Recomandat Stiri

Concurs: Câștigă trei cărți ”Do not cross”, de Dora Pavel, oferite de Editura Polirom! – ÎNCHEIAT

do not crossNu știu dacă v-am spus, dar ne place foarte mult și încurajăm literatura română contemporană. Chiar putem să spunem că ne-am specializat, prin cărțile Polirom, pe această ”filieră”. Aşadar, v-am pregătit un nou concurs:

Premii trei exemplare din cartea ”Do not cross”, de Dora Pavel, publicată de curând de Editura Polirom, în cadrul Colecției Fiction Ltd.

Despre carte:

O padure in proximitatea unui orasel de munte. In padure, un rapitor si un ostatic. Rapitorul, un psihopat inarmat, evadat din sanatoriu. Ostaticul, un tinar gay, receptioner pentru moment la un hotel obscur. Sa ne asteptam la un caz clasic de sindrom Stockholm?
O situatie-limita, care ii ofera junelui protagonist ragazul unor rememorari si al unor deliberari interioare. O fuga din prezent care, in loc sa-i tempereze, ii reaprinde dorinta trupeasca pentru barbatul caruia ii poarta de citiva ani o iubire obsesiva, ravasitoare. Scris la persoana intii, sub forma unei confesiuni brutale, atit de proprie autoarei, Do Not Cross este un roman psy tulburator, vorbind dezinvolt despre sexualitate si alegerile misterioase ale trupului, despre dreptul de a fi diferit, intr-o lume care iti „survoleaza“ intimitatea clipa de clipa, o lume viciata in egala masura de prohibitii morale si de setea de senzational.

Pentru a castiga una dintre cele trei cărți, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Ce carte ați dori să citiți din colecția ”Fiction Ltd” de la Editura Polirom și de ce?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, etc.);
  • cei trei câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, astfel: doi dintre ei – prin tragere la sorti prin intermediul Random.org și unul – pentru cel mai inspirat răspuns, ales de către echipa Filme-carti.ro.

Asteptam comentariile dvs. pana duminică, 23 iunie 2013, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cartea Do not cross”, de Dora Pavel.

Succes!

Later edit (30 iunie 2013): Concursul s-a incheiat, multumim tuturor pentru participare.

Tragerea la sorti a avut loc astazi, doi castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org, iar unul pentru cel mai inspirat raspuns de catre echipa Filme-carti.ro. Am generat o secventa de la 1 la 57 (numarul comentariilor de la acest concurs), castigatoare fiind comentariile care au respectat condițiile de participare.

Cei doi castigatori prin Random.org sunt:

1

2

-comentatorul cu numărul 12 – parasca – COMENTARIU INVALIDAT, TREI COMENTARII DE PE ACELAȘI IP;

-comentatorul cu numărul 44 – Adi Leahu – „Luiza Textoris” (2012) de Corin Braga pentru că vreau un roman despre trăirile onirice – Corin Braga e omul ideal pentru asta! – și pentru că l-a recomandat Evelina Bidea.;

-comentatorul cu numărul 41 – Sabina – ”Cred ca mi-ar placea “Exuvii” de Simona Popescu pentru ca acum ceva timp citisem un pasaj si mi-a placut.”

Cel mai inspirat raspuns: comentatorul Dora”Mi-ar plăcea să citesc “Amor Intellectualis. Romanul unei educaţii”, de Ion Vianu. În primul rând pentru că am auzit numai lucruri bune despre el de la oameni pe care îi respect din punct de vedere intelectual, şi apoi pentru că mă intrigă titlul şi mă interesează felul prin care mecanismul nostru de gândire ne împinge spre anumiţi oameni (sau ne separă).”

Felicitari!

Concursuri Online

Articole similare

Sânge, erotism și activitate paranormamală în competiția Dracula Film Festival

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (28 septembrie – 4 octombrie 2015)

Jovi Ene

Începe cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Evreiesc – București 2013!

Jovi Ene

56 comments

Steluta Salajan 17 iunie 2013 at 10:20

As dori sa citesc (recitesc) „Coaja lucrurilor sau Dansand cu Jupuita” de Adrian Otoiu. Este un roman post-modern extraordinar si mi-ar place sa vad aceasta noua editie.

Baluta Teodora 17 iunie 2013 at 10:41

Eu as vrea sa citesc cartea Femeia in rosu scris de Adriana Babeti, Mircea Mihaies si Mircea Nedelciu deoarece am auzit multe lucruri bune si interesante despre aceasta carte si de asemenea as vrea sa compar parerea lui Mircea Cartarescu cu a mea. De asemenea coperta carti mi se pare intriganta, stiu ca acest motiv este cam superficial , dar nimeni nu poate nega ca o carte cu coperta interesanta atrage mai mult decat o carte fada.

Catalina Trita 17 iunie 2013 at 10:51

Mi-ar placea sa citesc „Animalul Inimii” de distinsa Herta Muller. Cum sunt pasionata de istorie, iar perioada comunista din Romania mereu mi-a starnit interes, consider ca aceasta carte ma va purta intr-o lume ascunsa, plina de pericole, intr-o calatorie in trecut ce-mi va alimenta pofta de cunoastere.

Mihai T. 17 iunie 2013 at 11:11

Mi-ar placea sa citesc cartea soaptelor scrisa de V.Vosganian pentru ca ma intereseaza subiectul care cred ca este unul interesant si vorbeste despre o lume ce apartine scriitorului insusi.

georgiana state 17 iunie 2013 at 13:06

Middlesex- Jeffrey Eugenides
ptr ca ma intereseaza subiectul „portretul unui intersexual, vazut dinauntru”, reinventarea identitatii pe mai multe planuri mi-a starnit destul de mult curiozitatea, cu atat mai mult cu cat subiectul casatoriilor intre persoane de acelsi sex se discuta atat de mult in ultima perioada.

Marius 17 iunie 2013 at 13:31

As dori sa citesc ”Do not cross”, de Dora Pavel, pentru ca mi se pare mai mult decat interesanta.

Puiu Silvia 17 iunie 2013 at 13:47

“Animalul Inimii” de Herta Muller, pt ca este o scriitoare controversata

draghita melinda 17 iunie 2013 at 13:51

as vrea sa citesc cartea Femeia in rosu scris de Adriana Babeti, Mircea Mihaies si Mircea Nedelciu .caci am inteles de la o colega ca e o carte foarte interesanta,si din pacate nu mio poaTE imprumuta caci nu stie pe unde si l-a pus.

Raluca 17 iunie 2013 at 16:29

As vrea sa citesc „Amor intellectualis. Romanul unei educatii” de
Ion Vianu pentru ca imi place foarte mult felul in care scrie.

Radu Dobre 17 iunie 2013 at 17:25

Cum sa uiti o femeie de Dan Lungu, pentru ca este o carte interesanta, dar si strategii care cred ca ma va ajuta sa inteleg mai bine ideea de a uita o femeie.

parasca 17 iunie 2013 at 18:35

”Do not cross” din curiozitate

vasile 17 iunie 2013 at 18:36

”Do not cross” sa ma destept

maria 17 iunie 2013 at 18:37

”Do not cross” sa nu mor de plictiseala

Taerel E. 17 iunie 2013 at 19:23

As citi Animalul inimii, Herta Muller, pentru ca ma ajuta sa inteleg mai multe lucruri despre trecutul gri al acestei tari, dar si experienta scriitoarei ma intereseaza.

Ivan Tiberiu 17 iunie 2013 at 19:41

Aş dori să citesc cartea ”Do not cross”,de Dora Pavel,deoarece pare o carte interesantă din scurta descriere pe care am citit-o.

Alina S 17 iunie 2013 at 19:42

As vrea sa citesc „Dupa Sodoma” de Alexandru Ecovoiu intrucat subiectul tratat mi se pare actual, interesant si provocator.

Militaru Gabriela 17 iunie 2013 at 19:58

„Visul copilului care paseste pe zapada fara sa lase urme sau invizibilul, descriere amanuntita” – Gabriel Chifu. As dori s-o citesc deoarece cred ca perspectiva scriitorului este una interesanta si profunda

tender 17 iunie 2013 at 20:08

Do not cross Dora Pavel deoarece este un roman psy tulburator , vorbind devinvolt despre sexualitate,despre dreptul de a fi diferit,intr o lume viciata,setoasa de senzational.

Dora 17 iunie 2013 at 20:20

Mi-ar plăcea să citesc „Amor Intellectualis. Romanul unei educaţii”, de Ion Vianu. În primul rând pentru că am auzit numai lucruri bune despre el de la oameni pe care îi respect din punct de vedere intelectual, şi apoi pentru că mă intrigă titlul şi mă interesează felul prin care mecanismul nostru de gândire ne împinge spre anumiţi oameni (sau ne separă).

Alina. 17 iunie 2013 at 20:23

Amortire de Florin Lazarescu, deoarece am auzit numai lucruri pozitive despre aceasta carte si chiar mi-a starnit curiozitatea si interesul !

Nae M. 17 iunie 2013 at 20:28

Ma gandesc la cartea Amortire, pentru ca merita sa cunosc viziunea scriitorului tanar despre lume si viata. Amortire, Florin Lazarescu

Roxana 18 iunie 2013 at 02:20

As alege Dimineata pierduta de Gabriela Adamesteanu. O dimineata in care citesc nu e deloc pierduta. Titlul cartii mi se pare curios.

Ursu George 18 iunie 2013 at 07:51

„Animalul inimii” Herta Muller pentru premiul Nobel şi pentru simplul fapt că actiunea are loc in Romania in majoritatea cartilor sale.

sims 18 iunie 2013 at 08:58

Animalul inimii – pentru ca as vrea sa vad o alta abordare de succes a Hertei Muller

pauna oana 18 iunie 2013 at 09:29

„Animalul inimii” de Herta Muller pentru ca am auzit de autoare,mi-a recomandat-o cineva,dar nu am avut ocazia sa-i citesc cartile.Ar fi un inceput bun!

alex 18 iunie 2013 at 11:52

Fetele tacerii de Augustin Buzura, am citit descrierea carti si pare o carte frumoasa.

rosca raluca daniela 18 iunie 2013 at 13:37

“Animalul Inimii” de Herta Muller, pt ca este o scriitoare controversata

Mariana A. 18 iunie 2013 at 13:55

„Animale bolnave” de Nicolae Breban pentru ca este o carte pe care mi-a recomandat-o verisoara mea si stiu ca ea are gusturi similare cu ale mele in literatura.

Monica Daliu 18 iunie 2013 at 15:32

Noaptea cind cineva a murit pentru tine – Bogdan Suceava

Adrian 18 iunie 2013 at 16:45

“Animalul Inimii” de Herta Muller datorita subiectului controversat

Bumbaru Daniel 18 iunie 2013 at 19:53

Prefer “Animalul Inimii” de Herta Muller, deoarece este pare o carte destul de interesanta si captivanta. Chiar imi doresc sa o rasfoiesc.

Nemo E. 18 iunie 2013 at 19:55

Cartea soaptelor scrisa de V. Visganian. M-am gandit mult la aceasta carte, pentru ca trateaza un subiect sensibil din viata scriitorului si viata armenilor.

Paul Stefan 19 iunie 2013 at 11:31

Drumul egal al fiecarei zile, Gabriela Adamesteanu. In primul rand, este o scriitoare preferata si aceasta carte vorbeste despre tineretea fiecaruia dintre noi, despre dragostea ce se aprinde pentru cineva.

addy 19 iunie 2013 at 11:42

„Acasa printre straini”, de Gabriela Melinescu, pare destul de interesanta din descrierea facuta.

Eugenia 19 iunie 2013 at 16:16

“Animalul Inimii” de Herta Muller datorita subiectului

Raduta Raluca 19 iunie 2013 at 18:08

Mi-ar place mult s acitesc cartea Degete mici de Filip Florian, mi se pare foarte interesanta si captivanta.

Cristina Alexandru 19 iunie 2013 at 20:41

Mi-ar placea sa citesc chiar aceasta carte – ”Do not cross”, de Dora Pavel ! Pentru ca ma intereseaza sa citesc autori romani contemporani si sunt curioasa de aceasta carte.

STEFAN NADIA IRINA 19 iunie 2013 at 22:24

“Animalul Inimii” de distinsa Herta Muller o carte incitanta

Vasile Carmen 19 iunie 2013 at 23:28

Mi-ar placea cartea Animalul inimii de Herta Muller, pentru ca doresc sa cunosc mai multe despre trecutul acestei autoare care a reusit sa transforme niste traume intr-o opera.

Sabina 20 iunie 2013 at 11:25

Cred ca mi-ar placea „Exuvii” de Simona Popescu pentru ca acum ceva timp citisem un pasaj si mi-a placut.

ony 20 iunie 2013 at 14:53

am citit o recenzie foarte buna la Jacob se hotaraste sa iubeasca
Editie Cartonata
Catalin Dorian Florescu
si mi-as dori sa citesc aceasta carte, are un titlu sugestiv care m-a facut curioasa

Adela D 20 iunie 2013 at 23:56

Animalul inimii de Herta Muller pentru ca imi doresc sa citesc cat mai multe de aceasta autoare

Adi Leahu 21 iunie 2013 at 12:20

„Luiza Textoris” (2012) de Corin Braga pentru că vreau un roman despre trăirile onirice – Corin Braga e omul ideal pentru asta! – și pentru că l-a recomandat Evelina Bidea.

hellena 21 iunie 2013 at 13:50

As dori sa citesc una dintre cartile Hertei Muller si as alege „Animalul inimii”.

Miron Raluca 21 iunie 2013 at 19:19

“Animalul Inimii” de Herta Muller,pentru ca am mai citit din colectia acestei scriitoare.

Iulia Boiu 22 iunie 2013 at 08:53

Mi-ar placea sa citesc „Cum sa uiti o femeie”. Cartea abordeaza un subiect psihologic, profund uman, o situatie de viata pe care fiecare o traieste la un moment dat chiar daca la intensitati diferite datorate varstei. Exista intamplari in viata care ti-o schimba ireversibil, unele sunt inaltatoare, altele te doboara fara drept de apel. As vrea sa vad perspectiva autorului pentru ca nu ma indoiesc ca isi are radacinile intr-o experienta personala.

Cobuz Victor 22 iunie 2013 at 13:28

As dori sa citesc „Cartea soaptelor” de Varujan Vosganian. Mi se pare ca aceasta carte infatiseaza o lume demult pierduta, o oaza orientala intr-o tara socialista. Ceva greu de descris si de imaginat, poate ultima ramasita a lumii interbelice idealizate in lumea comunista ramasa in memoria colectiva ca niste ani negrii.

Cismaru Camelia 22 iunie 2013 at 18:39

Cum sa uiti o femeie de Dan Lungu pentru ca descrierea acestei carti mi-a atras foarte mult atentia si m-a facut foarte dornica s-o citesc.

Daniela P 23 iunie 2013 at 02:35

Mi-as dori mult sa citesc ”Drumul egal al fiecarei zile” de Gabriela Adamesteanu. Poate vom gasi o farama de speranta ca inca putem razbi in ziua de azi, noi, tinerii fara sanse de a trai o viata buna. In carte va fi mult sarcasm, viclenie si planuri pentru a reusi in prezent si viitor, cu rabdare si o minte linistita.
M-as bucura mult sa citesc aceasta carte.

Va multumesc !

Curieru Irina 23 iunie 2013 at 02:43

Femeia in rosu, Adriana Babeti, Mircea Mihaies si Mircea Nedelciu, pentru ca titlul sugereaza ceva misterios, un mister frumos.

Alexandra M. 23 iunie 2013 at 15:56

A sasea lumina Toma Pavel

horade 23 iunie 2013 at 19:16

Cred ca ar fi interesant sa citesc romanul „Amor intellectualis. Romanul unei educatii” scris de Ion Vianu, pentru a „rememora” unele dintre momentele sau experimentele tainuite de viata, petrecute in timpul epocii totalitariste a oamenilor comuni si egali..

Fonodi Erika 23 iunie 2013 at 21:18

Minoic, Caius Dobrescu, un roman impresionant si admirabil.

Loredana Manole 23 iunie 2013 at 21:30

„Soareci si oameni” de John Steinbeck, unul dintre romanele clasice ale literaturii, este o poveste despre prietenie si destin. Ne emotioneaza prin simplitatea cu care este redata si ne face sa sustinem personajele in situatiile dificile cu care se confrunta.

Nicoleta 23 iunie 2013 at 23:12

Amor intellectualis. Romanul unei educatii a lui Ion Vianu. Ma regasesc in descrierea cartii si cred ca m-ar ajuta in drumul maturizarii

Paul 23 iunie 2013 at 23:46

Ordinea, de Alexandru Ecovoiu. De ce? Pentru ca oricine s-a ocupat de prefata cartii mi-a atras atentia asupra povestii, asa ca mersi angajatul polirom.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult