1. Ce cărți pregătim în prima jumătate a anului
Ne bucurăm să anunțăm o parte din planul editorial pentru prima jumătate a anului de față. Pe lângă titluri care să ne ajute în activitatea de zi cu zi, pregătim câteva cărți bune în colecția de știință, precum și memorii bine scrise.
Iată câțiva dintre marii autori din portofoliul nostru revin cu titluri noi:
-
Richard Branson cu noua autobiografie
-
Dan Ariely cu cea mai recentă carte de economie comportamentală, despre cum ne raportăm la bani și cum să cheltuim cu cap
-
Simon Sinek cu Start With Why și recenta Find Your Why
-
Daniel Pink cu noua lui carte despre perfect timing
Revin, așadar, în portofoliul nostru, cu cele mai recente cărți, autori apreciați: Richard Branson, Dan Ariely, Simon Sinek, Daniel Pink, Walter Isaacson, Eric Ries, Chris Guillebeau, Peter Wohlleben, David Sedaris.
Apar câteva nume mari și noi – Robert Sapolsky, Papa Francisc în dialog cu Dominique Walton, Jonathan Foer, Victor Papanek. Și alte câteva cărți care au fost în topul aprecierilor cititorilor și criticilor deopotrivă.
Calendarul aparițiilor este mai jos; e posibil să intervină modificări pe alocuri, iar câteva suprize editoriale vor fi anunțate la momentul potrivit :)!
IANUARIE
CEI MAI BUNI – cartea lui Matthew Syed (Gândirea de tip cutie neagră) despre performanță și jocul mental al sportului
Popular – despre puterea atractivității într-o lume obsedată de statut
FEBRUARIE
Geniul păsărilor de Jennifer Ackerman în CO-LECȚIA DE ȘTIINȚĂ
Primele 20 de ore de Josh Kaufman
Întreabă-te de ce – bestsellerul lui Simon Sinek
Instrucțiuni de folosire a pădurii de la autorul VIAȚA SECRETĂ A COPACILOR
MARTIE
Design for the Real World – de la Victor Papanek
American Kingpin, de la Nick Bilton, o viitoare carte NARATOR care ne spune într-un mod trepidant povestea din spatele Silk Road
Why Zebras Don’t Get Ulcer de Robert Sapolsky, renumitul cercetător neuroendocrinolog și profesor la Standord
This is Going to Hurt de Adam Kay, în seria NARATOR, o carte care va produce multe râsete
APRILIE
Politique et société – un dialog cu Papa Francisc
Noua autobiografie a celebrului antreprenor Richard Branson
Side Hustle – cartea pentru cei care vor să aibă un venit în plus
Hunch de Bernadette Jiwa
MAI
Find Your Why – cea mai recentă carte a lui Simon Sinek
Dollars and Sense de Daniel Ariely
Biografia lui Leonardo da Vinci – mult așteptata carte a lui Walter Isaacson
IUNIE
Culture code de Daniel Coyle despre importanța unui grup bun pentru un viitor lider adevărat
Eating Animals – cartea lui Jonathan Safran Foer despre ce a ales să mănânce el și familia lui.
2. Carte nouă: Cei mai buni, de Matthew Syed
Cum reușim să ne atingem potențialul maxim ca indivizi, echipe și organizații? Datorită spiritului de competiție, a presiunii psihologice intense, a conduitei morale, a motivației neîncetate de a inova și a căutării iluzorii a perfecțiunii, sportul ne oferă foarte multe răspunsuri interesante.
În Cei mai buni Matthew Syed explorează jocul mental al sportului. Subiecte precum loialitatea, riscul, motivația și frica, alături de teme dificile, printre care corupția, rasismul și huliganismul, ne oferă perspective noi asupra mentalității unora dintre cei mai talentați sportivi, precum și calitățile necesare pentru a ajunge pe podium.
Syed scrie editoriale și articole de specialitate pentru The Times. După absolvirea Universității Oxford și câștigarea premiului First in Politics, Philosophy and Economics, Syed a devenit campionul Marii Britanii la tenis de masă, titlu pe care și l-a apărat aproape zece ani. A fost de trei ori campionul Commonwealth și a reprezentat de două ori Anglia la Jocurile Olimpice. Este autorul cărții Gândirea de tip cutie neagră, care ne arată că reușitele creative au la bază mai multe eșecuri.
3. Ediția aniversară Aisbergul nostru se topește
Se împlinesc 10 ani de la apariția unui bestseller clasic: Aisbergul nostru se topește! Ediția aniversară, revizuită și adăugită, păstrează sensul poveștii originale, pe alocuri fiind inserate modificări ale dialogurilor, câteva noi ilustrații, concluzii revizuite, iar la final avem o sesiune de întrebări și răspunsuri cu autorii.
În ziua de azi leadershipul adecvat este extrem de important, dar mult prea rar. Începe adeseori cu o singură persoană care nu este dispusă să întoarcă spatele sau să aștepte să se întâmple ceva, ci profită de oportunitatea de a acționa acolo unde alții văd probleme, eșecuri sau amenințări. Mesajul fabulei semnate de John Kotter și Holger Rathgeber te ajută să înțelegi ce pași sunt necesari pentru a fi persoana proactivă care salvează situații dificile.