Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”La mine-n cap”, de Lavinia Bălulescu, oferite de Editura Cartea Românească! – ÎNCHEIAT!

La mine-n capNe pregătim de Bookfest 2013, târgul de carte ce va avea loc începând de mâine la București (şi până duminică inclusiv). Aşadar, v-am pregătit un nou concurs care are ca subiect o carte ce se va lansa la Bookfest:

Premii trei exemplare din cartea ”La mine-n cap”, de Lavinia Bălulescu, publicată de curând de Editura Cartea Românească. Lansarea cărții va avea loc vineri 31 mai 2013, la ora 18.00 la Bookfest 2013. Invitati: Luminiţa Corneanu, Bianca Burţa-Cernat. Moderator: Ana-Maria Tăbârcă.

Despre carte:

Viata lui Aprilie se schimba dupa ce descopera ca pe tavanul din apartamentul ei locuieste o alta femeie. Din acel moment, fata – copil si femeie, intr-un trup prea strimt – nu mai este niciodata singura, iar timpul, spatiul si memoria devin de necontrolat. Sfirsitul lumii se consuma, barbatii dispar si reapar cu alte chipuri, iar realitatea se dedubleaza. Lumea 1 si Lumea 2 isi cistiga autonomia. Ramine de vazut daca intimplarile, aproape magice, care se petrec sint aievea sau doar in capul protagonistelor, ale caror vieti se suprapun si, in acelasi timp, tind sa iasa dintr-o captivitate autoimpusa.
La mine-n cap este debutul in proza al poetei Lavinia Balulescu.

„Acum citiva ani, intr-o noapte, am visat ca venise sfirsitul lumii. Dimineata, m-am trezit si am scris un capitol intreg. De fapt, am inceput sa scriu cartea cu adevarat atunci cind mi-am dat seama ca sint propria mea prizoniera. Pe atunci locuiam in Timisoara. Intre timp, m-am mutat in Bucuresti, cu intentia evidenta de a scapa de mine. Nu am reusit.” (Lavinia Balulescu)

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Care este cartea preferată pe care ați citit-o de la Editura Polirom sau Editura Cartea Românească și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • cei trei câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: doi dintre ei – prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul – pentru cel mai inspirat răspuns, ales de către echipa Filme-carti.ro.

Asteptam comentariile dvs. pana luni, 3 iunie 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cartea ”La mine-n cap”, de Lavinia Bălulescu.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (5 iunie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, doi castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org, iar unul pentru cel mai inspirat raspuns de catre echipa Filme-carti.ro. Am generat o secventa de la 1 la 57 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.

Cei doi castigatori prin Random.org sunt:

1

2

3

-comentatorul Ursu George – ””Jurnalul fericirii” de N. Steinhardt, apărută la Editura Polirom, motivul pentru care mă voi bizui toată viața pe această carte este unicitatea și inovativitatea acesteia.;

-comentatorul Radu D. – ”Am citit cartea Kinderland de la Editura Cartea Romaneasca si am ramas impresionat de continultul ei. Mi-a placut responsabilitatea personajelor fata de viata trista in care traiesc, dar si modul de a lupta cu propriul destin„.

Cel mai inspirat raspuns:

comentatorul Alina. – ”Jurnalul fericirii de N. Steinhardt pentru ca este o carte care si-a pus amprenta asupra ratiunii mele!”.

Felicitari!

Articole similare

Câteva știri din lumea filmului românesc (19 – 25 septembrie 2016)

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: Emily in Paris, Peaky Blinders

Jovi Ene

„Ruta subterană“ de Colson Whitehead, cea mai bună carte americană de ficțiune a anului 2016 , în dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Jovi Ene

56 comments

Diana Picioroaga 28 mai 2013 at 10:20

Middlesex-Jeffrey Eugenides mi-a placut ptr ca trateaza un subiect extrem de interesant, tabu, care m-a captivat de la bun inceput !

Alina. 28 mai 2013 at 10:24

Jurnalul fericirii de N. Steinhardt pentru ca este o carte care si-a pus amprenta asupra ratiunii mele!

Alexandra 28 mai 2013 at 11:40

Cartea mea preferata este „De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger.Este o carte care mi-a fascinat adolescenta si mi-a deschis apetitul pentru alte creatii ale lui Salinger.

georgiana state 28 mai 2013 at 12:06

Carlos Ruiz Zafon- Umbra vantului . Pur si simplu m-a fascinat ca pe un copil atmosfera Barcelonei si misterul in care se prinde personajul pincipal.Mirajul cartilor si povestile traite prin ele, n-au cum sa nu-ti trezeasca o sete continua ptr lectura. Stilul autorului m-a facut sa-l caut si-n alte carti . Minunat!

MIHAELA CIUCIU 28 mai 2013 at 12:17

„Eseu despre orbire” de Jose Saramago pentru ca trateaza in mod exceptional un subiect inedit – pierderea umanitatii unei intregi tari care se confrunta cu o „epidemie” ciudata de orbire.

Monica 28 mai 2013 at 12:26

Mie mi-a placut „Pe drumuri de munte”, am citit-o tare de mult da tin minte ca eram fascinata de ea

Raluca 28 mai 2013 at 12:39

Aurora Liiceanu „Patru femei, patru povesti” – pentru ca niciodata nu m-a interesat prea mult viata altora, ma captivau mult mai mult cartile de fictiune. Si totusi A. Liiceanu m-a facut sa devin curioasa, prin felul in care relateaza cele 4 povesti ale celebrelor Coco Channel, Lee Miller, Elisaveta Bagreana si Cecilia Cutescu-Storck. Odata cu aceasta carte am inceput sa caut si altele de genul, biografii si memorii, povesti „reale”.

Alina S 28 mai 2013 at 13:29

„Evanghelia dupa Isus Cristos” de Jose Saramago mi-a schimbat optica asupra lumii, determinandu-ma sa-mi pun intrebari asupra sensului vietii mele, luand in considerare mai multe aspecte – libertate, responsabilitate, vina, sacrificiu, puterea de a alege.

Curieru I. 28 mai 2013 at 13:32

Cartea pe care am citit-o si mi-a placut in mod deosebit se numeste Trucuri psihologice pentru parinti, pentru ca de aici am invatat cum sa previn raul si cum sa ma port chiar cu mine insami.

izabellab 28 mai 2013 at 13:55

La rasarit de Eden – John Steinbeck…pentru ca multi o considera cea mai buna opera a sa si pentru ca prezinta mitul lui Cain si Abel intr-o viziune proprie si fascinanta in acelasi timp.

Grosu Ioana 28 mai 2013 at 14:52

Jurnalul fericirii. Mi.a fost recomandata de profesoara de romana si intradevar, este o carte din care inveti multe

Rosca Bogdan 28 mai 2013 at 16:49

Padurea norvegiana de Haruki Murakami mi`a placut pentru momente de o intimitate emotionala si dragostea imposibila pentru iubita priete-nului mort.

Miron Raluca 28 mai 2013 at 16:55

Jurnalul fericirii am citit-o tare de mult dar tin minte ca eram fascinata de ea..

Eugenia 28 mai 2013 at 17:01

“De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger pentru ca este o carte pe care orice adolescent si nu numai ar trebui sa o citeasca si pt ca are un stil inconfundabil.

Patrolea Raluca 28 mai 2013 at 18:36

Cartea mea preferata este „Exercitii de echilibru”- Tudor Chirila. Este o carte pentru suflet, in care poti descoperi un om extraordinar care parca a gasit cele mai potrivite cuvinte sa exprime ceea ce si tu simti sau ai simtit candva. Este un adevarat medicament pentru inima.

Ada Anagharad 28 mai 2013 at 20:26

Il admir pe Andrei Oisteanu enorm, si desi nu scrie beletristica, toate lucrarile lui mi-au mers direct la suflet. Imi place sa citesc studii de etnologie si antropologie, iar contributia domniei sale la dezvoltarea mea intelectuala si spirituala este incontestabila. El mi-a aratat bogatia miturilor,legendelor, furmusetea spiritualitatii populare romanesti, a demitizat stereotipul evreului in spatiul est european, mi-a vorbit despre narcotice in cultura romana. Totusi,daca trebuie sa aleg, cu greu, „Mythos & Logos. Studii și eseuri de antropologie culturală”.

RM 29 mai 2013 at 18:37

Ba da, Andrei Oisteanu scrie si beletristica. Eu i-am citit volumul de proza „Cutia cu batrani” si am devenit un fan al scriiturii sale. Ti-l recomand cu mare caldura, mai ales daca iti place proza in stilul lui Eliade. 😀

Simona 28 mai 2013 at 20:27

Cartea mea de suflet este Fata cu cercel de perla a lui Tracy Chevalier. Inspirata dupa celebra pictura Fata cu cercel de perla (sau Fata cu turban) a artistului olandez Johannes Vermeer, cartea lui Tracy Chevalier este povestea tesuta in jurul acestui tablou si imaginata cu foarte multa maiestrie. Dupa mai bine de un secol de cercetari, inca nu s-a aflat cine era modelul tabloului sau daca Fata cu cercelul de perla este chiar portretul unei persoane reale. Pornind de la aceste intrebari si multe altele, Tracy Chevalier isi imagineaza punctul de plecare al acestui tablou si felul in care a fost creat.

Construita in jurul acestui enigmatic tablou, intitulat si Mona Lisa Nordului, opera de fata este un roman psihologic sau un bildungsroman centrat in jurul lui Griet si urmarindu-i formarea personalitatii sub influenta directa a celorlalte personaje. Actiunea romanului este plasata in Olanda secolului XVII (in anii 1664-1666, 1676). La 16 ani Griet devine fata in casa pictorului Vermeer dupa ce tatal ei (pictor de tigle) orbeste in urma unui accident de munca. Aici o urmarim pe Griet si eforturile sale depuse pentru a fi acceptata si a se integra in noua familie in pofida stapanei tinere ( Catharina – sotia lui Vermeer) si a Corneliei cei mai rea si cea mai vicleana dintre cei cinci copii. Treptat intra in gratiile stapanei batrane Maria Thins datorita inteligentei ei si se imprieteneste cu Tanneke, servitoare cu vechime in casa.

Dar cea mai minunata parte in roman este transformarea ei in femeie si totodata nasterea tabloului care da numele cartii. Vermeer observa intuitia lui Griet in ceea ce priveste culorile si lumina si o va atrage incet catre misterioasa lume a picturii. Initial indatorirea lui Griet era sa faca curat in atelier fara a muta nimic de la locul sau, dar treptat pictorul o va pune la alte sarcinii care ii vor trezi interesul fetei pentru pictura si pentru pictor. Desi nu este descrisa evident in carte afinitatea pe care o are Griet pentru pictor si invers, mi se pare una dintre cele mai subtile si mai senzuale carti citite de mine pana acum. Totul este foarte pur, subtil si diafan.

Cursivitatea ideilor, decenta limbajului, linistea narativa, felul lent in care curge firul narativ, zbuciumul interior al personajelor, toate acestea fac din Fata cu cercel de perla un roman de cinci stele din punctul meu de vedere. O carte ca un tablou, plin de culoare, dar nu ostentativa ci pura precum un apus de soare.

Adela D 28 mai 2013 at 22:03

“De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger pentru ca este o carte care nu are varsta

Nicoleta 28 mai 2013 at 23:02

Cei frumosi și blestemați a lui F.S.Fitzgerald. Lumea anilor `20 m-a fascinat dintotdeauna, i-ar această carte a amplificat acest sentiment. Căsătoria dintre Scott și Zelda mi s-a părut una interesantă, iar când am auzit că această carte a fost inspirată din tumultoasa lor relație, mi-a atras atenția.

pauna oana 29 mai 2013 at 09:27

In exod de Viorica Raduta e o carte extraordinara care deschide minti.Autoarea mi-a fost profesoara si citindu-i lucrarea o inteleg mai bine si o apreciez mai mult.Am avut sansa sa cunosc un om deosebit!

Cefalan Dragos 29 mai 2013 at 09:33

Cartea mea preferata este “De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger.Este o carte care mi-a fascinat adolescenta si mi-a deschis apetitul pentru alte lecturi.

Otik 29 mai 2013 at 11:21

Ultimul dans al lui Charlot- Fabio Stasi, pentru ca autorul reinventeaza biografia unui personaj celebru cu umor si candoare, pornind de la un pariu inedit – acela de a face Moartea sa rida.

alex 29 mai 2013 at 11:57

Pe aripile vantului, o carte foarte frumoasa.

Lazar Adrian 29 mai 2013 at 15:28

Cartea preferata este: Jurnalul fericirii. Este o carte din care toti avem ce invata, o carte utila.

Adrian 29 mai 2013 at 16:57

“De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger pentru ca este o carte care mi-a marcat adolescenta

Hascu Ionut Marius 29 mai 2013 at 17:26

In noapte de Haruki Murakami pentru ca arata un pic din viata contemporana din Japonia.

Mariana A. 29 mai 2013 at 18:24

„Marele Gatsby” de F. Scott Ftizgerald, am citit-o de curand, inainte de a vedea filmul si m-a impresionat povestea omului sensibil din spatele banilor. Si, de asemenea, mi-a placut marele mister din spatele averii personajului principal.

RM 29 mai 2013 at 18:33

„Umbra vantului”, de Carlos Ruiz Zafon, pentru ca m-a facut sa descopar un autor extraordinar de talentat, pentru ca este o carte de atmosfera, pentru ca m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de Barcelona, fara ca s-o fi vazut macar o data in aceasta viata, pentru ca Zafon este un maestru al loviturii de teatru si al tensiunii, pentru ca, in final, mi-a demonstrat ca inca se mai scrie LITERATURA.

Cobuz Victor 29 mai 2013 at 20:41

„Ravelstein” de Saul Bellow pentru ca am fost atras de ideea ca acest roman reprezinta opera de maturitate a ilustrului scriitor american. Am fost surprins sa vad ca Ravelstein se diferentiaza de celelalte scrieri ale sale pentru ca centrul acestei lucrari este Abe Ravelstein un pseudonim pentru Allan Bloom, cunoscutul profesor de filozofie si politologie de la University of Chicago. Acest roman roman à clef este biografia pe care Bellow i-a promis-o lui Bloom. Aceasta carte mi-a ramas in memorie si pentru ca scriitorul construieste niste persoane pe baza unor profesori universitari romani si anume „Vela” care o reprezinta pe Alexandra Ionescu Tulcea, matematiciana, fosta sotie a lui „Chick” ( alter-egol lui Bellow) si profesorul „Radu Grielescu” care nu este nimeni altcineva decat Mircea Eliade care a predat la University of Chicago in perioada in care este plasata actiunea romanului. Toate aceste mici bucatele care pentru unii nu sunt importante, pentru mine au construit un mozaic ce au inghetat acest roman in memoria mea.

ony 29 mai 2013 at 23:50

Sa ucizi o pasare cintatoare, de harper lee, un bestseller captivant, dramatic, pe care l-am citit pe nerasuflate

tynayyy 29 mai 2013 at 23:51

Zbor deasupra unui cuib de cuci, mi-a palcut cel mai mult deoarece prezinta intr-o realitate si un stil unic viata unor pesonaje de la casa de nebuni

Plesa Maria 30 mai 2013 at 10:35

Marele Gatsby de Francis Scott Fitzgerald pentru ca este o carte ce infatiseaza crudul adevar despre societatea in care traim,acela ca intr-o lume insensibila mai exista si oameni sensibili,dar foarte putini si din pacate ei au de pierdut precum Gatsby care desi avea o inima mare a sfarsit ucis.

Adi Leahu 30 mai 2013 at 20:31

„Bătrînul și marea” de Ernest Hemingway (Seria de autor Ernest Hemingway, 2007; Traducere din limba engleză și note de Radu Pavel Gheo)

După ce am citit „Bătrînul și marea”/„The Old Man and The Sea” (1952; Pulitzer, 1953; Nobel, 1954) mi-am cumpărat tot ce era tradus în seria de autor dedicată de Polirom lui Ernest Hemingway – datorită lui Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției Biblioteca Polirom. Nuvela e inspirată din povestea bătrănului pescar a cărui pradă este devorată de rechini în timp ce el supraviețuiește, pe care Hemingway o spune în Esquire (Aprilie 1936; „Pe apele albastre – Scrisoare de pe Gulf Stream”). „Bătrînul și marea” e Povestea căreia nu i se poate pune etichetă – e imposibil să fie redusă la o temă anume. „Bătrînul și marea” e despre Viață – viața lui Hemingway, viața mea și, dacă vrei, viața ta. Pentru astea și pentru foarte multe altele, e preferata mea.

Cristina Alexandru 30 mai 2013 at 21:15

Sunt prea multe carti preferate, dar am sa spun care-i cea mai recenta si pentru ca a fost o surpriza placuta sa descopar un autor roman contemporan foarte bun ! ” Cartuse” autorul este Andrei Pogorilowski, ed. Cartea Romaneasca.

neg popescu 30 mai 2013 at 22:47

cartea mea preferata de la editura polirom -tratat de psihologie oragnizationala vol 1 si vol 2 -zlate mielu

Mihai T. 30 mai 2013 at 23:57

Jurnalul Fericirii este cartea pe care am citit-o de la Editura Polirom. Mi-a placut in mod deosebit aceasta carte care vine sa ne aminteasca ca trebuie sa fim mai uniti si sa ne gandim mai mult la cei care au indurat in inchisorile comuniste.

Paul Stefan 31 mai 2013 at 00:09

Cartea pe care am citit-o de la Editura Cartea Romaneasca se numeste Literatura romana sub comunism scrisa de Eugen Negrici. Mi-a placut aceasta carte, pentru ca asa am invatat multe lucruri despre cultura romaneasca care a fost supus unui sistem represiv. Am invatat din aceasta carte ca aceste lucruri nu trebuie sa se mai petreaca…

Nemo E. 31 mai 2013 at 10:30

Mircea Carp, Aici, sa auzim de bine este cartea citita, pentru ca mi-a placut in mod deosebit jurnalismul de calitate, chiar daca in cazul de fata situatia era una represiva.

Radu D. 31 mai 2013 at 12:28

Am citit cartea Kinderland de la Editura Cartea Romaneasca si am ramas impresionat de continultul ei. Mi-a placut responsabilitatea personajelor fata de viata trista in care traiesc, dar si modul de a lupta cu propriul destin.

Mihaela Lungu 31 mai 2013 at 17:17

Horia Ursu „Asediul Vienei” – pasajele savuroase, stilul destul de alambicat si umorul negru al autorului m-au facut sa recitesc cartea cu placere.

Moldovan Georgiana 31 mai 2013 at 18:22

Baiatul cu pijamale in dungi (John Boyne)

Gica C. 31 mai 2013 at 21:40

Am citit cartea Provizorat a Gabrielei Adamesteanu si mi-a placut tehnica scrisului, aproape balzaciana. Este o carte care a reusit sa ma cucereasca prin continutul ei.

Alexandra. 31 mai 2013 at 23:04

“De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger pentru ca are un stil inconfundabil si imi aminteste de liceu.

Vasile Carmen 1 iunie 2013 at 17:09

Am citit Astrologie orara care m-a ajutat sa inteleg mai bine zodia mea. Este o carte ce m-a determinat sa fiu mai interesata de acest domeniu.

sims 2 iunie 2013 at 12:01

Seria millenium este cartea mea de suflet
ma regasesc deplin in personajul lui Lisbeth Salander

Nicu Iobacioiu 2 iunie 2013 at 20:06

Fiind pasionat de istorie si mai ales de Evul Mediu si mai ales de misterul Cruciadelor, am citit de curand cu multa placere si interes cartea „Cruciadele. Istoria razboiului pentru eliberarea Pamintului Sfint” scrisa de Thomas Asbridge aparuta la Editura Polirom.

Becze Melinda 2 iunie 2013 at 22:18

Lolita…este interesant sa descoperim cum vede o obsesie un lucru anormal cineva…

Bumbaru Daniel 3 iunie 2013 at 10:00

Celelalte povesti de dragoste de Lucian Dan Teodorovici de la editura Polirom deoarece aceasta carte te captiveaza inca de la primele pagini, iar imaginatia iti zburda in locuri feerice si ludice.

Rusu Alex Paul 3 iunie 2013 at 10:16

Cartea mea preferată de la Editura Polirom este Longobardul de Marco Salvador! Au fost nopți în care am adormit cu ea în mână,atât de dragă mi-a fost. E o carte bine ”construită” , cu detalii mici , amănunțite și captivantă deoarece când am citit-o eu nu mai ținut cont de noțiunea timpul, am intrat în profunzimea povestei.

Ionutzk 3 iunie 2013 at 10:28

Cartea preferata este “De veghe in lanul de secara” de J.D.Salinger deoarece este o carte simpla pentru ca este adresata, in primul rand, adolescentilor. Salinger a reusit sa creeze adolescentul universal. Daca este sa faci o comparatie cu adolescentul lui Mircea Eliade din „Romanul adolescentului miop”, vei vedea foarte multe asemanari cu Holden din punct de vedere psihic. Un alt motiv pentru care cartea este simpla este pentru ca americanii nu au avut o cultura proprie niciodata. Este greu sa dai exemple de autori americani care s-au ridicat, ca si calitate si nu ca succes, la nivelul autorilor europeni.

Aida Popescu 3 iunie 2013 at 10:40

Umbra vantului, de Carlos Ruiz Zafón. 😀

Ursu George 3 iunie 2013 at 15:01

”Jurnalul fericirii” de N. Steinhardt, apărută la Editura Polirom, motivul pentru care mă voi bizui toată viața pe această carte este unicitatea și inovativitatea acesteia.

horade 3 iunie 2013 at 19:20

Cel mai mult mi-a placut „Butoiul si cercurile: 22 iunie 1941 sau cind a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei” scris de Mark Solonin, probabil datorita interesului meu pentru momentele importante ale celui de-al doilea razboi mondial.

Elena T. 3 iunie 2013 at 22:06

Trucuri psihologice pentru parinti mi-a placut pentru ca are un continut convingator despre formarea adolescentilor.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult