Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”Vremea Moroiului”, de Viorica Răduță! – ÎNCHEIAT!

Vremea MoroiuluiConcursul nostru din această săptămână oferă drept premii trei exemplare dintr-o carte proaspăt apărută: Vremea Moroiului”, de Viorica Răduță, volum apărut la Editura Cartea Românească.

Despre carte:
Vremea Moroiului nu se incheie la sfirsitul romanului. Ea are o durata imemoriala si nu tine cont de loc – guverneaza acolo unde destinele unor comunitati umane sunt intersectate si deturnate de aparitia unor personalitati exceptionale ale istoriei. Viorica Raduta surprinde un astfel de moment de intilnire si repercusiunile lui.

Vremea Moroiului este un roman despre Final, un roman situat in doua lumi (pentru a parafraza titlul precedentului roman al Vioricai Raduta); Larisa Banu, o profesoara, isi petrece ultimele zile pe acest pamint. E vorba mai cu seama de cele 40 de zile cind sufletul mai zaboveste, se zice, pe ici, pe colo. Astfel, personajul-liant accede in orice loc si in orice mod, de la constiintele apropiatilor (de pilda, de pe Facebook) la Palatul prezidential din Bucuresti, de la subteran la celest si din prezent spre trecut. Textul se construieste in jurul a doua mari instante: personajul descris, Moroiul, si personajul suprauman, Bucurestiul. Pe scurt, vremea Moroiului in Capitala de acum si dintotdeauna.” (Dan Gulea)

„Daca intimplator doamna Viorica Raduta s-ar fi nascut barbat, configuratia valorica a literaturii romane contemporane era acum fara indoiala alta. Cine se indoieste de acest adevar este suficient sa citeasca acest roman puternic si fascinant al unui scriitor de prima linie, intitulat Vremea Moroiului, si se va convinge. In plus, va avea revelatia ca realismul magic – concept asezat de critica in siajul literaturii sud-americane – nu este in primul rind si neaparat o chestiune de geografie (nici macar literara), ci, fundamental, una de stilistica si de viziune.” (Gelu Negrea)

„Noul roman al Vioricai Raduta reduce simbolistica dezlantuita in favoarea realismului si a criticii sociale. Desi startul este de pe linia durerii si a vocii oaselor, a mortii si crimei adica, povestea se arunca in real cu pofta si filmeaza un Bucuresti concomitent balcanic si dezumanizat la modul capitalist. Rezulta un intens colorit local, cu semnalizari subtile si acute. In opinia mea, este cea mai implicata si mai palpabila carte de proza a autoarei.” (Felix Nicolau)

Pentru a câștiga una din cărțile oferite, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:

Citiți, de obicei, pe site-urile de știri comentariile “postacilor”? Daca da, unele dintre ele exprimă și opiniile voastre sau simțiți nevoia sa interveniți direct? Dacă nu, o faceți pentru că păstrați distanța față de această formă de exprimare sau e alt motiv? Îl puteți semnala?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același computer etc.);
  • cele mai inspirate răspunsuri vor fi desemnate câștigătoare de către autoarea cărții, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 1 martie 2015 inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntați pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi cartea ”Vremea Moroiului”, de Viorica Răduță.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (3 martie 2015):

Autoarea cărții a ales cei trei câștigători. Aceștia sunt:

Balan Adrian – ”Citesc comentariile, care de multe ori sunt mai savuroase ca articolul in sine. Cand vad o manipulare ordinara o demontez cu dovezi, nu cu povesti, insa daca cel care a scris-o este doar un postac platit ori un “idiot util” , cum spunea Stalin, acela nu are cum sa-si schimbe parerea. O pot face insa altii, care citesc toate parerile si apoi trag concluziile proprii…”

Cristina Neamtiu – In cazul in care articolul ma intereseaza in mod deosebit, citesc majoritatea comentariilor pe marginea lui, pentru a-mi face o parere cat mai cuprinzatoare. Unele comentarii sunt adesea o sursa buna de umor, prin urmare au dublu rol, de informare dar si de a bine dispune.In cazul articolelor care nu reprezinta un interes major, ma rezum la citirea articolului in sine. Nu comentez niciodata deoarece am observat ca persoanele care scriu au niste pareri foarte bine formate si in general interpreteaza in functie de viziunea lor (de viata, politica etc)care de multe ori e limitata. De-a lungul timpului am intalnit putine comentarii cu adevarat obiective si care priveau problemele tratate din mai mult de un singur punct de vedere.”

Ciurea Dumitru Daniel – In ceea ce priveste comentariile userilor la diversele stiri,aplic ambele varaiante in functie de felul de exprimare si de logica mesajelor postate si anume :

1. Stirile de tip can-can gen ”noul tatuaj al Oanei Zavoranu”,diverse pitipoance si cocalari in ipostaze nu tocmai ortodoxe si alte stiri ce intra in sfera asta a penibilului,le tratez cu nepasare,ca si cand nu ar exista.De obicei,comentariile userilor la acest tip de stiri (desi nu cred ca se pot numi asa) sunt de prost gust,penibile si vulgare (mare parte a celor ce posteaza mesaje la stiri de genul sunt minori sau oameni cu niste valori morale apropiate de 0).Chiar daca as citi asa ceva,nu as interveni in discutiile celor ce posteaza fiindca eu urmaresc progresul omului si nu regresul.Am renuntat sa scriu mesaje si pe youtube.In cazul in care apreciam un artist sau o melodie,venea altcineva cu un comment si ma tragea la raspundere de faptul ca de ce ascult asa ceva fiindca este de rahat.:))))))))

2. Stirile care tin cititorii la curent cu lucruri utile (tehnologie,stiinta in general,istorie,religie,gastronomie,filme etc).Aici imi place sa discut cu lumea prin mesaje…chiar daca sunt contradictorii parerile,trebuie spuse intr-un mod placut.Analizez punctele de vedere ale tuturor ce posteaza,daca stiu despre ce e vorba si consider ca nu au dreptate,intervin (intr-un stil de bun simt) iar daca nu ma pricep,ma informez despre subiect.”

Câștigătorii vor fi contactați pe email. Felicitări!

Articole similare

Ilinca Bernea despre romanul Numele tău şi alte erezii la București

Jovi Ene

Intilniri cu cititorii: Negru si Rosu, de Ioan T. Morar

Jovi Ene

Radu Gabrea la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Delia Marc

23 comments

Laura 23 februarie 2015 at 10:49

Ce ma amuza intrebarea voastra! Da, eu ma duc direct la comentarii, in special dupa un articol controversat sau stupid. Si citesc si ma prapadesc de ras, de obicei, caci comentariile sunt mai savuroase decat articolul in sine. Comentariile la anumite articole sunt ca o menajerie plina de toate nuantele de prostie umana, zici ca e enciclopedie :))) Nu stiu daca o data dintr-o mie se potrivesc opiniile exprimate in comentariile cu opiniile mele. Rareori comentez, de obicei ma stradui sa ma tin la distanta de subiectele controversate, desi nu reusesc mereu. Eu sunt mai vehementa in opinii si am invatat ca e bine sa mai taci din gura din cand in cand 😀 Ar fi bine daca as aplica lectia asta mai des, dar deh, fac parte din generatia crescuta partial in comunism, suntem toti nevorbiti si incarcati, partial, de anumite frustrari legate de interdictia opiniei liber exprimate.

Dindina 23 februarie 2015 at 11:21

Uneori ignor comentariile, sau chiar nici nu terminde citit acele postari. Insa uneori, unde imi miroase a provocare, pun o intrebare-cheie sau comentez sarat si piperat, ca mai apoi sa se aprinda spiritele. Si nu este necesar sa continui, caci se incep a razboi intre ei in comentarii, ca la bataia cu rosii 😀

Lazar Adrian 23 februarie 2015 at 11:33

Salut. Da, de obieci citesc comentariile de pe site-uri. Uneori aceste comentarii exprima si opinia mea si comentez sa bolduiesc aceste opinii, insa sunt si comentarii cu care nu sunt de acord si comentez pt a-mi exprima propriile opinii.

Adrian Florin Cotutiu 23 februarie 2015 at 12:32

Eu sunt adeptul ideii „cercetati toate si pastrati ceea ce este bun”, in acest sens citesc ceea ce au scris ceilalti pentru a imi putea face o opinie informata asupra subiectului in discutie, abia mai apoi, daca este cazul, exprim o parere, intr-un sens sau altul.

alex 23 februarie 2015 at 13:46

Citesc, dar foarte putine dintre ele si nu simt nevoia sa intervin, unele dintre ele exprima si opinia mea.

Ingrid Vanta 23 februarie 2015 at 14:04

De cele mai multe ori le citesc, dar in 99% din ele nu reprezinta ceea ce gandesc. Daca simt nevoia sa zic ceva intervin in mod direct si spun ce am de spus. In functie de subiect, unele sunt interesante si te angreneaza in discutie, iar altele sunt de-a dreptul aberante sau amuzante. Oricum nu ma dereanjeaza . 🙂

costas123 23 februarie 2015 at 15:03

reactionez instantaneu daca sunt si eu inclus in acea „nemultumire”.

Anda 23 februarie 2015 at 15:49

Recunosc, din cand in cand mai citesc comentariile si ma amuz teribil, mai ales cand exista si o disputa, dar prefer sa nu reactionez, din simplul motiv ca mai niciodata nu se poate ajunge la un consens. Nu poti discuta gusturile omului. 🙂

pricope andrei 23 februarie 2015 at 17:59

De obicei nu citesc comentariile. Incerc sa ma abtin in a posta parerea mea proprie asupra acelui subiect.

Stepanschi George 23 februarie 2015 at 18:40

De obicei citesc unele comentarii,dar nu-mi exprim parerea ddespre ele.

giorgiana 23 februarie 2015 at 20:20

citesc unele comentarii. din curiozitate. sa vad cum gandeste lumea

oana stanciu 23 februarie 2015 at 21:37

da uneori citesc pt ca unele sunt chiar amuzante iar altele pline de talc sau sarcasm

Alexandru Raul 23 februarie 2015 at 22:20

De cele mai multe ori citesc parerile celorlalti referitoare la stirile care prezinta un grad ridicat de interes pentru mine. Comentariile mi le pastrez pentru a dezbate stirea in cercul de prieteni.

petra sofia 23 februarie 2015 at 22:38

Da, de cele mai multe ori citesc aceste comentarii. Unele mă amuza copios. Chiar daca De cele mai multe ori printre comentarii se regăsește și răspunsul/opinia mea, las și eu un comment.

Balan Adrian 24 februarie 2015 at 11:17

Citesc comentariile, care de multe ori sunt mai savuroase ca articolul in sine. Cand vad o manipulare ordinara o demontez cu dovezi, nu cu povesti, insa daca cel care a scris-o este doar un postac platit ori un „idiot util” , cum spunea Stalin, acela nu are cum sa-si schimbe parerea. O pot face insa altii, care citesc toate parerile si apoi trag concluziile proprii…

Calin Raluca 24 februarie 2015 at 11:36

De obicei evit sa citesc comentariile celorlalti,rezervandu-mi dreptul de a-mi forma propria parere despre stirile pe care le citesc,in ideea in care prefer sa nu ma las influentata de acestea. De aceea nici nu postez parerile peesonale. Totusi,ii apreciez pe cei care au curajul sa isi exprime public parerea despre ceea ce citesc si,mai ales daca se si” razboiesc” cu altii prin comentarii.

Stefania 24 februarie 2015 at 17:28

Nu obisnuiesc sa citesc comentariile celorlalti, pentru ca de cele mai multe ori sunt comentarii ironice, rautacioase, care ma incarca negativ. Prefer sa am propria parere nealterata.

Cristina Neamtiu 25 februarie 2015 at 09:11

In cazul in care articolul ma intereseaza in mod deosebit, citesc majoritatea comentariilor pe marginea lui, pentru a-mi face o parere cat mai cuprinzatoare. Unele comentarii sunt adesea o sursa buna de umor, prin urmare au dublu rol, de informare dar si de a bine dispune.In cazul articolelor care nu reprezinta un interes major, ma rezum la citirea articolului in sine. Nu comentez niciodata deoarece am observat ca persoanele care scriu au niste pareri foarte bine formate si in general interpreteaza in functie de viziunea lor (de viata, politica etc)care de multe ori e limitata. De-a lungul timpului am intalnit putine comentarii cu adevarat obiective si care priveau problemele tratate din mai mult de un singur punct de vedere.

Dana Dumitru 26 februarie 2015 at 16:11

Da, citesc comentariile, dar nu intervin decat atunci cand simt ca am informatii in plus, sau cand am argumente solide impotriva a ceea ce s-a spus.

Ciurea Dumitru Daniel 26 februarie 2015 at 16:46

In ceea ce priveste comentariile userilor la diversele stiri,aplic ambele varaiante in functie de felul de exprimare si de logica mesajelor postate si anume :

1. Stirile de tip can-can gen ”noul tatuaj al Oanei Zavoranu”,diverse pitipoance si cocalari in ipostaze nu tocmai ortodoxe si alte stiri ce intra in sfera asta a penibilului,le tratez cu nepasare,ca si cand nu ar exista.De obicei,comentariile userilor la acest tip de stiri (desi nu cred ca se pot numi asa) sunt de prost gust,penibile si vulgare (mare parte a celor ce posteaza mesaje la stiri de genul sunt minori sau oameni cu niste valori morale apropiate de 0).Chiar daca as citi asa ceva,nu as interveni in discutiile celor ce posteaza fiindca eu urmaresc progresul omului si nu regresul.Am renuntat sa scriu mesaje si pe youtube.In cazul in care apreciam un artist sau o melodie,venea altcineva cu un comment si ma tragea la raspundere de faptul ca de ce ascult asa ceva fiindca este de rahat.:))))))))

2. Stirile care tin cititorii la curent cu lucruri utile (tehnologie,stiinta in general,istorie,religie,gastronomie,filme etc).Aici imi place sa discut cu lumea prin mesaje…chiar daca sunt contradictorii parerile,trebuie spuse intr-un mod placut.Analizez punctele de vedere ale tuturor ce posteaza,daca stiu despre ce e vorba si consider ca nu au dreptate,intervin (intr-un stil de bun simt) iar daca nu ma pricep,ma informez despre subiect.

cosmin birlan 28 februarie 2015 at 14:53

da, citesc comentariile din curiozitate si se intampla adesea sa gasesc pareri similare. nu intervin decat atunci cand subiectul ma intereseaza foarte mult.

Csoka Eugen 1 martie 2015 at 19:06

Citesc comentariile,din curiozitate.Vreau sa stiu unde ma aflu cu parerea mea.Nu raspund „provocatorilor”,nu merita efortul.Imi plac comentarile pertinente.

piratulcinefil 1 martie 2015 at 20:42

De obicei citesc comentariile de pe site-urile de sport…de multe ori acele articole sunt slabe in informatii si opinii.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult