Editorial Recomandat

Cele mai traduse 50 de cărți din lume [infografic]

20484636.thb_Probabil veți găsi câteva cărți care vă vor mira în acest infografic, dar imaginea este clară: clasicii au fost cei mai traduși și cei mai citiți, în vreme ce cărțile în vogă în acest moment sunt departe de primele locuri (sunt, desigur, și excepții). Infograficul săptămânii cuprinde toate cele 50 de cărți cele mai traduse din lume, cu accentul pe doar 18 din ele (probabil din rațiuni de spațiu), iar topul integral și informații privind sursele folosite le puteți descoperi în acest fișier de pe Google Doc.

Avem parte de ceva surprize? Nu prea multe. Avem în top multe cărți pentru copii, ceea ce era de așteptat. Primele locuri sunt astfel arvunite de acestea: Micul prinț, Pinocchio, Poveștile lui Hans Christian Andersen, Alice în Țara Minunilor sau 20 de leghe sub mări, cartea lui Jules Verne.

Aș putea spune că locul 3 din top este o surpriză, mai ales că este vorba de o carte despre care nu se discută aproape deloc la noi, alegoria creștină a lui John Bunyan, ”Călătoria pelerinului” (Pilgrim’s Progress). Dar mai sunt și altele, precum Alchimistul lui Coelho, Pippi Longstocking (o serie de cărți pentru copii, scrisă de suedezul Astrid Lindgren) sau cartea nigerianului Chinua Achebe, ”Things Fall Apart”. Singura problemă este că lipsește Biblia (sau e vorba doar de cărți de ficțiune?)

Mai multe, în cele ce urmează:

50-of-the-worlds-most-translated-books_54eee48ec1f3a

Sursa: 7brands.com.

Articole similare

Amos Oz la ICR – Tel Aviv

Dan Romascanu

Profilul unei lumi scufundate. O istorie despre o lume care a fost – lansarea volumului Oamenii epocii fanariote. Chipuri din bisericile Țării Românești și Moldovei

Corina Toader

Asteptandu-l pe Jovi (Godot) :)

Delia Marc

4 comments

K.J. Mecklenfeld 15 martie 2015 at 11:44

E foarte fain sa vad carti pentru copii (inseamna ca este nevoie acuta de ele) insa ma intreb care au fost datele luate in calcul. Pe website-ul unde este infograficul nu este precizat. Ceva idei despre seriozitatea sursei?

Reply
Jovi 15 martie 2015 at 11:50

Pentru fiecare dintre cărțile din infografic, este indicată sursa în Documentul de pe google menționat și în articol:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rrnP_49ZBca7e2p3Hge98UPCm0VPBNI8j9B1S2_v5mA/edit#gid=0

Reply
Bookish Style 16 martie 2015 at 11:13

Cam în toate interviurile dspre ce cărţi ai lua cu tine pe o insulă pustie sau în topurile celor mai citite cărţi văd că apare şi Micul Prinţ. Cred că sunt eu mai ciudată pentru că mie nu mi-a rămas în minte ca ceva deosebit şi nici nu prea înţeleg toată vâlva creată în jurul ei. Probabil acum e atât de cunoscută încât toată lumea o adaugă pe listă aşa să fie.

Reply
Jovi 16 martie 2015 at 11:54

Trebuie să îl recitim cu mintea adultului 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult