În perioada 29 mai – 2 iunie, editura Meteor vă aşteaptă la Bookfest, din incinta Romexpo, cu oferte şi reduceri cuprinse între 20 şi 70 la sută pentru cărţile Meteor, oferindu-se în plus 10% la achiziţionarea a 3 cărţi şi 20% de la achiziţionarea a 5 cărţi în sus.
Vă întâmpinăm cu noutăţi în domeniile istorie („Dispariţia lui Josef Mengele” – Olivier Guez, „Nato. 70 de ani de apărare şi securitate euroatlantică” – Radu Tudor, „Gorbaciov. Viaţa şi epoca” – William Taubman), psihologie („Strigătul neauzit pentru sensul vieţii” – Viktor E. Frankl, „Psihologia fricii” – Christophe Andre), religie („Pe mine m-a opera Sfântul Nectarie” – Danion Vasile, „Învăţături pentru mântuirea sufletului” – cuviosul Nikon Vorobiov), limbi străine („Germana. Metoda rapidă + 2 CD” – Larousse), gastronomie şi diete („Cum să scapi de burtă în 10 zile” – Kellyann Petrucci, „Homo carnivorus” – Michel Leboeuf, Michel Quintin), cărţi pentru copii („Secretul peronului 13” şi „Steaua din Kazan” – Eva Ibbotson) ş.a.m.d.
Vineri, 31 mai 2019, ora 18.00, vă invităm la standul Meteor unde va avea loc lansarea volumului:
„Dispariţia lui Josef Mengele” de Olivier Guez, în traducerea lui Daniel Voicea.
Lucrarea de faţă, distinsă cu premiul Renaudot 2017, prezintă goana celui numit „Îngerul Morţii”, infamul doctor nazist Josef Mengele, care a şocat prin atrocităţile lui o lume întreagă. La fel ca şi Cain, este blestemat să rătăcească în lume şi să nu-şi găsească niciodată liniştea, fugind din ascunzătoare în ascunzătoare. Fie că se află în Buenos Aires, în Argentina lui Peron, în Paraguay sau Brazilia, vânătoarea de nazişti îl înspăimântă mereu, neputând să mai revină nicicând la o viaţă normală.
Protejat de bogăţia familiei, de foşti nazişti, de dictatori de operetă, reuşeşte să se ascundă vreme de treizeci de ani în văzul lumii. Cu toate acestea, este condamnat la o singurătate eternă pentru crimele abominabile comise, chiar fiul său, Rolf, ajungând să-l renege în final. O carte-eveniment, menită să amintească ce se întâmplă cu cei care nu pun preţ pe viaţa semenilor lor.
Invitaţi:
– Felicia Waldmann, Prof. coord. Centrul de Studii Ebraice, Universitatea Bucureşti;
– Mihai Manea, Preşedinte APIR CLIO;
– Ion M. Ioniţă, Redactor-şef la revista Historia;
– Bedros Horasangian, analist politic .
Parteneri media: Historia, Observator cultural, Magazin istoric, Filme-carti.ro, Ziare.com