Stiri

A treia săptămână de Cinema în aer liber – patru filme noi, o poveste clasică și o eroină tragică

Săptămâna 30 august – 4 septembrie aduce la Cinema în Aer Liber, pe Insula Artelor din parcul Titan, încă patru filme noi în Selecția oficială – program care în fiecare an reunește cele mai apreciate filme de autor recente care au avut premiera mondială la festivaluri internaționale importante, un film în secțiunea Personaje celebre și un film în secțiunea Mit versus realitate. Acestea vor putea fi urmărite de marți până duminică, de la ora 20:30. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile iar programul complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/.

Programul din săptămâna 30 august – 4 septembrie este:

Marți, 30 august – Albă ca Zăpada, regia: Pablo Berger, cu: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina
Premii: un premiu și o nominalizare la Academia Europeană de Film, două premii și o nominalizare la San Sebastián International Film Festival, o nominalizare la Toronto International Film Festival.

Detalii: AP12, 2013, 98 min., dramă, Spania, Belgia, Franța

Sinopsis: O adaptare a basmului clasic, Albă ca Zăpada este un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa. Plasat în romanticul decor al Sevillei anilor ’20, Albă ca Zăpada lui Berger este Carmen, fiica unui faimos toreador, care trăiește sub stăpânirea tiranică a monstruoasei mame vitrege, Encarna. Carmen scapă și se alătură unei trupe de pitici toreadori, unde frumusețea și talentul său în ring atrag atenția presei. Encarna află astfel, în sfârșit, unde să o găsească pe Carmen și se pregătește pentru confruntarea finală.

Trailer: https://youtu.be/TmQir83IoBE  

Miercuri, 31 august – Frida, regia: Julie Taymor, cu: Salma Hayek, Alfred Molina, Antonio Banderas, Valeria Golino, Mía Maestro
Premii: trei premii și șase nominalizari la Oscar, un premiu și o nominalizare la Globurile de Aur

Detalii: IC14 – interzis copiilor sub 14 ani, 2002, 120 min., dramă, biografic, SUA

Sinopsis: Un nefericit accident de autobuz din septembrie 1925 a schimbat fără cale de întoarcere viața Fridei Kahlo, dar și a vechiului său prieten, Alejandro Gomez Arias. Autobuzul în care călătoreau cei doi s-a ciocnit de un tramvai, rezultând câțiva morți și foarte mulți răniți.
Frida a fost găsita zăcând pe jumătate goală printre rămășițele accidentului, plină de sânge și de praf auriu, străpunsă de o bară de metal. De îndată ce Frida a putut să meargă din nou, a avut îndrăzneala de a-l vizita pe renumitul Diego Rivera, pentru a-i cere părerea asupra lucrărilor sale. Diego a fost impresionat nu numai de remarcabilele ei opere, ci și de tenacitatea, farmecul și frumusețea artistei.

Trailer: https://youtu.be/-CTM7FcY1LE  

Joi, 1 septembrie – Un erou, regia: Asghar Farhadi, cu: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaiy, Sarina Farhadi, Sahar Goldust
Premii: două premii la festivalul de film de la Cannes, trei premii la Palm Springs International Film Festival și 37 de nominalizări

Detalii: AP12, 2022, 127 min., dramă, thriller, Iran, Franța

Sinopsis: Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Cannes 2021, spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

Trailer: https://youtu.be/CSw533cUIe4

Vineri, 2 septembrie – Lecții de persană, regia: Vadim Perelman, cu: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter

Premii: trei premii la East-West: Golden Arch International Film Awards 2021, un premiu la Moscow Jewish Film Festival 2021, un premiu la Valladolid International Film Festival 2020 și 13 nominalizări

Detalii: N15, 2021, 127 min., dramă, Germania

Sinopsis: În Franța anului 1942, tânărul evreu belgian Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) este arestat de trupele SS și trimis împreună cu alți evrei într-un lagăr. Pentru a-și salva viața, acesta pretinde că este persan și primește periculoasa misiune de a-l învăța Farsi pe Klaus Koch (Lars Eidinger), ofiţerul care administrează bucătăria lagărului şi care visează să deschidă un restaurant în Iran imediat după terminarea războiului. Cu ajutorul unor trucuri ingenioase Gilles inventează zilnic cuvinte în Farsi, pe care ulterior i le predă lui Koch, însă relația specială care se leagă între cei doi provoacă invidie printre ceilalți prizonieri și soldați. Dar oare pentru cât timp va putea fi păstrat secretul lui Gilles?

Trailer: https://youtu.be/5FdRKMQMj4o

Sâmbătă, 3 septembrie – Belle, regia: Mamoru Hosoda

Detalii: AG, 2021, 121 min., animație, Japonia

Sinopsis: Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

Duminică, 4 septembrie – Anii noștri de glorie, regia: Gabriele Muccino, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: un premiu Italian National Syndicate of Film Journalists 2020 și 12 nominalizări

Detalii: AP12, 2020, 129 min., dramă, Italia

Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedespărţiţi şi împart totul frăţeşte. Între ei îşi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constantă a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Trailer: https://youtu.be/Rz4Jp8gcyDQ  

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Deși pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiții de siguranță și distanțare socială.

„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, spotmedia.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Cinemap, Cinefan, movienews.ro, filme-carti.ro, PRwave, Iqool, Munteanu, Smark.

Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (15 – 21 februarie 2016)

Jovi Ene

Programul lunii ianuarie cu spectacolele Teatrului Arte dell’Anima

Jovi Ene

Lansările lunii iulie la Provideo.ro

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult