Interviu

„Vulnerabilitatea este o trăsătură crucială în lumea actorilor” (interviu Bianca Mareș, actriță)

Pe Bianca Mareș o puteți vedea în “Dead Poets Society” în cadrul festivalului CALEIDO, care va avea loc între 27 noiembrie – 1 decembrie la Timișoara.

Interviu realizat de Andrei Crăciun

– Dead Poets Society. Despre ce ne vorbește acest spectacol, Bianca? De ce ar fi bine pentru un tânăr să îl vadă?

”Dead Poets Society” este un spectacol despre un grup de elevi dintr-un internat prestigios și profesoara lor de limba engleză, Jane Keating. Spectacolul explorează teme precum libertatea individuală, pasiunea pentru poezie și artă, rebeliunea împotriva normelor sociale și a presiunii părinților.

 

Ar fi benefic pentru un tânăr să-l vadă deoarece îi poate inspira să-și urmeze pasiunile, să gândească independent și să aibă curajul să se ridice împotriva convențiilor sociale dacă acestea îi limitează dezvoltarea personală. Mesajele de încredere în sine, exprimarea creativă și dorința de a trăi viața în mod autentic pot fi inspiratoare și motivaționale pentru tineri.

– Veți juca la CALEIDO, la Timișoara (capitală culturală europeană), la treizeci și patru de ani de la Revoluția din 1989. Ce știe o tânără actriță despre lumea de dinainte. Ce am câștigat, câștigându-ne libertatea în 1989?

Ca tânără actriță, este important să înțeleg contextul istoric dinainte de Revoluția din 1989 în România. În acea perioadă, țara era sub controlul unui regim comunist autoritar condus de Nicolae Ceaușescu. Acest regim impunea restricții asupra libertății de exprimare, controla strict media și limita drepturile civile ale oamenilor.

 

Oamenii au câștigat in 1989 dreptul la libertatea de exprimare, la alegeri democratice și la un viitor mai deschis și mai prosper. Revoluția din 1989 a dus la căderea regimului comunist și a deschis calea către un sistem politic și economic mai deschis.

 

Așa că, jucând în Timișoara într-un moment atât de semnificativ, este important să înțeleg impactul istoric al Revoluției din 1989 și să apreciez libertatea și oportunitățile pe care le avem astăzi într-o societate democratică.

– Pentru cine știe, ce este Brightside Drama? Și ce importanță a avut întâlnirea cu Brighstside Drama în viața și devenirea ta?

Brightside Drama este o trupă de teatru plină de oameni pasionați, care iubesc și iartă cu mărinimie și care nu te vor lasă niciodată la greu. Eu mereu am comparat trupa noastră cu spectacolul nostru când vine vorba de prietenie. Am face orice unul pentru celălalt fără să stăm pe gânduri. Pot spune că sunt mândră de faptul că o am pe Cristina Drăghici ca profesoară. Este Keating a noastră și ea a contribuit mult la toate experiențele frumoase din Brightside. Cristina pentru mine este un exemplu, o a doua mamă, prietenă, familie, iubire, răbdare. Nu am cuvinte care i-ar face dreptate. Pentru mine Brightside Drama înseamnă schimbare. Am devenit o persoană mult mai deschisă și am ajuns să mă cunosc mult mai bine.

– Spectacolul vostru este o “declarație de dragoste închinată vulnerabilității. Cum se raportează un actor la vulnerabilitate? Cât de importantă este/ar trebui să fie vulnerabilitatea?

Vulnerabilitatea este o trăsătură crucială în lumea actorilor și în arta interpretativă. Un actor trebuie să fie capabil să se raporteze la vulnerabilitate pentru a aduce autenticitate în interpretarea sa. Cu toate acestea, este important să subliniem că vulnerabilitatea trebuie gestionată cu atenție, mai ales în scenariile în care sunt implicate emoții puternice. Actorii trebuie să aibă un suport psihologic și emoțional adecvat pentru a face față acestor provocări.

– În acest an, CALEIDO se desfășoară sub egida cuvântului TOGETHERNESS. Cât de important este să fim solidari și să fim împreună prin istorie? Cum se raportează un tânăr la ideea aceasta care pare astăzi dintr-o altă lume, ideea de solidaritate? 

Tema „TOGETHERNESS” are o semnificație profundă în lumea de astăzi. Solidaritatea și conexiunea între oameni sunt deosebit de importante în contextul actual, unde societatea se confruntă cu provocări majore precum schimbările climatice, inegalitățile sociale și crize globale. Solidaritatea înseamnă să fim alături unii de alții, să ne susținem reciproc și să contribuim la binele comun.

 

Pentru un tânăr, această idee poate părea dintr-o altă lume, deoarece uneori societatea modernă poate promova individualismul sau izolarea. Cu toate acestea, este important să înțeleagă că solidaritatea și conexiunea cu ceilalți pot avea un impact pozitiv asupra vieții lor și pot contribui la schimbarea lumii într-un mod mai bun.

Articole similare

Scriitor în pandemie: Radu Vancu

Jovi Ene

„Am mutat parcul Cișmigiu în Essex!”. Interviu Sarah Perry despre identitate, reprezentare feminină și cartea care va include și elemente românești

Iulia Dromereschi

Liviu Drugă – interviu în exclusivitate pentru Filme-cărți.ro

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult