-Aron Biro ne mai povesteste despre cateva filme horror, de data aceasta despre remakeuri dupa clasice ale genului. Printre ele, Nightmare on Elm Street: ”Nightmare on Elm Street e un alt remake dupa un clasic Wes Craven, de data asta dupa un adevarat clasic, nu doar o mizerie obscura (net superior celorlalte slashere aparute in anii 80, cu Johnny Depp in rolul sau de debut). Din pacate remakeul nu reuseste sa aduca nimic nou in ciuda actorilor high profile (Rooney Mara inainte de Dragon Tattoo si Rorschach din Watchmen in rolul lui Freddy). Creca principalul motiv este (pe langa regizorul de videoclipuri MTV) ca cineva a decis sa faca o poveste foarte serioasa din asta – se pare ca Freddy a fost un pedofil care lucra la o gradinitza si a pedofiliat copii pana l-au prins parintzii si l-au ars pe rug ca sa compenseze lipsa de initziativa a autoritatzilor. Freddy insa n-a murit de tot ci a ramas in taramul viselor, unde isi bantuie victimele imbracat un pulovaru lui de kkt, iar uneori le mai si omoara. Rooney Mara si gagiul ei stiu ca trebuie sa se abtzina de la somn daca nu vor sa cada victime, ceea ce le da numeroase ocazii de a se intalni la cafele si a ticlui un plan de starpire a cauchemarului.”
-Pe scurt, despre Premiile Gopo, scrie Dan Becerescu: ”Pe scurt si in diagonala: Closer to the Moon e marele castigator. Film, regie, scenariu si o caruta de alte premii. Majoritatea meritate, dar boring…” Si altele, pe blogul lui.
-Tot despre Gala premiilor Gopo a scris Ionut Mares pe ZiarulMetropolis.ro, adunand ”cateva frivolitati”, dar foarte pertinente: ”- Senzația lăsată de gală a fost că se desfășoară sub o presiune a timpului nejustificată. Totul părea că se derulează ușor improvizat, precipitat, pe repede înainte, cu excepția câtorva discursuri mai așezate (întâmplător sau nu, în special ale celor trei laureați pentru întreaga activitate, dar și ale câtorva câștigători – un plus pentru speech-ul perfect al Ofeliei Popii). – Vreo 3-4 premii au fost evacuate în primele câteva minute, încă înainte de începerea transmisiunii televizate pe TVR2, inclusiv pentru cel mai bun film european, câștigat, meritat, de „La grande bellezza”. Suntem noi între noi, dar filmul european merită totuși o mai mare atenție, nu să fie trecut la capitolul „și altele”! – O ușoară senzație de provincialism, determinată nu atât de lipsa oricărui invitat special de calibru din străinătate, dar mai ales de absența (neexplicată de nimeni) a celor patru actori străini nominalizați: Vera Farmiga, Mark Strong, Serge Riaboukine și Harry Lloyd.”
-Tot Ionut Mares scrie pe ZiarulMetropolis.ro despre doua filme despre care am scris si noi, Aliyah DaDa si Marussia. Despre cel de-al doilea, el spune: ”Așa cum s-a remarcat, „Marussia” este un film tandru. Dar nu și dulceag. Temperamentul imprevizibil și dificil de judecat moral al femeii (care apelează inclusiv la „aventuri de-o noapte” pentru a găsi o cameră de dormit) și relația ei strânsă și duioasă cu fetița stabilesc tonul afectiv care domină fiecare scenă. „Marussia” este un film despre libertatea trăită cu voluptate și fără apăsarea vinovăției, realizat fără crispare și cu maximă delicatețe feminină.”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:
-”Marussia” (2013)
–”Furious 7” (2015)