-Ionut Mares scrie pe blogul Ziarului Metropolis despre cele doua filme lansate saptamana trecuta, Canibal si In ordinea disparitiei, ambele notate cu 3/5. Despre primul film, scrie: ”Spaniolul nu reușește din păcate să-și ducă până la capăt mizele. „Canibal” nu este nici thriller care să te șocheze, nici povestea de neuitat a transfigurării unui demon prin iubire și nici cronica acid-bunueliană a unei societăți care naște monștri, așa cum este sugerat în unele momente. Cuenca etalează totuși un rafinat stil vizual, pândit însă de pericolul sterilității.”
–Waka_x ne prezinta pe blogul Marele Ecran ultimele 4 filme memorabile vazute de el. Printre ele, Under the Skin (2013): ”Distilat de un regizor care produce incet si cu mare talent, acest film e unul din cele mai bune si viscerale sf-uri recente si din istoria filmului. Lumea noastra stranie (sau care credem noi ca e a noastra) vazuta prin ochii si mintea/simtirea unui alien. Noi suntem alieni pentru alieni. Alienii sunt alieni pentru noi. Noi suntem alieni unul pentru celalalt. O abordare poetica si mai putin grafica (ce bine!) ca si cartea care a inspirat acest film. O imagine de documentar artistic care ofera un sentiment straniu de veridicitate care te bantuie si dupa vizionare.”
-Pe Cineblog.ro, recenzie despre The Grand Budapest Hotel, un film ce mi-a plăcut și mie mult: ” Aş putea numi fără mari pretenţii The Grand Budapest Hotel drept cel mai bun film lansat în ultima perioadă şi care s-a bucurat de o relativă mediatizare. Filmul a rulat o perioadă bună de timp şi în cinematografele româneşti, însă mă îndoiesc că publicul românesc a putut să se desprindă de alte producţii de acţiune 3D, respective de comediile romantice lipsite de esenţă care nu se dezvoltă decât pe nevoia spectatorului de a se identifica cu anumite personaje. The Grand Budapest Hotel depăşeşte această limitare superficială şi te poartă într-o lume cu totul diferită în care doi eroi se luptă cu forţe superioare lor pentru a restabili dreptatea care le fusese furată. Dincolo de interesele pentru moştenire, Gustave este un om cu totul dedicat meseriei sale, un om a cărei viaţă este reprezentată de Grand Budapest Hotel”.
-Filmele clasice sunt în continuare favoritele mele. Mă bucur astfel că, pe blogul Cinefilul de serviciu, s-a început de ceva timp o readucere în prim plan a unor astfel de filme. În această săptămână, se scrie despre ”The Woman in the Window” (1944): ”Noir clasic, alb-negru, de cea mai bună calitate. Scenariu cel puțin bun, cu final-surpriză. Suspans, dramă, tensiune, thriller, dar și ironie fină. Joan Bennett, perfectă în rolul femeii fatale. Coloana sonoră nominalizată la Oscar. O regie care le împletește pe toate sub forma unui film de recomandat celor care știu să guste unul vechi.”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:
-”Cuban Fury” (2014)