Stiri

Câteva știri din lumea culturală românească (25 – 31 mai 2015)

bani-isteti-copii-isteti-dave-ramsey-rachel-cruze-editura-publicaȘtirile săptămânii: Bani isteti, copii isteti de Dave Ramsey si Rachel Cruze, la Editura Publica; A apărut noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 194, din mai 2015; „Bookfest s-a deschis anul acesta către valorile unei Europe multi-polare, în primul rînd datorită literaturii cehe” (Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii); Johnny Depp, biografia la Victoria Books; Un volum devenit clasic la Editura Polirom: Leadership şi management educaţional, de Tony Bush; Litera Mică a pregătit multe surprize pentru copii, de ziua lor; Lansare la Bucureşti: Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă; Gala Absolvenţilor UNATC 2015-Bucuria începutului; Editura Litera a lansat cea mai importantă carte a deceniului: Capitalul în secolul XXI, de Thomas Piketty; Editura Nemira lanseaza campania „Superlibrarii”.

Bani isteti, copii isteti de Dave Ramsey si Rachel Cruze

„De la vârsta de cinci ani, m-am ghidat după o regulă generală în ceea ce privește banii: Dacă muncești, primești bani; dacă nu muncești, nu primești. Este un principiu de bază de la care abdică mulți părinți cu copii mici. Dacă un copil va înțelege de la patru ani că banii provin din muncă, atunci va fi pregătit să dea piept cu lumea reală la 24 de ani.” – Rachel Cruze

Bani isteți, copii isteți este un valoros ghid de educație financiară, conceput din două perspective diferite – cea a părintelui și cea a copilului. Dave Ramsey și fiica sa, Rachel Cruze, reușesc cu brio să-i învețe pe părinți cum să-și instruiască membrii mai tineri ai familiei pentru un viitor financiar solid.

Dave Ramsey este autorul volumelor Financial Peace, More Than Enough, The Total Money Makeover și EntreLeadership, vândute în peste șapte milioane de exemplare. Emisiunea sa, The Dave Ramsey Show, difuzată pe 450 de posturi de radio de pe tot cuprinsul Statelor Unite, este urmărită de peste patru milioane de ascultători interesați de sfaturile financiare inconfundabile ale realizatorului.

Rachel Cruze, fiica lui Dave și a lui Sharon Ramsey, este absolventă a Universității din Tennessee. S-a născut în anul în care părinții ei au pierdut tot ce aveau și au intrat în faliment, iar acest lucru a învățat-o de mică să economisească bani, să-i cheltuie „isteț“, să evite datoriile și să fie generoasă.

Puteți comanda Bani isteți, copii isteți de Dave Ramsey și Rachel Cruze cu o reducere de 5%, la prețul de 46,55 lei, aici.

mai 2015A apărut noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 194, din mai 2015

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii mai 2015. Nr. 194 al revistei va fi disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Această ediție conține suplimentul dedicat Festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL, eveniment cultural care s-a desfășurat la Iași în perioada 6-10 mai 2015. Aflați detalii inedite și citiți interviuri cu mari actori: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Ileana Popovici, Teodora Mareș și Tania Popa.

În editorialul din acest număr, George Bondor scrie despre „Publicul cititor și sfera publică românească” în contextul creat de Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015. Paginile de Anchetă conțin opinii pe marginea Poeziei lui Mircea Cărtărescu, semnate de Ioana Pârvulescu, Ștefan Baghiu și Radu Vancu.

Pagina a doua a revistei conține un articol semnat de Raluca Știrbăț, un exclamatio pentru George Enescu. În pagina de Actualitate, Andrei Giurgia scrie despre cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Paginile rubricii Polis, coordonată de Sorin Bocancea, sunt dedicate analizei propunerii clasei politice românești privind noua modalitate de alegere a primarilor și a președinților consiliilor județene. Opiniile sunt semnate de Ioan Stanomir, Mircea Kivu, Georgeta Condur și Alexandru Radu.

Paginile de Filosofie vă propun articolele semnate de Cristian Iftode, Daniel Nica, Mihai Laurențiu Fuiorea și Cristina Voinea, având în atenție principalele figuri ale filosofilor cinici de ieri și de azi.

Paginile 12-13 ale numărului din luna mai conțin un interviu realizat de Daniel Șandru cu Sergiu Nistor, comisarul guvernamental care a coordonat proiectul prin care Sibiul a obținut titlul de Capitală Culturală Europeană.

Rubrica Exclusiv, semnată de Adina Scutelnicu, vă aduce în atenție un artist deosebit, Marianne Hunter.

Numărul 194 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Raluca Știrbăț, Claudiu Komartin, Angelo Mitchievici, Lucian Dîrdală, Mioara Anton, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Bogdan Călinescu, Ion Alexandru Tofan și alții.

„Bookfest s-a deschis anul acesta către valorile unei Europe multi-polare, în primul rînd datorită literaturii cehe” (Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii)

„Interesul românilor pentru literatura cehă este incredibil”, „Bookfest s-a deschis anul acesta către valorile unei Europe multi-polare, în primul rînd datorită literaturii cehe”, „Proiectul «Cehia – Republica literaturii» a constituit o extraordinară oportunitate în promovarea literaturii cehe de azi” – acestea sînt concluziile care se pot desprinde, la finalul celor cîteva zeci de evenimente desfășurate în cadrul proiectului „Cehia – Republica literaturii”, Cehia – invitat de onoare la Bookfest 2015.

cehia republica literaturii la finalUn bilanț la care au acceptat să ia parte atît reprezentanții autorităților românești, precum Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii, sau Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociației Editorilor din România, cît și reprezentanții statului ceh: Vladimír Války, Ambasadorul Republicii Cehe în România, sau Radim Kopáč, coordonatorul proiectului „Cehia – Republica Literaturii”, din partea Ministerului Culturii Republicii Cehe.

Proiectul „Cehia – Republica literaturii” a prilejuit iubitorilor de literatură din România întîlnirea cu 6 nume de primă mările ale literaturii cehe contemporane, în cadrul a peste 20 de evenimente.

România a fost țară invitată de onoare a Tîrgului Internațional „Lumea Cărții” de la Praga în anul 2012, o excelentă ocazie de a aduce scriitorii români mai aproape de cititorii cehi. Proiectul Republica Cehă, invitat de onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest ediția 2015 a contribuit, cu siguranță, la consolidarea relațiilor culturale dintre cele două țări.

2Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii: „Anul acesta, Republica Cehă a fost mai mult decît un simplu invitat de onoare. Standul național ceh împreună cu cartea cehă apărută la marile edituri din România au redimensionat însuși Salonul Internațional de Carte Bookfest. Dintr-un tîrg occidentalo-centric, Bookfest s-a deschis anul acesta către valorile unei Europe multi-polare, în primul rînd datorită literaturii cehe. Prin Cehia, Europa Centrală, diversitatea ei și spiritul ceh de opoziție față de totalitarismele de tot felul au configurat o altă imagine a Bătrînului Continent. Scriitori clasici – Hasek, Čapek – și moderni – Hrabal, Havel, Kundera – au înfățișat o literatură cehă originală și profundă.”

Vladimír Války, Ambasadorul Republicii Cehe în România: „Sînt cu adevărat surprins în mod foarte plăcut și, bineînțeles, entuziasmat de interesul și atenția pe care publicului larg și comunitatea literară au acordat-o, pe tot parcursul Salonului de Carte Bookfest 2015, literaturii cehe. Pentru Republica Cehă, este un semnal clar că în România are prieteni și că cititorii români se interesează cu adevărat de literatura cehă. Asta merită admirație, iar pe noi ne obligă, în sensul bun al cuvîntului, la dezvoltarea acestor relații în domeniul literaturii.

La sfîrșit, aș vrea să le mulțumesc încă o dată organizatorilor tîrgului pentru învitația Republicii Cehe ca un invitat de onoare, precum și tuturor partenerilor pentru colaborarea de succes.”

1Radim Kopáč, coordonatorul proiectului „Cehia – Republica Literaturii”, din partea Ministerului Culturii Republicii Cehe: „Interesul românilor pentru literatura cehă este incredibil. Mulţumiri din inimă pentru ocazia de a fi fost invitaţi de onoare la Bookfest!”

František Zachoval, Directorul Centrului Ceh București: „Statutul de invitat de onoare la Bookfest a generat mai multe acorduri care vor sprijini într-o și mai mare măsură literatura cehă în România. Am primit asigurări că vor apărea mai multe traduceri, ediţii speciale şi că alţi autori cehi vor fi invitaţi în România. Amintesc în mod special faptul că prezenţa Republicii Cehe a fost remarcată de media românești, care au acordat o atenţie deosebită standului naţional, lecturilor, proiecţiilor şi discuţiilor. Cele mai apreciate întîlniri au fost cele dedicate lui Milan Kundera, Václav Havel şi Bohumil Hrabal, la care au participat de altfel personalităţi precum Mircea Cărtărescu, Adrian Cioroianu, Gabriel Liiceanu, Filip Florian sau Ioana Pârvulescu.

Standul  nostru a avut la bază un concept ecologic, fiind foarte deschis către public, drept care a şi devenit, pe parcursul zilelor de tîrg, unul dintre cele mai vizitate spaţii de la Bookfest.”

Mihai Mitrică, Director Executiv, Asociația Editorilor din România, organizatorul principal al Bookfest: „Mi-a plăcut mult standul Republicii Literaturii și m-am bucurat să văd cum publicul Bookfest a fost atras într-o plăcută capcană de numeroasele evenimente și traduceri din marii autori cehi pe care Centrul Ceh le-a adunat acolo. Mărturisesc acum că l-am votat pe Kundera ca președinte al Republicii Literaturii.”

Ștefania Nalbant, Curtea Veche Publishing: „Proiectul «Cehia – Republica literaturii» a constituit o extraordinară oportunitate în promovarea literaturii cehe contemporane publicate de noi în cadrul colecției «Cartea cehă». Cartea lui Tomáš Zmeškal, Scrisoare de dragoste în scriere cuneiformă, a fost, la Bookfest, cel mai bine vîndut tilu al colecției și al doilea cel mai bine vîndut titlu în ceea ce privește traducerile din literaturile lumii publicate de Curtea Veche Publishing.”

johnny-depp-omul-din-spatele-mastilor-thomas-fuchs-editura-publicaJohnny Depp, biografia la Victoria Books

Idol al adolescenţilor, model masculin, superstar adorat de mase şi artist rebel, rocker pasionat, dar şi tată dedicat. Și, totuși, știm prea puține despre Johnny Depp. Cum a devenit actor? Ce îl motivează? Care sunt planurile sale de viitor?

Vom afla din Johnny Depp – omul din spatele măștilor cum copilăria dificilă, petrecută în plictisitorul Kentucky, a stârnit focul rebeliunii în tânărul Depp, cum a eşuat el mai întâi ca muzician pentru ca mai apoi să fie descoperit ca actor şi cum dragostea sa din tinereţe pentru literatură l-a învăţat că entuziasmul este întotdeauna mai bun decât orice avere. Johnny Depp este, printre altele, artist, muzician, prieten, familist. În primul rând, este însă un actor genial care își înnebunește fanii.

Thomas Fuchs zugrăveşte pentru întâia oară un portret viu şi foarte personal al omului Johnny Depp. Cu multă empatie şi cu o mână uşoară, el conturează viaţa turbulentă a acestui artist excepţional, arătând cum a devenit cea mai de succes vedetă de cinema a zilelor noastre, în ciuda nenumăratelor probleme cu care s-a confruntat de-a lungul vieţii.

Puteți comanda Johnny Depp – omul din spatele măștilor de Thomas Fuchs cu o reducere de 5%, la prețul de 37,05 lei, aici.

LeadershipUn volum devenit clasic: Leadership şi management educaţional, de Tony Bush

Editura Polirom a publicat de curînd volumul Leadership şi management educaţional. Teorii şi practici actuale, de Liliana Romaniuc (coord.) şi Irina Prodan, un excelent instrument de lucru pentru cei care deţin funcţii decizionale în cadrul unităţilor de învăţămînt şi în sistemul educaţional în general.

Volumul a apărut în colecția „Ştiinţele educaţiei. Structuri, conţinuturi, tehnici” și este disponibilă și în ediţie digitală.

Tony Bush este profesor de leadership educaţional la University of Nottingham şi a ocupat funcţii similare la universităţile Warwick, Leicester, Reading şi Lincoln. Este visiting professor la University of the Witwatersrand, Johannesburg, Africa de Sud, vicepreşedinte şi membru al consiliului British Educational Leadership Society, din partea căreia a primit Distinguished Service Award în 2008, şi editor al publicaţiei internaţionale Educational Management, Administration and Leadership din anul 2002.

Dintre volumele publicate menţionăm: Leadership and Management Development in Education (2008), The Principles of Educational Leadership & Management (2010, în colab.), Leading and Managing People in Education (2013, în colab.).

În acest volum devenit clasic, Tony Bush schiţează cadrul conceptual de orientare a activităţii decidenţilor din educaţie şi analizează şase modele de management pe care le pune în relaţie cu zece modele de leadership.

Noţiunile teoretice sînt ilustrate cu numeroase studii de caz din toate mediile educaţionale, de la şcoala primară la universitate, într-o varietate de contexte internaţionale. Printre tematicile specifice abordate se numără centralizarea şi descentralizarea în educaţie, şcolile în sistem de management autonom, relaţia dintre teorie şi practică sau natura şi caracteristicile managementului educaţional. Conceptele-cheie, rezumatele şi subiectele de dezbatere incluse în fiecare capitol facilitează utilizarea lucrării şi ca suport de curs.

Din cuprins: Importanţa leadershipului şi a managementului pentru educaţie • Modele de leadership şi management educaţional • Modelele formale • Modelele colegiale • Modelele politice • Modelele subiective • Modelele de ambiguitate • Modelele culturale

Litera Mică a pregătit multe surprize pentru copii, de ziua lor

Pentru a celebra Ziua Copilului, Litera Mică a pregătit mai multe campanii dedicate celor mici.

Astfel, pe 1 iunie, copiii care vor circula cu Taxiul cu Bomboane în București vor primi cadou cărți din colecția Tom și Jerry.

Tot pe 1 iunie, copiii din Alba Iulia vor avea ocazia să demonstreze că sunt adevărați fani ai îndrăgitului serial de la Disney Channel, Violetta. Cetatea ALBA Carolina va găzdui între orele 10.00 și 13.00 concertul Andrei Gogan, protagonista emisiunii I Love Violetta și alte evenimente dedicate fanilor, printre care lansarea a două noi titluri Litera Mică inspirate din sezonul 3 al serialului: Violetta: Jurnalul meu secret și Jurnal de vacanță.

Dar din dar se face carteMiercuri, 3 iunie, copiii sunt așteptați să facă schimb de cărți în Librăria Litera din București (Bd. Magheru, nr. 8-10), începând cu ora 17.00. Campania Dar din dar se face carte îi încurajează pe cei mici să aducă o carte deja citită din biblioteca lor, primind în schimb o carte nou-nouță de la Litera Mică. Copiii pot alege cărți din colecțiile Scriitori români ilustrați, Biblioteca pentru Toți Copiii, Tom și Jerry, Disney English. În plus, participanții vor avea parte și de alte cadouri și surprize din partea editurii. Cărțile strânse vor fi donate bibliotecii unei școli, astfel încât și alți copii să se bucure de lectură.

Scopul campaniilor Litera Mică de Ziua Copilului este de a încuraja lectura în rândul copiilor, de a-i familiariza cu noutățile editoriale, cu personajele cărților preferate și cu librăriile, dar și de a-i obișnui să doneze sau să recicleze cărți.

Lansare la Bucureşti: Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă

Joi, 4 iunie, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti (Calea Victorie nr. 45), la ora 18.00, va avea loc lansarea volumului Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă, de Emilia Şercan, volum apărut recent în colecţia „Collegium. Media” a Editurii Polirom, disponibil şi în format digital.

Invitaţi, alături de autoare:

  • Mihai Coman
  • Cristian Tudor Popescu
  • Mihai Retegan
  • Ioan Stanomir

Moderator: Ovidiu Şimonca

Cu o prefaţă semnată de Mihai Coman, volumul Cultul secretului îşi centrează analiza asupra controlului privit ca sistem plurivalent de metode şi practici de supraveghere.

Emilia SercanPe baza unor documente aflate la Arhivele Naţionale Istorice Centrale, Arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi Arhiva Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional – multe dintre ele inedite –, Emilia Şercan identifică diferitele forme de control şi le raportează la relaţia putere-presă.

Autoarea propune de asemenea o clasificare a acestora în cinci mari categorii: controlul politico-ideologic, controlul instituţional, controlul juridic, controlul informaţional şi controlul economic. Perspectiva abordării ştiinţifice este lărgită de la ştiinţele comunicării la istorie, politică şi sociologie, volumul fiind o sursă de informaţii actualizate atît pentru studenţii de la facultăţile de jurnalism şi istorie, cît şi pentru cercetătorii şi profesioniştii din cele două domenii.

Din cuprins:

O istorie a relaţiei presă – putere politică • Dimensiunea conceptuală a propagandei • Formele şi funcţiile cenzurii • Instituţiile cenzurii în comunism • Controlul surselor externe de informare • Implicarea lui Nicolae Ceauşescu în activitatea publicaţiilor • Cultul personalităţii reflectat în conţinutul publicistic • „Biblia” cenzurii comuniste • Direcţia Securităţii Statului şi Dosarul de obiectiv „Presa scrisă” • Controlul editorial • Tirajele ziarelor de partid, între strategia politică a partidului şi cererea populaţiei

Emilia Şercan este jurnalist de investigaţii şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A început să lucreze în presa locală în 1996. Din 2000, activează în presa centrală, mai întîi la Curierul Naţional, la Evenimentul zilei, apoi în grupul de presă Realitatea-Caţavencu. Încă de la începutul carierei profesionale a ales presa de investigaţie, unul dintre cele mai complexe şi solicitante domenii jurnalistice, pe care acum îl aprofundează şi sub aspect teoretic din postura de cadru didactic.

GALA ABSOLVENTILOR UNATC 2015Gala Absolvenţilor UNATC 2015-Bucuria începutului

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti îmbracă, în perioada 2-21 iunie, haine de gală pentru a-și onora absolvenții Promoției 2015.

Cele 20 de zile de sărbătoare stau sub semnul celebrării creativității, a tinereții și a permanentei desăvârșiri întru artă. Peste 40 de evenimente – spectacole, expoziții, proiecte de cercetare practică și teoretică – încununează efortul studenților și profesorilor de la specializările Facultății de Teatru: Arta actorului, Arta regizorului, Artă coregrafică, Scenografie, Teatru de animaţie, Teatrologie – Management și Marketing Cultural, Pedagogie teatrală, Scriere dramatică, Design lumină şi sunet în artele spectacolului (Master, 2-9 iunie), Actorie, Păpuși și marionete, Regie, Coregrafie, Scenografie, Teatrologie – Management Cultural, Jurnalism Teatral (Licență, 10-21 iunie).

Sub îndrumarea profesorilor, tinerii artişti își dau măsura talentului în universul unor nume cu rezonanță din dramaturgia universală și românească – William Shakespeare, Lope de Vega, Georg Büchner, A.P. Cehov, Maxim Gorki, Georges Feydeau, Eugène Ionesco, Neil Simon, Słavomir Mrožek, Fernando Arrabal.

Personalităţi distinse ale lumii teatrale au fost invitate pentru a le juriza performanțele. Festivitatea de deschidere are loc marți, 2 iunie, ora 18:30, la Sala Atelier a Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Spectacolele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2015 se vor juca la sediul Univeristății din strada Matei Voievod, nr.75-77 și la Palatul Național al Copiilor, Bld. Tineretului, nr. 8-10, București. Teatrul „L.S. Bulandra” va găzdui în foaierul Sălii Toma Caragiu (str. Jean Louis Calderon, nr. 76A) expoziția absolvenților secției Scenografie – Master.

Vă așteptăm să le fiţi alături la debutul aventurii lor către scenele profesioniste.

Evenimentul este organizat de studenţii anului I Master Teatrologie – Management şi Marketing Cultural.

Coperta Capitalul in secolul XXIEditura Litera a lansat cea mai importantă carte a deceniului: Capitalul în secolul XXI, de Thomas Piketty

Editura Litera a lansat cea mai importantă carte economică a deceniului, după cum o numește chiar laureatul Premiului Nobel pentru Economie din 2008, Paul Krugman: Capitalul în secolul XXI. Volumul este scris de economistul francez Thomas Piketty și a fost vândut în peste 1.5 milioane de exemplare în întreaga lume.

Repartiția avuţiilor este una dintre chestiunile cele mai arzătoare și mai dezbătute în prezent. Dar ce se știe cu adevărat despre evoluţia acesteia pe termen lung? Dinamica acumulării capitalului privat conduce oare în mod inevitabil la o concentrare din ce în ce mai puternică a avuţiei și a puterii în câteva mâini, așa cum a crezut Marx în secolul al XIX-lea? Sau poate forţele echilibrante ale creșterii, ale concurenţei și ale progresului tehnic conduc în mod spontan la o reducere a inegalităţilor și la o stabilizare armonioasă, în etapele avansate ale dezvoltării, așa cum gândea Kuznets în secolul XX? Ce se știe despre evoluţia repartizării veniturilor și a patrimoniilor începând din secolul al XVIII-lea și ce învăţăminte se pot trage pentru secolul XXI?

Unii sunt de părere că inegalitățile se vor adânci în continuare, într-o lume din ce în ce mai nedreaptă. Alții cred că asistăm în prezent la o reducere naturală a ecarturilor și că orice intervenție ar risca să perturbe această tendință armonioasă. Rezultatul a cincisprezece ani de cercetări, studiul lui Thomas Piketty, cel mai ambițios întreprins vreodată pe această temă, se sprijină pe date istorice și comparative mult mai vaste decât orice lucrare anterioară. Extins pe durata a trei secole și pentru douăzeci de țări, studiul ne schimbă în întregime înțelegerea dinamicii capitalismului, situând contradicția fundamentală a acestuia în raportul dintre creșterea economică și randamentul capitalului.

Dacă răspândirea cunoștințelor apare drept forța principală de egalizare a condițiilor pe termen lung, în prezent, creșterea rapidă a celor mai mari salarii și mai ales concentrarea extremă a patrimoniilor amenință valorile meritocrației și ale justiției sociale a societăților democratice. Extrăgând din experiența secolelor trecute lecții pentru viitor, Thomas Piketty ne arată că există mijloacele pentru a inversa această tendință. O carte provocatoare, bogată în informații, care ne simplifică extraordinar de mult înțelegerea istoriei economice și ne pune față în față cu lecții dure privitoare la timpurile pe care le trăim.

Thomas Piketty, director științific al Școlii de Înalte Studii în Științele Sociale și profesor la Școala de Economie din Paris, este autorul a numeroase studii de istorie și teorie, pentru care a primit, în 2013, Premiul Yrjö Janhsson din partea Asociației Economice Europene.

Volumul Capitalul în secolul XXI face parte din colecția CEO Must Read a editurii Litera, care cuprinde și alte titluri importante: Lean In. Femeile, munca și vointa de a conduce de Sheryl Sandberg, Avantajul și Cinci tentații ale unui CEO de Patrick Lencioni, Warren Buffet despre aproape orice, Un singur lucru de Gary Keller și Jay Papasan.

Editura Nemira lanseaza campania „Superlibrarii”

Editura Nemira lansează campania „Superlibrarii” prin care vrem ca, Editura Nemira lansează campania „Superlibrarii” prin care vrem ca, împreună cu aceia dintre voi care se bucură de plăcerea lecturii, să îi facem cunoscuţi pe cei care îşi dedică viaţa cărţilor – librarii, cei care, de multe ori neobservaţi, ne schimbă viaţa prin recomandările de lectură pe care ni le fac.

În săptămânile ce urmează, vei auzi vorbindu-se mult despre „Viaţa de poveste a lui A.J.Fikry”, de Gabrielle Zevin, un roman emoţionant despre un librar, dragostea de cărţi şi dragostea pentru ceilalţi. Suntem siguri că şi toţi cunoaştem oameni îndrăgostiţi de cărţi, a căror viaţă este dedicată acestora cu pasiune în spaţiul cochet al librăriilor, asemenea lui A.J.Fikry, iar acum este momentul ca toată lumea să afle cine sunt!

Superlibrarii 600p400Prin urmare, dacă ştii un librar care le face viaţa mai specială celor din jurul său sau dacă acest librar ţi-a schimbat chiar ţie viaţa recomandându-ţi o carte de neuitat, atunci spune-ne cine este şi fă-i cunoscută povestea pe blogul Nemira. Cele mai frumoase poveşti vor fi premiate.

Între timp, urmăriţi seria de interviuri cu librari care vor apărea pe tot parcursul lunii iunie pe site-urile şi blogurile care ne susţin campania.

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (7 – 13 mai 2018)

Jovi Ene

„Dacă marți, scriitorii îți citesc!” – Augustin Cupșa, lectură în premieră, marți, 17 octombrie, ora 19, la Humanitas Cișmigiu

Jovi Ene

MediaPro: Filmele anului 2011 (I)

Delia Marc

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult