Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (30 mai – 5 iunie 2016)

Andrei OisteanuȘtirile săptămânii: Andrei Oişteanu: Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, la Editura Polirom; Nou în Seria de autor Aurora Liiceanu: Ea şi El. Biografia unei relaţii; Teatrul „Tony Bulandra” la Festivalul Teatral de la Coye la Foret, Paris; Asociația Curtea Veche va dona 10.000 de cărți copiilor din România în urma concertului caritabil susținut de LOREDANA la New York; Concurs de proiecte Programul Indie Focus, Teatrul Apropo; A apărut revista Timpul, mai 2016; Jurnal de călător: Desirée Halaseh despre Spaţiul dintre nori. Cu rucsacul prin India; Amelia Stănescu, Ionela-Violeta Anciu și Emilia Zăinel, la cea de-a șaptea ediție „Citesc poezie”.

Andrei Oişteanu: Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură

Unul dintre cele mai aşteptate volume ale anului, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură a apărut în această săptămînă în Seria de autor „Andrei Oişteanu”, disponibil în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro (în curînd şi în ediţie digitală).

O abordare comparativă a unui domeniu delicat, în care, apelînd la numeroase aspecte inedite din 29istoria şi cultura României şi a lumii, autorul evidenţiază persistenţa în mentalitatea colectivă, fie şi în forme simbolice şi metaforice, a unor modele mentale şi comportamentale.

„Pe 8 aprilie 1967, la împlinirea vîrstei de 56 de ani, Emil Cioran îşi nota în jurnal următoarele: «În tot ce am scris, nu i-am adus sexualităţii omagiul pe care îl merită». Nu voi spune că am scris prezenta carte doar ca un omagiu adus sexualităţii, ci şi în încercarea de a înţelege delicatele şi misterioasele ei mecanisme şi modul în care ele influenţează (şi sînt la rîndul lor influenţate de) mecanismele sociale, morale şi culturale. Este vorba de sexualitatea omului, cel mai rasat animal din punctul de vedere al Culturii şi, tocmai de aceea, cel mai ratat animal din punctul de vedere al Naturii. Compunînd această lucrare, nu am plecat de la o teză prestabilită şi nici de la un plan premeditat. Ea s-a alcătuit cumva organic. Am scris această carte în aceeaşi măsură în care ea m-a scris pe mine. Poate aşa se explică relativa eterogenitate stilistică a volumului, cu treceri uneori spontane de la rigoarea academică la exprimarea eseistică, cu grad mai mare de libertate.” (Andrei Oişteanu)

Andrei Oişteanu este cercetător, membru în Consiliul Ştiinţific al Institutului de Istorie a Religiilor (Academia Română), conferenţiar la Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti) şi preşedinte al Asociaţiei Române de Istorie a Religiilor. Cărţi publicate: Grădina de dincolo. Zoosophia (1980, 2012); Motive şi semnificaţii mito-simbolice în cultura tradiţională românească (1989); Cutia cu bătrîni (roman) (1995, 2005, 2012); Mythos & Logos (1997, 1998); Cosmos vs Chaos: Myth and Magic in Romanian Traditional Culture (1999); Imaginea evreului în cultura română (2001, 2004, 2012) (Premiul Uniunii Scriitorilor din România – Asociaţia Bucureşti; Marele Premiu al ASPRO); Das Bild des Juden in der rumänischen Volkskultur (2002); Ordine şi Haos. Mit şi magie în cultura tradiţională românească (2004, 2013); Religie, politică şi mit. Texte despre Mircea Eliade şi Ioan Petru Culianu (2007, 2014); Il diluvio, il drago e il labirinto (2008); Inventing the Jew: Antisemitic Stereotypes in Romanian and Other Central-East European Cultures (2009) (Premiul „A.D. Xenopol” al Academiei Române); Konstruktionen des Judenbildes (2010); Narcotice în cultura română (2010, 2011, 2014) (Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România); Les Images du Juif: Clichés antisémites dans la culture roumaine (2013); Rauschgift in der rumänischen Kultur (2013).

Ea si el Aurora LiiceanuNou în Seria de autor Aurora Liiceanu: Ea şi El. Biografia unei relaţii

Ea e o femeie trecută de prima tinereţe. El e un bărbat care a lăsat la rîndul lui în spate anii tinereţii, căsătorit, cu copii. La prima vedere, nimic nu anunţă dragostea plină de pasiune care îi va lega mai bine de zece ani. La capătul acestor ani însă El o părăseşte pe Ea, pentru a se întoarce la soţia lui. Aurora Liiceanu analizează relaţia celor doi, încercînd să explice ce s-a întîmplat cu fiecare. Dacă Ea îşi spune direct povestea, El este prezent doar prin scrisorile trimise – scrisori lungi, aproape pagini de jurnal –, care dezvăluie ce făcea, ce simţea şi ce gîndea cînd era singur sau cu Ea. Autoarea reconstituie astfel lumea lui ca să înţeleagă lumea ei, iar Ea va putea limpezi ceva din multiplele ei euri, în timp ce El va fi folosit, amintit, discutat. Fără să ştie.

Din cuprins: Fugind de toamnă, ca păsările călătoare ne-am lăsat duşi de vînt • Există euri paralele; cînd sîntem noi singuri şi noi cu cineva iubit? • Nu toate fetele frumoase ştiu că sînt frumoase • Gîndurile pot trece pîrleazuri • Timpul şi visele • Despre misterul cîrligelor • Ea, cea îndrăgită • Fantasme şi duplicitate: El

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la UQAM (Canada) sau EHESS (Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom au mai apărut: Rănile memoriei. Nucşoara şi rezistenţa din munţi (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru poveşti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012),Viaţa nu-i croită după calapod (2011), Cuvinte încrucişate (2012), Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii (2013), Legături de sînge. Povestea Ioanei (2013), Soacre şi nurori. La cine este cheia? (2014), Valurile, smintelile, păcatele. Psihologiile românilor(2015), Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat românesc (1948-1998) (2015) şi Dragostea cea veche îţi şopteşte la ureche. Primele iubiri (2015).

ALPENSTOCK_04Teatrul „Tony Bulandra” la Festivalul Teatral de la Coye la Foret, Paris

Luni 23 mai 2016 a avut loc, în cadrul celei de-a 35-a editii a Festivalului Teatral de la Coye-La-Foret, a fost reprezentat spectacolul „Alpenstick” de Remi De Vos, în versiunea sa în limba franceză, producție a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, eveniment susținut financiar de Institutul Cultural Român.

Spectacolul a fost selecționat, încă de anul trecut, de o comisie de programatori care l-au vizionat în cadrul Festivalului Avignon Off. Din distribuție fac parte: Victoria Cociaș, Liviu Cheloiu și Pavel Bârsan. Sala de peste 300 de locuri a Centrului Cultural a fost arhiplină iar publicul present a aplaudat aproape un sfert de oră!

„Alpenstock” este un text profund critic la adresa xenofobiei și a intoleranței. O simplă historie de detergent cumpărat la piața cosmopolită va împinge cuplul Fritz – Grete, spre o curățire mai radicală: curățirea etnică.

Remi De Vos este un dramaturg francez matur, născut în 1963, foarte în vogă în acest moment, un autor angajat, cu o scriere puternic inspirată din realitățile sociale și politice actuale. În 1994 a primit bursa Beaumarchais. Textele sale și în mod special „Alpenstock”, sunt o pledoarie împotriva rasismului și xenofobiei și au fost montate în numeroase teatre și companii teatrale în Franța printre care și Théâtre du Rond Point de la Paris.

Autorul, prin Societatea de Drepturi de Autor (SACD) și-a dat acordul pentru reprezentarea textului său în cadrul Festivalului de la Avignon Off 2015, în montarea lui Radu Dinulescu și scenografia Sandei Mitache, dar și pentru traducerea și montarea sa în limba română la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.

Premiera în limba română de la Târgoviște va avea loc în luna octombrie, iar echipa va avea bucuria prezenței autorului care și-a anunțat dorința de a veni în România.

Loredana_concert_Asociatia_Curtea_Veche_2Asociația Curtea Veche va dona 10.000 de cărți copiilor din România în urma concertului caritabil susținut de LOREDANA la New York

În urma concertului caritabil susținut de LOREDANA și banda Agurida la New York, organizat de MARA Society în beneficiul Asociației Curtea Veche, se vor dona 10.000 de cărți elevilor din satele românești unde vor fi organizate ulterior și cluburi de lectură interactive. Acțiunea face parte din programul național de lectură “Cărțile copilăriei” care are drept scop promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor și combaterea analfabetismului în România.

Evenimentul de strângere de fonduri a fost organizat de MARA Society cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York și a avut loc în data de 13 mai la Webster Hall – The Marlin Room. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copiii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care LOREDANA a decis să se alăture acestui proiect.

‹‹ Cauza pentru care a fost organizat acest eveniment și atmosfera creată de Loredana a unit în jurul nostru, la New York, românii din diaspora care cu generozitate și bucurie au făcut un gest față de școala românească donând pentru copiii de la sate. Cei plecați nu ar fi reușit fără educația primită în țară să facă o carieră peste ocean. Donația este un fel de a mulțumi foștilor lor dascăli și profesori din România și de a acorda o șansă la educație unor copii defavorizați. ›› declară Iren Arsene Mate, președinte Asociația Curtea Veche.

Participarea numeroasă a spectatorilor a făcut ca o parte dintre cei care voiau să o vadă pe Loredana în concert să stea mai bine de o oră la coadă pentru a intra, unii dintre ei cumpărându-și bilet în ultimul moment, iar momentul muzical a depășit cele 80 de minute stabilite inițial până la peste două ore ca urmare a bis-urilor repetate. Îndrăgita artistă a oferit publicului din New York toate marile ei hit-uri, alături de coveruri ale unor piese recunoscute precum “New York, New York” și “Over The Rainbow”, piesă ce aparține lui Judy Garland și pe care o va interpreta curând într-un musical lansat la București.

Campania de strângere de fonduri continuă pentru toți cei interesați să contribuie online cu donații pe site-ul www.marasociety.com. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

apropojpgConcurs de proiecte Programul Indie Focus, Teatrul Apropo

În anul 2016 Teatrul Apropo – inițiatorulul Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe Festival, aflat anul acesta la cea de-a VI-a ediție și-a propus să sprijine și să promoveze mișcarea teatrului independent din București prin demararea programului INDIE FOCUS.

Prin acest program, Teatrul Apropo vrea să creeze o rețea prin care toate teatrele independente din București să se promovează reciproc.

De asemenea, în cadrul INDIE FOCUS se organizează anul acesta un concurs de proiecte. Proiectul caștigător va fi finanțat cu suma de 5000 de lei, iar spectacolul va avea premiera în cea de-a VI-a ediție a Maratonului Teatrului Independent.

Condiții de participare:

  1. Compania ta de teatru trebuie să aibă spațiu propriu în București. Te poți înscrie și fără spațiu propriu, dar condiția este să ai semnat un parteneriat de spațiu cu un alt teatru independent.
  2. Ne spui în linii mari ideea ta de montare și de ce ai ales textul (2-4 pagini în format word, times new roman 12, cu diacritice). *
  3. Ne trimiți sinopsisul textului de spectacol, schițe de scenografie și prezentarea pe scurt a echipei. *
  4. Ne faci un deviz estimativ – modul în care va fi cheltuită finanțarea și bugetul total estimat al producției.*

* Toate materialele pentru înscriere le vei trimite pe adresa de mail: comunicare@teatrulapropo.ro până la data de 15 iunie 2016, ora 24:00.

În evaluarea proiectelor și alegerea producției câștigătoare, juriul format din profesioniști recunoscuți în domeniu, se va ghida după următoarele principii:

  1. Originalitatea – măsura în care proiectul propus este inovator în formă și/sau conținut.
  2. Încurajarea Debutului Artistic – pentru unul sau mai mulți dintre membrii echipei.
  3. Necesitatea – măsura în care finanțarea vine în sprijinul unui spațiu sau a unei echipe aflate în dificultate.

Calendar Concurs:

Înscrierea proiectelor: până la 15 iunie 2016

Jurizarea proiectelor: 16 iunie – 15 iulie 2016

Afișarea proiectului câștigător: 16 iulie 2016

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

A sosit timpul_maiA apărut revista Timpul, mai 2016

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii mai 2016.

Nr. 206 al revistei va fi disponibil în scurt timp în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL și să vă abonați.

Numărul lunii mai conține un supliment special dedicat Festivalului Serile Filmului Românesc, un eveniment cultural important, dedicat anul acesta actorului Mircea Diaconu, în cuprinsul căruia se găsesc interviuri cu Adrian Titieni, Radu Gabrea, Elisabeta Bostan, Tudor Chirilă, Levente Molnár, Răzvan Georgescu, Medeea Marinescu, Laurențiu Damian.

În Editorialul din acest număr, George Bondor scrie despre „Camera Plus. Bienala de fotografie contemporană şi imagine dinamică”, un apel la atenţie în faţa detaliilor cotidianului, cu scopul de a ne educa privirea în așa fel încât să observăm și să arhivăm tulburările modernităţii tehnologice, dar și maladiile vieţii în comunismul românesc, analogiile imperceptibile între aspectele vieţii de atunci și cele ale realităţii de astăzi, trecerile și deplasările subtile între înainte și după.”

Paginile de Actualitate cuprind un material semnat de Lia Faur, care surprinde „Radiografia sufletului unui festival”, Zile și Seri de Literatură Doinaș. Opiniile sunt semnate de Cleopatra Lorințiu, Radu Vancu, Gabriel Andreescu, Marin Malaicu-Hondrari, Claudia Dragoș, Andrei Mocuța, Miruna Vlada, Liliana Corobca, Răzvan Țupa, Alina Ledeanu, Adrian G. Romila.

Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, au în centrul discuției o problemă actuală, cea a modului în care se desfășoară campania electorală. Semnează opinii Georgeta Condur, Marius Ghilezan, Mircea Kivu și Alexandru Radu.

Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, propun un dosar care are ca temă situația traducerilor din Anselm în limba română și contextul general mai larg al studiilor medievale. Opiniile sunt semnate de Alexander Baumgarten, Daniel Coman, Emanuel Grosu și Ioan Alexandru Tofan.

Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, dedică o anchetă integralei poetice a lui Alexandru Mușina. Opiniile sunt semnate de Andrei Dósa, Ramona Hărşan, Daniel Puia Dumitrescu, Ioan Şerbu și Andrei C. Şerban.

Din numărul 206 al revistei de cultură contemporană TIMPUL, vă recomandăm și interviul realizat de Mihaela Chiribău‑Albu cu Doina Ruști, scriitoare reprezentativă a literaturii române contemporane.

Pagina Exclusiv, semnată de Adina Scutelnicu, vă introduce în universul „pictorului asaltat de îngeri”, Cristian Diaconescu.

Din paginile de Literatură, vă recomandăm poemele semnate de Ioana Vintilă și Vlad A. Gheorghiu.

Numărul 206 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Claudiu Komartin, Maria Bilaşevschi, Oana Maria Nicuţă, Constantin Piştea, Angelo Mitchievici, Dana Ţabrea, Simona Preda, Roxana Patraş, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Dumitru‑Alexandru Filimon, Cosmin Ciotloş, Dragoş Dascălu și Radu Vancu.

Numărul lunii mai al revistei de cultură contemporană TIMPUL va fi lansat la Salonul Internațional de Carte Bookfest duminică, 5 iunie, începând cu ora 17:30, pe scena Agora din Pavilionul C5. Vor participa: prof.univ.dr. Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL, conf.univ.dr. George Bondor, redactor-șef al publicației, Cosmin Ciotloș și Claudiu Komartin. Moderatorul evenimentului va fi Gabriel Cheșcu, redactor-șef adjunct al revistei TIMPUL.

spatiul dintre noriJurnal de călător: Desirée Halaseh despre Spaţiul dintre nori. Cu rucsacul prin India

Ce poţi face pentru a ieşi din rutina zilnică? Cum scapi de perspectiva unei vieţi plictisitoare în spatele unui birou? Cauţi sponsori, împachetezi strictul necesar într-un rucsac pe care îl pui în spate şi decolezi spre India. Iar cînd te întorci, o iei de la capăt, din nou şi din nou, pînă cînd ajungi să devii dependent de modul acesta de a trăi.

Alături de prieteni ori pe cont propriu, Desirée şi-a dorit să exploreze cît mai mult, să înţeleagă cultura de acolo, să experimenteze tot ce se poate experimenta. Aşa a ajuns să îşi facă un tatuaj, să încerce bhang, să petreacă zece zile în deplină tăcere la un centru de meditaţie vipassana şi să jongleze cu ricşarii şi şoferii de ocazie în căutare de turişti naivi. Plecată să cunoască misterioasa ţară a contrastelor, pe cît de înfricoşătoare, pe atît de fermecătoare, a ajuns să se descopere pe sine.

Spaţiul dintre nori este mărturia unei călătorii fără sfîrşit, un drum către regăsirea de sine şi libertatea pe care o obţii doar atunci cînd faci ceva cu pasiune.

Spaţiul dintre nori. Cu rucsacul prin India a apărut în această săptămînă în colecţia „Hexagon. Cartea de călătorie” a Editurii Polirom, cu fotografii de Iulian Ursachi, în curînd şi în ediţie digitală.

„India, cu esenţele ei tari, îmbătătoare sau pestilenţiale, cu prospeţimea şi cu putreziciunea ei, cu sclipici şi mizerie, cu logica ei aparte, care o contrazice mereu pe a ta, cu provocările pe care ţi le aruncă la tot pasul, cu aura ei mistică şi aerul de bîlci, cu farmecul şi cu grotescul ei, fascinantă şi agasantă, numai indiferent nu te poate lăsa. Ori o iubeşti, ori o urăşti. Desirée iubeşte India şi India o iubeşte pe Desirée, o iubire cu năbădăi din care s-au născut 21 de povestioare savuros condimentate, numai bune să-ţi facă poftă de luat rucsacul în spate şi de avîntat cu el peste mări şi ţări şi nori, în spaţiul acela de la capătul pămîntului, departe de casă şi totuşi… acasă.” (Sega, autorul volumelor Namaste)

„Cu Desirée distanţele dispar. Cu Desirée vezi miliardele de ochi ai Indiei clipind printre rînduri. Cu Desirée simţi mirosurile şi gusturile subcontinentului la fiecare pagină. Desirée te-a băgat în rucsacul ei şi te-a dus acolo, în haosul din care s-a născut civilizaţia. Şi la fiecare filă întoarsă te molipseşti încet, dar sigur de bucuria de a pleca de nebun în lume. Spaţiul dintre nori este o carte-fertilizator, care hrăneşte nomadul din tine.” (Raluca Feher, autoarea volumelor America dezgolită de la brîu în jos)

Spaţiul dintre nori este o scriere aparte, o minunată incursiune în subcontinentul indian, o poveste savuroasă şi adevărată, o experienţă iniţiatică în care se regăsesc majoritatea celor care au intrat în contact cu lumea fascinantă şi plină de mistere a Indiei.” (Mihaela Gligor, director Cluj Center for Indian Studies, UBB)

„Jurnalul scris de Desirée în India are aromă de curry, huruit de ricşă, limpezime de Himalaya, zgîrie pielea ca nisipul din Goa şi dă peste cap planuri de viitor, ca îndrăgostirile predestinate să se întîmple atunci cînd te aştepţi mai puţin.” (Ana Hogaş, autoarea volumului Oyibo. 2 oameni, 1 motocicletă, 14 luni în Africa)

Desirée Halaseh s-a născut la Iaşi, în 1985. După ce a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, specialitatea Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, a făcut stagii de perfecţionare, voluntariat şi s-a implicat în numeroase proiecte. A călătorit în India, Togo, Iordania, Indonezia, Thailanda, Turcia, China, Hong Kong şi Cuba. Este colaborator National Geographic Traveler şi călător mereu în căutarea libertăţii individuale autentice.

Afis Ed 7Amelia Stănescu, Ionela-Violeta Anciu și Emilia Zăinel, la cea de-a șaptea ediție „Citesc poezie”

Amelia Stănescu (invitat: actorul Florin Frățilă) Ionela-Violeta Anciu și Emilia Zăinel vor fi participantele celei de-a șaptea ediții a întâlnirilor literare „Citesc poezie”. Aceasta se va desfășura joi, 9 iunie, la Ceainăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona, 13-15), de la ora 19:00. Realizatori program: Emilia Zăinel și Mircea Dan Duță. Moderator: Mircea Dan Duță.

În edițiile precedente au fost abordate teme diverse, precum: transmiterea și receptarea poeziei, căutarea poeziei (la propriu și la figurat), moduri de „așteptare” al poeziei, dar și „dăruirea” poeziei către publicul feminin, „dansarea” poeziei precum și serbarea poeziei. Întâlnirea literară din 9 iunie își propune să „fragmenteze” poezia într-un mod cu totul aparte. Spectatorii vor avea parte de premii și surprize, atât din partea invitaților, cât și a moderatorilor.

Întâlnirile au ca scop popularizarea și atragerea către poezie a unui număr cât mai mare de cititori. Vor avea loc în fiecare a doua vineri din lună, la Ceainăria Librăriei Cărturești Verona, următoarea ediție fiind programată pe 8 iulie, de la ora 19:00.

„Citesc poezie” este numele unei campanii care a debutat în urmă cu șapte luni și care are ca scop conștientizarea importanței poeziei în viața noastră. Ea se adresează atât celor care citesc poezie, cât și celor care vor să descopere lumea unică a versurilor. Pe pagina de facebook a campaniei se pot citi poeme ale unor autori consacrați, nenumărate motive pentru care scriitori, jurnaliști, critici etc. citesc poezie, dar și motive pentru care cititorii aleg să descopere această delicată formă de expresie.

Articole similare

Rodica Tapalaga (1939-2010)

Jovi Ene

Palace for The People & A Midsummer Night’s Dream – fantezia vine în completarea realității

Jovi Ene

Mîine, 4 noiembrie, are loc deschiderea celei de a XI-a ediții a Zilelor Filmului German

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult