în jurul lui Petru (Bogdan Dumitrache). Laura crede, până la un punct, că este singura alegere din viața lui. Filmul, o adaptare liberă după romanul “Firesc”, scris de Petru Cimpoeșu, va avea premiera în cinematografe pe 23 noiembrie.

Laura este medic într-un oraș de provincie din România. Este drăguță, tânără, pragmatică și emotivă.  Mai mult decât atât, Laura este însărcinată cu iubitul ei, Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională. În timp ce ea visează la o evadare din micul oraș și la un mariaj ca în reviste, despre care să poată povesti altora, viitorul ei soț trebuie să ia o decizie: este Laura femeia alături de care își va găsi fericirea sau Sonia (Mădălina Constantinescu), fosta iubită și colegă, care tocmai a suferit un grav accident de muncă? Ce alege „Un om la locul lui” vei afla din 23 noiembrie, la cinema.

„Laura nu visează la ceva irealizabil. Își imaginează că o să facă un copil cu Petru, un om care nu știe sigur dacă o iubește și cât de tare o iubește. Visează că o să meargă într-o vacanță pe an, că o să își cumpere o mașină la mâna a doua și că o să se mute la București. Laura își imaginează că Petru o să întârzie acasă, că nu o să fie tot timpul lângă ea și că o să uite lucruri. Laura e cum vrei tu, e doar o bucată din viața ei, care ar putea fi și viața ta.”, spune Ada Galeș despre personajul pe care îl interpretează în filmul “Un om la locul lui”.

Actrița Ada Galeș a absolvit Facultatea de Actorie în cadrul UNATC București și este angajată a Teatrului Național din București, având, de asemenea, colaborări cu alte teatre din capitală.

La un an după ce primise premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Teatru Contemporan, Ada Galeș a câștigat în 2016 premiul UNITER pentru debut. Recent a interpretat un rol secundar în filmul In Blue de Jaap van Heusden.

“Laura e personajul despre care am discutat mult cu mama și prietenii, tocmai pentru că m-a interesat să aflu și ce simt sau trăiesc oamenii. Am încercat să construiesc un personaj ambiguu care nu știe pe unde s-o apuce, așa cum ni se întâmplă multora dintre noi.
Au fost emoții, dar am avut o chimie bună cu Bogdan Dumitrache, un partener foarte bun, și totul a mers bine la repetiții și la filmări, în ciuda frigului.”
, a mai spus actrița.

Un om la locului lui” a fost prezentat în premieră mondială la San Sebastian, în competiția “New Directors” a celei de-a 66-a ediții a festivalului din Spania.

Filmul, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparține lui Adrian Silișteanu, montaj – Alexandru Radu, sunet – Sebastian Zsemlye, scenografie – Bogdan Ionescu, costume – Alexandra Alma Ungureanu, casting – Florentina Bratfanof, producător executiv – Titi Rădoaie, coproducător – Adela Vrînceanu Celebidachi, producători – Anamaria Antoci, Adrian Silișteanu.

“Un om la locul lui” este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/adecentman/


De Halloween, fă-ți curaj și hai la cinema

Ce se întâmplă când vine Halloween-ul și se stinge lumina? Începe filmul în sala de cinema. Și pentru că de ce ți-e frică, nu scapi, pe 31 octombrie mai bine nu stați singuri în casă, ci vă luați prietenii și mergeți la Cinema City. Iar pentru a sărbători Halloween-ul cum se cuvine, încercați una dintre rețetele noastre. Dar fiți avertizați! Nu sunt pe bază de dovleac, ci pe bază de… film.

Rețeta 1: Prețuri de speriat la filme horror

Pasul 1: Alegi un film dintre cele mai înfricoșătoare și mai incitante, perfecte pentru Halloween: „Goosebumps 2” (disponibil în avanpremieră); „Halloween”, „Misterul ceasului din perete”, „Călugărița: Misterul de la mânăstire”, „Sfârșitul vine noaptea”, „Blestemul celor rămași”, sau „Hell Fest. Parcul groazei”.

Pasul 2: Cumperi bilet la un preț groaznic de mic. Brrr!

Pasul 3: Pentru că ai făcut economie, îți iei un popcorn mare. Și suc! Yey!

Pasul 4. Intri la film.

Pasul 5: Repeți toți pașii de mai sus.

www.youtube.com/watch?v=Cb9_q6euoVc

Rețeta 2: Happy Halloween cu cină & film, doar la Cinema City VIP din ParkLake

Pasul 1: Alegi dintre cele mai așteptate filme ale toamnei – „Bohemian Rhapsody” (avanpremieră), „Goosebumps 2” (avanpremieră), „Hunter Killer” sau „Halloween”.  

Pasul 2: Îți iei bilet.

Pasul 3: Te bucuri de cina specială, cu meniu nelimitat, precum și de specialitățile festive pregătite pe loc.

Pasul 4: Îți iei popcorn, nachos, suc, iar apoi te așezi în fotoliul VIP, gata pentru o experiență cinematografică demnă de un star.

Pasul 5: Repeți toți pașii de mai sus.

Mai multe detalii pe www.cinemacity.ro

Articole similare

Lansări Meteor Press la Bookfest 2017

Jovi Ene

Scurt filmAT

Delia Marc

Programul ultimei săptămâni de Cinema în aer liber pe Insula Artelor

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult