Stiri

Grupul Editorial ALL vă invită la Gaudeamus 2013 – târg de carte și învățătură

sigla ALLLa cea de-a XX-a ediție a Târgului Gaudeamus, Grupul Editorial ALL vă aşteaptă la stand cu lansări-eveniment, sesiuni de autografe cu autori români și străini, precum și cu o serie de promoţii speciale. În perioada 20-24 noiembrie, la standul ALL cititorii pot să-și completeze biblioteca personală cu peste 400 de titluri din literatura română și internațională, carte academică sau carte practică la prețuri incredibile – 3 lei, 7 lei sau 10 lei, precum și cu noutăți editoriale de excepție, printre care se numără și o lucrare autobiografică a maestrului Marin Moraru.

Lansări:

Joi, 21 noiembrie, ora 14:00, la Standul ALL

Trolul fără inimă de Asbjornsen şi Moe, carte pentru copii în colecţia Călătorii în lumea basmelor

Invitați:
Excelența Sa, doamna Ambasadoare a Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg
Scriitoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold
Laura Frunză, traducătoare literatură pentru copii
Despre carte:

Trolul fără inimă îl are ca personaj pe Cenuşotcă, cel mai tânăr dintre fiii regelui, care pleacă să-și salveze fratii transformați în stană de piatră de către trolul fără inimă. În călătoria sa, Cenușotcă are parte de multe încercări, dar băiatul reușește să găsească inima trolului și să ducă lucrurile la bun sfârșit.

Despre autor :
Asbjornsen și Moe sunt considerați Fratii Grimm ai Norvegiei. Prieteni din adolescență, cei doi au fost pasionați încă de mici de folclor și călătoriile lor în jurul Norvegiei și vizitarea satelor pentru a culege poveștile de demult spuse de locuitori au contribuit la apariția celor mai frumoase basme norvegiene.

Vineri, 22 noiembrie, ora 19:00, la Standul ALL

„Și acolo ce-o să faci”? Ghidul tău de studii, burse & joburi în străinătate de Diana Ursachi

Invitați:
Psiholog Aurora Liiceanu
Teatrolog Ioana Moldovan, Ambasador Fulbright în România
Lect. univ. dr. Antonio Momoc, Universitatea din București
Alexandru Ghiță, Președinte EDUCATIVA

Sesiune de autografe cu autoarea

Despre carte:

Doar acest Ghid îți pune la dispoziție într-o formă sistematizată şi prietenoasă toate detaliile pe care trebuie să le ai în vedere când pleci în altă ţară şi la care nu te-ai fi gândit de unul singur. Cartea conţine şi numeroase sfaturi şi exemple trăite pe viu de tineri din întreaga lume care au studiat sau lucrat în alte ţări decât aceea de origine, precum şi mostre de documente (scrisori de recomandare, scrisori de motivaţie, CV-uri, portofolii, eseuri etc.) care te vor ajuta să-ţi întocmeşti cel mai bun dosar pentru candidatură.

Despre autor:

Absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Universitatea din Bucureşti), Diana Ursachi a studiat în străinătate ca bursier Fulbright, Soros, al Guvernului României şi al Asociaţiei Naţionale a Femeilor Manager din SUA (NAWMBA). În 2007 a terminat un masterat în politici publice la Central European University, iar în 2010 a absolvit Magna Cum Laudae programul de MBA al Universităţii Willamette.

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 11:30 la Ceainăria Gaudeamus

Suntem ce sunt amintirile noastre,  Maria Capelos într-o discuţie amicală cu Marin Moraru

Invitați:

Actorul Virgil Ogășanu

Criticul literar Alex Ștefănescu

Sesiune de autografe cu maestrul Marin Moraru

Despre carte:

Gândurile strânse într-o viață, trăirile pe care le-a încercat omul și actorul Marin Moraru de-a lungul timpului, detaliile pregătirii fiecărui rol în parte, caractere, personalități, situații de viață care conturează o epocă, toate se perindă cu o sinceritate dezarmantă în paginile acestei cărți-mărturie.

Despre autor:

Maestrul Marin Moraru face parte, indiscutabil, din galeria marilor actori care și-au pus amprenta asupra artei teatrale și cinematografice românești. Ușurința cu care a dat viață celor mai felurite personaje nu poate fi decât semnul talentului pur. „N-am vrut niciodată să joc ceva anume. Mi s-a dat, mi s-a propus și eu am acceptat sau nu. Nu am cerut niciodată nimic și nici nu mi-am dorit vreun rol anume. Cel mai important și mai plăcut este să tragi biletul din căciulă, ca la examen. Iar eu sunt pregătit oricând, atât fizic, cât și psihic, să trag orice bilet.“ MARIN MORARU

Maria Capelos și-a început activitatea jurnalistică în 1991 la cotidianul România liberă. În 2012 a publicat la Editura ALLFA volumul Alexandru Arșinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei.

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 14:00, la Standul ALL

Nu mi-e frică roman de Paula Săcui

Invitați:

Amalia Enache, jurnalistă

Cristina Popa, jurnalistă

Mario De Mezzo, preşedintele Uniunii Editorilor din România

Sesiune de autografe cu autoarea

Despre carte:

« E atâta viață în cartea asta, viață adevărată, cu stări pe care le-am trăit și eu, și oricine citește, viața aia adesea nevorbită, doar trăită, încât e aproape ca un film care te deconspiră, nu povestea alora pe care îi vezi pe ecran. » Amalia Enache, jurnalistă

Despre autor:

Paula Săcui este jurnalistă, în prezent editor al Ştirilor ProTV de la ora 19:00, iar romanul Nu mi-e frică este debutul său literar. « Pentru mine, frumosul ţine de sufletul cuiva şi de sinceritate. Nu mi-e frică este o carte delicată! O carte cu multă iubire și ură.” Paula Săcui

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 18:00, la Standul Ţărilor Nordice

Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică de Kjersti Annesdatter Skomsvold, roman în colecţia Strada ficţiunii

Invitați:
Excelența Sa, doamna Ambasadoare a Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg
Autoarea Kjersti Annesdatter Skomsvold

Sesiune de autografe cu autoarea

Despre carte:

Un roman comic și profund, în care protagonista – în vârstă, dar fără vârstă – Mathea Martinsen, încearcă să lase pe această lume un semn al trecerii ei. Autoarea reușește să-i spună cititorului o poveste de iubire excentrică și excepțională, fermecându-l cu grația stranie a sentimentalismului nordic. Prestigioasa revistă germană Der Spiegel caracterizează acest roman scurt și cât se poate de elocvent: „O poveste de iubire cum nu se poate mai frumoasă.”

Despre autor:

La doar 33 de ani, Kjersti Skomsvold este una dintre cele mai de succes scriitoare din Norvegia. Acesta este romanul cu care a debutat, distins cu prestigiosul Tarjei Vesaas First Book Prize 2009, nominalizat la Booksellers’ Prize 2009 și care a figurat pe lista scurtă la International IMPAC Dublin Literary Award 2013.  În prezent, scrierile autoarei norvegiene au fost traduse în peste 20 de limbi. La invitația Ambasadei Regale a Norvegiei în România și a Grupului editorial ALL, scriitoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold se va afla în premieră în România și va fi prezentă la cea de-a XX-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus, unde Grupul ţărilor nordice – Danemarca, Finlanda, Islanda, Suedia și Norvegia reprezintă invitatul de onoare.

(Comunicat de presă Editura All)

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți ”Operatiunea Ochiul lui Dumnezeu”, de Barry Eisler! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Concurs: Câștigă două cărți oferite de Târgul de carte cu discount Kilipirim! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Întâlnire cu scriitorul Francisc Baja, mâine la Librăria Humanitas Kretzulescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult