Editorial Recomandat

Personajele din „Mizerabilii”, de Victor Hugo

mizerabilii-maximbit-detail.sNeaşteptat pentru o operă clasică, romanul „Mizerabilii” a lui Victor Hugo este în mare vogă. Nu neapărat pentru că lumea s-a apucat într-o nebunie să îl recitească, ci pentru că de curând s-a lansat, cu mare succes, musicalul „Mizerabilii” (2012), în regia lui Tom Hooper, despre care Delia şi Mihaela au scris pentru noi „un film, două păreri (aproape identice)”.

Eu am scris următoarele cuvinte pe Facebook după vizionarea filmului: „Bun, dar nu excepțional. Mi-a depășit așteptările, dar rămân la părerea că e aproape imposibil să exprimi emoții (sau toate emoțiile) printr-un musical.”

Să nu uităm că despre miniseria „Les Misérables (2000)” a scris şi colega noastră, Deea.

Infograficul pe care vi-l prezentăm ne arată unde sunt menţionate numele personajelor principale din „Les Miserables” (Mizerabilii) în textul original al romanului lui Victor Hugo şi care este imaginea acestora în capitolele respective (pozitivă sau negativă).

Click pe imagine pentru a o vedea în amănunt:

les-miserables--character-mentions_510b074b59e0b

Sursa: Visual.ly.

Articole similare

Câştigători premii Oscar 2013

Jovi Ene

Cele mai bune 3 cărți citite în 2016 de editorii Filme-cărți.ro

Victor Alartes

Top 5 cele mai bune filme văzute pe Netflix în ianuarie 2023

Jovi Ene

2 comments

bibliodevafiliala3 4 februarie 2013 at 17:34

Nu m-aş fi gândit niciodată la asemenea împărţire 🙂 Ciudat pentru cineva care a citit cartea 🙂 Iar pentru cei care n-au citit-o este prea puţin interesant, cel puţin după părerea mea. Nu mi s-a „arătat” să văd filmul, încă, deşi îmi doresc. Pentru mine este clar că nu v-a depăşi miniseria din 2000 şi nici una nu va atinge nivelul cărţii.

Reply
Jovi 4 februarie 2013 at 20:23

E doar o formă de exprimare. Pentru cineva care a citit cartea de curand şi doreşte să facă un rezumat, un comentariu sau un studiu, s-ar putea să fie cât de cât un punct de început.
Eu am citit cartea acum vreo 15 ani şi am văzut de curând filmul, varianta 2012, aşa că infograficul de faţă mi-a readus aminte de roman. Iar, ca o părere personală, filmul din 2012 merită o vizionare. Nu e capodoperă, dar e un film bun :).

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult