Editura Univers si Filme-carti.ro va invita la un concurs prin care poti castiga două pachete de câte două cărți, aparținând noii colecții lansate de editură, Colecția San-Antonio. Fiecare dintre cele două pachete conține următoarele cărți: ”De la A la Z” și ”Urmăriți, prindeți și aduceți whisky-ul”, de San-Antonio.
Despre carti:
Frédéric Dard, una dintre vedetele cele mai răsfățate ale literaturii franceze, s-a născut în 1921, iar la 17 ani a avut întâlnirea care i-a schimbat viața. A făcut cunoștință cu Marcel E. Grancher, la ziarul căruia va începe să scrie. Nu mult după aceea, Grancher, și director de editură, i-a publicat primele romane, cu care va începe o lungă joacă de-a literatura. Zece ani mai târziu, când Dard era deja un nume, ia o hartă a lumii, închide ochii și pune stiloul pe orașul San Antonio. Acesta va deveni pseudonimul cu care va semna cele peste 170 de romane din seria omonimă, San-Antonio. Publicate în întreaga lume și vândute în peste 200 de milioane de exemplare, cărțile San-Antonio i-au adus scriitorului celebritatea și averea ce au născut multe invidii, până într-acolo încât a fost nevoit să-și vândă castelul din Elveția, pentru a plăti răscumpărarea fiicei sale răpite. După moartea lui Dard, în 2000, seria San-Antonio a fost continuată de fiul său, Patrice Dard.
De la A la Z: Mai mult viu decât mort, comisarul San‑Antonio asistă la propria‑i înmormântare. Apoi, mai mult cu umor decât cu îndârjire, bântuie Parisul în căutarea celor care l‑au ucis un pic, temporar. Semi‑asasinii nu se lasă uşor prinşi, până când fac greşeala s‑o supere pe mama semi‑victimei. Şi gata, soarta lor e pecetluită: nu te iei de mama lui San‑Antonio şi speri să scapi basma curată! E o bătrânică prea simpatică. San‑Antonio e convins că ea e mai înger decât dolofanii ăia mici, pictaţi cu aripioare prin biserici.
Vremuri grele! Nimic nu mai e ce pare a fi: traficanţii de droguri sunt patrioţi, spioanele sunt fiice care ştiu de frica taţilor. Nevestele sunt un fel de amante costisitoare, iar culmea rafinamentului pervers ar fi să‑ţi iei o amantă doar ca să te uiţi la ea cum tricotează, după ce ţi‑a servit o supă.
Urmăriți, prindeți și aduceți whisky-ul: La o petrecere dată în casa unui mare editor parizian, oaspeţii cad pe jos ca muştele, seceraţi de un whisky scoţian amestecat cu heroină. Atunci, San‑Antonio trebuie să urmărească licoarea vinovată la sursă, în Țara Scârţarilor, într‑un castel bântuit de false fantome care‑i pun nervii la grea încercare. Împreună cu Enormitatea sa Bérurier, despre care aflăm că pescuieşte ca nimeni altul (nu numai peşti, ci şi cutii pline de droguri şi, la un moment dat, un monstru preistoric), San‑Antonio porneşte o anchetă care e cât pe ce să‑l transforme într‑o lipie scoţiană, îi aduce în pat o blondă frumoasă care nu‑i deloc atât de nevinovată pe cât pare şi‑l face să descopere că un cadavru se păstrează în whisky la fel de bine ca în formol.
Pentru a castiga unul dintre cele două pachete de cărți oferite de Editura Univers, va rugam sa raspundeti la urmatoarea intrebare:
Care este cartea dvs. preferata de pe site-ul Editurii Univers și de ce?
Condiţii de participare :
- folosiţi o adresă de e-mail validă;
- lasati un SINGUR comentariu (de pe aceeași adresă de e-mail, de pe același IP, de pe același computer etc.);
- cei doi câştigători vor fi desemnați, dintre cei care respectă condițiile de participare și răspund la întrebarea formulată, prin tragere la sorti prin intermediul Random.org.
Asteptam comentariile dvs. pana miercuri, 5 martie 2014, inclusiv, iar castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi fiecare cele două cărți, ”De la A la Z” și ”Urmăriți, prindeți și aduceți whisky-ul”, de San-Antonio.
Succes!
Later edit (6 martie 2014): Tragerea la sorti a avut loc astazi, cei trei castigatori fiind alesi prin intermediul site-ului www.random.org. Am generat o secventa de la 1 la 54 (numarul comentariilor de la acest concurs), cu precizarea ca am asezat comentariile în ordinea cronologică, iar castigatoare sunt comentariile care au respectat condițiile de participare.
Cei trei castigatori prin Random.org sunt:
-comentatorul – Virgil – ”Spuma zilelor de Boris Vian – pentru ca dragostea rezista intotdeauna”;
-comentatorul – Tudor Gabriel – ”Elias Canetti – Orbirea, talentat povestitor, care surprinde esenta unor epoci formidabile.”
Felicitari!
52 comments
Ai toată viaţa înainte de Romain Gary. Este o carte pe care ar trebui multi adulti s-o citeasca, pentru ca unii ajunsi chiar la 100 de ani nu gandesc ca acest mic copil.
„Frați pe jumătate” de Lars Saabye Christensen – desi are peste 700 de pagini, am citit-o intr-o zi pe nerasuflate, fiind mereu tinuta in priza de actiunile personajelor si de frumusetea descrierilor locurilor pe care le-am vizitat si eu.
Lucrarea iubirii este cartea pe care o prefer, pentru ca este un titlu’ interesant si vorbeste despre sentimente cu care suntem inzestrati.
În colecția de nuvele „Blues pentru o pisică neagră” de Boris Vian am întâlnit un citat care mi-a rămas în minte într-atât încât țin cont de el în fiecare zi, ceas, minut secundă a vieții mele de-atunci: „Obişnuinţa toceşte impresiile.” (Furnicile)
Spuma zilelor de Boris Vian – pentru ca dragostea rezista oricaror piedici
Justiţiarii de Adam Creed deoarece am avut parte de suspans, dinamism, răsturnări de situaţie
Frida Kahlo, de BURRUS Christina – mi se pare o poveste deosebita si captivanta.
Spuma zilelor de Boris Vian – pentru ca dragostea rezista intotdeauna.
Jan Guillou – Cavalerul templier, deoarece sunt fascinat de mitul templierilor.
amintiri din copilarie de i. creanga pentru ca asta o pricep…
Arhipelagul Gulag – Alexandr Soljeniţîn – pentru complexitatea cărţii şi importanţa ei ca mărturie istorică.
Lumea Sofiei, pentru experienta filozofica captivanta pe care o propune.
Alexandr Soljenitin-Arhipelagul Gulag,pentru ca este unul dintre putinele testimoniale privind supravietuirea in lagarele comuniste!
Spuma zilelor de Boris Vian, o carte citita prin liceu, de care m-am atasat, deoarece are magie din plin…..
Țara cu un singur gras, de Adelin Petrișor, o necesara amintire a ceea ce ni s-a intamplat si noua
Capitanii Nisipurilor de Jorge Amado
,, Undeva prin carte scrie că nimeni nu îşi iubește orașul mai mult ca un vagabond şi tocmai de aceea prin ochii lor orașul prinde viaţă si culoare ! „
Urmăriți, prindeți și aduceți whisky-ul de San-Antonio pentru ca imi plac romanele politiste.
http://www.edituraunivers.ro/127-lumea-sofiei-9789993186786.html pentru ca este o carte despre filosofie
De la A la Z de San Antonio pentru ca pare a fi o carte captivanta.
De la A la Z de San Antonio pentru ca mi s-a parut o carte atractiva.
Justiţiarii de Adam Creed deoarece are mult suspans, dinamism si răsturnări de situaţie.
Marylin Monroe. Ultima zeiţă, deoarece este o carte surpinzatoare si interesanta.
http://www.edituraunivers.ro/86-nedori%C5%A3i-9789993113584.html
Pentru ca sunt mare fan al colectiei Enigma in primul rand si pentru ca ador cartile scrise de autorii nordici in al doilea rand.
Lumea Sofiei, de Jostein Gaarder, pentru ca ma pasioneaza raspunsul la marile intrebari ale omenirii, prin prisma literaturii si filosofiei.
De departe Arhipelagul Gulag – Aleksandr Soljenitin – pentru ca e una dintre cele mai profunde, puternice, emotionante si crude relatari despre viata din lagarele comuniste.
Ai toata viata inainte – o carte care m-a facut sa rad in hohote si sa ma cutremur in acelasi timp. Nu am mai gasit nimic asemanator, desi mi-au cazut in mana, vrand-nevrand, o multime de carti „povestite” de copii. De departe cea mai buna carte din genul sau.
Accesorii pentru paradis – URECH, Marie-Jeanne
Este un roman ludic care nu ocoleşte gravitatea lumii.
Marianela de GALDÓS, Benito Pérez, pentru ca este un roman de dragoste care are la baza povestea Ratusca cea urata, ea este urata dar canta frumos, el este frumos insa orb….pana intr-o zi cand isi recapata vederea si vrea sa o cunoasca pe cea al carei glas l-a fermecat.
„Frati pe jumatate” este cartea care ma tenteaza, i-am citit prezentarea si mi-a placut, mi-as dori mult sa o citesc.
Culoarea sentimentelor de STOCKETT, Kathryn fiindca imi plac mult cartile cu iz de epoca .
Pană de dinozaur de Gazan, Sissel-Jo pentru ca imi plac enigmele
Cavalerul Templier, pentru ca m-a pasionat perioada aceea, razboaiele medievale si cruciadele.
Culoarea sentimentelor deoarece ilustreaza perfect realitatea vremeii !
Oameni de porumb de ASTURIAS, Miguel Ang Imi plac povestirile despre Americ asi indienii de acolo 🙂
Dona Flor şi cei doi soţi ai ei de AMADO, Jorge imi place sa ma amuz .
O sa aleg „Maladia mortii” de Marguerite Duras pentru ca sunt trecute pe hartie trairile oricui om de pe aceasta lume. Un om care a uitat cum sa fie fericit, cum sa iubeasca, fara sa isi dea seama cand toate aceste lucruri s-au intamplat. Un om care nu vrea sa fie cuprins de aceasta maladie a mortii si incearca sa iasa din aceasta stare, vrea sa caute raspunsul si cauza ei. O carte frumoasa care mi-a placut foarte mult 🙂
„De partea Chinei” de Ian Buruma, deoarece imi place foarte mult descrierea
“Frați pe jumătate” de Lars Saabye Christensen – desi are peste 700 de pagini, am citit-o intr-o zi pe nerasuflate, fiind mereu tinuta in priza de actiunile personajelor si de frumusetea descrierilor locurilor pe care le-am vizitat si eu.
Cartea mea preferata este Puntea suspinelor,de Richard Russo, pentru ca exista o legatura foarte puternica intre cele doua personaje masculine, o legatura ce este mai presus de timp si de spatiu, iar cartea te tine in suspans
„Culoarea sentimentelor” este cartea mea preferata, deoarece ne arata ca prietenia dintre oameni nu tine cont de rasa, culoare sau pozitie sociala.
Cartea mea preferată apărută la Editura Universe este „Frati e jumătate”de Laars Saabye Christiansen,este o comedie neagră făcută din suferintă si durere.Este povestea în cae bărbatii sunt Oamenii Noptii,,sunt cei care pleacă si nu se mai întorc niciodată,ori ajung acasă după ce rătăcesc prin lume zeci de ani,iar femeile rămîn singure,neajutorate,fie prin propria alegere,fie prin forta împrejurărilor
Cartea mea preferata este Boris Vian – Blues pentru o pisica neagra, pentru ca este unul dintre autorii mei preferati, pentru ca iubesc suprarealismul si pentru ca prefer proza scurta.
Cavalerul Tenplier, deoarece sunt o impatimita a acestui gen de povestiri, precum si a perioarei istorice in care este realizata.
Cavalerul Templier, deoarece sunt o impatimita a acestui gen de povestiri, precum si a perioarei istorice in care este realizata.
Boris Vian-Spuma zilelor. Mi-a făcut plăcere să o citesc din două motive: în primul rând îmi place literatura sf, iar în al doilea rând, povestea de dragoste e heartbreaking.
Spuma zilelor de Boris Vian …putem resista oricarei piedici prin iubire!
Cavalerul templier de Jan Gutllou deoarece este un roman foarte captivant pe care nu iti vei mai dori sa il lasi din maini pana nu il termini.
Ulise de James Joyce pentru ca este, dupa mine, cel mai bun roman al secolului 20. Unii ar spune ca viata e prea scurta pentru a citi Ulise, dar nu e asa, Ulise e o viata inchisa intr-o carte.
Elias Canetti – Orbirea, talentat povestitor, care surprinde esenta unor epoci formidabile.
Educatie Siberiana de Nicolai Lilin-Imi plac foarte mult cartile despre diverse civilizatii sau culturi, diferite de cele ale noastre.
http://www.edituraunivers.ro/83-drumul-spre-ierusalim-9789993113591.html .ador cartile de genul asta
Jostein Gaarder, „Lumea Sofiei”. Pentru că „traduce” filosofia copiilor și nu numai lor.
Comments are closed.