–Dan Becerescu de la Dmovieblog scrie pe scurt despre un film aparut recent pe marile ecrane, Now You See Me: ”Now You See Me se da mai rotund decat poate sa fie, se subtiaza din cale-afara si parca o face de dragul unor efecte speciale de care se putea bine mersi lipsi. Cel mai grav nu produce surpriza aia desteapta pe care o promite. Acel „cu cat te uiti mai de aproape si cu cat esti mai atent, cu atat vei fi mai usor de pacalit” ramane la final neacoperit. N-ai ratat niciun indiciu, n-ai pierdut niciun detaliu, nu te-a pacalit nimeni. Totusi cei satui de salvari ale planetei care mai de care mai oligofrenice vor iesi din sala satisfacuti.”
– Adrian scrie pe Yingyang movies despre unul dintre cele mai bune roluri ale lui Jim Carrey, cel din I Love You Phillip Morris: ”În ciuda intrigilor care s-au învârtit în jurul acestui film, tind să cred că Jim Carrey face unul dintre rolurile lui de excepție, dând carismă şi viclenie personajului interpretat, aceleași calităţi de care probabil a beneficiat şi Steven Rusell. Inteligenţa cu care este făcut filmul captivează imediat vizionarul, iar faptul că Carrey este naratorul, adaugă un plus de savoare peliculei.”
-Pe ecranele romanesti a aparut de curand ”Before Midnight”, un film care era asteptat de multi ani de cinefili, al treilea film din seria Before Sunrise-Before Sunset. Cinesseur a fost la premiera si ne aduce in prim plan impresiile sale: ”Pare un film de Woody Allen, în special datorită verbozităţii protagoniştilor şi „exorcizării” nevrozelor conjugale prin ironie şi autoironie misogină, chiar vulgară pe alocuri, însă diferenţa o face abordarea: Allen e axiomatic, Linklater formulează ipoteze, le smotoceşte într-un joc al permutărilor şi deplasărilor de accent care lasă publicului un generos spaţiu de interpretare. Nu e nevoie să fi văzut primele două părţi pentru a simţi că participă la festinul (melo)dramatic, însă ar fi păcat dacă, după Before Midnight, n-ar porni în amonte, în căutarea celorlalte.”
-Richie de la Marele Ecran a vazut World War Z cu Brad Pitt in rolul principal si nu a fost impresionat: ”Lucrul trist in cazul lui World War Z e absoluta lui inutilitate. Sigur ca escapismul e placut, CGI-ul e brici iar felul in care sunt reprezentati zombii e destul de imaginativ. Sunt de departe cei mai implacabili morti vii pusi vreodata pe ecran, iar asta e un atu. Dar unde e critica sociala din primele filme ale lui George Romero (rasismul si consumerismul)? Unde e repulsia din The Walking Dead? Unde e sarcasmul, umorul? Sigur ca sunt sugerate in fuga izolationismul israelian si totalitarismul nord-corean dar cu ce finalitate? Fara ceva care sa te puna pe ganduri dupa vizionare experienta e complet inutila intrucat exista un roman care atinge si aprofundeaza aceste lucruri.”
Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această săptămână:
–”The Purge” (2013)